Eto mene,endo nije 8-9mm al je 7mm,kaze dr. da ce se to fino jos podebljat kolko treba do feta,dobila utrogestane od 5.7.fet je 10.7.
Printable View
Eto mene,endo nije 8-9mm al je 7mm,kaze dr. da ce se to fino jos podebljat kolko treba do feta,dobila utrogestane od 5.7.fet je 10.7.
Super, eto, bit će to sad sve ok...
Samo da nam korona ne zatvori vv
Ma nece
Ima li netko informacija kakvo je stanje u bolnici, rade li normalno? Poslala sam trijazni upitnik i iduci tjedan bi trebala u postupak ako sve bude ok pa tek toliko da cujem ako je netko isao ovih dana...
Sladja01,evo bas se vozim tamo,imam Fet danas,s tim da sam 48h prije trebala napravit test na covid,eto sad i to treba prije punkcije ili transfera al to ce ti rec ako udes u postupak,ako do tad ne ukinu
Ma da, to su onda uveli ovih dana jer prije 10 dana kada sam slala trijazni upitnik nisu mi rekli. Sretno danas.
Tiara, zezaš! Pa ja sam bila u srijedu na FET-u, ni riječi o tome! Očito je to neka ful friška odluka, ja sam je izgleda taman izbjegla...
KajTeBriga,ne zezam u pon mi poslali mail,a ja trebala nac gdje cu na test jer su guzve kod nas i narucuje se, a da se zbog tog ne vozim u zg,i jedva me ugurali nekako,ajmo rec malo prek veze jer mi sogorica radi na epidemiologiji
Da, i ja bila danas na pregledu i trebat ce covid-test prije punkcije... tiara, jesi danas imala fet?
Ivana2009,jesam,vozim se doma u lezeci,al prvo cu se dobro najest,a od sutra lagano,lagane setnjice itd.
Kad imas punkciju?
Tiara, uzela si bolovanje? Jel i tebi bi dr. Kardum na transferu?
KajTeBriga,ja ne radim,al kad sam radila sam dobila bolovanje bez problema,kad je bila punkcija onda od nje na dalje.
Meni bila dr. Jukic,neznam tko je taj dr. To je neki novi?
Kad vadis betu?
21.7. tek, a već sam luda :-o
dr. kardum je na subspecijalizaciji mislim, inače je u merkuru na ginekologiji, meni je bio i na punkciji još u siječnju, zajedno s dr. bursaćem koji mi je i radio punkciju. sad je FET kardum odradio sam, divan i izuzetno drag čovjek.
a za bolovanje mi je rekao da imam pravo, ali već prije sam odlučila da neću, ovak se barem malo koncentriram na nešto drugo.
KajTeBriga,ja 23.7. Ako nemas neki stresan i fizicki naporan posao zasto ne,mislim da sam vidjela prije jednog onako s naocalama,ma ja sam ti ovaj put odlucila bit hladna ko led,a dal cu uspjet neznam,uglavnom dr. mi je rekla danas malo vise odmaranja,a od sutra lagane setnjice,sve ono laganini,tako da eto vidjet cemo,nisam dobila fragmin,nego aspirin,utrogestan i estrofem dalje,sretno,drzim palceve
Danas tek pregled 2.dc, u cetvrtak kontrola pa ce se vidjet... sad sam od sutra pet dana na 3x1 klomifenu...
Nadam se da ce ovaj ciklus biti bolje
ivana, pa brzo si dogurala do novog postupka, ili mi se samo čini, jednom kad se pokrene puno je lakše nego stalno čekati a ne znaš što čekaš i koliko dugo ćeš čekati. držim fige jako da bude bolje nego prošli...
nama je prvi transfer uopće i nekak sam sva pozitivna, a toga se najviše bojim, kad me obuzme ta neka dragost i sreća, obično se sve izjalovi. a ne mogu si pomoći, jednostavno mi je takav osjećaj...
Ma kad mi je prekinut postupak 24.6.na 15. dc, taman sam odma rad morala poslat nove upitnike i menga stigla lijepo bez kasnjenja tako da je sad poceo novi ciklus... a pauza ne treba biti jer nije postupka ni bilo..
Ivana2009,ma bit ce sad sve ok,vidjet ces,drzim fige.
KajTeBriga,gle nikad neznas kako ce zavrsit,al dobro je razmisljat pozitivno,nekako se bolje osjecas,barem ja tako
Cure samo pozitiva, odmor i čim zdraviji život, koliko je moguće...
Držim vam objema palčeve-tiara i KajTeBriga, čuvajte svoje embriće (bebice) i sebe pa da uskoro budu dva plusića!!!
Ivana, hvala ti! Javljaj nam svoj napredak, da nam čekanje bude zanimljivije :)
Zna li netko da li ovjeren pristanak za mpo kod biljeznika treba donijeti odmah 3.dan kada kada se krece u postupak?
Bilo bi dobro da ga imate tad, ali mislim da smo mi znali na tom prvom pregledu tek uzeti upitnik i onda ga donijeti ovjerenog na drugom pregledu. Jer obrazac nema nigdje online, moraš ga fizički uzeti kod njih...
Dobili smo ga jos prije god dana kada smo krenuli ali s obzirom da se sve zakompliciralo nikako da ga ovjerimo, budemo mi onda sutra ujutro prije nego idemo tamo to ovjerili za svaki slucaj, valjda je obrazac ostao isti.
