jer bi im prvi temelj pao u vodu.
Printable View
To je, mislim, ovaj članak: Ergić u E-novinama
Vrlo je zanimljiv i aktualan!
Fenomenalan je :respect:
Ne mogu Srbi bez "klasne svijesti" :mrgreen:
Super je :-)
Ne znam je li bila provokacija ili ne, neki dan kad su me po tko zna koji put zaustavili da im potpišem za referendum, i kad sam rekla da nisam za isti i nastavila dalje, studentić je povikao za mnom da mogu potpisati i ako sam protiv?! Podsjećaju me na Jehovine svjedoke s tim plakatićima i povlačenjima za ruke. A ne znam zašto stalno imam osjećaj da uopće ne znaju što i koga zastupaju ustvari.
Sinoć je, mislim na HRT 2, bio film "Dvije sestre za kralja", odnosno u originalu "The other Boleyn girl". Gledam s mukom scene javnih pogubljenja odrubljivanjem glave i nabrijanu krvožednu masu redom bogobojaznih skromnih građana, koja navija za smrt griješnika i pitam se koliko se toga uopće promijenilo. Pet stoljeća kasnije došli smo do toga da vrhovni vladar više ne reže glave na dnevnoj bazi, ali zatucana masa mi se čini podjednako žedna za kamenovanjem i izopćenjem različitih.
Morala sam se malo preobuć... sebi za gušt :-)
Aaaaa, oću taj avatar. :)
Ovo sam već vidjela, možda i ovdje, pa se ispričavam ako je duplo, super mi je http://danas.net.hr/hrvatska/pederi-...kratkih-tocaka
evo i mene s novim avatarom i vijestima
a i ovo mi je pregenijalno :)))
I Adopta ih odbila: link
Ovaj odnos "sporta" i religije mi je upao u oci prije koju godinu kad sam obilazila jednu koridu i vidjela kapelicu. Vidim da je to standard:
"The bullring has a chapel where a matador can pray before the corrida and where a priest can be found in case an emergency sacrament of extreme unction (also known as Anointing of the Sick or Last Rites) is needed."
Time mi je korida dobila jos gluplju dimenziju. Ne znam imaju li i stadioni kapelice. Stvarno nemam ideje za sto bi se covjek trebao moliti, ako ne za pobjedu u nogometu i novi milijunski ugovor.
"Pritom ukazuju na šest presuda Europskoga suda za ljudska prava, među kojima je i presuda "Campbell i Cosans protiv Ujedinjenog Kraljevstva" iz 1982. po kojoj je država obvezna poštovati uvjerenja roditelja u kontekstu obrazovanja njihove djece, te presuda "Lautsi i dr. protiv Italije" iz 2011., a riječ je o sporu o "raspelima u javnim prostorima", po kojoj se država treba suzdržati od promocije ateizma."
Ova promocija ateizma je zbilja smijesna. Znaci li to da se promocija odvija svugdje gdje nema krizeva?
http://www.jutarnji.hr/spolni-odgoj-...-sudu/1104048/
Na kraju se spominje Reismanica sa svojom prijetnjom da ce tuziti nase medije sto su ju oklevetali. Ima li sto na tom planu?
Imaju, o da.
http://gnkdinamo.hr/otvorena-kapelic...8885&rating=60
Kako si to propustila vidjeti u vijestima :lol:!! Znam da nije smiješno, ali ja umirem od smijeha na takvu glupost kao što je kapelica na nogometnom stadionu.
ako se ispuni molitva izrečena u takvoj jednoj kapelici, a recimo ne ispuni se molitva djeteta žrtve obiteljskog nasilja, može li se reći da je bogu stalo više do rezultata nogometne utakmice, nego do masnica na djetetovom tijelu i psihi?
Ja to prebanalno gledala. Vidim da dinamovci konacno imaju mjesto gdje ce se u "gotovo asketskom" prostoru moci povuci od uzurbanog zivota.
Malo šaram s temama :)
Danas sam cula ovog covjeka
http://www.inchm.bris.ac.uk/mann/Publications.html
koji kaze da:
"Origin of life is not biology, it is chemistry."
Ako je i netko s Kaptola cuo, mozemo ocekivati da ce skupljat potpise da mu se zabrani ulaz u zemlju.
Pa kome se cita vise:
http://onlinelibrary.wiley.com/store...or52u&8f6eb23f
Linkam malo primitvno, al ne znam s mobitela bolje :)
WOW! Lidl otkazao suradnju Blanki Vlašić. Citiram:
Lidl Hrvatska
Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić i trgovački lanac Lidl Hrvatska od 1. ožujka 2013. godine nisu u poslovnom odnosu. Raskid suradnje nije povezan s građanskom inicijativom „U ime obitelji“. Sukladno našim načelima poduzeća poštujemo raznolikost kultura i prepoznajemo raznovrsnost njihovih vrijednosti i tradicija.
Dugogodišnja suradnja Lidla i Blanke temeljila se na međusobnom uvažavanju i težnjama prema postizanju vrhunskih rezultata. U budućnosti Blanki želimo puno uspjeha u poslovnom i privatnom životu.
prema ovome, nije joj otkazao sad i zbog ove izjave, nego su suradnju prekinuli još u ožujku. ali drago mi je da su reagirali.
i jako me razveselila reakcija Adopte.
Sve je bjelodanije kojoj.
Ne bih komentirala prije opširnijih informacija...
kako volim medije...
danas.net kaze:index kaze:Citiraj:
Prema prvim informacijama, Ustavni sud ukinuo je Kurikulum zdravstvenog odgoja i odredio da će se do donošenja drugog u skladu s ustavnim i demokratskim nacelima, predavati sadržaji zdravstvenog odgoja koji su se provodili do početka školske godine 2012 /2013.
jutarnji jos nista nije objavio.Citiraj:
STIGLA je odluka Ustavnog suda! Do nove odluke zabranjuje se zdravstveni odgoj u školama. Prema odluci Ustavnog suda nije se poštivala procedura prilikom uvođenja zdravsvenog odgoja u škole.
potpis
to bas i nije isto kao i ono sto je objavio danas.net.Citiraj:
Odlučeno je da se pokreće postupak za ocjenu suglasnosti zdravstvenog odgoja s Ustavom.
presica je u 13h.
Ako su morali preispitati poštivanje procedure prilikom uvođenja, jasno mi je.
nu http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/d...---287555.html
Citiraj:
Ustavni sud danas je i donio takvu odluku, no samo privremeno i s obrazloženjem da se prilikom njegovog donošenja nije poštivala procedura. Naime, prilikom donošenja, zakon nije objavljen u Narodnim Novinama prije stupanja na snagu.
Neću se praviti da se razumijem u proceduru uvođenja novih predmeta u škole, ali da je taj ZO uveden naprasno - to je živa istina.
No, komentari nekih sudaca koji se mogu pročitati u medijima baš i ne idu u prilog tome da se radi samo o proceduralnoj grešci.
potpisi su prikupljeni.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u...um/679052.aspx
danas samo sok i nevjerica.
i ne mogu ne pomisliti da li osobe koje su bile protiv ZO i koje su potpisale referendum ne vide onih 15 milijuna kuna. zar im ne prodje kroz glavu ni jedno dijete iz humanitarne akcije koje moli za donaciju da bi imalo zivot? zar im ne prolaze kroz glave one osobe koje objeduju u kontejnerima? zar im ne prolaze kroz glavu sve one radnice i svi oni radnici koji mole da im se isplate place jer trebaju dati djeci jesti? zar im ne prolaze kroz glavu svi oni ljudi koji su ostali bez posla, a njihova djeca bez kruha? zar to nisu isto obitelji?
mogu shvatiti da netko ima razlicte poglede na zivot, razlicit pogled na ustrojstvo drzave, razliciti prag tolerancije, razlicito vrednuju razlicite ljude, koliko god mi tesko bilo, mogu. al ne mogu shvatiti poremecen sustav prioriteta i vrijednosti.
ne mogu shvatiti da tudja (ne)sreca stoji ispred zivotnih potreba nemalog broja ljudi. WHAT'S WRONG WITH YOU PEOPLE??? :gaah:
Kao legalist, slažem se.Citiraj:
Predsjednica suda Jasna Omejec istaknula je kako to ne znači da se ovom odlukom ne podržava uvođenje zdravstvenoga odgoja, no traži da se njegov sadržaj pripremi u skladu s procedurom.
"Ova odluka Ustavnog suda, po mojoj ocjeni, snažno podržava zdravstveni odgoj u javnom školskom sustavu Republike Hrvatske, međutim, ono što ona traži, jest da se nastavni sadržaji tog odgoja, sustavno i sveobuhvatno pripreme za provedbu u proceduri, koja će biti usklađeni s ustavnim zahtjevima, ništa više i ništa manje od toga", istaknula je Omejec.
Nije da se moje slaganje traži, nisam ja iznad procedure :mrgreen:
Oni to gledaju kao zaštitu svoje sreće. Šteta što ne vide da nitko njihovu sreću niti ne napada. A oni koji ju uistinu napadaju, i dalje ostaju nedirnuti.
a ja te svimbam :mrgreen: