da li možeš ići recimo na hitnu da ti daju inekcije ili si baš moraš sam davati?ja se bojim igle i bojim se da se nebum mogla upiknuti, pogotovo jer me strah da se ne upiknem krivo :(
Dr.T. mi ništa nije rekao kako i gdje se trebam pikati :?
Printable View
da li možeš ići recimo na hitnu da ti daju inekcije ili si baš moraš sam davati?ja se bojim igle i bojim se da se nebum mogla upiknuti, pogotovo jer me strah da se ne upiknem krivo :(
Dr.T. mi ništa nije rekao kako i gdje se trebam pikati :?
ninochka28, iz koje to ljekarne ne priznaju? i imam sad ja jos pitanja... jel to moze ici u poreznu prijavu od mm? posto ja nisam zaposlena, a on ionako sve to bude platio. :oops:
ja mislim da uvijek mozes otici u hitnu da te piknu, ali navodno nije tako strasno... nije da sam si i ja na ti s iglama, ali budem prezivjela nekako, a i mislila sam otici kod frendice da me ona prvi put pikne posto je medicinska sestra. :)
Neznam ti stvarno da li može mm koristiti kod porezne prijAve mada mislim da nebi trebalo biti problema, to možeš kad kupuješ uvijek napomenuti da ti treba račun za poreznu i onda te pita na koje ime jer mora pisati pa možeš reći njegovo ime.To ti je ljekarna na dolcu ali iskreno ne znam kako se zove, mislim da je jedna jedina tamo. To je mene jako začudilo da njihove račune ne priznaju ali evo osobno sam se uvjerila u to jer sam priložila dosta računa i kada sam ih kontaktirala u poreznoj žena mi je rekla da iz te ljekarne nažalost ne mogu prihvaćati račun
Ninochka, ja sam suprefact platila 497 kn u ljekarni na VV (radi samo do 16h, subotom do 12h) i čak me magistra podsjetila i pitala želim li račun na ime, da ga mogu priložit za povrat poreza. Tako da od tamo sigurno prizanju, a vjerujem i iz Zagorske - tamo je možda i jeftinije, nazovi pa pitaj koliko košta. Ovitrelle (štoperica) sam kupila u ljekarni u Grahorovoj, isto sam dobila račun na ime, košta 300kn.
I vjeruj mi, najjednojstavnije ti je pikati se sama, nego svaki dan u isto vrijeme tražiti ko će te piknuti. A na hitnoj nisu niti malo oduševljeni kad su im cure dolazile u 23h radi štoperice koja se prima u guzu, i trebalo ih se moliti. Ti se možeš dogovoriti u Vinogradskoj na ginekologiji možda da ti daju, ali opet... njima se žuri, neće biti baš pažljivi, i najbezbolnije je kad si sama daješ injekcije, i što sporije ubrizgavaš manje, odnosno ništa, ne osjetiš. To su ti one tanke iglice s kojima se i dijabetičari bodu.
Samo hrabro!
hvala na info. :love:
i da, kad ste vi zvale u bolnicu kad ste pocele sa stimulacijom? meni je iskreno malo cudno kaj uopce nebum isla na niti jedan uzv prije postupka... :? mislim, uvijek je sve bilo ok kod moje ginice, ali.... :/
Zeena, kako to misliš da nećeš ići niti na jedan uzv!? Ja sam dobila protokol 22.dc.kad me doktor pregledao uzvučno da se vidi da nemam slučajno koju cistu. Nakon toga se javiš 1.dc i sestra te naruči 8.dc.na prvu folikulometriju.
Vidim sad da si tek krajem 1.mj. u postupku. I ja isto, u prirodnom ivf-u. Možda se sretnemo na folikulometrijama :)
meni su rekli da se javim kada dobijem m i pocnem sa stimulacijom. :shock: :?
budem onda zvala ranije, pa da jos pitam. jer protokol i sve sam dobila. :)
a da, ja po procjenama sam negdje 30,31 na prvoj folikulometriji :mrgreen:
Bit će nas više u to vrijeme...i meni bi tako trebala biti prva folikulimetrija:)
Hvala Aurora na informaciji, probat ću u Zagorskoj to mi je blizu, nego di se uopće treba pikati obzirom da meni ništa nitko nije rekao? :(
Ja sam si suprefact naručila u jednoj ljekarni, platila ga 469 KN a ovitrelle 320 KN. Tak da sad imam sve.
Ja sam u postupku krajem 1. mjeseca, bit će nas puno tada :D :D
Aurora, Zeena i meni je čudno kaj me dr.T nije naručio na uzv prije postupka nego su mi sestre rekle da ih nazovem 1dc da me zapišu za folikulometriju. Ali sam ja planirala otići svom ginu 21dc prije postupka da me pregleda jer sam negdje pročitala da ako slučajno ima koja cista ''pojede'' svu stimulaciju i ništ od svega
ninochka pika se u trbuh ili u ruku, jednostavnije je u trbuh. ja ću se definitivno pikati sama, mislim da je to najjednostavnije
Ja sam dobila Choragon, nije mi baš jasno kako on to dodijeljuje kome šta, tj. da li choragom ili ovitrell. No neću se buniti jer je duplo jeftiniji, on je nekih 150 kn mislim.
Mogu ja doći kod nekog od vas kad bum se prvi put piknula da ne fulam :lol:
strah me je od tog pikanja užasno
Evo ja se dobrovoljno javljam da te naučim ako je u pitanju standardni protokol dr.Tomića Suprefact Spray+Menopur+Choragon.
Nisam čitala sve otpočetka pa ne znam jel se o tome radi..ako je to to, pokažem ti, naučim te iz prve!
Imam i video, al se vidi iz daleka..drugi put ga snimim kako treba.
dogovoreno msalačkica:) točno se radi o tom protokolu dr.Tomića
hehehe sorry na krivo napisanom imenu, nije bilo namjerno :oops:
Ninochka, nije choragon jeftiniji jer ti treba 10.000 jedinica, a 1 ampula choragona je 5.000. Dakle, trebaju ti 2 ampule. Ali najbolje je da pročitaš što ti je doktor napisao u pov.bolesti :) Koliko mi je poznato 1 ampula choragona se daje kao štoperica u prirodnom ciklusu, a 2 u stimuliranom.
To sam i ja čula, a mene je doktor prvi put i pregledao uzvučno baš 22.dc da vidi jel sve ok. Jer, glupo je uopće počet se pikat, ako onda 8.dc ustanovi da postoji cista. I ja bi, da sam na vašem mjestu, došla krajem ciklusa na pregled, ili išla soc.giniću (ako ima dobar uzv).Citiraj:
Gabi25 prvotno napisa
ja svako malo idem gledati koje ljekove spominjete i kaj meni tocno pise... :lol: kako se ja odlicno snalazim... :lol:
ma mislila sam ili otici gore na uzv ili kad budem kod svoje ginice isla po ljekove. 8) pa cu onda nastimati da odem po njih krajem ciklusa. :mrgreen:
Drage moje, upravo sam procitala da se savjetovaliste kog psihologa/psihijatra i pravnika placa. Molim Vas mozete mi reci nesto o tome, naravno one koje su prosle isto....
Ako je to istina moram samo reci :evil: da ne vjerujem!!!!!!!!
di si to procitala? nista se ne placa. mi smo bili jucer. jedino ti treba uputnica i za tebe i za tm za psihijatra. i nek doktori paze kaj pisu na nju, bas im recite da trebate za savjetovanje za mpo. 8) mm-u nije napisala istu sifru ko i meni, nego nekaj deseto pa su mu htjeli napaltiti 40 kn, a tamo su med sestre to sredile i nista nije platio na kraju. :)
i stvarno je i pravnica odlicna i psihijatrica kod koje smo bili. obje mlade zenske i sve je brzo i gotovo. i da, za pravnicu ti treba vjencani list i osobne, a ako nemas kopiju, ona si to skopira. :)
http://www.potpomognutaoplodnja.info...ursi&Itemid=63
Ovo je link na kojem sam to procitala.
Je, je imamo uputnice i mm i ja, zato mi je i bilo cudno da se nesto placa. Zato sam pitala iskusne... ;)
vidila sam i ja to, ali mislim da je to bilo prije nego sto su organizirali to po bolnicama pa su ljudi isli privatno. :oops:
nama ti je to ucer bilo ko da smo osli na kavicu. :lol: tocnije meni, mm je bio nocna pa je spavao samo sat i pol. :(
evo mene drage moje,
u petak aih , dva na desnom od 20 i 22mm ...supić ...baš sam sretna endić 9mm isto ok . pusa svima
Narnija, bravo! Za :D :D :D 2 krasna folikula u prirodnom ciklusu.
super Narnija :D :D ! Baš mi je drago!
Što se tiče UZV prije stimulacije, meni je dr. Tomić rekao da ga treba obavezno napraviti da se vidi da nema neke ciste i rekao je da ga mogu napraviti i kod svog soc. ginekologa. Tako da cure koje ćete na stimulaciju obavezno to napravite i zamolite vašeg soc. gin. da vam na povijest bolesti iz Vinogradske nadopiše kakvo je bilo stanje.
vidim da su neke cure preplašene pikanja, pa preporučam da na tražilici foruma nađete temu samodavanje injekcija i tamo je sve super opisano. Kako i gdje davati, u koliko sati, koje šprice i igle koristiti, kako miksati mnepour. odn. gonal...To je i meni puno pomoglo, budući da sam si prvi put u životu sama davala injekcije.
