Andream... :(
Za uspijeni novi početak. :heart:
Hvala curke... vraćam tri... danas sam u šetnji puno o tome razmišljala i mislim da bi se živa pojela ako vratim dvije, pa ne uspije. Ovak ću znati da sam napravila sve što se moglo...
Printable View
Andream... :(
Za uspijeni novi početak. :heart:
Hvala curke... vraćam tri... danas sam u šetnji puno o tome razmišljala i mislim da bi se živa pojela ako vratim dvije, pa ne uspije. Ovak ću znati da sam napravila sve što se moglo...
Mojca, dobra odluka! Da je i moj treci prezivio, sve bi vratila. Previse je argumenata ZA ;-)
Ja napokon sasvim prestala krvariti, no kako to obicno bude da ti se sve odjednom zalijepi, sad me pak jupica dole nesto svrbucka, a kako nije bilo donosa vec 5 dana, sumnjam da su gljivice a i ne svrbi bas tako i toliko :roll:
Andream, vibram za dobar start :klap:
AB, kako se osjecas? Simptomi? Nesimptomi? :mrgreen:
Mare, u kojoj si nam ti fazi?
iskrene čestitke Mojca na dosad "odrađenom poslu"....i želim puno uspjeha i nakon transfera......
čitam vas već duuuugo i eto prijavljujem moju današnju punkciju u Cito ali samo je jedna js. i sada doma odmaram i čekam poziv.....sve kao nešto laganini a opet napeto....
Andream, :-( u nove pobjede s femarom!
tikica, kod mene ama baš nikakvih simptoma... da ti nije iritacija od utrića? znalo se to događati nekim curama
maja_st~~~~~~~~za jednu, ali vrijednu
(javim drugi tjedan kad vidim u kojoj sam fazi)
maja_st nek' ta jedna bude vrijedna~~~~~
Mojca, i ja navijam za sve tri, doduše prvi ti je puta, no ipak...
andream, baš mi je žao kao da si bila u postupku :-( i grrrrrr za M.
tikica_69, ma najgore je što se sve obavi, a onda krene čas jedna, čas druga glupost, poznato mi je (sklona sam upalicama)~~~~~da se sve smiri i da mrvice mirno počnu s ugniježđenjem (kak' bi to Englez pročital? :mrgreen:).
AB kaj se radi? Totalno ljenčarenje ili nešto drugo?
mare41 još malo...
Tikice, super da je krvarenje stalo. Ja kad sam ostala T dobila sam neopisiv svrbež i pomogle su mi jedino vaginalete.
Tiki, eh da, svaki put se i ja osjećam kao da sam u postupku baš kad nisam, pa je razočarenje skoro pa isto. Ali kako sam pisala, uvijek se nekako i veselim jer kad dođe ona koja ne treba doći, znam da sve šljaka. Ovaj put menstruacija stigla školski, 28. dan, što će reći da smo krenuli u prave dane, ali eto - uzalud. Ali zaskočit ćemo mi nju već ...
Evo danas se naručila za utorak, imam osjećaj da me gore već svi znaju pa je red da se i mene riješe već jednom :-)
Tikica, dobro da je krvarenje prestalo... a gljive nisu smetnja. Ja sam dva dana prije punkcije završila s Canesten vaginaletama i dr. Š. je rekao da nema panike zbog njih. Da su samo dosadne. :) Pokušaj smanjiti slatko i mliječno, one to jako vole... ~~~~~~~~~~~~
Ina, thx za zadnju rečenicu "u dobi od 40+ od 20 embrija samo 1 će bit OK". Otrijeznila me do kraja! :)
Maja ST, kad sam dragog mučila s raznim prepartaima, uvijek mi je govorio "pa jedan je dovoljan"... pa u tom tonu, pridružujem se curama: "jedna ali vrijedna". Držim fige iz sve snage! ~~~~~~~~~~~~~~
AB ~~~~~~~~~~~~~~~~
Idem čitat nastavak sinoćnje priče mom malom prijatelju. :)
Ja slučajno navratila ovdje da vidim kako je Mojca, kad ono WOOOW!!! :-D
Želim ti puno sreće do kraja, kao i Tikici i AuroriBlu i svim curama koje se spremaju u postupak.
