Da li ste dobile nove Visa Premium umjedto AmEx. Moja stigla, ali ja bih rafije da je AmEx i dalje :)
Sad moram mijenjati Paypal i druge stranice na kojima mi je ta kartica za plaćanje.
A možda budem manje kupovala, hahaha.
Printable View
@ Beti:
Ja sam zasad dobila samo PIN.
Što piše u uputi, što da napraviš s postojećom karticom? Mogu li se koristiti obje? Piše li što o bodovima?
U uputama piše da sve ostaje isto.
Imam puno bodova i to ćemo iskoristiti prije 31.12., iako smo već dobili novu karticu za bodove i tamo ostsje isto.
Sa karticom mi je stigao i kupon za 25%popusta u Sparu, na jedan Spar premium proizvod, iako još ne znam što je to.
Koristit ću american sve do 12.mjeseca.
Dobro je kad nađeš računicu, meni je bila super jer se može kupiti željena stvar (npr motor), samo jednim potpisom :) bez da imaš kunu u džepu.
No, kad izračunaš koliko je ustvari taj motor koštao, nikako mi nije bilo pravo :)
I ja plaćam kreditnom, no rewards je nešto drugo :)
Možeš potrošiti cijeli limit i vraćati minimum mjesečno, pa kamata ode u nebo. Dobro, mi smo imali stvarno visoki limit.
Kreditna na rate je ipak lakše podnošljiva.
Dakle, revolving?
mene zanima ovaj nagradni program, kako funkcionira, o kojoj kartici je rijec?
trebala bi izabrati neku karticu, preko pbz-a
https://www.pbzcard.hr/hr/izdavanje-.../premium-visa/
https://www.pbzcard-premium.hr/hr/po...emium-rewards/
sad amex zamjenjuju visa premium karticom. meni upravo danas stigla.
amex je imao membership rewards karticu, a visa premium ima premium rewards.
Hvala pogledat cu
I ja sam dobila visu jos prije 10 ak dana, ali peglat cu ipak jos amex do kraja godine. Tesko mi je se odreci, jbg.
I kartica za bodove je stigla.
Nju koristim samo za guste, nikad za obicnu kupovinu.
Sad sam taman na 130.000 i mislim da mi je to aman taman za vikend u tuhelju
pa meni je recimo gušt otići po špeceraj :lol:
a da ne kažem kako mi je spar ušparao lovu - jer u blagajni nisu promijenili cijenu kave. na akciji 23,99kn , a na blagajni 19,99kn (cijena sa stare akcije) ... da i to doživim (obično je obratno).
izračunala sam svojih 200kn, i kaže curka - nije dovoljno. a računala 3 puta prije blagajne...
tek doma sam pogledala račun - i kaj da velim... dobar shopping :mrgreen:
ajd da napišem nešto konkrento na temi.
Dakle, imala dosta izdataka zadnjih mjeseci (ništa neopravdano ili rasipanje, jednostavno se skupilo svega i otišla u zaista pretjeran minus). Okrenula ploču, pazim na potrošeno i sve evidentiram (to evidentiranje sad podnosim da se osvijestim, inače ne bi mogla tako stalno živjet :mrgreen:) i bome smanjujem pomalo, al konstantno.
Recimo sad si nosim doručke/marende na posao, a prije sam znala kupovati tu negdje kod posla (ne mogu jesti ujutro doma čim se dignem), tu dosta uštedim.
Ručkove i dalje radnim danom jedem na poslu jer imamo finu hranu, no često donesem od doma ako imam nešto recimo neki komad mesa ili salatu pa skombiniram s parcijalnim ručkom u našem restoranu.
Bili smo u luna parku na Bundeku neki dan slučajno, prvo sam mislila da djeca ne trebaju ni ići, nisu ni tražili, al ajde platila sam im jedno to visinsko čudo (šteta ne probat :mrgreen:), a ja sam ostala dole :-) Inače bi ja svakako išla s njima. :mrgreen: i tako te neke sitnice koje mi prije nisu padale na pamet.
Na placu kupim sve kod jedne tete, pa mi onda ona da popust i jos nabaca extra pokoji komad voća i povrća.
Ne sjedam toliko više naokolo po kafićima svako malo.
U kasicu stavljam dok mi se nakupi sitniš u novčaniku. Ima stranica cashback,meni se sviđa.Imam Diners, ali sam oslobođena plaćanja članarine, da plaćam članarinu, sigurno ne bih koristila. Dok je nešto na akciji,kupim odmah više komada.Kuhamo što nam se jede,a kad bi planirali jelovnike prema akcijama u trgovinama,još bi više uštedili. Povremeno ispunjavam ankete preko maila.Svaki tjedan stavim nešto novaca na kumulativnu oročenu štednju.
Kako to da si oslobođena članarine?
Pitam jer ja u životu nisam bila od toga oslobođena, ni kad sam imala mjesečne račune od po 12 tisuća, ni sada, kad ih imam do 1 tisuću. :mrgreen:
A korisnik sam preko 20 godina.
Sad me ovo naljutilo.
Nama firma u kojoj radim placa diners clanarinu.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Nije oslobođena, nego to plaća netko drugi. Evo, na primjer, sindikat može to plaćati: http://sindikat-kbc-zagreb.com/Files...a54c8e3420.htm
To znači da ne plaćaš članstvo u Dinersu, ali plaćaš članarinu sindikatu iz koje se onda to pokriva.
Dakle, netko plaća. :mrgreen:
Dobro, dobro, odljutila sam se.
Kak "zašto"?
Ako Diners ukida nakon nekog vremena, zanimalo bi me zašto nisam u tom "nakon nekog vremena".
Ako ne ukida, onda ok. :)
Ukidaju. Nisi dovoljno dugo u Amexu
Inače ne stedim više u pravom smislu te riječi (da mi je novac negdje sa strane). Skupim neki novac na tekućem i odem nakon par mjeseci malo skratiti duljinu kredita ili smanjiti ratu. I tako još ca 22 godine ili koliko već uspijem skratiti :kbell:
Ovaj mjesec popravak auta, tak da nula kn uštede, u stvari manjak na mjesečnom nivou...
Moje antirecesijske mere su:
- kupovina kvalitetne obuće, koja mi dugo traje
- upotrebljavam platnene, pamučne uložke, koje perem svaki mesec iza menge i super upijaju i jako sam zadovoljna s njima već godinama, jedan je bio oko 7 eur
- ne sedam u kafiće na čaj, možda ako baš moram bude 1x-2x godišnje
- ne idem u kino, jer mi je to bezveze
- kuham čaj iz lekovitog bilja direktno od žene što iz skuplja i ne kupujem vrećice i ne pijem crne i zelene čajeve
- ne pušim i ne pijem alkohol, jer nije zdravo i smrdi mi
- nemam TV doma i odjavila sam i RTV priključak (kod nas u SLO to dodje nekih 13 eur/mesec) - em TV ne gledam već godinama jer hipnotizira, a da ne pričam o reklamama koje su me oduvek živcirale
- odjavila sam internet i imam ga preko telefona (imam paket 60 GB i ne potrošim ni trećinu)
- hranim se vegi (ne jedem meso, ribe, jaja) i tu dosta uštedim, odnosno zbog zdrave ishrane sam jako redko prehladjena, 1x u 2 godine i tu štedim na lekovima :)
- putujem u vlastitoj organizaciji i avionske karte kupujem preko ovih budget varianti
- odlazim samo u 2 vegi restorana, a i to redko, možda 2x mesečno jer nisu u gradu u kojem živim
- po povrće idem na plac
- istna je da dosta voća i povrća dobijem od roditelja, jer imaju svoje, tak da si stavim u zamrzivač grah, boraniju, višnje, šljive, ...
- ne jedem fast food, čisp, gricaklice i ostale gluposti
- pijem vodu, čaj, limunadu, znači ne kupujem u trgovini ledene čajeve koji su puni šečera, vodu sa ukusom i ostalu kemiju koja je štetna
- brašno uzimam pirino i slanutkovo, veću količinu
- na veliko uzimam i moog dal leću i basmati rižu
- ne kupujem novu odeću, jer nemam mesta u garderobi, odnosno kupim samo ono što mi zaista treba
- čistim sa bio sredstvima, koja mi dugo traju
tinki, lijepa lista. :) Radim oko polovicu tog što i ti. Jedino što kina jako volim. Srijedom je fin popust.