A da izvadis ova antitijela sto sam iznad napisala-antifosfolipidna antitijela?
Printable View
A da izvadis ova antitijela sto sam iznad napisala-antifosfolipidna antitijela?
Može biti i ne mora. Ja imam jednu blagu mutaciju koja i nije za heparin ali sam se, s obzirom na sve ostalo, uspjela izboriti da ga dobivam ako docekam plus. Pa opet mi je tijelo odbacilo zametke, imam jedan spontani koji najvjerojatnije nema nikakve veze s antitijelima ali i jedno savršeno dijete, tako da opet, na žalost, pravilo je da pravila nema. A na humanoj ima i cura kojima se isto dogodilo u svim postupcima, uvijek je tijelo odbacilo zemetak, koje su sve postupke ispucale i ni jednom nisu imale ništa za FET.
maritas meni se identična stvar desila nakon svakog et a. Ni utrici nisu zaustavili m koja dolazi. 9 dnt 3st embrija ja bi prokrvarila.
Nažalost koš mene će biti da je bila u pitanju kvaliteta
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Pak da te pitam, mozda ces znati. Ima li koji prenatal kod nas, ali da je sa folatom-ne folnom kiselinom?
maritas i ja sam svaki put prokrvarila pod utrogestanima. Od sitne dvije biokemijske koje sam imala s jednom nisam prokrvarila do prestanka terapije, s drugom sam prokrvarila kao da je nije ni bilo - 10-12 dan od oplodnje. U fetovima je bila ista situacija.
Zato sam sada uzela proluton (progesteron depo, svaka 3 dana injekcija u guzu) i ostala trudna. Jel on bio presudan, necemo znati nikad, jer je bilo jos i puno drugij faktora koje smo mijenjali u odnosu na prosle postupke, ali zasto ne pokusati?
Jedna ampula je 50kn, mislim da se isplati.
Da baš prenatal. Vitamin code raw prenatal plus još folate uzimam dok ih ne potrošim.
Za ove tvoje mutacije, a posebice MTHFR, folna kiselina se nikako ne preporučuje već čisti folat.
Znam da da. Mislila sam barem to piti dok ne nabavim neke sa iherba.
Pak pogledala sam i sastav mi se cini odlican. Kako narucis, a da ti ne zadrze na carini jer prelazi 160 kn? Ima neka caka?
CHIARA meni su došli baš brzo prenatali. Imam ih već skoro tjedan dana a naručila sam nakon druge bete 25.5 tako da probaj naručiti pa vidjeti možda i tebi brzo stignu. Jedino pripazite da se ne zeznes kao ja. Trebala sam naručiti preko dhl opcije i onda nebi platila carinu. Ovako sam platila 130 kn pa su ispali popriličnom skupi vitamini
Puno, puno ti hvala. :* Vidjet cu da mi sogorica naruci jer nemam paypal racun.
E to nisam znala. Znaci moze i Diners i Maestro od tek. racuna. Uzela bih Q10 i taj prenatal na dhl. Znaci ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja u smislu dodatnih troskova?
Piše da ne. Kada ideš na plaćanje pokaže ti krajnji iznos koji će ti tereti tako da si tu provjeriš još jednom.
Za diners neznam dali može
Zabavit cu se onda malo sa tim sutra. Cure su znale reci da naruce paket po jednoj cijeni pa se onda desi da moraju vise od toga platiti carinu. Hvala ti. :)
Ma platila bi ii 500kn svaki dan samo da se ovo ne ponovi.
Uzasno me strah ponovnog neusjeha i bez neke promjene u terapiju ne idem dalje.
Tko ti je prepisao taj lijek?
Maritas na koji lijek mislis?
Sredina, nije loše, vjerojatno oni uzimaju i dob u obzir. Ja npr.imam 51 sto je na gornjoj granici i dr.je zadovoljan jer to znači da imam još puno "materijala".
A kakvo ti bude stanje antralaca ako znas?
Ja ne znam broj, samo redovito kažu da ih je puno na oba jajnika.
