Jesen u meni prvotno napisa
Da, potvrdu o bolovanju odneseš u računovodstvo (ti ili netko od tvojih s obzirom da moraš mirovati). Onda ti oni daju potvrdu o plaći za zadnjih 6 mjeseci (i možda isplatne lista, ako te slučajno traže u HZZO-u). Mislim da nakon toga sama nosiš te doznake za bolovanje i potvrdu o plaći u HZZO. Trebaš im dati i fotokopiju kartice za tekući račun na koji će ti sjedati naknada.
Ponekad traže i kopiju zdravstvene iskaznice, ali meni npr. nisu tražili.
Sve to se predaje na urudžbenom šalteru u HZZO-u i pri predaji treba ispuniti neki obrazac zahtjeva koji ti oni daju i koji trebaš potpisati (zato preporučuju da prvi put sama doneseš ako ne moraš strogo mirovati). U tom se zahtjevu navode tvoji osobni podatci, zašto se traži nakanada (za komplikacije u trudnoći) i koji se dokumenti predaju. Nije neka strašna procedure i na tom šalteru obično ne bude gužva. A ako i bude, vjerujem da možeš na osnovu trudničke knjižice doći brže na red :)
Bilo bi dobro da to obaviš sve do 25. kako bi ti sjela naknada ovaj mjesec. Možeš je očekivati oko 20.11. A škola bi ti trebala isplatiti plaću do 3.
Za svaki slučaj nazovi besplatan broj 0800 7979 i što i kada treba odnijeti. Mislim da te prema pozivnom broju odmah spoje s HZZO-om u tvojoj županiji.