Draga prekrasno :D :D :D :D :DCitiraj:
narnija prvotno napisa
Ako me sjećanje služi prosli puta su bili manji ili :D :mrgreen:
Koji ti je dan ciklusa...? Na kojo stimulaciji si bila klomifen ili????
pusa :heart: :heart: :heart: :heart:
Curke, ima li netko da je vadio betu 11 dan nakon AIH?
šta mislite o tome?
ja ne mogu više cekati... :cry:
nemoj draga :love: :love: ....
testic i sigurno napravila ha???? :*
Koji ti je danas dan?
Ako nemozes cekati odi u Sunce 160 kn i dobijes za 1 h rezultat na mail...
Ma nisam testić..
dana mi je 9. dan.. mislila sm u petak ujutro izvaiti betu (11. dan) ali se bojim da je prerano jer je ipak AIH u pitanju...
ovo cekanje je noćna mora, a li sve to znate...
Narnija~~~~~~~~~~za petak!! da bude bingo!
NinaB, a tebi draga želim najsretniji sijecanj!!!
Zedra, odi rađe :) 8) u Božićni shopping!
Aurora, misliš da ne radim to??
a ni šoping nije loš... 8) 8)
svima :heart:
Pozdrav svim curama,ja sam isto u Vinogradskoj na mpo,pratim cijelo vrijeme sta se desava,ali nisam se javljala nekako mi je bilo lakse u tisini prolaziti kroz sve to.Evo nisam mogla da ne odgovorim na ovo,bila sam na ivf ne na aih ako to ima veze i
joj pobjeglo mi je uglavnom betu sam vadila 10 dan nakon transfera i bila je pozitivna (jako mala 26,95 ali pozitivna),jos jednom pozdrav svim curama i drzite se meni je uspjelo iz 3 pokusaja,Jos uvijek ne znam da li je sve ok ali iskreno se nadam.
roz@ bravo, čestitam :D :D
nadam se da će i meni biti treća sreća :oops:
Jesi bila u stimuliranom ili prirodnom? Ajde malo napiši iskustva
narnija bravo za folikule, pravi su :D :D držim fige za petak
Drago nam je da si se javila, Roz@! Ispričaj nam malo o tvojim postupcima :) :) :) , a naročito o ovom zadnjem.
Zedra, eto, čula si, test nemoj ni radit jer ti može biti negativan (reagiraju na 25), eventualno betu izvadi u subotu :love:
roza@ :D :D :D :D :D :D
Evo probacu ukratko.
Prvo AIH-0 u 2mj.
-IVF-0sa klomifenima u 3 mj.,pobjegla js
-IVF-0 stimulirani suprefact,menopur primila preko 40 kom mislila sam da cu se raspuknuti u 5mj. 6js.3 vracene,ostale se nisu razvijale.pauza 6mj.
-IVF-supr.i gonali 23 kom.6js.3 vracene 2 cet.st i 1 osm.st. i beta pozitivna.
Bila u petak na utz 6+1 vidljiv gest.obruc 5mm s odjekom ali bez srcane reakcije :shock: ,pa cekam petak drugi utz i nadam se najboljem :)
Roz@, još je stvarno rano za :heart: Opusti se i uživaj! :)
Reci još samo koliko godina imaš (zanima me radi reakcije na menopure/gonale)
33g. jos malo pa 34g.,reagirala isto na menopur i gonal.Prvi put sam se zabrojala kod menopura i preskocila 8 dan terapiju,pa sam ih zato toliko puno primila.Dr T.nije mogao vjerovati,meni je to sve bilo nepoznato i mislila sam sto manje znam i opteretim se to bolje,ali nije bas tako.Ovaj put sam dobila gonale na poklon od cure koja je ostala trudna prirodno pred sam postupak,valjda su bili sretni
Zedra :heart: :heart: :heart: :love: :love:
pricekaj subotu kako god da okrenes i evo saljem ti vibre~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i iskrena preporuka je Sunce za vadenje krvi...
nedavno sam čula sve pohvale za njihov laboratorij da su jako recizni i točni..a Brayera su popljuvali..neznam ja nikada nisam nista kod njih vadila pa...
roz@ :D :D :D :D :D :D još jedna trudnica sa nasom jajom :heart: hvala sto si nam se javila i dala nam ohrabrenje i poticaj :love: :love: :*
NinaB ja više ne idem u sunce- nisu mi donijeli sreću :lol: :lol:
šalim se...