Cure blago vama s toliko "materijala". Ja nisam vadila amh, ali s obzirom na stanje antralnih folikula i broj dobivenih js, stanje je lose. A nemam bas puno godina.
Chiara ne moram napomenuti da me na humanoj nisu poslali vaditi amh, to sam sama na svoju ruku vadila. Nisam očekivala tako dobar rezultat jer sa stimulacijom nisamo dobila puno stanica, samo 7, ali to očito ovisi i dozama koje sam dobivala, a to je u bolnicama jako skromno, na žalost.
Koliko si ti po stim. postupcima imala folikula?
7 folikula i 4 js od toga. Samo mi se cini malo stimulacije. 14 menopura i 2 orgalutrana sam potrosila. Na kraju je 1 js bila losa, a 3 bolje. A dr je racunao punkciju po tom najvecem za kojeg mislim da je onda bio prezrel, a ove 3 mozda nisu bile zrele.
Ja sam imala 6 zrelih od tih 7, sve su se oplodile, ali vratili samo jednu i ostale su na kraju propale jer nisu bile dovoljno lijepe za zamrzavanje. Sada vraćamo dvije, nadam se da će ih biti, riskiramo, ali što mogu...
Ma najveci je problem sto mi ne mozemo razgovarati sa biologom. A doktor mi ne zna reci u cemu je bio problem. Kad ga pitam jesu stanice bile lose pa se zato nisu oplodile, ne zna mi reci. Kaze da ne pise da su bile lose. :roll:
Razgovarala sam i ja na transferu i na punkciji, ali nisam razgovarala kad nije doslo do oplodnje.
Ja sam nakon sto je sve proslo, kada nisam imala smrzlica, trazila sam objasnjenje.
Sve mi je to tako cudno. Rijetko koja od nas je imala smrzlica. Nekako jako lose se oplođuju stanice i malo ih je u zadnje vrijeme. Da li je to zbog malo stimulacije, zbog losih js ili biologa, ne znam...
14 menopura je ful malo. Koliko si imala 2 na dan?
Što se tiče razgovora sa biolozima to se nebi trebalo posebno zahtijevati nego bi trebalo biti pod normalno. Mene je užasno nerviralo to a ne jednom sam ostala bez et a. Mislim mogla sam ja tražiti razgovor ali mi više nije bilo do toga, bila sam sigurna da ionako neću biti zadovoljna objašnjenjem jer poznato je da termin nema j.s. ne postoji. Ili je nezrela, ili je prezrela ili je nisu znali izvaditi.
Da, 2 menopura na dan (2-8 DC), orgalutran 6 i 7 DC, stoperica 8 DC. Stoperica je isla kad je vodeci folikul bio 18 mm, a drugi nisu bili veci od 15 mm. Zato mislim da ovi drugi mozda nisu bili zreli, a 1 je bila losa. 2 su se oplodile i drugi dan prestale sa razvojem.
Mala bebica mislila sam u 9 mj jer mi brisevi i markeri traju do 10 mj pa da ne moram ponavljati.
Cure, znate li što o uzimanju voltarena nakon štoperice da folikul ne pobjegne. Točnije, zanima me koji točno voltaren i u kojoj dozi?!
To su ti obicne tablete voltarena. Popijes po tabletu na dan poslje stoperice do punkcije. I mozes prije punkcije ako ides na zivo u prirodnom. Sretno!
Ma da ali ono imas rapid forte....ne znam ima li razlike. Cula sam da je nekima pomoglo. A posto meni rastu ko ludi trazim slamku za koju se ulovit
probaj, ništa te ne košta a možda ti pomogne:fige:. I ja sam čula da je nekima pomoglo. Mi nemamo sa time probleme nego sporo razvijanje embrija, pa sma pročitala neke studije i neki mgistarski rad, baš što ga pisala dr u RI, gdje su cure do 2016-te sudjelovale u istraživanju, baš o kvalitei jajnih stanica, sad mi je puna glava...nije toliko podataka za moj mozak:predaja:
Uuu...zanimljivo! I sto nas pametno možeš naučiti!? O cemu ovisi kvaliteta js