Lili meni je more dosta blizu, vikendom mi je pod normalno otici na kupanje, zato te buni ..
Printable View
Lili meni je more dosta blizu, vikendom mi je pod normalno otici na kupanje, zato te buni ..
ja sam se vec vratila, vruce je, vruce... no cekam petak da zavrseve ove 33 stupnjeva temperature, pa da prionem vjezbanju.
mene ove vrucine stvarno slamaju, mozda bih trebaa pogledati stitnjacu?
zadnjih par dana se more opet pomeduzilo, pa sam plivala tak, tak.
Ja se vratila. U 7 dana mora odradila 1 i po trening.
Ali zato sam previse trenirala po skrobu i sladoledu. Jedino po cugi nisam trenirala.:mrgreen:
Jutros sam onda odradila 8,5 km zastataka od proslog tjedna, ako budem raspolozena navecer idem na redoviti trenig.
Necu pretjerivati ovaj tjedan, idem na grawe nocnu trku za vikend pa da ne budem mrtva do tad.
Hvala na cestitkama! Ja sam ludara s kucom, nije kli!
U ovom trenutku bih - a trenutak je 3:15 ujutro - stvarno voljela znati vise o misicima i ozljedama. Razgovaram sa svecima, valjda, a isprobavam svasta nesto, a nikako da nadjem sto mi odgovara. Plus, s obzirom da ne znam sto sam napravila, pojma nemam steti li mi ovo sto radim jos vise.
Uglavnom, nakon otprilike sat vremena sna (ono kad zaspis umoran i spavas toliko cvrsto da ne cujes telefon pored glave, pod uvjetom da je zvonio), probudilo me muzevo urlanje i iskocila sam iz kreveta, niz hodnik pa niz 13 strmih stepenica. Rezultat je ocajna, katastrofalna bol u lijevom kvadricepsu 15-ak centimetara nize od prepone, s lijeve strane (ako podijelim prednju stranu noge okomitom crtom). Mogu hodati i savijati nogu uz bolove, lezanje je uzasno bolno, od ledenih obloga mi iskacu oci, uf. Foam roller kojeg valjam rukama po toj lokaciji boli, ali nekako na pozitivan nacin, pa valjam u nadi da ne nanosim stetu.
Pas pas pas pas mater. Pretpostavljam da sam prenaglo i tko-zna-kako preopteretila nogu u oporavku jer je pred spavanje bila pomalo bolna. To je inace strana s isijasom, ali ovo nije isto mjesto.
Ne natice, ne mijenja nista boju, ne pipam kvrge i cvorove pa se nadam da je neka relativno minorna ozljeda.
Eto, nemam nis' pametno za prijaviti osim jadanja. Ovo je trenutno samo cherry on top kompletnom kaosu u kojem zivim(o) od pocetka svibnja.
Povratnice , dobrodošle u gradski pakao. Vruće je, vruće. jedino mi se čini da ima manje komaraca, bit će su ih nekako potamanile.
Flopi, meni je super tvoj raspored :-)
A MB stvarno rasturaš s kilometražom među turistima.
Lili, znam kako ti je, ali možda ugrabiš još neki vikend u devetom, ne mora se samo na utrke ići.
Danas su nogice bolje (nemilo su me bolili kvadri jučer popodne) pa možda uspijem sutra one intervale. Tko preživi, pričat će.
kae istovremeno smo pisale, jao, jao. nadam se da će proći...
A joj, Kaee.
Reci trenerici, vjerojatno nije nista ozbiljno, ali sigurni ce te i donji dio tijela preskociti ovaj tjedan.
Javit cu joj ujutro i pitati opcenito za savjet.
Sat i pol foam rollera rukama pa onda uza zid, naizmjence s ledenim oblozima me dovelo u koliko-toliko prihvatljivo stanje. Sad samo boli onako podnosljivo.
