Ne, kokosovo maslo je masnoća koja se odvoji iz tog mlijeka. Što je gambela?
Printable View
Ne, kokosovo maslo je masnoća koja se odvoji iz tog mlijeka. Što je gambela?
Ja sam danas juhicu od povrća, šnicle na naglo pa u umaku od koromača, tikvica i vrhnja, cus cus i matovilac.
Musaka od pecenih paprika:)
E super, citajuci sam dobila odgovor sto danas za rucak:
piletinu s porilukom u vrhnju (ja cu uz to rizu)
Jos to nisam radila ni provala pa cemo vidjeti kako ce biti.
popečci od cvjetače ( ivanchica :heart:), pileća prsa na naglo i neki fini umak. juha domaća s knedlicama.
ned- juha s noklicama,teleća koljenica s krumpirima, zelena salata.desert ledene kocke
pon- od nedjelje ostatak mesa, neki brzi prilog, salata
uto-kuhana junetina, povrće
sri-pileći komadići u medu i sezamu s chilli umakom (po želji), prilog široki rezanci
čet,pet, sub, ned-na služb. putu sam, a mm i šefica kod bake, pa ne kuhamo
juhica od mrkve i graška, puretina i mlinci u nekom umaku od slatkog vrhnja, zelena salata. Desert nemamo!
Apri, tijekom dana ću našvrljat recept...:-)
u biti samo utipkaj na google: Najfinija torta sa sirom (ABC-sir) i to je to! Ja sam samo dodala ananas, ali ne moraš dodavat ništa-prefina je! :)
Pa napisala sam, u Kemigu. I nije body butter, nego čista kokosova masnoća.
Vrlo jednostavno:)
Ociscene pecene paprike posolis i pohujes u jajima i mrvicama.Slazes izmedju papirnih ubrusa da upiju masnocu.
Mleveno meso(ja uzmem junece)prodinstas na luku,zacinis kako volis.
U vatrostalnu poredjas paprike,prekrijes mesom i opet paprikama.Moze i 2 reda mesa ako imas vise paprika,ali mi je nekako bolje ispalo samo s jednim.
Stavis u zagrejanu pecnicu na nekih 10 minuta.
Za to vreme smuckas mileram ili kiselu pavlaku s 2 jaja,dolijes malo mleka ako je pregusto,i zalijes preko musake.
Peces jos kratko,15 min recimo(samo dok se jaja zgusnu,ostalo je sve vec peceno)
Ne preterivati s prelivom,ne treba skroz da pliva,jer se pripecenju jako naduva,kao balon,i spolja hoce da gori.
Eto:*
nakon valjda 25 godina, napravila sam šnenokle :o
to je moj doprinos nedjeljnim desertima.
Apri i n.grace to je ta torta na dva različita linka. :)
Čet: juha, umak od brokule sa tjesteninom
Pet: juha, špinat sa pire krumpirom
Sub: Piletina na saft sa tjesteninom, tjestenina-tuna salata
danas: juha od paradajza, bijele lasagne, grah salata, monte kolač
Kemig je ducan koji drzi bazna i etericna ulja, proguglaj, pa ces skuziti. Ovaj maslac spada kakti pod kozmetiku ali je jestiv. Mozda ima i u BioBio, ali ovo je sigurno jeftinije. Provjeri da li ti se isplati naruciti iz Kemiga poštom, treba zvati njihov malopordajni ducan.
je baš :mrgreen: al, mmmmm, jako mi to fino izgleda, još da smo bliže... :mrgreen:Citiraj:
Vrlo jednostavno
prvo treba peći paprike, pa ih očistiti (što mi je najdraže :roll:) pa ih pohat, pa meso dinstat, pa sve to slagat...
ali, sigurno ću probati!
:lol:
Ali,ako vec imas pecene paprike spremne u zamrzivacu(i ako je to sve vec obavila sveki),onda i nije tesko:-P
Uglavnom,puno manje posla imam s paprikama,nego recimo,s tikvicama za musaku.dosta je 10 paprika,a ne zilion listica tikvica.
Mnogo i to volimo,ali ja obilazim u sirokom luku...
pa kol'ko ti onda imaš godina?
s 10 si pravila prvi puta? eto, tako te ja zamišljam (sad ću još ispast perverzna :lol:)
ja neki dan pravila šnenokle, i baš sam se blamirala... ispalo sve mrvičasto, prerijetko, a da ne pričam kako sam zaboravila pošećeriti (stavila samo vanilin šećer)
kako ih praviš?
sutra: juha od kelja i zobi za Mašu + grah sa slaninom i kobasicom - eno se kuha, (za Mašu dodatak tjestenina, domaća), kupus salata
utorak: povrtna juhica (mrkva, peršin, čičoka, grašak, kupus), piletina s porilukom ala laumi, zelena salata
srijeda: paradajz juha, riba i kelj na lešo
eto, prije 25 sam bila maturantica.
napravim čvrsti snijeg od 6 bjelanjaka (unutra mrva soli i vanilin šećer)
stavim mlijeko za zakipi (unutra štapić vanilije) i dok se mlijeko kuha, izmiksam žutanjke sa 6 žlica šećera.
kad mlijeko zavri, radim žličnjake od bjelanaca i prokuham ih na svakoj strani. dadim mrežicom u staklenu zdjelu.
kad su svi žličnjaci gotovi, u mlijeko umiješam one žutanjke i šećer. ne smije provriti! (zato imaš mrvice jer je žutanjak koagulirao)
i to ti je to.
ja još poslije karameliziram šećer pa natanko pošaram po vrhu.
ako ti je to rijetko, možeš u mlijeko umutiti žličicu brašna/gustina.
ali to prije dodavanja žutanjaka, da brašno prokuha, a žutanjci ne.
Danas:Sarma
Sutra :Mahune
Leća, cikla (dobila Zepter teču pa isprobavam sve i svašta kuhati u njoj) :-)
Šparoge s jajima, juneći šniceli i gibanica
krem juha od korabice i brokule, pohane bukovace, krumpir sa medvjedjim lukom, zelena salata
Pileći fileići, pire i špinat.
kelj na lešo i krmići
Jucer: mlinci (domaci), puretina pečena sa senfom i limunom
Danas: leća varivo i pečena vratina
varivo s junetinom, mrkvicom, graškom, krumpirom
desert creme brulee
Piletina u toću, zapečeni krumpir sa pancetom i sinoć napravljene jaffa kocke za desert. Slavimo što nam je provirio i gornji zubić. Napokon!!! :-D
pohani šnicli,restani krumpir i zelena salata
Krumpir sa blitvom i dinstani pileći batak.
Varivo kelj sa junetinom, puding sa cokoladom.
Ostalo gibanice od jučer, pa ćemo uz to neku salsu od poma možda sa makaronima a možda bez, i malo zelene salate.
Slana štrudla od sira i puno zelene salate, matovilca i rotkvice.
kelj varivo
I ja kelj varivo i faširanci uz to.