Bok curke, evo i ja sam odradila prvu inseminaciju također ne gajim neke nade ali drzim nam fige svima. Mene zanima kada moram ici vaditi betu nakon 14 dana gdje to vadim i da li uzimam uputnicu od svog ginekologa ili kako to ide?
Printable View
Bok curke, evo i ja sam odradila prvu inseminaciju također ne gajim neke nade ali drzim nam fige svima. Mene zanima kada moram ici vaditi betu nakon 14 dana gdje to vadim i da li uzimam uputnicu od svog ginekologa ili kako to ide?
Bok cure, zene, trudnice, trudilice, majke!
Imam pitanje, ako je dijagnosticirana oligoasthenoteratozoospermija-moze li se sa takvim nalazom raditi inseminacija? Ima li tko saznanja? Zanima me slijedece: na dan inseminacije partner da svoj uzorak i da li tamo tete u ivf labosu taj uzorak prociste i inseminira se samo najbolje ili?? Mislim koliki volumen spermija uopce mora biti za izvodjenje inseminacije? Mozda netko od vas zna odgovor.. Hvala vam!
Malaroza, vadis betu u Petrovoj-dodjes na dan bete tamo i ako si imala D1 uputnicu, onda na Salteru humane trazis da ti daju internu uputnicu i vadis kod njih u labu. Ili mozes ici privatno, ili pak mozes ici svom ginicu da ti da uputnicu za neki lab koji ti je blizi i zgodniji od Petrove (samo provjeri da li rade betu)-ali pazi, ako ces ponavljati betu nakon dva dana, to moras odratiti u istom labu gdje si vadila prvu!
Sretnaofca, Mi smo isli na inseminaciju i prvo je gospodin obavio svoje, nakon toga su oni izdvojili samo najbolje i ocistili ih od sveg onog sto ih mozda usporava, taku su barem nama rekli....sto se tice volumena ne znam, meni je sestra pokazivala pribor pa je u sklopu toga bila mala injekcija, tanka kao one kod zubara i tu su oni bili unutra, nije ih bilo puno....
Malaroza kako je bilo?
Bilo je dobro. Moje dr nije bilo pa mi je radila dr Pavicic i ona i sestra su bile predobre prema meni i mazile me. Morali su mi dati spasmex za opustanje al sve je bilo bezbolno i brzo. Nama su svi nalazi uredi pa ne znam sta ocekivati ali vidjet cemo samo pozitivno cure moje i bit ce sve ok!
E vis Malaroza, buduci ste dobili otpusno pismo ne znam ti tocno..znas kaj, najbolje ti nazovi tam taj Salter i pitaj tetu!
Ja sam u nekim dubiozama i razmisljanjima da, nakon neuspjelih stimulacija i svakakvih nezeljenih nuspojava, pitam doktora da probamo inseminaciju..kajja znam, mozda uspije. MM ima kriminalan spermio, i iako je radjen ICSI, mozda se bude probralo kaj za inseminaciju. Ja stvarno mislim da moje tijelo ne prihvaca sinteticke hormone i da tijelo treba pustiti da da ono sto moze dati samo.. Meni su svi hormoni super, imam jajnike nalik na pco i malo stekaju ciklusi, odnosno jaako su dugi. Ili da probamo prirodni ivf.. ne znam ni sama.
Bas sam se i ja pitala di da idem vaditi tu betu. Zvala sam lab Breyer, oni su mi najblizi, tamo je 160 kn. Jel se moze u Vinogradskoj to odraditi? Uvjek mi je stres u te drzavne bolnice ic, em sam pogubljena, em cekam pa ne znam kad cu stic na posao...mozda i tam tih 160 kn. Ne znam, soraju me hormoni na veliko. Kao pms na stotu, cmizdrava sam, zivcana...to nisu znakovi trudnoce jelda :D
Malaofca, najbolje da pitas doktora kakav uzorak mora biti...ja sam nasla na netu negdje neke optimalne brojeve, ali s obzirom da meni nista nisu rekli onda ti n eznam rec.
Sad kad cujem da je Baldani bila super bas mi je krivo, ja sam trebala kod nje :\
Ma nemoj se gristi radi toga ili pitaj da li
Mozes promjeniti. Ne znam kakav je inace al da bila je super mozda jer je vidjela da sam se sva stisla i bila pogubljena al nekako vjerujem da je zena inace takva. I sestra iako izgleda strogo zena je bila odlicna mislim da je prezime Pavlovic (nisam sigurna). Tako da ja za sada imam samo pozitivna iskustva ;)
I meni je bila panika, jako me peklo, pa mi je bilo jos gore jer su mi svi rekli da nista ne boli
Moja je dr. Baldani, prezadovoljna sam. Bila sam izvan sebe prije jedne aspiracije, ona došla i zagrlila me prije svega. Uvjerila me da će sve bit ok, i da ću zaspat prilikom aspiracije i jesam :)
Sretnaofca, za tebe je prirodni ivf ili blage stimulacije Klomifen i par Gonala. Jeste probali tako? Inseminacije su gubitak vremena posebno za lošiji spermio, ali ako si mlada, probaj!
Djevojko, mlada bas i nisam previse, 32 uskoro na vratima.. a da, probat sa femarom (klomid ne smijem jer sam imala brutalne nuspojave zadnji put) i dodat par gonala. Da li se ta kombinacija femara+ 2,3 gonala broji kao prirodni ili stimulirani? I da li postoji mogucnost da se krene u prirodni ivf, pa se uvede par gonala koje platim o svom trosku, tako da ostane prirodni postupak?
