Brudet od trlja sa palentom i mix zelene salate :njam:
Sutra jetrica i spinjak na leso
Nedjelja pasta fazol
Printable View
Brudet od trlja sa palentom i mix zelene salate :njam:
Sutra jetrica i spinjak na leso
Nedjelja pasta fazol
meni ponestalo ideja
Jucer mahune - samo ja jela a dijete njurgalo. Kak ih dobijete za variva? Kelj recimo? Ma nema sanse. Ono vidno joj ne prija. A fin je. Dobra sam kuharica :lol:
Danas cevapi i spinat na mlijeku (luda kombinacija al to mi dite voli)
Sutra grah varivo za 2 dana sa suhim mesom, to ce isto frktat i zicat palacinke...
Ina niz
prosli tjedan je bio tjedan krem juha
Od tikvice
Graska
Brokule
Buce
Meni vec dosadilo...
Uz to, piletina, bolonjez ili riba leso s krumpirom.
Deserti: palacinke, muffini, torta od sira
Krem juha od bundeve
Pita s krumpirom
Za desert pita s jabukama
Paradajz juha, složenac s lignjama i krumpirom, zelena salata.
danas file oslića na orly, krumpir i blitva.
desert brzi kolač s višnjama (uz poslijepodnevni čaj)
sutra - povrtna juha, svinjska rebarca koja stoje u marinadi od jučer i pekarski krumpir-salata nije još definirana
tjesto carbonara - brzo i jednostavno
pa lignje iz patagonije
apri, probaj totane, oni su oko dvadesetak kuna kilo (zna biti i 16 kn), a za rižoto su stvarno dostojna zamjena lignji.
Mi smo se castili pravim lignjama ovaj put.
http://www.coolinarika.com/slika/790607/
e al onda ne može za 15 min, malo su žilavi :mrgreen:
a vid ove marte, šta nam mast vadi. samo nemoj reć da ih neko ulovio, bar reci da si pošteno platila :mrgreen:
Platila, dašta, ko Sv. Petra kajganu.
već danima mi se jede juha od telećih kostiju i finog junećeg mesa, mmmljac
i onda cvijeta objelodani svoju od teleće koljenice mmmljac!
odma sam danas išla u mesnicu, ima sutra već od 9 da se brćka :anči:
pošto je sada uopće naša lignja
ne pamtim kad sam je zadnji put jela
oko 200 kn. Ili nešto malo manje (mislim da su bile 190 prije dva tjedna kod mene u ribarnici). Pala sam u nesvjest i uzela japanske po 50 (a i to je preskupo za ono što dobiješ).
ja se bojim pitati koje smo mi ljetos na moru kupovali pod jadranske za 80-100 kn :mrgreen:
edit, lignjuni su bili 40
ma da
ja uzmem te patagonce očišćene, 30 kn za 400 g
narežem na kolutiće i pravim ili rižoto ili kao brudet
brudet stvarno bude fantastičan, baš za prste polizati
čak ih i u pećnicu stavljam, s ploškastim krumpirom
meni isto prefino
naravno da su jadranske ukusnije i podatnije u ustima, ali čega nema bez toga se može
prvo je palo to, pa kineski grah i slanutak, češnjak...
200 kn su one veelike. al te šteta za rižoto. jak upim male totane, po 20, za rižoto i brudet - super. drugačije ih u stvari nisam ni radila. i to pod uvjetom da ih mm čisti, nemam za to živaca :mrgreen:
ja ko pravi chef, dobijem sve spremno i samo kuham :mrgreen:
ja nemam takvu satelitsku pomoć
pa kupim očišćeno
moj muž kuhinju čisti za mnom, ali ne i predamnom
Pa naravno!
Radije onda napravim crni rižoto od sipe.
danas kuhani buncek, restani krumpir i dinstano kiselo zelje
Danas nam 11. godišnjica braka
Ko za inat radim cijeli dan
Pa me dragi nakon posla vodi na večericu:mrgreen:
Jedva čekam
juha od poriluka, mac'n'cheese, medenjaci
juneća juha, patka s mlincima, miješanom zelenjavom na salatu (rikula, matovilac, zelena - da opet, kad je je pun vrt), povrtni prilozi: grašak s mrkvicom, mahune na lešo, brokula
Teleća juhica, pečeni veprićev buncek s krumpirom, puterica sa bućinim uljem
Danas: juha, piletina zapecena sa umakom od jajeta, jogurta i sira; zelena salata. Za desert homemade pudinzi: cokolada, limun.
Utorak: krem-juha od celera; dinstani sampinjoni sa jajima; salata od cikle. Za desert/veceru rozata.
Srijeda: juha, polpetone uz umak s aromaticnim biljakama, salata (zelena ili cikla). Za desert/veceru torta od jogurta.
Cetvrtak: krem-juha od gljiva; jaja i gljive zapecene sa sirom u pecnici (mislim da sam recept ovdje nasla - s tvrdo kuhanim jajima i majonezom.... Jedino sto cu majonezu raditi sama), kiseli krastavci za prilog. Za desert: crema caffè
Petak: domaca pizza, za prilog talijanska kiselis-salata. Za veceru torta od jogurta i kakaa.
Subota: povrtna juha sa zvjezdicama; odresci tune na grill-tavi, bijeli umak od brokule; salata od paradajza, paprike, luka i Feta-sira. Desert/vecera: latte di gallina
Nedjelja: juha, grillana pileca prsa u ljuto-slatkom paradajz-umaku (recept s Rode), uz to riza na pari i salata. Desert: hladna torta od jogurta
Juhe ce biti po trenutnoj inspiraciji, a salate isto tako, no uglavnom nam se ovih dana jede lisnato ili kiselo.
Dosta recepata ponavljam ovih tjedana jer se svima svidjaju.
Veceras najomiljenije jelo nase cure: zeleni rezanci sa skampima i vrhnjem.