Zenica75..vidim da si ti isla avionom, dali su ti sto govorili radi turbulencija...znam da kad sam jednom pitala svog doktora u zagrebu da je rekao da to nije problem
Printable View
Zenica75..vidim da si ti isla avionom, dali su ti sto govorili radi turbulencija...znam da kad sam jednom pitala svog doktora u zagrebu da je rekao da to nije problem
Najnormalnije možeš putovati avionom,mi smo išli zadnja dva puta tako
Nista avion ne smeta...sve studije ukazuju da se po transferu treba kretati radi cirkulacije naravno ne skakati i vjezbati ali funkcionirati normalno...avion nam je bio opcija jer nismo htjeli se drndat do praga racunajuci da muz mora biti odmoran, naspavan i nahranjem prije davanja uzorka
Ziggy ,preko klinike možete i dogovoriti i taxi da vas tamo čeka (za njih radi jedan čovjek sa našeg govornog područja)
Jutro curke. Rominka jesi pravila testic? Stalno virkam ima li sta nova. Ja luda inace pocnem od 5dpt testirati
Što se taxia tice najčišći i ugodniji je prague airport transfers...recimo od carola do aeorodroma njihov obicni taxi kosta cca sedamsto i nesto čķ a ovaj prag airport transfers 526 čķ 22eur...i to su ko nasi radio taxi prljavi a u centru sam vidjela lika koji pusi u taxiju i razgovara s klijentima fuj...u PATu dobijes vodu i vaucher za besplatnu turu po gradu i fakat su cisti i komotni...
Ziggi rezerviraj avion online jer ti je jeftinije to mozes kao i hotel odmah sad napravit...ako vidis online da pise da ima malo karata zanemari jer meni je pisalo da ih ima jos dvije a kad ono pola slobodno...samo gledaj dane kad su jeftinije cijene pa makar dan ranije ili dva krenula ko sto smo mi u nedjelju i za natrag si uzmi opciju koju mozes mijenjati...sretno
Kaji mozda ti je ipak prerano 5dpt nece ti se mozda nista pokazat pa ces bit u bedu..pusti da prođe koliko treba...radi nesto sto te opusta i veseli da zaboravis malo...
Super cure, hvala vam na pomoci
Cure, znam da upadam kao padobranac ali molim vas za pomoc jer vise ne znam gdje da odem, imam 7 nespjesnih postupaka iza sebe, idiopatska neplodnost, uvijek sam imala 2 ili tri embrija ne lose kvalitete po transferu ali nikad trudnocu, uskoro su mi 42 godine.
Molim vas savjet u koju kliniku mi je najbolje otici u hrvatskoj ili vani?
Hvala vam puno.
Kaji ja ti se super osjecam i ne brijem nista ponašam se ko da sam s mužem na medenom mjesecu...Prag mi je super presli smo ga uzduz i popreko...mogli bismo zivjeti tu...tako cu i kad dođem doma imam jos 9 dana godisnjeg, psa koji me ceka i setnjice u maximiru...najmanje cu sada razmisljati o etu..to je iza mene...bas mi je bilo lijepo i ugodno iskustvo sutra idemo domaaaa..
Draga Kaji,
hvala ti na odgovoru, hormoni su mi svi uredni, AMH 11.7, jajnici cak i bolji nego sto amh nalaz pokazuje, muzev nalaz u pocetku bio oligoastenozoospermia ali uvzadnje vrijeme presao u normozoospermiu, jedino sta me pritiscu godine i muz koji zeli posto poto dijete.
Iva probaj malo pretrazit forume na na nacin da si prvo vidis sto su cure napravile sve od pocetnih i nekih drugih pretraga za koje mozda ni ne znas jer eto nabasala si na lijecnika koji te nije dovoljno informirao....zatim iskustva hrvatskih klinika pa onda ovih čfeških ovisi sto trazis, sto trebas, imas li financijskih sredstava....dok to ne istrazis po meni ti nitko ne ne moze pomoć...kad budeš informirana dovoljno onda ces sama zbati koji je pravi put i koja je klinika dobra za tebe...a za sva ostala pitanja iz nasih iskustva sve mozes tu naci ili pitati...to ti je moj savijet...sretno i dobrodosla...
Hvala Zenica na odgovoru, nisam bas pocetnik u ovom svemu, borim se s neplodnoscu 7 godina, sve pretrage sam obavila ukljucujuci i laparoskopsku dijagnostiku, sve je uredno, jedino mi nije jasno da li da se baziram na hrvatske klinike ili da odem vani? Da li klinike vani imaju nesto vise sto nase nemaju?
Ne zanima me jos uvijek donacija dok god imam svojih jajnih stanica. Eto sam to bih zeljela znati.
Draga Inesz,
hvala ti na odgovoru, nisam jos o tome razmisljala niti mi je itko predlagao jer sam imala zadovoljavajuce rezultate stimulacije samo ne bi doslo do trudnoce.Pa upravo to me zanima, da li se u Cesku ide samo zbog donacije ili su opcenito bolji lijecnici i opremljenije klinike?
Iva,
u kojoj si klinici/klinikama do sad bila?
Na tvom mjestu razmišljala bih i o opciji donacije jajnih stanica. Na žalost, godine su visoke, puno je neuspješnih postupaka iza tebe. :-( I iskreno, čudi me da tvoji liječnici do sada nisu spominjali opciju donacije.