Uspjela sam nekako leci u krevet i podici nogu na boku a la trudnica (uz jastuk). Idem pokusati odspavati 3 sata, koliko mi je ostalo do novih radnih pobjeda.
ajme kaae :love: dobro si se natukla! cuvaj se :love:
flopi i lili bravo za trcanje :klap:
ozbiljna, ja bi preskocila trening veceras ako si vec trcala 8,5km, nemoj se preforsirat pred utrku. pod pretpostavkom da je taj trening trkacki, ako je snaga onda bi ga ipak odradila :)
i ja jedva cekam da ove temperature malo padnu, bar one nocne, sinoc opet oko 28c :drama:
uh joj, sad ste opet natipkale i pol toga cu zaboraviti
za poceak Kaae drz se!
kli kli sretno s novim pocetcima!
kjb nemoj se preforsirati
mb, uf, uz sparinu imas i turiste, brrrr, ko da slalom vozis...a ti rasturas!
sirius, cek, to bi ti dva trkacka treninga u jednom danu? ili sam krivo shvatila? ako nisam, nemoj majketi!
flopi, ajme, intervali nakon 2,5 km, bravo!
mb, da ti odgovorim
ja ti pravo ne znam sto bih
samo znam da bih nesto drugo
sto se tice financija, nije bas da je neophodno za sada, jer mm-u biznis trenutno dobro ide (ima svoj, voli sto radi i ide mu), ali nikad ne znas u ovoj banana drzavi kam to moze krenuti...
pa mi onda opcija davanja otkaza na, realno gledajuci, dobrom i dobro placenom poslu, stvarno nema smisla
jer, nesto novo nisam smislila, a ja sam ziheras...
razmisljali smo da i ja pokrenem nesto svoje, al nista sto mi je palo na pamet nije bilo - TO
a kako bih studirala ni sama ne znam, pogotovo s njih 4...znam zapravo sto bi me zanimalo, al trenutno to nema smisla...
i tak, znam sto ne bih, al ne znam bih :lool:
al da nisam vise off...jutros opet nisam isla trcati, jednostavno ne mogu ustati :-/
preumorna sam...mozda veceras, ako se zvijezde poklope
izmedju trcanja radim BR i cini mi se da mi se nakupio umor i nespavanje
razmisljam uzeti par dana totalnog resta, al bojim se izgubiti sve ovo tesko steceno :mrgreen:
k tome, u pms-u sam...
ginger, ako tijelo trazi rest tako napravi. nije bas nuzno da vjezbas svaki dan, nece forma otic. ja trenutno trcim otprilike svako drugi dan, nekad i preskocim i uopce se ne grizem radi toga. sezona je, iscrpljena sam ionako, ne zelim se dodatno iscrpit, samo se ozlijedit mozes tako. danas, npr,, planiram kupanje, suncanje i palacinke u vrtu navecer :)
je li bio netko na ljubljanskom maratonu?
jeste pisale negdje o tome? trebaju mi info
Bila ja prošle godine ( i Lili), preporučam. Što te zanima?
Pisale smo i Lili i ja, na noj temi iz 2017 postevi broj 1249 i 1259), evo link ako uspijem pejstat
http://forum.roda.hr/threads/91826-V...=1#post3012077
kaae, nadam se da nije neki ligament.
sirius, samo napred, trening#2 u danu ima posebnu car (kad drvene nogice protrce nakon izvesnog vremena :D).
ginger, taman si u dobi kad mnogim mamama dodje da menjaju karijeru, nastavi da razmisljas pa ce nesto i da se iskristalise.
mb, podrzavam stav, treba imati respect prema vlastitom haosu.
kjb, rasturi intervale!
ja cu i danas trk nakon sto odvedem male u skolu. juce sam se trkala s dvojicom deda (brat bratu imaju 70-ak godina) i nisam ih uspela prestici! ja nebrza, a djedsi fit :D
Imas mogucnost rada 4 sata obzirom da imas pravo na porodiljni do trece ili rad na 4 sata do 6 godine?
Meni je rad na 4 sata idealan za zenu s djecom.