AuroraBlu oni sve js gledaju na oosight, posebno ako ih je više. Mislim da je to sada standardni dio svakog postupka. Sretno! :*
Evo me! :oops: Ne samo da sam stala ispred Cita, nego sam naredila i frendici koja tamo živi da vibra i misli na njih! A dan nakon što je Pinky imala punkciju ja sam taman imala pregled, i kad sam prošla pored laba samo sam pomislila "Bože daj da se dogodi čudo!" :-)
Dakle prijavljujem se za slanje vibrica svim vašim mrvicama u Cito labu! :lol:
Denny
:)
:heart:
Mojca prvotno napisa
Popodne smo dragi i ja sjeli u auto i montirali se pored zgrade u kojoj je Cito, jer sam ja imala potrebu da im budem blizu. Ne znam da li je još ikome takva bedastoće pala na pamet... ali morala sam.
E Mojca bas me nasmija.....glasam isto za sve tri...stvarno se u tvojim postovima vidi ogromna zelja za djecom i nadam se da ce vam se zelje ispuniti!
Cure:heart:
Denny, hvala unaprijed na vibranju oko zgrade :lol: zato je i moj smještaj u blizini Cita, možda 5 minuta pješke, pa se nadam da je i to faktor uspjeha :-)
Mojca ~~~~~~~~~~~~~~~ za sutrašnji transfer
Tiki, ovaj put radim, ne dam se smest uopće. Kad sam imala punkciju došla sam na posao u 10, transfer mi je bio u subotu, tako da ništa nisam ni izostala.
Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve!
Aurora, pa ti si na stateškoj poziciji! :) Ja mislim da je osim čuda u labu i stučne ekipe, za dobar uspjeh zaslužna i mediteranska klima... blizina mora... i splitski ritam koji je opušteniji od zagrebačkog. Ja sam na poslu obećala da ću raditi koliko god budem mogla... a jedva da pogledam posao... oli je zec pa će uteć? :)
Da sam ove dane između punkcije i transfera u Zg, sigurno bi živčanila, peglala, pospremala i čistila... a ovako... laganini. Malo tu pomognem, malo skuham, napravim kolač, sve to s puno gušta i bez prisile. I skoro sve stižem pješke, bez gužvi u prometu. Toplo preporučam boravk u Splitu za cijelo vrijeme postupka, ako je ikako moguće.
E da... ja jutros vježbam zadržavanje punog mjehura. (Kako ono kažu, besposlen pop i jariće krsti). Popila sam 3 čaše vode (cca 6 dcl) u 9.15. Planiram ne ići na wc do 11.15. :) To će za mene koja stalno idem na wc biti popriličan podvig. :roll:
Pitanje: koliko te vode zapravo treba popiti i koliko nakon transfera i ležanja se može ići na wc? Smije li se prije transfera jesti?
Mojca, samo ti papaj nesto lagano a za mjehur se ne brini, ne mora to biti bas tako full puno.
Možeš jesti prije transfera. A u Mariboru, koliko se sjećam, moraš ići na WC prije transfera.
Mislim da Reš igra na puni mjehur.
Mojca, već sam to davno pisala na Splitu-mjehur treba biti normalno pun, dakle, ne piškiti pola sata, sat prije transfera, ne pretjerivati s punim mjehurom, nema potrebe, a treba mirovati nakon transfera pa će ti biti problem trpiti dok ležiš. Kad odležiš, možeš normalno ići piškiti. Možeš normalno jesti (samo se nemoj natrpati ko ja prvi put, provjereno da nije dobro:-)). Jedan transfer sam obavila i praznog mjehura (imam ja svakakvih anegdota), i nije bio problem (mislim, malo je, al ništa specijalno, nađe se i tako uterus:-)). Jelena, pun mjehur se traži zbog transfera pod UZV (lakše im se prikaže maternica kad imaju mjehur kao kontrast).
Hvala cure. Mare, transfer je u podne, ako popijem pola litre u 11, to će biti ok?
