slažem se :heart:
i opet se pojavila naša Kunigunda :lool:
Printable View
Kako vam se čini Ilari(j)a?
Meni se sve vise i vise sviđa :)
Isla sam vidjeti etimologiju i znacenje imena i pronašla ovo :
Ilarija
Značenje, podrijetlo
Ilarija je pretežno žensko te ponekad muško ime, u potpunosti hrvatsko. Značenje imena dolazi od Hilarija zamukivanjem glasa h. V. Ilarija je rijetko ime. Danas u Hrvatskoj živi manje od deset osoba koje nose ovo ime.
Nomen est omen
Mnogi od nas vjeruju u staru latinsku poslovicu Nomen est omen - ime je znak, prema kojoj naše ime određuje i kakvi smo.
Najčešći horoskopski znak ovog imena je blizanci, a u kineskom horoskopu zmija.
Popularnost
Najviše osoba nazvanih Ilarija rođeno je pedesetih godina prošlog stoljeća, a najmanje sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Relativno najveći broj osoba s imenom Ilarija slavi rođendan 29. svibnja.
Rasprostranjenost
Većina osoba koje se zovu Ilarija žitelji su Marčane (ukupno manje od deset), Rijeke (manje od deset) te Labina (manje od deset). S obzirom na broj stanovnika, Ilarija najčešće je ime među stanovnicima Vira gdje se svaki dvijetisućiti stanovnik tako zove.
Nadimci: Ilarijica, Ica, Icka, Ila, Ilica, Ilka, Ilarka; Vidi: Ilarije, Ilarij
Poznajem jednu Ilariju, prekrasna pametna djevojka. Sad ima 16 godina.
jako lijepo ime Ilarija
je, prekrasno
mislim da imamo pobjednicu, Lilly
Mi imamo jednu Nevu doma. Oko njezinog imena se uopće nisam dvoumila (ja sam birala).
Za ovu drugu bi tata trebao smisliti ime ali prijedlozi koje nabacuje su božepomozi. Kak se bliži termin poroda, rekla sam mu da ako ne smisli nešto prihvatljivo, kćer će mu iz rodilišta izaći kao Katja. Ili Dalia. Zita. Kiara. Ili već koje ime bude mi se svidilo taj dan. :trep:
Svakako ce biti u užem izboru :)
Nije mi vrag dao mira, morala sam još malo istražiti ime :D
Ilaria is an Italian feminine version of the name Hilarius. Its English equivalent is Hilary or Hillary. Ilaria was the eighth most popular name for Italian baby girls born in 2006.
Meni je Ilarija nedorečeno ime. No, o ukusima se ne raspravlja. Pola onog čemu se ljudi ovdje dive meni ne bi ušlo ni u širi izbor.
predivna su mi:
Zita
Zila
Zita :heart:
Zila mi malo baca na Otomansko carstvo...
Koliko se krećem među dječicom, mogu sastaviti popis trenutno najpopularnijih imena.
Za curke su uglavnom atraktivna imena na L: Leona, Laura, Lana, Lea... Od ostalih slova: Tena, Sara, Ema, Ena, Mia... Vlada totalna pošast ovih imena. Predivna su mi sva odreda, ali mi ih je već dosta. :)
I meni su to bila najljepša imena (i dalje su prekrasna), ali toliko ih je da evo sad prvi put u životu razmatram čak - trosložna!
Mi još nismo ni blizu rješenja, sastavila sam popis i sad bismo zajedno trebali križati, dodavati.. dok ne dođemo barem do 2-3 pa da onda u rodilištu biramo na koju nam liči.
Mi smo se odlučili za Luciju (ukoliko bude curka)
Nemojte samo otići u rodilište ko moja mama pa u svoj muci porođaja dala tri imena pa su mi sva tri imena upisana da i dan danas nakon 40god. muku mućim sa imenima,mada imam ljepa imena ali što previše previše je :)
Mi smo jos daleko od nove bebe, ali mm je uvjeren da ce iduca beba koja nas ceka biti curica, i izasnio se za ime koje bi htio, ostala sam zatecena jer u cjeloj prethodnoj trudnoci sam ga stalno pitala dal ima kakvo misljenje za ime, a on nista, pa nista... Sad je rekao da mu se svida Anja, a svida se i meni, tako da cemo mi jednog dana ako Bog da imati malu Anju..
I meni je Anja bas jako lijepo. ..ali mm nece
Kako vam de svida Ajani?
Nocas sam sanjala da mi se kcer tako zove...hm...to ime mi inace nije bilo ni na kraj pameti! :-)
Inače, meni se sviđa ime Ava, ali smeta me što se neka starleta tako zove...
Ajani je veoma lijepo ime.
Imogen, kužim te, ali te neke kratkoročne "slavne" stvarno mislim da ne treba uzimati previše u obzir, djetetu daješ ime za puno godina, za koje se vjerojatno nitko neće sjećati sadašnje starlete, a tko zna uz koga bi još mogli povezati to, ili bilo koje drugo ime.
Tako ja razmatram ime Judita, iako već imamo u kući jedno ime iz one grozne sapunice - nije to Naše malo misto pa da ga repriziraju svako dvije godine idućih 50 godina :)
I opet upadam
...ako cu imati jos jednu kcer bit ce Ada.
Judita :zaljubljen:
Ah... opet sam došla uzdahnuti na nikad prežaljenu Juditu. Prekrasno ime.
Tangerina, šta bi s Artom? Odustali?
Cijeli faks mislila sam da će mi se kći zvati Judita.
ma moj komplicirani muž :lol:
nakon što je dva mjeseca pola foruma pokušavalo dovest tog Artemisa do prihvatljivog oblika, i Arta mi se baš svidila, on je priznao da me s tim Artemisom zezao i da zar sam ja stvarno mislila da bi on tako nazvao dijete :roll:
zaključila sam da ustvari ima neki strah od te odluke
uglavnom, nedavno sam mu priprijetila da će se, ako se ozbiljno ne uhvati posla, dijete zvati po njegovoj mami. Neke žene bi prijetile svojom mamom, ali kod nas pali ova varijanta :)
Ma mislim da u trenutku kad meni klikne za neko ime da je to to, on će se brzo prikloniti.
Judita :heart::zaljubljen:
i meni je Judita prelijepo
Dunja, pa vama bi to pasalo: Vita i Judita :heart: