linać, čekamo i ~~~~~~~~~~~ (kupi Seli i nama tortu pa ćemo napravit tulum:-))
Printable View
linać, čekamo i ~~~~~~~~~~~ (kupi Seli i nama tortu pa ćemo napravit tulum:-))
nisu još nip zvali, sada se več brinem, ipak se naši embriji uvijek malo sporije razvijaju
kaj mislite da ak ne nazovu do 15 da ih ja nazovem??
kak to inače ide?? koga su kada nazvali
taman me nazvala Mirna
imamo 5 oplođenih jajnih stanica podijeljenih kako treba za prvih 24 sata, dakle 2 stanice
malo me frka, valjda se neće sada dalje tako prepolavljati broj
ma biti će to super, sada će tek krenuti, znam ja svoje gene 8-)
sutra će me nazvati ponovo, o tome će ovisiti dal će transfer biti u subotu ili nedelju
Obicno Mirna nazove 24 sata od punkcije.To sto je rekla da ce te zvati opet sutra,ne mora biti,barem nama nije sve teklo ko po spagici u zadnjem postupku u komunikaciji s Mirnom.Kad nam je isto tako trebala javiti kad ce transfer,taj dan se nije oglasila i ja sam bila cool,reko:aha,transfer ce biti 4.dan.Ali ona nije nazvala ni 3dnt.Onda sam ja pukla i u 16 h popodne sjedeci u parku nazvala nju.Pa transfer mora biti sutra ne?Onda je kontaktirala embriologe i onda me
povratno nazvala sa terminom i vremenom transfera opravdavajuci se da se embriolozi nisu njoj javili...Bila sam zivcana i pomalo ljuta jer me sa svakim
dolaskom gore(ni FET-postpak prije, nije bio nesto super organiziran) sve vise nekako razocarava(ju)...Sve sam u biti mjerila svojim prvim odlaskom gore kad je
sve bilo kao u bajci,savrseno,svicarski tocno,plodonosno,zadivljujuce i na kraju uspjesno.Ali i oni u PFC su isto ljudi skloni mjenama...
Bitan je rezultat koji postignu,a male komunikacijske nedace se zaborave i prebrode.
No,Lina tebi je ovo prvi postupak gore i nadam se da ce biti jednako bajkovit i do tancina savrsen kao sto je bio moj prvi..
Drzim fige malcima da svih 5 onda ostanu perfektni i da im se pridruze sporisi,te zelim samo hvalospjeve embrijicima koji ce dijeliti sudbinu da budu prvi
vraceni mami ..pozz
:-o ovo je najblaže što me opisuje sada...stigli su novi nalazi mm - prolaktin je u redu, a do sada je uvijek bio 4x veći; FSH se u duplo smanjio iako je još uvijek veći, LH se isto u duplo smanjio i malo je poviši sada.........što se događa? da li to uopće išta znači? ne razumijem! da li netko zna?
Eh drage moje....
Ja tek danas kuci dosla..malo mi se zakompliciralo!!!
U utorak transfer super prosao,dosli u hotel,muzic me smjestio u krevet,donio mi laptop da svima javim kak je proslo i on otisao po rucak i kad je on otisao mene pocelo probadati u ljevom jajniku i sve vise i vise da sam pocela jaukati,nazvala lazarovsku da pitam jel mogu tabletu popit za bolove,popila ih i zaspala.probudila se za sat vremena i pocela hvaliti muzu da mi je bol nestala i onda je opet krenulo ali puno jace..jaukala sam toliko da sam mislila da ce me cijeli hotel cut.muz javio doktorici i ona dosla u pol 7 sa Petrom u hotel,otisle mi po infuziju ni to nije pomoglo..zvale hitnu,dosli po mene u sobu i odveli me u bolnicu,dok. i petra cijelo vrijeme uz mene bile
.u bolnici me pregledali i smjestili u sobu i dali mi nekciju za bolove i infuziju( Povracala od bolova). Dok.i petra bile uz mene dok nisam zaspala.ujutro mm dosao u 7 i cekao samnom doktora da vidimo jel mogu kuci jer mi je dobro..cekali do pol 3. Dok. rekla da ostanem jos tu noc na promatranju.muz otisao u hotel spakirati stvari i odmoriti se da bi danas ujutro dosao po mene da idemo kuci,ali ja dobijem sinoc u pol 9 opet taj napad
I pocnem plakati i urlikati od boli i nakon tri puta sto sam zvala u pomoc dosle dvje sestre izderale se na mene i otisle.nazvala dokt.lazarovsku da ne mogu izdrzati bol a da su me sestre odjebale,ona rekla da se ne brinem da ce zvat bolnicu.zahvaljujuci lazarovskoj dale mi nekciju i infuziju i smirila sam se.i utom je moj muz dosao izderao se na te sestre,uplasile se i nocas su me obilazile svaki sat i mazile i pitale jesam li dobra! Jutros sam otisla na svoju odgov.jer su htjeli da ostanem jos 3 dana na promatranju,hvala bogu put prosao ok i nis me ne hvata zasad!
tratinčice:love2: nadam se da će ipak dobro proći i da više neće biti tih bolova...a sestre, očito nije samo kod nas banana. zaboravi na njih i odmaraj.
Da nije bilo doktorice lazarovske ne znam kako bi to sve podnjela!!
Velika joj hvala za to!!! Ona je jedna predivna zena!!
Jos su sinoc lazarovskoj rekli da su me pregledali i da nemam hiper i da mi nije nista( a da ste me vidjeli kak sam se izoblicila od bolova uplasile biste se!!)
Lazarovska im je objasnila da se ponekad dogodi da se zbog povecanog jajnika zivac ukljesti i treba nekcija za bolove!
Tek sam maloprije pocela razmisljati o svojim embrijima...
Nadam se da ovo nece utjecati na njih..
I usput se pribojavam one boli...
nemoj razmišljati o boli, bilo, prošlo. razmišljaj o kako ćeš se valjati na plaži u ljeto :-)
Tratinčice, žao mi je čuti što si morala te bolove prolazit, ali evo sada si domeka, odmaraj i vjerujem da je sa tvojim mrvicama sve dobro! Puno sreće za visoku betu uskoro !!!!!!!!!
ajme Tratinčice jako mi je žao što si tolike bolove pretrpile
i ne brini to nije loše utjecalo na bebeke
super ste se snašli, i svaka čast tvom dragom
da li si primila kakvu injekciju poslije transfera? da li oni uopće daju te hcg boostere
drž se mila, i tipkaj
Eh..ne znam kako sam to pretrpila..
Sad je jos ok..velim ja svom dragom" ajmo brzo u krevet da brzo zaspim da me ne uhvati"
Bas sam isprepadana od te boli,strah me hodat,piti,piskiti,uh uh
A 7 sati sam u komadu prelezala u autu ne micuci se do kuce da me ne uhvati..sva sam se pokocila!
Nisam nista dobila poslje transfera,za sta je ta nekcija?
Poslje punkcije sam dobila bocu a zaboravila pitati za sta?
Linalena javljat ce ti oni svaki dan kako mrvice napreduju, ne brini i meni su tako.
Meni se mirna javila nakon 24 sata a ostale dane me zvala doktorica svaki dan da kaze kakvo je stanje..
Linalena navijam za ljepe embrije!!!!!! I bit ce:-)
Meni su se u pfc jako dojmili,predragi! A doktorica lazarovska je predivna i jutros me zvala da cuje kako sam i oko 4 da vidi kak je put prosao i dal me hvatalo!
tratincice bas mi je zao za sve sto ti se dogodilo!!! vjerujem da su tvoje mrve super na toplome i da im to nista nije znacilo.sad uzivaj i nek te dragi tetosi do bete..
tratincice, bas si se jako napatila, strasno i citati, a kamoli prozivjeti, vjerujem da se jajnik polako smanjuje i da nece vise biti pritiska na zivac, a dr je zaista jako brizna, drzi se!
Cure, jučer sam dobila nalaz hormona i prolaktin mi je visok (iznad 700, a normalna max. vrijednost je negdje oko 400).
Na internetu su samo šture informacije... Znate li vi za što je on točno i što se u tijelu događa kada je visok?
Tek sljedeći četvrtak idem svom dok-u, a to mi je duuuuugoooo čekati. Hvala!!!
bmarić, čula sam da prolaktin hoće skočit kod stresa i povećanih napora...a sad, najbolje će ti naravno dr moći reći i objasniti.
Tratincice draga,bas je grozno sto te ta bol strefila.valjda ce biti sad sve u redu.Doktorici svaka cast.
čekam čekam čekam
u međuvremenu sam pod prehladom
pusa svima
tratincice kako si
Evo me,prezivjela noc:-) izgleda se to smirilo,sinoc me malo bolio ljevi jajnik al nije poludio..i grceve sam imala..lezim i odmaram...
Kako si ti linalena?
Meni su se javljali oko 1 svaki dan,prate oni tvoje stanice stalno ne brini:-)
Izgleda je pfc cudo za spermice:) suuuuper za spermiogrammmmmmm!!!!!!
Linalena na kakvu nekciju mislis za poslje transfera?
Meki vidim da ni ti nisi mogla mirovati kako treba!! Ne brini...sad nam preostaje samo odmaranje....