E taj dio s punim mjehurom se ni meni ne sviđa. U vinogradskoj se ide s totalno praznim mjehurom, i još se fino leži sat vremena, to je baš uživancija.
A ništa, vježbat ću i ja s pivom do tada... mislim, mogu trpit cupkajući, ali nisam nikad probala raširenih nogu, na leđima :-)
ma ne se silit s tekućinom, normalno doručkovati i nešto malo popiti, mjehur će se napuniti.
Ab... :) :) :)
Hvala Mare. Slušam tebe. :)
Zbunjuju me te različite info s različitih strana...
Mare, onda je sve pod kontrolom :-)
A čega si se ti najela prije svog transfera kad ti nije bilo ugodno? Nije valjda grah bio :lol:
Sad moram sve tajne otkrivati-švedski stol je bio prefin za doručak, bolje bi bilo da sam skupljala mrvice ispod stola nego hranu sa stola:-), otad je švedski prije transfera na ignore:-)
meni se dogadjalo sve naopako..na punkciji trebao biti prazan mjehur, ja nisam kap tekucine stavila od 22 sata vecer prije, a kad sam dosla na punkciju mjehur pun..kazu dr. od straha (jer mi je bila prva punkcija bez anestezije pa nisam znala sto me ceka). Prd transfer pola pola litre i mjehur nedovoljno pun :-o jos u cekaonici setala i pila vodu iz slavine, mislim da sam sigurno jos litru popila da bude ok
curke jel sam ja to zalutala među neke urološke pacijentice, danas čitav dan rasprava o punom il praznom mjehuru :lol:
no za sve stižu vibrice od Vedrija i mame ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~:heart:
Ja sam danas bila na punkciji i nadjena 1 j.st., pa sad ne znam da li je to iz folikula 19 ili 13 mm. Moguće je da je ovaj veći folikul bio cista, i da je j.st. nezrela ( iz ovog nedovoljno velikog folikula), e to cu znati sutra, pa vam javim..
Ne znam ništa o mjehuru na transferu, uvijek su me tražili da ispraznim mjehur prije. Što je bolje kad mjehur nije prazan? Mislim da ja ne bi izdržala ležati nakon transfera jer mi je uvijek sila na WC. Po noći obavezno idem piškiti, ne znam kako vi, jel izdržite do jutra. Čula sam da nije dobro trpiti i odgađati odlazak na WC.
E sad,imam jedno pitanje kad je riječ o piškenju i mjehuru, događa mi se da pred kraj menstruacije imam pritisak u području mjehura i bol koja mi se javi na kraju mokrenja i to kratkotrajno. To traje već oko godinu dana, radila urinokulturu i briseve, čak i uretralne i sve čisto. Napominjem da mi se to uvijek javi 3-5 dan menstruacije i prestane. Jel to može biti simptom endometrioze ili posljedica punkcija?
Šaljem vibre svima kojima trabaju, Aurori, Mojci, Tikici i dr. ~~~~~~~~~~~~~~~
Anaea, ta stanica ti je sigurno iz folikula od 19 - iz ovog od 13 ne bi ni dobila stanicu, to je pre-pre malo. ~~~~~~~~~~~ za sutra da se lijepo oplodi. Javi nam!
Što se tiče transfera - nema tu da je bolje s punim ili praznim mjehurom. Stvar je u tome da kad se radi transfer uz pomoć uzv, onda je slika bolja kad je mjehur pun. Ali nema veze s uspješnosti samog transfera. Nama u Vg se to radi bez uzv, pa nema ni potrebe da imamo puni mjehur.
Za ostalo ti stvarno ne znam...
U Mariboru traže da se popiškiš prije, a mislim da imaju UZV (barem na UZV-u pokažu di su stavili embrij - koji put, ne uvijek), ne kužim to s piškenjem, u stvari.
Sretna, što bi tek komentirala da sam prijavila da sam nakon punkcije imala problema sa stolicom... dok nisam popila litru Donata...