Naša forumašica Ženica75 :-), lijepo je napisala gore - čitaj naš forum. Informiraj se postupcima, iskustvima drugih, opcijama, biologiji ženske plodnosti/neplodnosti...
Inače, naši parovi odlaze u Češku radi postupaka s vlastitim stanicama, postupaka IVF-a uz PGD, donacija...
Draga Inesz,
bila sam na 2 postupka u Petrovoj, 3 u KBC Split, 1 Cito i 1 Poliklinika Sparac.
Informiram se i citam stalno nego dodjes do tocke kad vise ne znas ni di ces ni kud ces, valjda ce mi se razbistrit.
Da, naravno. Odluku je često teško donijeti. Možda da odeš na konzultacije u neku Češku kliniku? Da vidiš kakvo je mišljenje u klinikama koje ženama s tvojom anamnezom i godinama mogu ponuditi obje opcije - postupak s vlastitim ili doniranim jajnim stanicama.
Mozda da, hvala ti Inesz na savjetima, svaki dobro dodje.
Mozda je najbolje da probaš odabrati nekoliko klinika u susjednim zemljama i odeš na konzultacije kako Inesz kaže.
Ja bih ti preporučila UZ Brussel, ali mislim da ti je to malo izvan ruke...
Hvala Munkica na savjetu, malo je van ruke.
Iva a sta mislis da sve svoje nalaze posaljes na email od dr. Sonje u PFC u prag i da vidis sta ce ti ona savjetovati. Ja mislim da su ti vani vece sanse i da nebi puno vremena gubila. Ako te jos sta interesuje slobodno pitaj.
Iva, Inesz ti je u kratkim crtama sve vec napisala. Zaista je mozda najbolje skupiti sve svoje nalaze i poslati u PFC i Pronatal te vidjeti sto bi ti oni savjetovali. Imaju malo razlicite pristupe, zato i kazem da posaljes u obje. Najcesce odlazimo u Pronatal u Pragu ili Ceskim Budejovicama (gdje je ipak manja guzva) te u PFC. Ja npr. imam 34, i isli smo u donaciju. Pokusali sam i s mojim js, ali jedva dobijemo dva embrija upitne kvalitete i nema smisla, meni/nama, unistavati mene i prolaziti sito i reseto. Sada smo bili u donaciji, i kako stvari stoje iza mene je biokemijska. Upravo jutros vadila betu koja je mala. Zaista vrijedi razmisliti o donaciji, jer budimo iskrene same prema sebi, godine nam idu, ne vracaju se unazad. A kad je donacija tada se ide sa najkvalitetnijim i naravno da je time i sansa veca. Slozi ti jedan mail sa svim nalazima i posalji na obje klinike i sacekaj da vidis kako ce odgovoriti.
Curke drage, kao sto napisah, moja je danasnja beta, nakon dva pozitivna testa, tek 9,5. Da, ponavljam ju u srijedu, ali....svjesna svega, za mene je ovo veliki napredak. Nisam prokrvarila 5 dan, dosla sam do biokemijske sto je znak da ipak mogu primiti to maleno srculence. Koliko god je tesko, jer jest, toliko s druge strane sam i zadovoljna jer se nasa odluka o donaciji pokazala ispravnom.
Draga Kaji,
hvala ti, eto to sam htjela cuti, to cu i ucinit.
A Rominka tako mi je žao. Znam da je glupo bilo što pisati i obično te glupe fraze ne utješe. Pogotovo dok se ne posložiš u glavi. :ghug:
Meni 3 dpt. Još strpljivo čekam
Draga Rominka,
hvala ti, poslat cu pa cu vam javit sto je bilo sa mnom, pozdrav!
iva1975..koliko znam dr.Radoncic u Zagrebu je jako dobar i ono najbitnije ima dobrog biologa, iz osobnog iskustva znam da je i Maribor odlican..ali kao sto su ti cure rekle, sve istrazi, daj si truda i odi na par konzultacija.
Rominka..jos nije kasno..ipak je pozitivna..mozda se kasnije implantiralo
nina977...ne javlja nista...sigurno gleda svog malog princa:heart::heart:
zenica75..ti si jos u Pragu, ja sam mislila drugi dan nakon transfera na put, dali je to prerano
Mi smo išli oba puta drugi dan transfera doma i to autom. I oba puta sam pitala dr. i rekla je da dok nisam vozaći i dok staneš kad treba laganini da nije problem
Ziggy, jest da sam vadila ranije, ali obicno tako mala beta ne izađe na dobro. U srijedu ju ponavljam, ali spremna sam na biokemijsku. I kao što rekoh, meni je i ovo veliki napredak stoga nema mjesta tuzi i suzama, već idemo dalje. Nisam tip koji pada, nema šanse!
Donirani embriji draga. Prvi put, da.
Cure, moze pomoc..prvi put mi je sa doniranim, pa sam sva u pitanjima..ja inace imam krace cikluse, a rekli su mi prvi UZV cca oko 8dc...meni zna ovulacija biti vec na 10..jel to onda ok..ok i na decapeptylu sam pa vjerojatno ce i on malo produziti prvu fazu...ufff ubit cu sama sebe sa pitanjima