maya_78..da li mi mozes reci kako alergoloski test izgleda za malu djecu?isto puno pikica kao za odrasle ili? kako je to dijete podnijelo? mislim da je to jedino kolko tolko trajnije rjesenje
Printable View
maya_78..da li mi mozes reci kako alergoloski test izgleda za malu djecu?isto puno pikica kao za odrasle ili? kako je to dijete podnijelo? mislim da je to jedino kolko tolko trajnije rjesenje
mislim da isto kao i za velike... nama su savjetovali da idu oba roditelja (2 osobe) kako bi djetetu mogli držati ruke..
sestra ga ispika na svakoj ruci s XX alergena, onda se čeka 15-20 min i zatim dr. očita/izmjeri rezultate
ne znam kako drugi, nama je to bilo dosta stresno imao je cca 10 mj. i grcao u suzama i vrištanju pola sata - "neprocjenjivo iskustvo" (i inače ima averziju prema doktorima) nama je i na puno toga izreagirao pa ga stvarno možda i jest peckalo, ne znam
iako sumnjam da boli, neugodno je bilo to da moraju imati ruke "mirno" prema naprijed (prijateljičin mali s 2 god. bez problema sve sam "odradio" bez državanja rukica)
ako to možeš izbjeći, probaj, pitaj za testiranje iz krvi koji je i mjerodavnije jer ionako nakon pricka šalju na potvrdu iz krvi
ovo je samo okvirno...
jedino što ti ne mogu napraviti na 20-30 alergena koliko mogu na pricku
puno hvala! da, mislim da bi ovo bockanje islo tesko kod moje malene, place i vristi cim vidi doktora a ima 2,5 godine..probati cu vidjeti s pedijatrom za krv, tata je alergicar pa mislim da ima velike sanse da bude povezano s alergijama
ne znam hoće li ti ped. htjeti napisati (ali MOŽE), nas je poslala najprije dermatologu (koji nam je dao da vadimo RIST i RAST iz krvi jer je mali imao 4 mj.- na brašno, mlijeko, jaja), a zatim s cca 10 mj. kod alergologa koji ne šalje odmah na krv nego su nas prickali pa zatim ove pozitivne na pricku slali na krv (RAST)
mislim da je pametnije na ono što sumnjaš napraviti RAST iz krvi (zamoli ped.), ne zaboravi grinje
da, o njima sam isto razmisljala..vidim da ste nabavljali neke plahte protiv grinja..znas li di toga ima i sto mogu uciniti? posisati cu s kirbijem itd..
mi nismo, ali mislim da imaš u ZGB tu svilenu posteljinu (i poplune i sl.)
mislim da je to super stvar (jedna od mojih sljedećih investicija...)
Da li je netko nedavno išao na testiranje kod Jelića? Koja je cijena za preosjetljivost na hranu? Ja bih otišla s bebačem i na koji način to rade, samo izvade krv?
Mi smo nabavljali navlake protiv grinja, nažalost nema ih u HR za kupiti... :roll: Poprilično sam se izgnjavila dok nisam našla gdje ih nabaviti, jer iako ih u nekim web shopovima ima, većinom ne šalju u Hrvatsku.
Da ne bude zabune, to su navlake za madrace, poplune i jastuke koje su potpuno nepropusne za grinje (presvučene su plastificiranim nekim slojem) i koje se koriste ispod normalne posteljine. Nemojte nasjedati na antialergijske razno-razne madrace i poplune, koji su samo ispunjeni umjetnim materijalima u kojima se grinje razmnozavaju nesto sporije (ali ipak su tu, uvijek su tu, ne možeš ih se riješiti, grrr). Mislim da ni svilena posteljina ne funkcionira, nasa alergologica je bila vrlo specificna - samo navlake koje su potpuno nepropusne za grinje imaju smisla, i moraju potpuno zatvoriti madrac/jastuk/poplun. Jedino alternativno rješenje je prati jednom tjedno sve (naravno, nemoguće s madracima) na min. 60 stupnjeva.
E, i obzirom da su doste skupe te navlake, svakako se testirajte prvo da je sigurno da su grinje problem. Ako nekom treba kontakt gdje sam nabavila, mislim da je najbolje preko pp. Moja curka ima tako jako alergiju da kad smo kod nekog tko ima tepihe/tapecirano/plišance, odmah se počne crveniti po licu :-(
Puse dječici atopičarima i roditeljima :heart:
Jel netko ima iskustva sa kremom LInola Fett od Dr. Wolf i kupkom istog prizvodjaca?
To nije kortikosteroid jel tako?