:)
Rezultat mog jutrošnjeg vježbanja izdržljivosti mjehura: sat i 15 min. Suta ću popiti manje vode. :) Brbljam bez veze... zvali su me s posla u nekoliko navrata i fino xyz. Sutra isključujem službeni mobitel. Ko ih šljivi.
ja sutra na prvi UZV, 8dc, u postupku sa odrznutim stanicama. Ja odbijam govoriti sa zamrznutim kada se moraju uspješno odmrznuti da bi postupka uopće i bilo, eh cijepidlaka
linalena~~~~~
AB, drago mi je da si presjekla urologiju, toliko sam o tome pisala okolo po klinikama, al tu valjda nismo-i ti si sve dobro rekla.
mojca~~~~~~za sutra
Opet ja! :lol: Samo da odgovorim ovo za mjehur. Sve stoji što je AuroraBlu rekla, traže puni mjehur zbog uzv-a, tako točno "naciljaju" mjesto gdje će staviti embrij/e. I ja sam vježbala s tekućinom, i sve savršeno isplanirala - poćela piti u sedam, mjehur taman lijepo pun do transfera u 8:30... ALI... trefila strašna gužva, i moj transfer bio u devet! :lol:Skoro sam eksplodirala, jedva se popela na onaj stol, a nakon transfera sam prvo otrčala na wc, a onda tek legla 45 min na krevet - malo na leđa, malo na trbuh. Dakle odlazak na wc nije utjecao na uspjeh, (dapače, meni od 2 blastice nastale 3 bebe!) :yes: Nemojte trpiti 45 min nakon ET-a, nemojte ni pretjerati sa tekućinom, sestra će vam kad legnete na stol malo pipnuti mjehur, ako nije "idealno" pun dat će vam još malo vode.
ajme, to s mjehurom mi je uvik koma, kad sam ja non stop u wc-u.....koliko popit, pa ako transfer kasni onda upomoć.....ja ionako čim idem u likara moram u wc.... i treba popit neku tabletu sat prije....za što je to? više se ni ne sjećam s prošlog postupka, pa cure pomagajte....
mojca,puno,puno,puno vibrica za sutra i da se tvoje "razmažene" mrvice što bolje ugnjezde!!!
vidim moje kritike vas nisu osujetile tema mjehur cvijeta
no Mojca sve je dobro što se dobro svši i kad se na koncu ipak uspješno isprazne crijeva
Denny zakon si baš si me nasmijala
Ti vrapca koliko aktivnih cura ovdje, linalena, maja_st, anaea40 (uhvaćena js, super) :klap:~~~~~~
I "staroj" ekipi, AB, tikica_69, Mojca ~~~~~~
andream vas uskoro sustiže, a ja sam na odmoru iako bi radije da je drugačije :-)
sto se tice mjehura ja isto kao i denny pila , trpila onda sam dugo cekala dr. za punkciju i skoro pa pukla dole :) onda mi biolog rekao da odem na wc i "ispustim malo" i tako i napravila , prije transfera se malkice pomokrila...i poslije transfera ostalo :) .....tesko je trpit pun mjehur barem meni...
Evo ja došla, sve je OK idemo na odmrzavanje, sljedeća kontrola ponedjeljak.
A sada razočaranje: na listu za lijekove mogu tek kada potrošimo sve zamrznute /doktor kaže da je tako odredilo ministarstvo) a po postupku odmrzavaju 3, s obzirom da mi imamo 9 to je za 3 mjeseca, pa onda još 3 mjeseca čekanja(pitala sestru koliko se čekaju) lijekova, koji je to onda mjesec, srpanj???? A onda im krenu godišnji???? Malo sam na rubu plača, ali opet ona sestra kod biologice je rekla da je dobra uspješnost u postupku sa odmrzavanjem. Jedino se nadam da ćemo nakon što potrošimo zamrznute do stimulacije bar vrtiti prirodne, al to nisam pitala doktora. Dakle, dok se ima zamrznutih ništa drugo ne dolazi u obzir
I koliko bi mi to bila pauza od početka 12? 8 mjeseci??? Ako i tada uspijemo ako nas zbog godišnjeg ne frknu na jesen