Ruska deminutivna verzija Barbare - Varvare je Varja.
Osobno mi je baš neobično i lijepo.
Printable View
Ruska deminutivna verzija Barbare - Varvare je Varja.
Osobno mi je baš neobično i lijepo.
ah, baš sam se ovdje našla....
Nakon Mateja i Petra, došao je red na Klaru....
a sada se očekuju Marta i Marija...
mada je meni na listi bila još Ozana, Barbara, Magdalena, Veronika... ali presudila su kratka imena, jedino što nam Marije nema 5 slova, (kao sva prethodna), ali želimo da bude baš Hrvatsko ime i kraće, ova na popisu su malo preduga....
Barbara je super ime! :-) I mislim da ju nitko neće zvati Barica, pogotovo ne druga djeca.
ja najmanje do tridesete nisam znala da je Barica skraćeno od Barbare :lool:
Meni je Judita prekrasno ime, ali MM-u se nikako ne sviđa.
reci mu da nema pojma
Pa rekla sam mu, ali imamo podužu listu imena koja nam se oboma sviđaju pa ćemo se već nekako dogovorit. :)
[QUOTE=dunja&vita:-)));2573414]Meni je Judita prekrasno ime[/QUOTE
I meni :-)
Judita :heart:
Nama je prvi izbor Mara, ali toliko losih komentara smo culi, tocnije niti jedan pozitivan. I sad se mislim i ja sama, da li dati to ime curici!!! Mislim svako ima svoje misljenje ali toliko losih s cula da se bojim odluciti na to ime'!!
Mara mi je baš super ime za curu
i podsjeća me na jako dragu osobu :heart:
Ma, bubamaro, baš te briga što selo priča!
Mara je divno ime.
Mi još ne znamo jel cura ili dečko, ali trenutno imamo poduži popis imena.
U prvoj trudnoći složili smo se odmah oko imena čim smo saznali da nosim curicu, to je bilo njeno ime i drugo nije dolazilo u obzir.
A sad imamo puno imena koja nam se sviđaju, mislim da nećemo odlučit do kraja.
Nama se sviđa i to je najbitnije, ali svi na spomen Mara imaju asocijaciju na staru babu, i govore mi da sam osudila dijete na izrugivanje cijeli život.
nekad su Mare bile stare babe
ali i Ivan, Marko, Luka, Filip, ne daj, Bože - Pavo... samo su djedovi bili
pa se opet zarotiralo i vratilo
tako i Mara
poznajem ih jako puno starih do 4 - 5 godina
Slažem se. Da imamo drugu curu, vjerojatno bi bila Mara. Volim zvučna imena...
Kad smo kćeri dali ime Cvita, bilo je svakakvih komentara. Uglavnom je ime super ili im se uopće ne sviđa. Ili kao komentari da kako smo "dalmatinsko" ime dali u Rijeci. A ne znaju (kako je nama jedan profesor iz ovih krajeva rekao) da je to ime nekad davno bilo specifično od Cresa do Boke Kotorske. I da, kad smo prijavili curku kod matičara, ista nam je rekla da u Rijeci dugo nisu imali to ime. I ne zanima me šta drugi kažu, bitno da se ime nama sviđa.
a pazi ovu maru https://www.google.hr/search?q=roone...w=1600&bih=713
mara mi je baš super ime. Uostalom ima i brdo baba Ana pa je najnormalnije dati ime Ana.
dajte ime koje vam se sviđa, naviknut će se ljudi. Uostalom baš vas briga za njih.
mara se definitivno vratila u modu, ovima koji komentiraju bih za čas objasnila tko je tu u stvari staromodan :mrgreen:
jako lijepo ime
ak bu ova beba curka, nema uopće govora oko imena: zvat će se Magdalena ;). to sam ime obećala mužu jer je htio da se C. zove Magdalena, ali budući je on predložio ime za sina, za kćer sam predlagala ja i u zeki sam mu rekla: ako ikada budemo imali 3. dijete, a nema šanse da ga imamo, zvat će ti se curka Magdalena :mrgreen:. eto, ipak ima šanse...
Curke hvala na podrsci za Maru :)
Što mislite o imenima Doris ili Blanka?
To su moja dva favorita za sada.
i jedno i drugo je lijepo, a danas mislim i dosta rijetko među curicama
meni je Blanka mrvu ljepše, nježnije
Meni je Doris jako lijepo :-)
Doris mi je prekrasno, i u ženskoj i u muškpj varijanti.
Volim ta unisex imena.
Blanka mi je malo prerazlivena, ne sviđaju mi se b i l kako zvuče skupa.
Hvala, cure!
Meni je Mara krasno ime.
Izmedju Doris i Blanka, nekako mi finije zvuci Blanka. Bas zenstveno.
Blanka je moja želja, ali se mužu nikako ne sviđa.
Za prvu kćer je on birao ime I sad je rekao da slobodno ja izaberem, ali ako se njega pita on bi dao ime Doris (I to bez da sam ja ikad spomenula da mi se to ime sviđa, a sviđa mi se jako).
Sad, ako bude Doris bit će da je opet on izabrao.
Opet, ne bih htjela dati ime s kojim se on ne slaže.
Ma svejedno tko je birao ime. Bitno da se oboma svidja! :-)
Mislim da se ljudi ovime cesto previse bespotrebno opterecuju, zato pozdravljam ovakav stav i mislim da su i Orka i Zrin fenomenalna imena. Lijepo je imati originalno ime koje ima neku pricu iza sebe. Dati djetetu ime samo jer se lako izgovara u inozemstvu je nekako povrsno.
Meni su roditelji podarili ime koje je u nas obicno, cak bih rekla dosadno i bapsko. No, zivot je htio da odselim jos za vrijeme faksa i u raznim zemljama gotovo svakodnevno moram objasnjavati kako mi se ime cita. Vecina stranaca ga cita krivo, ali to nije moj problem. Nikad me ime nije ni u cemu zakinulo. U pocetku me bilo sram objasnjavati se, ali kad sam skuzila da cure s Tajlanda nije bed s njihovim imenima od 20 slova od kojih 5 samoglasnika, nije ni mene vise bilo. To mi je bila jedna od kljucnih stvari za formiranje identiteta kao odrasle osobe.
Moja malena je dobila ime po latinskom nazivu otoka na kojem smo se ja i mm vjencali :)
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Možda Isa(Issa), ako je fatalni otok bio Vis?
Ajoj, vec se spominjalo ime na temi cestitanja, mislila sam da ste zapamtili - Melita (Mljet).
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk