ahahahaha, vidi nje!
je, Melita je prekrasno ime
Printable View
ahahahaha, vidi nje!
je, Melita je prekrasno ime
navijam za Janju
nama je bila u kombinaciji <3
Nuša je meni prekrasno
Ja sam isto prvo pomislila na Isu za S2000, tako mi se zove mala susjeda i baš mi je lijepo ime. A Melita mi je isto super :)
Izgleda da mi čekamo curicu, a moj muž se i dalje drži imena Artemis. Da je to engleska verzija Artemide, koja je grčka boginja lova, što bi me trebalo valjda impresionirati :roll:
Ja imam sestričnu Artemidu, zovu je Arta cijeli život, nitko je ne zove Artemida -možda pomogne :)
da, Melita je baš krasno ime
a i Nuša i Janja
Artemis je malo preegzotično za mene :unsure:
Kad sam istrazivala sjecam se da je na wikipediji pisalo da je to latinski naziv http://hr.m.wikipedia.org/wiki/Mljet.
A predbracno putovanje (na bracno nismo stigli) je bilo na Malti (koja je na lat/grckom isto Melita :)
Ime je nas odabralo...
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
tangerina, pokušaj da ne bude Artemis
meni se sviđa Nina. zapela sam za to ime. ali mm ne želi niti čuti jer mu se tako zvao pas.:roll:
Jasno mi je da tvoj muž sad ne želi tako nazvati dijete, ali zašto uopće davati psima "ljudska" imena. to mi nikad neće biti jasno.
kad čujem svoju susjedu kak doziva psa (koji se zove DORA) kosa mi se diže na glavi od užasa.
Ja sam imala macu koja se zvala Dora (ne znam tko ju je tako nazvao) i svejedno je to ime bilo u izboru
ma meni je žensko ime
ali ide na skroz drugu kulturu, daje neki drugi otisak
Artemis mi je ime za brod :)
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
a ja ne shvaćam ljude koji ne shvaćaju zašto se životinjama daju "ljudska" imena. jer meni je ta podjela na ljudska i životinjska bezveze... i što ima koga vrijeđati što se moja mačka zove ko pola curica u zadnje vrijeme. i moja kćer se zove kao što se jednom zvala maca moje pok. mame i to mi je baš super.
inače, i meni se ne sviđa Artemis...uloži veto kako ti cure kažu ;)
Kakav alternativni muž :) a ime mi čak i nije loše, doduše malo baca na tri mušketira
Ja imam psa imena Mia :lool:
I dobru prijateljicu koja se zove Mia. Nikad me ni jedna ni druga nisu podsjećale na ovu drugu.
Uopće nemam ideju u glavi da je neko ime ”pseće” ili ”ljudsko”.
Matija :)
Tako mi se zvala prabaka <3
I meni ta podela ne leži. Pa što ljudi ne bi životinjama davali "ljudska" imena. A mogu brodovima i vilama?
Ja sam imala psa Milovana, komšija je imao psa Božidara. Moja sveki ima Maru :)
Tara je kod nas nekad bilo "kereće" ime, sad ga nosi gomila devojčica.
Tangerina Artemis vam se nekako baš ne uklapa.
Meni je od tih "bombastičnih" lepo Helena. Inače volim jednostavna i kratka.
Neva, Janja, Đurđa, Mila, Anka, Jasna
ne brinite, veto je uložen. Mi ulažemo veta uzduž i poprijeko dok ne dođemo do jednog oko kojeg se složimo. Što se prošli put dogodilo točno jedan put :mrgreen:
Ja ustvari imam teoriju da mm namjerno predlaže imena koja zna da ja neću uzet u obzir, jer ga je strah odlučit se za nešto. Čak sam razmišljala da krenem sa "može Artemis, zašto ne!" odmah bi odustao :aparatic:
Latinska verzija Artemide je Diana, što je, ono, barem ime, ali nije mi nešto napeto.
Baš me ustvari zanima dokle će nas ovo sve dovesti :coffee:
Ja sam bila sigurna da cu ako cu imati jos jednu curicu da ce biti Sofia, sada se premisljam jer mi je palo na pamet Julia a kako sam ja sklona kratiti imena svoje djecice(Arijan-Ari) (Helena-Helen) nekako sam si zapucala da cu malicku zvati Đuli i to mi je iz nekog razloga prekjuteee
ja isto nisam za pse Borise, Luke ili Josipe
niti za sinove Flokije :lool:
ne vrijeđa me, samo mi je bezveze
Moja je cura ime dobila po mojoj pok.babi
Preromanticna sam,znam
A ja je ponekad zovnem imenom nase pokojne macke Miki
Ah,presentimentalna sam
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
da, Sofija je prekrasno :heart:
Bit će da se meni jedinoj sviđa Artemida, odnosno prolazi mi u inačici Arta.
U stvari, što ga više izgovaram sve mi je bolje, čak izvrsno.
I meni se sviđa Artemida,al tu je MM koji bi me vjerovatno u top stavio da to čuje
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
Talija :zaljubljen:
Skroz sam zaboravila na to ime
Arta mala i Arta vela su otočići na koje ponekad odlazimo na dnevno kupanje, sviđa mi se :-)