Srdele i krumpir salata.
Printable View
Srdele i krumpir salata.
Mahune čušpajz s teletinom
juha od peršina
složenac od karfiola
salata
Juha sa okruglicama od griza
enchiladas mexicanas - valjda se tako piše
Tortilje od jucer i krumpiri punjeni svjezim sirom..
Pileća juhica, veprićev but ala wild, njoki, zelena salata
pečeni picek rizibizi radič i pita od jabuka
Ječmena kaša s povrćem, za desert hrpa medenjaka, cijelo jutro pečemo i ukrašavamo.
jučer varivo od raznog povrća+ćevapi
danas pileća juha, rizot s gljivama, radić salata
sutra ista juha, krumpiruša, kupus salata
Piletina, mlinci, cikla
juha od bundeve, musaka, cikla, kakao šnite
danas sarma i pire, sutra gulaš od puretine s krumpirom i bižima, prekosutra juneće šnicele na tavici i blitva lešo
Bijela riba na pari s povrcem, jasmin riza.
krem juha od karfiola i poriluka, knedle od sira sa marelicama i trešnjama.
sutra: kelj varivo sa kobasicama
srijeda: kupus na paradajzu, pire i kobasice
četvrtak: mahune varivo za dečke, ja još nisam smislila za sebe
petak:juha neka, tjestenina sa povrćem
subota: mm radi musaku
nedjelja: pileći batci i zabatci sa krumpirima i povrćem iz el. peke, juha od piletine
i svaki dan hrpa salate, a za desert izmiksani sok od zelenja i voća, prema inspiraciji
zamjesila sam i raženi kruh sa sjemenkama za svoj, i kukuruzni za dječji gušt :)
Bas krecem razvuc tijesto za štrkukle, mljac!
kelj varivo i ostaci pečenog praseta, desert zobeni keksi koje nitko neće pa se povlače od petka
Ponedjeljak: jota
Za veceru: paradize'
Utorak: bistra povrtna juha sa ukuhanim zvjezdicama; odresci od puretine u umaku od papra i salata od krastavaca. Desert: flan
Srijeda: krem-juha od celera; homemade cheeseburger i spinat na mlijeku. Za desert/veceru: homemade puding od cokolade.
Cetvrtak: kokosja juha; pita od poriluka i svjezeg sira, kiselis na salatu
Desert: crema caffè
Petak: krem-juha od paradajza; piletina zapecena s umakom od jajeta, jogurta i sira; zelena salata. Za veceru/desert: "latte di gallina" (tzv. "kokosje mlijeko").
Subota: polpetone i umak od aromaticnih biljaka. Za desert/veceru: mekana torta od jogurta
Nedjelja: krem-juha od gljiva; teletina pod poklopcem, povrce pod poklopcem, salata od cikle.
ječam i fažol
pureće šnicle u umaku od sira i poriluka i lažne tulumbe
juha
u sjeckalici usitnim luk, puno peršina i malo mrkve
popržim ili na vodi ili na maslinovu ulju
kad malo omekša, zaijem ili vodom ili temeljcem i pustim da kuha dok ne bude skroz mekano
smiksam ili štapnim ili u toj svojoj sjeckalici
vratim na štednjak, začinim
nekad stavim vrhnje za kuhanje, nekad ne
složenac
krumpir ogulim i narežem na ploške
stavim da se skuha
cvjetaču razdvojim na manje cvjetiće i isto malo prokuham
slažem red krumpira, red cvjetače, pa zalijevam umućenim jajima i vrhnjem i ribanim sirom
zapečem u vatrostalnoj posudi, jedno sat vremena na 230°C
može i puno kraće, ali mi volimo koricu
Paradajz juha i knedle sa slivama iz Lidla
Krem juha od povrća (poriluk, mrkva, tikvica)
Rizot od piletine
danas je na jelovniku tjestenina s kozicama!
pileća juha s koprom, lešo tivice s krumpirom i zelena salata.
Ne mora biti, ali dobro dođe...
Sve ovisi o situaciji: babyboys ima malu bebu i dva velika dečka pa jednostavno ne može svaki dan trknuti do placa ili dućana... Tako smo i mi radili dugo godina (vikendom na plac i u veliki dućan pa okvirno isplaniraš što jesti) ali otkad su nam otvorili dobro opskrbljenju voćarnu u ulici, više nisam pod tolikim pritiskom da za vikend moram sve točno znati što ćemo u tjednu kuhati. Moja kuma koja stanuje izvan grada još uvijek je na tjednom planiranju (silom prilika, jer nema mogućnosti da trkne prek ceste po vrhnje za kuhanje).
Sad uvijek unaprijed znam što će se kuhati za dane kad nemam puno vremena, a ostalo je ležernije. I uvijek doma imam zalihe, za nedajbože.
paradajz juha, rizibizi, ćevapi i kupus/mrkva salata
Krumpir juha, kuhano pa zapeceno povrce( karfiol, mrkva, krumpir) sa besamelom, pecena piletina, zelena salata.
Babyboys kako radite knedle od sira?
Jučer juneća juha s rezancima, svinjsko pečenje i pečeni krumpiri i kupus salata
Danas gulaš i žganci.
Dok babyboys ne dođe, evo mojih hitrih knedli (bio je cijeli topic o tome ovdje na forumu, ne znam da li je baš potpuno isti recept ali ide ovako):
500 g svježeg sira (može i posni, bilo kakav... )
250 g oštrog brašna
2-3 žlice jestivog ulja
1 žličica (čajna) soli
To se umijesi i oblikuju se kuglice. Ja sam lijena pa oblikujem dugačku kobasu koju onda razrežem na 12 ili 15 šnita, ovisno o tome čime punim (ako su šljive, treba raditi manji broj većih knedli). Zadnji put sam u njih stavila u njih kupine i bili su super.
Zakipi se voda u velikoj posudi s poklopcem, doda se žlica soli i žlica ulja, da se ne zalijepe. U kipuću vodu ubace se knedli i vrati poklopac tako da ima prst lufta, vatra se smanji na minimum. Gotovi su kad isplivaju.
* * *
Inače, mogu se ti knedli i s grisom raditi (baby gris je najbolji jer se brzo skuha). Ja u njih ne stavljam jaja.
Tko voli, može još zapržiti prezle na ulju, dodati vrhnje, šećer i cimet. Moja djeca to obično zalijevaju voćnim jogurtom.
Kiselo zelje, rebarca + pire krumpir
Za najmanjeg juhica....
Krem juhu od bundeve,pire,špinat i faširance
Krem juha od hokaido tikve sa čilijem.
Sutra, fuži sa domačom šalšom i bosiljkom.
Četvrtak. Pohane palačinke , pire.