TO nam je dr preporucila da mazemo podrucje oko nogica gdje su se pojavili lisajevi i lagano crvenilo
mi koristili linolu, ali samo kratko jer je ona jako alergična na kikiriki, pa smo prestali. nioje kortić
ja sam u 10 mjesecu slala busom bebačovu krv i ono kaj sam htjela extra testirat, cijena 250 kn
dugo nismo koristili nista jer je stanje bilo dobro
onda smo nedavno za nove lisajeve po nogicama koristili linolu i nije nam bas pomagala
nije ni odmagala, ali nisam vidila pomak nabolje
onda sam se vratila adermi i lisajevi su se super smanjili
Za udrugu ne znam ali moja curica ima 4 mjeseca i ima taj dermatitis ijos neku vrstu alergije zbog koje slabo jede i cesto gubi na kilazi. 2 puta sam je pustala u vinogradskoj i moram reci da nisam uopce zadovoljna doktorima jer djecu tretiraju kao pokusne kunice i opet ih kuci vrate ne izlijecene. Da li jos koja mama ima problema sa vinogradskom pedijatrijom da mi javi molim vas jer dosta je njihovog nemara i bezobrazluka
moj sin od godinu i pol ima taj problem a sad i curica od 4 mjeseca i vjerujte mi da ce vas po bolnicama zavlaciti. mi smo malog odveli privatniku i sve rijeseno a mala je sad u vinogradskoj i nemaju pojma tamo
A na kaj je mala testirana i kak?
izbacite čokoladu, smoki obavezno, keksiće
Ja i moje dijete borimo se više od četiri godine.
Olakšajte vašem djetetu život sedam dana kortikosteroida
neće mu ništa bit.
Probajte s eutenom evo mi probali nakon četiri godine kortića i stanje dosta bolje
cijena oko 450 kn 50 mg.
Sretno
Sve kreme za dnevnu njegu su vam iste samo bacate novac
Ja sam brobala lipikarnije dovoljno masan.
Probajte jekoderm ili riblju kremu-jako dobra. Na smrad se naviknete.
pomoć!!
ovako-kupili smo po preporuci pedijatra balmandol uljnu kupku, ali nema šanse da se kupamo 10-15 min ka piše na uputstvu- ne voli vodu beba (2 mj ima). koliko ja toga smijem i dal smijem poslije kupanja u običćnoj vodi namaza i kud?? po cijelom tijelu uključujući i lice i glavicu ili?????
Mi se kupamo u balmandolu već jako dugo i iako beban obožava vodu po zimi kad je bilo hladnije (bez obzira što bi ugrijali prostoriju) nekako ga nisam puštala dugo u vodi jer on jako prska i čini mi se da se i voda ohladi. Tako da bi obično bio u vodi oko 5 maksimum 10 minuta. Nakon kupanja bi ga samo umotali u ručnik, ne brisali trljanjem nego samo onako potackali i to je to. Nikad nismo mazali uljem, kritična mjesta trenutno mažemo običnom belobazom. Ne znam baš da se balmandol maže direkt na kožu, nemam sad uputstvo, nije mi ni palo na pamet da mažem. Malcu je ionako koža nakon kupanja fino glatka, nama baš odgovara ta kupka. E da, kad je bio manji i kad smo se još borili s tjemenicom, glavicu sam mazala parafinskim uljem ili aderma kremom (kad sam to prvi put namazala tjemenica nestala i nikad više se nije pojavila, kuc-kuc).
hvala
dermatolog je mom malom za lice prepisao elidel kremu...kakva su vaša iskustva s elidelom?....mi mažemo dva tjedna i baš nikakvih rezultata....
Da li je netko koristio Paxoderma kremu? Kakvi su dojmovi? Nema puno informacija na netu o tom proizvodu...
cure..cim prestanem mazati adermom koma, opet fleke..mislim poduzeti slijedece pa molim da mi iskusnije mame kazu sto misle o mjenjanju prehrane. Od danas:
1) izbacujem kravlje mlijeko i uvodim rizino u manjem omjeru (nekako kad razmislim vise manje se fleke podudaraju s upotrebom kravljeg mlijeka a to je jedina namirnica koju uzima u vecem omjeru. Da li bi vise preporucili rizino mlijeko ili formulu najveci broj za mlijecni obrok? Od sojinog i zobenog sam odustala jer sam citala da je isto nezdravo
2) izbacujem keksolino (sram me priznati da ovo koristimo medjutim nakon sto odbija griz, rizine pahuljice, zobene pahuljice to je jedino sto hoce u mlijecnom obroku. Idem danas u bio&bio probati naci nesto sto bi moglo proci s malo rizinog slada ili slicno
3) morati cu nekako apelirati u vrticu da joj to maknu
4) sto ste jos sve izbacile? citrusno voce ne jede cesto pa mislim da nije u tome problem..
ma ne znam, sva sam :( nadam se da ce ovo pomoci
lore, a niste napravili testove?
svakako bih izbacila mlijeko, jaja, pšenicu, soju, ribu, orašasto, kikiriki, citruse - one glavne alergene
pa vidi
ako se popravi, počni uvoditi jednu po jednu namirnicu da vidiš reakciju
to je to
da, keksolino NIKAKO
probaj s prosenim pahuljicama iz DMa pa dodaj malo agavinog sirupa
našem je to ok
rižino je ok, ali nije "puno" kao zobeno ili sojino..
zdravo - nezdravo
od 2 zla moraš izabrati nešto...
nije ni kravlje (više) zdravo
nismo jos, stanje se popravilo ali ono, sve je ok dok ne prestanem mazati pa se ponovo pojavi...od ovog sto navodis jedino sto jedemo cesce su mlijeko, jaja i pšenica..vidjeti cu s doktorom sto misli, sestra mi je rekla da ne preporucuju testiranja prije trece godine pa nisam dalje pitala..
danas idem svakako u dm i bio& bio uzeti par stvarcica pa cemo vidjeti..koje si ti alternative uvela umjesto mlijeka i brasna?
dobivamo i jedno i drugo na recept (Allernova i Schar), ali možeš i sojino, zobeno, rižino odnosno za brašno isto imaš rižino, zobeno, slanutkovo, imaš pirovo (iako je i ono glutensko), heljdino... ALI!
nikad ne možeš dobiti onu teksturu kao s "običnim" pšeničnim (za kolače, kruh, tijesta...) tj. s ovim se brašnima mora znati dobro raditi (nije svako brašno za sve)
btw, ma niste "premali" mi smo prva testiranja obavili s cca 4 mjeseca, možda i malo ranije (iz krvi)
znam da nerado šalju, ali mora se znati što djetetu smeta da se isto otkloni
tenks.. :) probati cu vidjeti s pedijatrom pa javim..
od danas sam prionula i na promjene u ishrani i na skidanje s pelena pa se nadam da ce i to malo pripomoci..svakako bi mi bilo lakse da znam sto je jer su i mlijeko i jaja i psenica stalno u primjeni, nije lako bas sve izbaciti..koma
Cure E je popucala koža iza ušiju prije mjesec dana i to smo sredili sa Geokortonom ali njoj konstantno puca. Čim se napravi mlada kožica počne se češati i opet smo na početku. Da li ste vi imale sličnih problema i kako ste riješile?
Sad joj uvijek mažem sa cinkovom kremom.
joj, jesmo..ima jedna krema ali da me ubijes nemam pojma kako se zove.. :/ mazali smo prije 2 godine s njom
Maya, bila sam kod doktora i pitala za pretragu iz krvi, rekao mi je da mi on sugerira ne gnjaviti dijete jer je to jako nepouzdano i kaze da imam srece ako djeluje Aderma, da je to jos najpristupacnije ispalo i da pricekam da li ce se samo povuci..rekla sam mu da sumnjam na mlijeko medjutim kaze da ga je tesko maknuti jer se ono stavlja u dosta toga pa ga je skoro nemoguce izbjeci..i onda nekako, bilo mi je neugodno traziti pretrage...vidjeti cu sad jos par mjeseci do 3. godine da li ce se poboljsati situacija..kako je vama?
ma puste priče, lore, nije uopće nepouzdano nego jedino pouzdano
znaš na čemu si.
iako se sve to mijenja, to je istina, ali bar se imaju neke smjernice
da..bas mi je bilo neugodno jer su u ordinaciji bile jos 2 specijalizantice..nista, slj. put kad odem ako se ne popravi traziti cu ponovo taj test..nije mi jasno zasto im je problema napraviti ga
lore, ne znam ni ja, i nama oklijevaju ponoviti ga (i nakon 1,5 god) - kažu da se rijetko tako brzo promijeni
opet, od nekih čujem da rade redovno svakih 6 mj.
sve to ovisi o stavu pedijatra i liječnika specijaliste
moj mali u komi, stalno se češe i jako crven, sad pred koji dn pojeo par trešnji ili jučer stigla m ( s njegovih 10.5 mjeseci), sad koće ga znat.
jelena, kaj to znači jučer stigla m ?
tetka iz rusije,
više me brinu trešnje, nek ona, jer mi se čini da ak su trešnje, da bu i sve voće iza nje isto radilo svrbež
I moj se zadnjih par dana češe ko lud po rukicama (zanimljivo, nogice su nam se skroz očistile). Probali smo jagode, ali nije ih htio, pojeo možda sve skupa 2 jagode i to domaće iz vrta. A čula sam i od nekih drugih mama da im klinci imaju pikice po vidljivim dijelovima tijela. Jedna me mama uvjeravala da je to od sunca. A mi i ne idemo na neko sunce. Ne znam više. Kak zaustaviti to češkanje po rukama? Mi trenutno mažemo jedino belobazom, drugo nam nije pomagalo.
moj je vani kad ide skroz u dugim rukavima, tak da od sunca nije, sad valjda mu svašta smea, ništ izbacili bumo ( i već jesmo ) trešnje, pa bumo ga probali malo gbolje očistiti, pa ak potraju trešnje dat za 2-3 tjedna.
Tatto, to tvoje može bit i od samo doticaja s jagodama