Da li netko ima saznanja kolika je cijena stimuliranog postupka u bolnici bez uputnice?
Buduci imam jos samo jedan prirodni i jedan stimulirani, raspitujem se o eventualnim kombinacijama
Hvala na bilo kakvoj info!
Uvijek se sa svakim novim postupkom možeš prebaciti kod drugog liječnika po tvom izboru. :) Meni osobno su inseminacije gubljenje vremena. Sve ovisi koliko si stara i kakva ti je dijagnoza. Neka ti se primi od prve da popraviš statistiku!
Sretna to se zovu blage stimulacije i broje se pod stimulirani. Da, postoje navodno opcija da ideš u prirodni pa ubaciš naknadno koji lijek o svom trošku, sve ovisi koji liječnik te vodi. Nemam iskustva s tim. Ne znam cijenu stim. u bolnici Petrovoj, cure s Vuka pišu da je tamo oko soma eura + lijekovi. Sve ovisi koliko lijekova trebaš. Slično kao i kod privatnika čini mi se.
Nuspojave utrića?
Vidjet cu uskoro kojim putem cemo dalje, hvala vam cure na info!
A nuspojave utrica, ja nisam imala nikakve, mooozda mi se malo vise spavalo nego inache, i da, jedina nuspojava je mijenjanje dnevnih ulozaka po 2-3 puta na dan hahahha bas ne volim te utrice!
Haha to da, mene jucer jako bolilo kao da cu dobiti, a tek je 5 dan nakon postupka, pa kontam da je od njih.
MarijaSonja, moguce da te od njih probada..cure svasta navode kao nuspojave, a i nakon svega, vjerujem da je i nemoguce-moguce! :-)
Samo da nije neka preuranjena menga :-(
Dan. Imam pitanje. Da li netko pouzdano zna od koliko sati dr. Dinka Pavičić baldani radi folikulometriju?
Evo i mene malo k vama...
Da se nadovezem na temu dr. Baldani. Ja sam jako zavoljela tu zenu. Bezrezervno joj vjerujem. Imam dva postupka iza sebe kod nje i iskrenost od prvog dana me jednostavno kupila. Bilo je tesko ponekad i poslusati, odgadjati pocetak postupka mjesecima zbog nekih nalaza koje je trazila, a koje nitko drugi ne trazi, odgadjati ET zbog opasnosti hipera...ali jako mi je drago da sam je u svemu slusala jer smo evo kao sto je i rekla dosli do trudnoce. I sad sva ta trazenja imaju smisla. Zato svakome tko se odluci kod nje ja je od srca preporucam. Mislim da ona pocinje raditi od 8:30 ako nisam nesto pomijesala.
Sretnaofca... razumijem tvoja previranja i promisljanja koja imas. Situacija u kojoj si trenutno nije savrsena, ta dva postupka koja su ostala mogu izgledati razocaravajuce, ali molim te...popricaj sa svojim dr. Mislim da ti on moze dati sve odgovore na tvoje nedoumice. Mislim da AIH kod loseg spermia nije neka opcija, tako da ne znam koliko se to isplati pokusavati.
Djevojko, mice li se sto kod vas?
Ja ocekujem nalaz niftyja od danas nadalje pa me pocela lagana nervoza tek sad prati...
Pozdrav svim novim curama i sto prije otisle odavde...❤️
Mary dr. Baldani ima fm svaki dan od 8.30, ponedjeljkom ima i ambulantu, tako da je i duže od 8.30h tamo, ali kasnije gleda druge pacijentice nevezano za IVF, tako da definitivno 8.30h!
Katka vjerujem ti da si sad na iglama, ali vjeruj da je sve u redu, jer sigurno jest ❤️ Kod nas status quo :)
Hvala puno
Taman dosli nalazi niftyja...imamo zdravog decka ❤️
Ajme, pa ja sam stekla dojam da ćete čekat nalaze još tjedan dana! Čestitam ❤️ još jedan sin ❤️
Juhuu Katkaa, cestitam! Sad se mozes opustiti, bar malo! Koji si tjedan sada?
Znam Katka, naravno da cu pricati sa svojim dr..vec me pustila ideja o inseminaciji,naravno da sam osvijestila da nije za nas obzirom na spermio. Budemo prirodnjak, i to mislim vec sad sa iducom mengom bez lijekova, vidjet cemo krajem mjeseca..njih bar mozemo svaki mjesec pa dok uhvatimo folikul prije nego pukne! Btw vrijeme prolazi kao ludo!!
Djevojko, kad vi krecete dalje sa akcijama?
Iznenadila sam se vec na testiranju kad mi je dr rekla da nalaz bude za 7-10 dana. Danas je tocno 7. Sretni smo jako da je sve kako treba biti... jos jedan decko, brat mu se najvise veseli...
Cure mm je obavio biopsiju kod dr Hauptmana. I nađeno je dovoljno da idemo dalje. Nemam pojma koliko jer u nalazu ne piše ali smo presretni i optimistični.
Sutra zovem svoju dr da mi da uputnicu. Razmišljam da li da kod naručivanja tražim termin kod dr Baldani ili dr Vrčića? Kakva su vaša iskustva?
Pozdrav svima na forumu! Imam pitanjce
I jel mogu imati make up ili je kao kod aspiracije??
Još pitanja
Da li je netko probao inseminaciju uz letrozol 3-7 d.c.? Uspjelo? Jer meni je dr. Pavicic B. rekla da se ne razocaram ako nebude uspjelo.....
Neznam zasto izostavlja sto sam napisala.. pitala sam za temperaturu kod utrogestana..
Tj. Da ti neces biti ta! :)