Sto se tice odmora uzmi ako ga trebas. Meni odmor od 6 dana nije utjecao na kondiciju. Jednom sam uzela odmor od 11 dana, ali tada sam vec bila dosta ukorna od tempa, trebalo mi.je 3 tjedna da se vratim na nulu.
Ginger poslušala sam te i nisam jutros išla intervale. Još uvijek osjetim kvadre i nekako me bilo strah da im ne napravim nešto.
Baš sam odgovorna :-)
Dakle Ginger, uzmi odmor i to koliko ti treba. Nećeš ništa izgubiti, pa šta ako se dva tjedna vraćaš u staru formu. Nismo profesionalci. Kli-kli, fit djedice:lol:Ima i kod nas takvih, samo naši bi odmah nešto pričali i docirali čim vide žensko da trči. Šta ćeš.
Sirius, jesi živa?
Lili, sretan put!
Hahaha
Jesam, nisam otisla na trenig. Bila sam u vjezbackoj uniformi , ali nitko nije mogao paziti na djecu pa sam ostala peci palacinke.
Idem danas na trenig sa naprednima. Imaju neka ubrzanja pa me cima supatnica iz grupe s kojom trcim grawe da ce nam dobro doci. Ako prezivim, jasno.:mrgreen:
evo cure, ja odlucila odmoriti do kraja tjedna
sinoc sam se doslovce srusila u krevet u 9
i prvi put probudila za wc u 4.30
toliko u komadu nisam spavala vec 10 godina...
ocito mi treba odmor pa cu tako i napraviti
sirius znam za rad na 4 sata, al bojim se da to u poslu koji radim bas i nije moguce :-/
al slazem se da bi mi to bilo idealno
kjb neka si i ti odgovorna :-)
sirius, a koliko je brza ta naprednija grupa? ja ne sumnjam da ces ti to moci
Ja sam isto uzela period odmora. Sve je krenulo s problemima sa zubom, onda smo imali jako puno nekog fizičkog posla i sve me satrlo da sam na kraju neki dan spavala 11h u komadu. I naravno sad mi se neda opet početi stalno neki izgovori :drama:
Ali moram jer ću inače izgubiti svu stečenu kondiciju...
Sillyme ajde nađi motivaciju za pokrenut se ponovno jer kad ti djeca krenu s aktivnostima, bit će sve teže. Sretnoo!!!
Uh koliko ste natipkali tko bi to pohvatao.
Sirius mene tako privlači taj trail s poligonom al hebi ga ne smijem više brda radi Zg polumaratona. Sretno na Grawe, ako uspijem dođem navijati.
Kjb hvala, evo upravo se vraćamo MM i ja, i dalje se ne veselim Zg, čak me ne diže ni svježe okrečen stan koji će me dočekat (majstori krečili dok smo bili na moru), ni solo tjedan s mužem. Ja bi radije ostala na otoku: mir, tišina, more, priroda, odmor :heart:
Kad dođem u Zg valjda prihvatim činjenicu da sam back. :-)
Kaae javi šta kaže trenerica za ozljedu :kiss:
Ginger podržavam.te u razmišljanjima i mislim da nikad nije kasno. Samo treba biti hrabar, pomno promislit i krenut u realizaciju svojih želja i ciljeva :heart:
Ja jako volim učiti i kad mi djeca porastu ne isključujem opciju nekog doktorata i sl. Ovisno o mojim željama, možda ću više htjet trčat svaki dan ili ubacit neke druge aktivnosti koje me vesele. Tko zna šta me/nas čeka, to je čar života. :-)
Jednom se živi, treba uživat i posložit si život što ljepše (koliko se može u nekim “realnim“ okvirima).
Tu sam, tu sam.. guzva kao i obicno pa se nisam ni stigla javiti. Ozlijeda, ipak, nije nesto opako ozbiljno, ali odlucile smo da cu uzeti pauzu do drugog tjedna i hodati/voziti bicikl jer me to ne boli. Ako stignem do teretane, onda orbitrek. Pretpostavlja da je bio grc, a i meni se cini, s obzirom na nekontrolirano skakutanje noge. Uz to, izgleda da je pretjerala malo s vjezbama za sam pocetak, a ja sam super kandidat za rasturiti jer sam super fleksibilna i bez problema mogu sto, recimo, ne bih smjela ni pod razno kad nisam propisno zagrijana. Itd.
Kad vas citam sve redom stvarno pozelim da sam malo bolje organizirana pa da mogu ukrasti malo vise vremena za sebe.
Trazim i tenisice, a ne znam sto da uzmem. U gradu ima prakticki samo za trcanje, a malo sam lijena nabadati po internetu pa vracati sto kutija.
Odi u DSW i kupi neke koje su ti udobne. Na snizenju svasta mozes ubosti.
joj kae, ma sto bolje oragnizirana , ti i kli kli ste zene zmajevi!
mozda ne bi bilo lose ako su grcevi u pitanju uzeti magnezij i kalij - mislim da vec imaju neke gotove kombinacije sa magnezijom, kalijem i nekim b vitaminima.
Nemam inace grceve, bas nikad. Ovo je vjerojatno rezultat preforsiranog treninga i mahnitog trcanja iz kreveta. Uzimam magnezij i B vitamin. Kalij ne dodatno, ali ne cini mi se da mi nedostaje. Do prvog DSW-a imam najmanje dva sata voznje, a i uzasan je ducan. Brdo nabacanih cipela raznoraznih namjena i proizvodjaca, a ne mozes se osloniti na to da ce uopce imati ijedne od onih sto trazis. Narucit cu neke nasumce pa vratiti sto ne valja.
seni, uzasno sam neorganizirana, stvarno. Uspijem ja svasta, kad moram, ali sigurno imam brdo prostora za poboljsanje. (Recimo, sad bih trebala spavati, umjesto da sam tu sjela.)
kaae, što si stroga prema sebi. Sjeti se kako je u nas: prvo si skuhaš kavu, proćakulaš sa prijama (pravim ili virtualnim) i onda tek prioneš na zadatke :-)
ne usudim se ni pisati kakva su moja jutra: jutros u 5 kuham kavu, sjednem na balkon (krasno sam ga pospremila) gdje je bar malo svježe, uzmem sudoku ekspert level i dok ga ne riješim u zadanom roku (i tu si mjerim "pejs", nisam normalna) ne počinjem ništa.
Tako da sam jutros tek u 6.15 bila na trčanju.
Odradila intervale, 5x1 km na 5:05-5:0, sve po ps-u (bit će da je od pizze jučer navečer bilo energije), tuširanac i evo me na poslu. Jedino se još nisam uspjela ohladiti: isijavam.
Čini mi se da ni klima ne radi....
Kjb svaka cast!!
Kaae :love:
Ja cesto imam grceve, bez obzira na magnezij. Bice zato sta se ne znam opustit :lool:
Vata me neka virozica ili sinusi pa pauza par dana, taman se poklopilo s nekim obavezama. Jucer sam bila na pedikuri, vcrs idem frizerki, sutra planiramo na Brac cili dan :) u subotu se nadam da sam zdrava i idem trcat :)
Za ne falit, poskliznula sam se jucer i pala, nabila sam desno bedro i ruku :/
Al osim modrica sam dobro prosla, srecom nisam glavom lupila nigdi :lool:
Pobjegao mi cijeli ogromni post grrrr.....
Sad jurim.
Ja danas napokon odradila nesto vježbanja :-D
Čak mi i nije preteško bilo fizicki ali vrućina i sparina i musice na jarunu dok sam rolala mi je bilo za jedan krug i dosta...
Čekam kad će napokon taj val osvjezenja koji najavljuju.
Hajde, neka si.
Imam dojam da vrucinu vise i ne primjecujem. Moj lagani tjedan sveo se na trcanje u utorak, srijedu ( s naprednima), danas i sutra ( lagano) . I onda jos utrka u subotu.
U nedjelju cu uzeti odmor.:mrgreen:
I sad sam u iskusenju da krenem u teretanu na kruzni trenig od 01.09. Uz trcanje Ili da cekam da odradim polumaraton pocetkom 10 mj.
Nisam bas sigurna, ali kad vitam sto pisem mislim da sam se pretvorila u cudoviste!?:-/:-/
Kjb, evo pročitala sam postove vezane uz lj.maraton. Hvala!
Imaju li "zečeve" s vremenima?
Koliko je uzbrdica i kakvih? (Tipa Maksimir ili više)
Noćiti večer prije ili ne? Auto ostaviti gdje?
Ja sam navijačica i voditeljica puta... kad meni nije uspjelo trčanje, onda moram barem ovako sudjelovati
ola zene
ja sam danas uzela jedan dan godisnjeg i s djecom i sestrom otisla u aquapark u sibenik
bas nam je bilo divno, djeca su gustala, a bome i mi
ovaj tjedan nisam bas vjezbala, ali ni ne grizem se posebno, sve dane sam radila skoro do 19, nakon toga se posvecivala djeci, dok ne odu spavat, a ja onda jos malo radit :(
sto uhvatim sljedecih mjesec dana, uhvatim, nakon toga pocinje ples i vracam se u svoj ritam
valjda se i misic oporavio pa cu moci normalno trenirati
tako da sad idem u krevet, oci mi se sklapaju od umora
Ozbiljna :lool:
Snaga je super uz trcanje, dapace, pozeljna je! Kruzni trening super zvuci!
Summer neka si uzivala :love:
Super za povratak na ples!
Meni pocinje CF pocetkom 9.og. Ne znam ocu li odmah krenit. Razmisljam o jednom pm sredinom 9.og :škartoc:
Prehladjena sam skroz ali isto idem na Brac :klap: ko zna oce li bit druge prilike! I ovako smo se jedva uskladili za ovaj 1 dan...
bravooo za sve vrijednice :klap:
Kaae recimo kod nas u klubu dosta ljudi trči u Nike Pegasus 20/21/.. ili u Mizuno Wave Rider 19/20... mišljenja sam da je bez probanja tenisice teško kupiti pravu al kad si već u takvoj situaciji da ne stigneš ni do dućana isprobat, možda neki od ova dva modela.
sillyme super da si se pokrenula, sad nastavi :-)
MB uživaj na Braču, divota! i da virozica prođe iš iš iš...
summer super za aquapark i planove
Sirius ja ipak ne bih upisivala teretanu u ovo doba godine. Ako kreneš vjerojatno je daćeš imat upale a naglo ubacivanje kružnog treninga mjesec i pol prije polumaratona za koji se već neko vrijeme pripremaš onak :/ tapering će krenut u drugoj polovici rujna, treba noge i općenito organizam odmorit a ne još više nagarit. Snagu da al nešto laganijeg tipa što možeš radit i doma. Jako dobrop znam što je pravi kružni trening zato ti govorim.
Meni je nakon takvih trening dan poslije bilo teško trčati, posebno dionice, znači trebala bi jako dobro isprogramirati kad bi ti bili ti treninzi snage ne dan prije dionica a l bome ne ni dan prije dužine. Ti vidi kako hoćeš, kako ti paše ili pitaj trenera.
Za snagu sam uvijek, al kažem ne bih sad nešto turbo, turbo u ovoj fazi priprema pred PM i da postala si čudovište, moja ti navalila na treninge ko da će ti uteći...:mrgreen: najavljuju vam kišu, što nije loše za promjenu s obzirom da na Grawe uvijek bude pakleno vruće.
Vrijeska,
na službenoj stranici od Ljubljanskog su svi detalji, imaju fantastičnu stranicu i redovito je ažuriraju.