Ako i nije 100% isti, mogli su promijenit font il nest slično jer zakon je isti...
Ovjereni pristanak trebas donjet do dana punkcije
sladja01,isti je obrazac,ja sam ga imala od prosle godine,ovjeren i kod njih bio od tad.mozes ga donjet sutra,a mozes i na sljedeci pregled
Ivana,hvala,uskoro ces i ti cuvat svoje,drzi palceve i sretno
KajTeBriga,kako si,kak se osjecas?
I svakak i nikak. Malo osjećam neki pritisak u donjem dijelu trbuha, pa malo malo ne osjećam ništa. Obrisala sam drugi i treći dan nakon transfera malo sukrvice, to je rekao da bi moglo biti implantacijsko, al opet, meni tak bude tijekom ovulacije koja se taman poklopila, pa pokušavam ne o tome razmišljati. Radim normalno, pazim da ne dižem ništa teško i fale mi treninzi, užasno, pa kompenziram dužim šetnjama. I ludim od čekanja, danas sam se probudila i mrak mi je na oči pao kad sam shvatila da je tek srijeda. Obećala sam si da neću raditi test prije nego bude dan prije bete, a noćas sam sanjala da je test bio pozitivan pa si sad još više mislim da neće biti... Al to ti je tak, kak me koju minutu pitaš
nije mi prošao post do kraja, fali pitanje kak si ti tiara :mrgreen:
Bila ja danas, za svaki slucaj ovjerili usput i predali. A usput pitanje ako je netko bio na klomifenima, ostao nam jos jedan prirodni postupak pa idemo probati, koji dan otprilike mogu ocekivati punkciju? U pon idem na kontrolu.
Ja sam na klomifenima, tj.danas popila zadnje tri.. i ja se pitam kad bi to moglo biti (pogotovo sad jer treba covid testiranje)... samo nek bude... nadam se sutra da ce uzv pokazat dobar napredak...
Kaze uzv da su folikuli 8.dc jos mali, oko 10 mm, ali su za taj dan ok, sad jos malo klomifena dva dana pa cemo vidjet u pon. Svaki put nas ima u čekaoni sve više i više..
Cure, jel išao netko možda već na covid-test na Andrija štampar u zg-u, zbog hitnoce i nemogucnosti obavljanja blize-doma? Kako tamo funkcionira taj drive-test? Treba se naručiti ili se dođe samo s uputnicom?
KajTe Briga,ma isto ko i ti,kad me boli,zasto boli kad ne zasto ne,svaki dan me uhvate neki bolovi,ko da ce svaki cas iscurit iz mene,sise me tek pocele jucer bolit,al ne strasno sve ko u pms-u,al vjerojatno od utrogestana,neznam ni sama,nemogu se sjetit kako mi je bilo kad sam ostala trudna,al opet nemogu usporedivat jer je tad bila stimulacija,ma neznam vise sta da mislim,a do cetvrtka treba izdrzat,neznam ni ja dal cu radit test prije,nemam ga ni doma trebala bi kupit,kad sam ostala trudna radila sam ga 9dpt jer sam imala uzasne bolove preko noci do jutra i tad sam ga napravila cisto onako da me ne iznenadi menga il negativna beta a ono +,i ja setam,ne dizem tesko,radim sve polako,lezim samo kad stavljam utrice,al onda zaspim u sekundi,a bit ce kako bude,nemozemo nista osim cekat i nadat se
Ivana, drzim fige da folikuli u pon budu dobri. A sto se testa tice, mene isto malo brine hocu li to uspjeti obaviti i dobiti nalaz na vrijeme.
Sladja, hvala... ako nikako drugačije, kampirat ću kod dr. Andrije Štampara dok me netko ne testira... jer ako mi kažeu pon ujutro da je punkcija u srijedu ujutro, u utorak je malo kasno testirat se da nalaz imam, a testiranja su u manjim bolnicama samo do 9, a teleportirat se iz ZG u Kc nazalost ne mogu...
Čovječe, koje komplikacije... Pa trebali bi oni uputit, najavit makar, mog supruga su prije dva mjeseca naručili prije operacije točno na minutu na test, sve je bilo tempirano. Istina, bolnica van Zg i ovo je malo teže sve jer ne možeš predvidjeti unaprijed, ali tim više bi oni trebali biti umreženi i povezani da se to stigne riješiti, a ne da ti vele moraš imati nalaz, ali snađi se sama... Koma!
Poslano sa mog ANE-LX1 koristeći Tapatalk
Meni jos kaze moja doktorica da mi ne moze dati uputnicu dok ne znam tocan dan kada cu raditi test jer me kao uz izdavanje uputnice odmah mora i naruciti tako da zivi bili pa vidjeli kako cu to obaviti.
Ja sam uputnicu dobila, nije naslovljena na neku određenu bolnicu/ustanovu, a za kad me treba naručiti mogu doktoru javiti i telefonski, samo trebali bi se znat 2 dana prije, a to je nemoguce.... valjda ce uvazit najavu u zg malo prije dolaska, drive-in... nije valjda takva guzva
Ivana, a jesi li se raspitala hoces li moci obaviti test u Stamparu, ja trazim info po netu ali nista ne nalazim. I znaci, tebi je doktorica uputnicu dala bez kompliciranja?