ispirem nos i uzimam sirup od korjena bijelog slijeza.
radim još par dana :)
Printable View
ispirem nos i uzimam sirup od korjena bijelog slijeza.
radim još par dana :)
Izdrzi! Neznam sta da ti kazem a sto sama neznas. sta mislis jel to prehlada ili alergija? Meni je povezano i s alergijom
hm...meni su i leukociti visoki jako, a crp miruje...tko zna što je. pomislila sam na alergiju, no ne znam u tom slučaju kakva je krvna slika
I mene isto..malo stane,pa opet..naljevam se s cajem,limunom,medom..
Upravo mi je dosao nalaz crp-13.8
Prosli tjedan mi je bio 18.6.
Radila sve moguce pretrage krvi,sve je uredu..urin nije bio,bilo je 3,4 eritrocita,10-12 izbljedjelih eritrocita,stapicaste bakterije..
Radila urino kulturu,sve uredu.
Uzv bubrega sve 5.
Poslali su me na citologiju urina.
E sad citala sam da crp kod trudnica moze bit povisen ...i negdje sam vidjela da se tolerira do 8.. Negdje do 15.
Jel zna itko vise o tome?
Da li taj poviseni crp moze utjecat na plod?
U 11 sam tjednu trudnoce.
Hvala cure na odgovoru;)
Meni je ovo treća trudnoća, i u obje trudnoće nisam imala ovoliko tegoba koliko ih sad imam...treći tjedan otkako vučem upalu sinusa, ne znam više što da radim sa sobom (inhaliram se, parim nad vrućom kamilicom, trošim neki anitibiotski sprej za nos..) Toliko me boli glava da me ta bol noću probudi, jedva oči otvorim, trošim Lupocet..boli glava, boli čitava čeljust, temperatura blago povišena... Nakon potrošene ture antibiotika, druga tura stoji zatvorena, jer mi nema smisla uzimati antibiotik zbog glavobolje (doktorica mi ga dala za slučaj da mi se stanje pogorša)...samo se nadam da će uskoro prestat. Jedini izlasci iz kuće su posjete doktorima..već me i nervoza lovi od sveg tog.
Vec smo pisale, crp do negdje 20 i vise je najnormalnija stvar u trudnoci. Kao i poviseni leukociti
Cure ma mozda bisam napisala sto vise mici moj dr od leukocita, ona njihova podvrsta neutrofili i napomena da je u pojedinima toksicna granula nadena. No istina je da misli i da leukociti nebi smijeli biti tak visoki, to i gin kaze...
Vec sam nekoliko puta s nekima od vas to pricala, jos dok sam bila na razini 15-16...
Uglavnom, mislim da ovo vrijeme vani uzrokuje sve ove gluposti u nama...ja samo teenutno pucam od hormona i stalno mislim da moj bebac mali pati i pocnem se plakat ;( a ne mogu si pomoci, ovo je vrh hormona cini mi se...jao jao jesam luda
U 11. tjednu trudnoće sam. A valjda je to sve zbog osjetljivog prvog tromjesečja...vidjet ćemo
cure,ja sam vadila krvnu sliku na početku tr.,sa 9tj.,kada se ponovo vadi? sada sam u 21tj.,
Pitanje. Ako u urinu ima nešto bakterija i sluzi, a urinokultura je ok znači li to da je ipak sve ok?
TinaB meni je bilo navodno eritrocita dosta i nesto leukocita, a s utinokulturom sve bilo u redu.
Tina, to je ok. Imala sam taj slucaj prije transfera. Moze biti kontaminacija uzorka prilikom davanja. Tako su meni cure objasnile, a i doktor potvrdio.
Ja idem ujutro na vadjenje krvi i urina te UK. Jos uvijek neznam kako cu piskiti u onu epruveticu :lol:
mi na UZV danas :):)
Kad sam ostala T sam dala urin i bilo je bakterija i sluzi, a urinokultura je bila sterilna. Al od jučer popodne imam neke bolove baš nisko dolje i mislim da se radi o mjehuru pa mi se možda to sad i pogoršalo.
Ugl idem sad nazvati ginekologa pa da vidim kaj dalje. :/
Asper - sretno danas!
Bili na pregledu, ništa se ne pomiče, a mi dva dana do termina. U utorak me šalju na plodnu vodu i ctg....vađenje plodne vode? iskustva?
Ovo sa urinom pretpostavljam da ima veze s povećanom propusnošću bubrega, al ne mora biti ništa od sktivnih infekcija.
Ninunanu u tebe baš veselo. Jooooj ja jedva čekam ući u deveti mjesec i iščekivati. :)
A pretpostavljam da će mi onda vrijeme ići sporije nego ikad.
