Jel bio tko jučer na sastanku?
Printable View
Jel bio tko jučer na sastanku?
možda će uključiti i crkvu da štampa uplatnice u božje ime :roll:
i zašto je pobogu onda trebalo donositi sve te silne papire kad On ionako sve vidi, čuje, zna i ocarapi
a svi koji su prijavili stvarna stanja - prihode i članove kućanstva - očito stvarno imaju "AJKJU" manji od 50, jer da nemaju snašli bi se baš kao i sirotinja
đizs
ima li troje roditelja koji bi s novinarom, pred kamerama, ispisali novu uplartnicu, na 400/200 kuna i bacili ovu koju su dobili.t
o bi bio dobar pokret otpora.
ja bih, ali moj iznos je isti pa mi i nije neka fora :-/
Uzrujala sam se čitajući najnoviju izjavu vrlog gradonačelnika, pa može li mu netko stati na kraj odnosno javno ga prozvat sramotnim?
Apricot kada bi bilo to potpisivanja i demonstrativno bacanje novih uplatnica?
Ja mislim da bismo trebali na novi prosvjed, ne samo zbog uplatnica nego zbog ove vređaone što je trpimo već mjesecima, a koja je eskalirala
ovaj tjedan. Pa da vidi javnost što misle oni s IQ ispod 50, koji su iskoristili pretvorbu i privatizaciju (nema veze što sam ja tada bila u srednjoj školi) i danas su tajkuni.
Apricot od sljedećeg tjedna, idemo po dijete i tek u ponedjeljak ću moći i doći do uplatnice jer krećemo u vrtić.
Šaljem ti PP.
Kako je moguce da roditelj IMA dodatnih 200 kn za poseban program (senski, sportski i sl.) a nema ni kune za redoviti? Apsurdi nad apsurdima na sve strane. Ili da dijete ide na DODATNE aktivnosti tipa ritmika, engleski, ZAGI.. sve po 200-injak kn na mjesec a istodobno mu je redoviti program besplatan?
LE, govoriš o nekome iz svoje okoline ili se pisalo u medijima?
Apricot juarevelkam. Sigurna sam da će biti još prilike i sljedeći tjedan, a i u onima
koji slijede nakon toga. Na žalost.
Imam troje djece i dvoje su u vrticu.
Za mladju sam dobila uplatnicu na 80 kn (nije isla u vrtic preko ljeta). Za starijeg sam zaboravila uzeti pa jos ne znam sta cu dobiti.
Od dokumentacije su nas trazili samo rodne listove tako da mi bas i nije jasno na osnovi cega su mi dali uplatnicu???
Ovdje mi je objasnjeno da niti po skupstinskom modelu ne moram placati (od troje djece, dvoje u programu).
Moraš plaćati, za jedno 50%, drugo ne plaćaš. (s tim što je drugo ovo starije)
A ovo si dobila po bandiću gdje ti jedno dijete ide na 200kn (80 ako nije išla) a drugo besplatno. i tebi ne treba potvrda o dohotku, zbog broja djece
lol
znaci, meni je po skupstini besplatno, a po bandicu nije.
Meni ljudu stalno ponavljaju blago tobi imas troje nemoras placati.
Ja sve nesto polovicno citam. Medije rijetko pratim pa ne mogu komentirati, ali sudeci po ovim "blago ti se" komentarima, banditis se bome dobro izreklamirao, a skupstina sjedi i suti.
Da su ti svo troje u vrtiću bilo bi tako.
Jelka, govorim iz svoje okoline. Ne placaju ni bake ni djedovi. Roditelji placaju.
evo, citiram:
Citiraj:
drugo dijete u redovitom programu iz obitelji s troje i više malodobne djece - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa;
- treće i svako daljnje dijete iste obitelji u redovitom programu - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa;
- dijete iz obitelji s troje i više malodobne djece - plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
Ali nisu roditelji krivi sto im je Mister Ajkju poslao akontaciju na 0 kuna. Sta sad da rade, ispisu djecu sa engleskog ili ritmike, ili nekog cjelodnevnog programa???
Ne. Samo govorim o jos jednom apsurdu ovog modela.
A s druge pak strane, ljudi kojima su stigle uplatnice na 1000 kn recimo, morat ce ispisati djecu i s engleskog i s ritmike.
Jedna mama mi je rekla da joj je i sama grupa postala upitna jer je ta posebna, pa da nema jos dodatnih 200 kn. Djetetu slijedi dakle i premjestaj iz grupe.
Mi smo jutros dobili uplatnicu na iznos od 500kn (išla je i 7,mj i u 8,mj) za jasličku skupinu, prije smo plačali 200kn, predali smo sve papire i spadamo u grupu roditelja - koji ništa ne bi trebali platiti!
Kome da se sad ja žalim?
Da li je netko bio jucer na okruglom stolu i sto je tocno rečeno?
Uplatu za 7. mjesec cu izvrsiti po starom modelu
Koliko sam shvatila iz skupštinskog dokumenta to je ova nova uplatnica koju treba ispuniti na staru cifru. Molim nekog da mi potvrdi :)
U životu se nisam osjećala gluplje, jadnije i zbunjenije.
Zvala sam vrtić da pitam razlikuju se podaci na bandićevim uplatnicama (ne mislim na cifre) od onih na starim, pa da uplatim po starom da ne bi slučajno platila akontaciju. Žena kaže da ne zna jer su u kuvertama.
Pitam hoće li mi izbacit djecu iz vrtića ako platim po skupštini, ona kaže da imaju naputak (to je isto valjda staro) da oni koji ne plate 3 rate lete van. Ako ja platim dio rate, računa li se to? Ne zna.
I da ona sama ne zna što će, ima dijete u drugom vrtiću, treba platit više, nećka se, misli da će na kraju platit više, ali da će čekat 19.9 kad je dospijeće bandićeve uplatnice. Valjda će se tad nešto više znat. Ma hoće ziher.
Više mi muka čitat portale, novine, a kad vidim izjavu ovog što nam vodi grad, dođe mi da ga upucam i da nam olakšam muke. Jer lijepo kaže: da bi po cijenu života napravio isto kad je riječ o cijenama vrtića, jer "kad se čovjek zalaže za solidarnost i pravdu tijekom recesije, to je jače od ičega".
Il' da kontaktiram Čaka Norisa...valjda je on jaći od bandića.
Sad će odjednom izbacivati nakon tri neplaćene rate, a do sada su se ljudi izvlačili bez sankcija s tri neplaćene godine! Mislim da je to ipak zastrašivanje ponajprije osoblja u vrtićima da se ne bi slučajno usudili govoriti roditeljima drugačije. No nekako više vjerujem odvjetnicima koji su svi redom rekli da nema pravnog temelja da se dijete izbaci iz vrtića ako akontacija nije podmirena u cijelosti.
I meni je zlo od svega. Platit ću po Skupštini, ali ne mogu reći da me nije strah što će od toga biti. Dapače, bojim se da će tu još biti svega, a nažalost i dalje će se prelamati na roditeljima. Nijedna fotelja neće pasti, sigurna sam.
Super! Ja i želim da mi ga izbace van iz vrtića :mrgreen:
Ali neugodno mi je pred svim tim ljudima u vrtiću, godinama smo krasno surađivali, i onda nam rastanak ostane obilježen ovakvim, da ne kažem čim :roll:
zamisli da ti dijete dođe u školu s dosjeom: izbačen iz vrtića :mrgreen: