pileća juha, kuhana piletina, pire, sos
Printable View
pileća juha, kuhana piletina, pire, sos
sveki skuhala sarmu za dva dana. jedva čekam da zagrizem. :-)
Punjena paprika, pire i salata.
manešta od kelja, ćevapi, cikla
radim tri varijante
jedna je da prepečem s obje strane pa prodinstam pureće šnicle(oko pola kg) na zdjelici sitno sjeckanog poriluka (bez onog tamnozelenog djela),malo češnjaka i maslinovog ulja, kad je priluk pirjan, onda umutim žlicu gustina u čašu mllijeka, umješam i po potrebi dodajem vode, pred kraj umješam dvije, tri velike žlice abc sira i ribanog ementalera dok se sve ne poveže i ne otopi.
druga varijanta je da pirjam meso samo bez poriluka, a u umak ubacim pire od blanširanog špinata
naravno može i sasvim bez povrća, to radim sa zelenim rezancima.
Bijeli papar mi sasvršeno podiže ovaj umak.
danas lungić i grašak varivo
Povrtna juha, krpice sa zeljem, pileći batki i karabatki pečeni u tavici
sutra: varivo, kobase
čet: prisiljeno zelje, pire, lungić
pet: lovačka juha, pohane palačinke s mesom, pekarski krumpir, vrhnje+sir
pileća juha,pečena krilca sa krumpirom,zelena salata
palačinke
lazanje, zelena salata s rikulom i matovilcem
tijesto u umaku od vrhnja i patliđana
Promjena plana: danas krem-juha od paradajza, i pita od poriluka (+u nadjev idu jaja, vrhnje za kuhanje, mileram, parmezan i zacini - ona po receptu prospekta iz Kauflanda), a za salatu kiseli krastavci.
Desert navecer nepromijenjen, crema caffè.
Pitanje: ostao mi zeleni dio od 2 poriluka, sto mogu s njim?
Inace svi volimo samo bijeli dio poriluka, ali da ga ne bacam.... Ideje?
jučer:
rižoto od poriluka, matovilac
danas:
juha od kozletine
lešo kozletina i kelj sa krumpirom
sutra:
njoki u umaku od kadulje
Junetina s graškom na saft, pire-krumpir i zelena salata
zapečene čufte
Blitva i ribice
a dijete kaže :mljac:
mahune varivo i opet palačinke
Ostalo je previše hrane od jučer i od prekjučer pa će biti ostaci.
A ne. :) Bit će prema izboru, u originalnoj izvedbi ;)
Promijenit ću salatu i dodati neku juhu. Samo se moram dosjetiti kakvu.
jučer - pileća juha, knedle od kruha, teleći saft s graškom
danas - varivo od kelja, kobasice, lisnato sa sirom
kelj varivo
I kod mene kelj čušpajz i faširani šnicli.
Onda i ja moram promjeniti - ako je danas dan za kelj?!:-D
popečci od azuki graha, čips od cikle i batata i malo popečene slaninice da nam kuća miriši po pravom jelu:psiholog:
zapečene čufte -1/2 kg mljevenog mesa, 1 glavica luka, 30 dkg brašna, 1 žličica majčine dušice, 1 žličica crvene paprike, sol, papar, mlijeko, 1 jaje,30 dkg maslaca, 1 žlica ulja. U zdjeli pomiješati meso, luk, brašno, začine i jaje i sve povezati dodajući mlijeko po potrebi. Oblikujte cca 20 kuglica . Njih uvaljati u brašno i ostaviti u hladnjaku.
Umak od rajčice-30 dkg maslaca, 30 g brašna,4-5 dcl temeljca,1/2 l pirea od rajčice, 1 češnjak, 1 lovorov list. otopiti maslac, dodati brašno i miješati 1 min cca , zatim umiješati temeljac, rajčicu, sol, papar, češnjak, lovod i kuhati cca 25 min s pjenjačom da nema grudica!
Kuglice mesa propržiti na maslacu, složiti u vatrostalnu i preliti umakom. Peći na 180 stupnjeva 30 min.
dobar tek
duvanjska pita i pire od brokule
Pileca juha, kuhana piletina, gratinirani krumpir pire, topli umak od hrena, zelena salata. lemon pie za desert.
Maxime, kako radis umak od hrena?
pijani šaran, krumpir s tikvicama i šampinjonima, salata
@Marta: lagani zafrig od maslaca i brasna zaliti s 0,5 l. kipuce pilece juhe. 10 min na laganoj vatri pod mjesanjem kuhati. dodati kiselo vrhnje, naribani svjezi hren, papra, soli, list lovora i malo limunovog soka i jos 5 minuta lagano prokuhati.
frigane papaline, blitva, slani krumpir i za mene pečene paprike sa azuki grahom
eh, duvanjska pita ti je nešto posebno
pita od svinje i krumpira
ali nisam nikad pravila
ja još ne znam što bih danas
možda rižoto s lignjama
majko mila, ovaj topik me skroz deprimira, ko da masteršef gledam. iako je fora, kao inspiracija.
ajd, apri me, sa svojim jednim jelom, malo utješi.
kad sam već tu da napišem što imamo danas - juhu od teleće koljenice, jučer skuhana. nakon juhe - teleća koljenica i salata.
a jučer - maneštra od biži špakati :lool: one suhe polovice biža, i prefine neke kobasice, nabavio mm. i salata.
Rizot s lignjama it is. I jos matovilac meni, a djeci mini paradajzeki.
jel rižoto radite baš s lignjama, il kao ja - s totanima?
Ma naravno! Najbolje je sve iz jednog lonca, bar radnim danom...
Vikendom se možemo iživljavati (jedan dan, drugi bi se trebalo utrpati nekome na ručak).
U istom stilu - danas ričet s puuuno korjenastog povrća + krumpir, ako ga nisam zaboravila staviti i naravno malo špeka.
Sutra mi svekrva dolazi na ručak pa kuham dva jela (u biti za sutra i za preksutra):
- juha od telećih rebara (za 2 dana)
- male škarpine ću ispržiti u tavi + krumpir salata - to je nezahtjevno i super brzo gotovo
- mesna štruca s jajcima (da ima za drugi dan i za "poputnicu" svekrvi, a u nedjelju samo dodam neku drugu salatu tipa cikla, a može i kisela miješana - moja vlastita)
Djeca su se ponudila da će sami napraviti kolač (keksi punjeni pudingom i šlagom :mrgreen:) pa nek si naprave!