Ono što znam o plodovoj vodi je da ovisi o onome ko radi. Neke prijateljice nisu ni osjetile kad su išle, dok su druge rekle da su osjećale neku nelagodu.
mene su par puta slali na urinokulturu zbog tih bakterija i sluzi... Urinokultura uvijek uredna. Tako da je bitno samo da ti je urinokultura uredna
LILI da zato i pitam jer kad sam bila u bolnici na pregledu prije par mjeseci imala sam osjecaj ko da me silovalo, i još te onako drsko gleda kao sta se mrštiš to ti njista ne boli :/ ...tako da mi je sad vec muka sto opet moram tamo ici vadit plodnu vodu.
Al nadam se da ce malena odluciti sama doci do tad. A sto se tic iscekivanja mislim da cu poludit :mrgreen:
Ninunanu nije da te strašim ali pregled je neugodan ukoliko si skroz zatvorena jer te onda mora ručno otvoriti za prst da bi uopće taj instrument mogao unutra. ja sam bila na pregledu sa 40+0 i nakon toga osjetila sam bolove u trbuhu i bilo mi je jasno da će to prerast u trudove. i tak je i bilo, pregled je bio oko 17h, oko 21h su počeli neki bolovi a u 23.30 prvi službeni trud. porod je bio super. iako vjrujem da da mi nije radio amnioskopiju da ne bi još bila rodila. a i neki doktori ju ne rade ako si skroz zatvorena.
Meni su amnioskopiju radili s 37 tt prvi puta, ukupno 4 puta, bila sam uloziva za prst za prvu. Niti me boljelo, niri sam dobila trudove. Malo sam imala iscjedak, a nakon prve i trece mi je ispadao cep. Rodila sam s 40+2
Cure hvala na odgovoru
Ja sam zatvorena za sad. Doduše sve se može prominit u jedan dan tako da se nadam da cu roditi do tad ili ako ne nista otvoriti se do tad :-) jer sto jest uglavnom na tim pregledima nisu baš najnježniji
Tad cemo bit 40+4
Ninunanu ne vade vec gledaju plodnu vodu ;)
Mi obavili UZV danas, sve stima, bebica super napreduje :-D:-D
Meni amnio nisu radili jer sam bila zatvorena. Mislim da nebi dopustila da me rucno idu otvarat da su htjeli. Mogu se takve stvari odbiti, ako priroda sama nije otvorila neće bome ni čovjek na silu. :)
Ctg je bitan, ak on valja vjerojatno je i voda ok..
Rodila sam sa 41 + 1, na dan poroda sam bila na pregledu potpuno zatvorena. Porod mi je poceo prsnucem vodenjaka bez trudova. Nakon vodenjaka rodila sam za 6 sati. Sluzni čep nikad vidla nisam.. Tak da apsolutno ništa kod poroda ne ukazuje na ništa :mrgreen: moš se samo nadat i čekat (i po mogućnosti ne pocet se nadat sa 37 tjedana jer do 41 prolupaš :) )
Ja sam na kraju bila na hitnoj. U urinu ima bakterija i sluzi tako da opet moram na urinokulturu i ABG. S bebom je sve ok. Al užasno mi je neugodno dolje. Kao da mi je nešto zapiknuto u mokracnu cijev. Joj koma.
TinaB jesi dobila kakvu terapiju prije nalaza UK? Jel ti ista lakse?
Bar je bebica dobro.... A topli caj? Jel bi te malo smirilo?
ne znam gdje da ovo napišem...moram si iskalkulirati onih 45 dana prije termina, pa me zanima dal se u njih ubraja i datum termina ili ne??? treba mi da da znam od kojeg datuma idem na stari GO.
A da nazoves hzzo? Meni je logicno da se i taj dan uzima u obzir.
i meni bi bilo logično, međutim stoji " 45 dana prije dana očekivanog poroda"...budem zvala, ginekologa preko HZZO-a nikako dobiti telefonom, a ne ide mi se tamo jer mi je skroz na drugom dijelu grada
to je vas bezveze, pa koliko zena ne doceka termin, rodi koji dan prije ili par dana poslije. Mislim da je to okvirno
istina, samo kaj je poslodavcu jako bitno :))
zvala HZZO i oni to ne znaju - haha dobila sam info da oni samo potvrđuju potvrdu od ginkača...ne moš vjerovati...ludilo
najbolje da minetko pogleda u svoj izračun... :)
Least ako te tjesi.. ja sam bila prehladena 3 mjeseca u komadu... i sad nedavno opet.. al je proslo za dva dana
mene niš ne muči ovoga puta osim kašlja...nije strašan, kašljala sam u prvoj prehladi i gore, ali ipak me strah.