Ja se godinama raspitujem, ali nitko nije spreman provući optički kabel.
Printable View
Ja se godinama raspitujem, ali nitko nije spreman provući optički kabel.
Izgleda da se osmaši vraćaju prvog u škole. Neslužbena info, ali se šuška.
Bit će službeno rečeno do četvrtka
Tanja Sever na tportalu o mladima u doba pandemije, online nastavi ...
Odličan članak!
Ustvari i nije loša ova online nastava. Putujemo, a ona na zoomu u autu. Morala bi izostati sa nastave ili ne bi mogli na put danas.
Već smo cijeli tjedan online.
A internet ne puca? Imate neograničeno?
Ne, super je. Imamo neograničeno.
Kod mene je opšte ludilo.
Svi smo na online od ponedeljka, jer mi je ludački ostaviti jedino sina na uživo nastavi dok i MM i ćerka sede kod kuće odlukom ministarstva (za mlađe razrede je Brnabićka izjavila doslovno da će propasti ekonomija ako roditelji budu kod kuće čuvali svoju decu...). Pri tome u njegovom razredu već ima bolesne dece.
Uglavnom, trenutno nemam kuću, nego 64m2 danonoćne učionice.
U jednoj sobi MM drži Google meet sa uključenom kamerom, teško ukućanima koji se zaborave pa otvore vrata jer su automatski emitovani u bar 15 tuđih kuća :roll:.
U drugoj sobi ćerka sluša svoj Google meet čas i pokušava da odgovara na pitanja nastavnika dovoljno glasno da je on čuje, a dovoljno tiho da ne smeta ocu na njegovom času...
Sin pravi meni društvo u kuhinji i radi svoje zadatke koji stižu preko Vibera dok ja kuvam i objašnjavam lekciju.
Popodne pomažem ćerki ako nešto zapne oko njenih lekcija, a najnovije ludilo je bilo da se domaći zadatak mora predati isti dan do 5 popodne. WTF?!! Prvi dan je zato sedela za ekranom bez pauze preko 6 sati, a drugi dan sam ja nazvala razrednu i sada se domaći ponovo predaje kao i svaki domaći - do idućeg časa.
Ali je meni taaako dosta svega. Srećom je vikend i sija sunce, ceo dan smo napolju.
Sirius, znaci ne idu u skolu na Veliki petak?
Lili prvo kaj se gleda kad stave kalendar je početak kraja nečega!
Sirius kaj je mlada počela ipak pravu nastavu?
Da malo dignemo i ovu temu :mrgreen:.
Hoće li škole (razrednici) obavještavati učenike (i roditelje) mailom da je sljedeći tjedan nastava na daljinu ili se to podrazumijeva jer je stožer tako rekao?
Mi još nismo primili nikakvu obavijest od razrednika...
Navodno ( moj klinac nije dobio) na teamsu je poruka,ali džabe ako neko ko je dobio poruku , ne pogleda i tamo
Moj od ove godine ima novog razrednika, taj roditeljima ne šalje obavijesti ni o čemu :roll:
Ali računam da su već veliki i da ne trebaju roditelji sve kontrolirati. Ako su im u školi rekli da su online, onda su online.
Pa ako su jučer i danas u školi, onda će im sigurno reći. Obično na web stranicama škole bude i službena obavijest
Kod nas objava bila na stranici skole, a uciteljica poslala mail
Prvasici, "nastava" bude u obliku "saljem vam materijale, prođite s djecom. Rijesene zadatke pogledat ću kad se vratimo u školu"
Da neke škole su stavile na stranice obavijest
Mi smo dobili mail razrednice.
Ni mi ni bu, ni ba. Valjda ce objavit iduci tjedan.
kod nas objavljeno na stranicama skole
Pa napisala sam to 2 min ranije :-)