:roll:Ajoooj trantincice nije ti bilo lako ali nadam se da su sad tvoje muke gotove i da će se to sve dobrim vratiti....a ja sam tek jučer osposobila vodu moš mislit koji nered!!!..a ni tome svemu još nije kraj krov nam prokisnio!!!sve puno vode...koma...a mene stalno pomalo boli ali to je od utrića,a inače sam ok...sedmi i osmi dan nešto malo iscjedka i sad je ok..ma možda budemo nagrađeni za svoje muke..da..da bićemo sigurno..tebi želim dobar kraj lošeg početka....linalena sretnoo..
Meki iscjedak?:-)
Tratincice Lina misli na bhcg boostere tipa Choragon i Ovitrelle koje neke klinike daju i poslije transfera
a sluze(nedokazano) za potporu implantaciji.To Prag ne daje.
Aha sad kuzim za nekcije..
Meki vjerujem da ti je kaos..uh uh..
Ja se nadam da ce sve na dobro zavrsiti...
A kako bude,bude..samo da ne boli..
Linalena ne javljas nista za embrije?
do sada se nisu javljali pa smo mi nazvali
sve je OK, poslati će nam mail s izvješćem iz laboratorija, nadam se
transfer najvjerojantije u nedelju u 11, let imamo u pon u 12
to je uvrhglave izležavanja
lina, to je super rezultat, još jedan dokaz da ste kod nas gubili vrijeme kad bi ti izabrali 3 j.s.
Evo cure i dečki poslužite se na linku iz mog potpisa novim avatarima, to je najmanje što možete učiniti za sebe i sve one kojima će MPO trebati, podjetite vladajuće na obećanje koje su davali priej izbora - novi, pravedan MPO zakon uz oplodnju SVIH stanica!
Sela da nešto malo roskasto,smećkasto ništa strašno...ali i prošli put sam to imala samo u svim varijantama smeđe pa do crvene a nije bilo dobro...ali ovaj put je sve u minimalnim količinama...možda je to pozitivno,a možda i ne..ali neću se sad s tim zamarati
Bok curke!
Evo da vam javim jučer sam dobila termin za Prag. Ciklus mi je određen 1.4. pa mislim da ću ići negdje oko 20.4. u Prag. Javila sam im u 10/2011 i jučer su mi javili da su mi našli
donatorku pa sam sad malo zatečena.Pisala sam vam za zahtjev za liječenje u inozemstvu pa sam sad u strci dal ću dobiti odobrenje na vrijeme prije polaska u Prag. Zahtjev ću poslati drugi tjedan jer moram ići kod Alebića u Vuk Vrhovac da mi ispuni zahtjev jer mi je rekla moja ginekologica da to ipak treba potpisati endokrinolog pošto sam ja bolovala od Hodgkina i nemam js. a ja sam mislila da to može napisati moja ginekologica al nema veze šta vi kažete na to?
Linalena bit ce dobri embrija!!!! Jos malo pa mi se pridruzujes u cekanju:-))
danas 3.dan, sve je uredu, ko da je jedna malo zaostala
transfer sutra u 11, dakle 4.dan
recimo da imamo 4 dobra embrija, znam da će nam embriolog reći najbolje što i kako, ali ipak
prije smo razmišljali da vratimo 3 (tako je i dokica rekla, da s obzirom na godine povećamo šanse) a ostale zamrznemo
ili da vratimo 2 pa 2 zamrznemo
ili 3 pa 1 zamrznemo
znam nitko to ne može odlučiti umjesto nas
joj (jako ironično) nije ni tako loš stari HRzakon, ne razbijaš glavu s tim
Jel ima tko utrogestana??? Hitno mi treba!!!!! Imam samo do pon.
Imala sam ginekol.koja ne podrzava mpo i rijesila sam promjenu i rekli mi da ce biti rijeseno kroz par dana,ja se vratila iz praga i oni to nisu rijesili!ludaaaa sam! I dragi sad oso po utrogestan i kazu treba recept a ja moram cekat jos koji dan promjenu ginek.
Pomozite mi molim vas!!!!!
U
Sva sam neka razdrazljiva,samo mi se place i stalno neki problemcici se pojavljuju...
Vise ni usta ne vjerujem..
Molim vas ako ima netko viska ili znate di mogu potraziti.....
hej tratincice imam ja kutiju. od kuda si ti?
Applepie imas poruku!
U svakoj ljekarni ce ti prodati vaginalete, samo pokazi onaj zadnji papir koji si dobila od pfc-a na kojem ti i pisu upute koje ljekove trebas koristiti. Ja sam ti na temelju toga kupovala i estrofeme, utrice, gonale, ma sve sto mi je trebalo. One ti to kopiraju i vrate.