Ne znam jel se mijenja trasa ili je uvijek ista, al kad sam trčala maraton znam da je bio profil staze na stranici i lijepo se vidjelo na kojim km su uzbrdice. Takve detalje fakat ne pamtim. znam samo da je na zadnjem dijelu oko 34.-35.km uzbrdica jer sam je se malo bojala kud baš na samom kraju. :-)
Zečeve imaju, njihovi pejsevi su također na webu.
Ja bih svakako preporučila spavanje noć prije, nađe se ok, a povoljan smještaj samo bi ga već sad trebali rezervirati.
Ja sam s autom došla noć prije pa sam ga mogla sparkirati, iako postoje autobusi koji voze u centar na start (sa sjevera i juga Lju), isto sve ima na webu.
Najbolje provjeravat njihov web kako se približava event, to je odlično organizirana utrka, fenomenalna atmosfera i jednak užitak i trkačima i pratnji :-) ja sam u pratnji imala muža i djecu i njima je bilo zabavno.
cijeli grad vrvi, sve je u znaku maratona, jedno zaista posebno iskustvo ! :heart:
Stigla bih u gradu isprobati, ima izbora za tenisice za trcanje, no to mi ne treba. Imam par, ok su za to, ali nisu mi dovoljno stabilne za strengh training, pogotovo za bilo sto, a da ukljucuje balansiranje. Probala sam malo po gradu, u vecini running shoes mi je ista situacija. Rado bih bosa radila te vjezbe, ali ne daju u klubu. :lool: (Nemam problema s gleznjevima ili stabilnoscu.... ali jogu radim bosa, jel.)
eh da kad sam se vratila u ZG prvo ugledala divno okrečen stan sa svježe pofarbanim vratima, a onda kaos, ona sitna prašina dok se vrata brusilo, knjige u vrećicama, stvari koje treba vratiti na svoje mjesto. Planirala sam ionako generalku dok su mi djeca dolje jer baš mi treba čišćenje i pražnjenje stana :flopica djir: al ovo će bit generalka kakva se radi svakih 10 godina. Micala sam sve knjige s polica, brisala, vraćala, izbu, posteljinu, brdo vreća sređivala one što uvijek negdje stoje u nekom prikrajku, proces čišćenja i spremanja još traje. Zadovoljna sam kako ide i jedva čekam maknut bespotrebne stvari iz stana.
Jučer sam ujutro otrčala dionice 6 x 1 km na 4:32 ijuju, bilo je dosta kasno jer sam mislila da mi alarm zvoni greškom pa ga poklopila, a onda skužila kroz san da ipak zvoni radi treninga :lool: tako da sam na Jarun došla oko 8:30h, već vruće bilo.
Jutros sam se opet digla rano u 6h da bi odradila u 6:30h trening snage na otvorenom s jednom ekipicom, po ure. Baš je bilo super. Do 7:00h si fino razbubđen na najljepši način, a u društvu ljepše i lakše.
Poslije imam večericu u dobrom društvu,a sutra ujutro opet dizanje za dužinu :-)
u NED ću se naspavati.
Hmm baš čudno da ti tenisice za trčanje ne drže dobro zglob jer zapravo bi to trebale.
ja u istim tenisicama radim snagu i trčim i odgovaraju mi za oboje.
ma pitaj nekog trgovca u tom dućanu, reci mu da trebaš tenisicu koja te čini stabilnom, isprobavaj razne modele, nema druge. Slobodno probaj odradit neku od tih vježbi za snagu ili protrči. Ja uredno svaki put kad kupujem protrčim krug dva po dućanu :mrgreen: hebi ga skupe su, a da ih kupim bez pravog isprobavanja.
Kaae, meni tenisice za trcanje nisu bile jedino cvrste kad sam radila girjom i to vecim tezinama.
Ali za sve ostalo su bile ok. Sad imam Nike zoom pegasus , i one su nesto najcvrsce od Nike sto sam imala za trcanje. Te bi sigurno bile dobre za jacu snagu s girjom tipa sving.