joj cure,kak se mrak spusti tak je mene primila neka tuga :-(
Pokusavam pozitivno ali nejde :-(
Tolko me sad strah da se mrva nije nastavila dijelit :-(
Tak bi najrade da se mogu nakljukat nekim tabletama i spavat iducih 10 dana.
Printable View
joj cure,kak se mrak spusti tak je mene primila neka tuga :-(
Pokusavam pozitivno ali nejde :-(
Tolko me sad strah da se mrva nije nastavila dijelit :-(
Tak bi najrade da se mogu nakljukat nekim tabletama i spavat iducih 10 dana.
Suncokret nadam se velikom + i držim ti ::fige :: ::fige:: javi nam se kad napraviš test..
Snelly tako i ja,preko dana nekako uspijem biti "normalna " a kad se mrak spusti onda neke crne misli naviru.. Mislim da ću biti puno gore kad procurim... Počela sam razmišljati da pokušam privatno kod dr Lucingera.. Znate li vi šta o tome? Kolika je cijena i postoji li veća mogućnost kad se ide privatno?
Hvala na savjetu, iskreno sam ga uzela u obzir i mislim da si u pravu.. Svašta čovjeku pada na pamet kad osjeti neuspjeh.. Na trenutak sam pomislila da ću prije doći do svog cilja privatno ali kad sam malo bolje razmislila i porazgovarala sa mužem shvatila sam da zapravo mi već činimo sve i kome je suđeno nije bitno gdje će se postupak odvijati već kada će doći tvoje vrijeme..
Nadam se da ćemo sve mi ubrzo osjetit ljepotu majčinstva..
Evella, predstavi nam se malo. Koliko godina imaš, koje su vam dijagnoze? Koliko se ste pokušavali ostvariti trudnoću prije kretanja u mpo? Kako je prošao postupak u bolnici? Koliko bi u bolnici morali čekati na novi postupak?
Ja imam 25g,suprug 37. Već 2 godine pokušavamo (zapravo sad će ubrzo i tri nagodinu) u prvih godinu dana pokušavanja imala sam tri biokemijske trudnoće, ja imam problema sa ovulacijom (sve biokemijske trudnoće sam imala uz klomifene), malo je imam pa malo nemam a mm oligozoospermija. Jučer sam dobila termin 11.01 za kontrolu, pa ću tada više znati.. Sada nemam pojma kad bi opet mogla u postupak..
evella,bas si jako mlada :-) joj da mi je opet 25 :-)
Medeja ti dobro kaze da ne trebas odmah trcat privatniku.
daj jos koju sansu i biokemijska trudnoca je dobar znak.
u kojoj si bolnici?
Evella, kako je prošao prvi ivf? Koju terapiju si imala, koliko js, koliko embrija?
Cure moje evo da i tu javim da od 8 dnt imam "+" na testu, a jučer je beta na 9dnt bila 59, 81.....
Ali sad slijedi onaj ALI....
Krvarenje je i dalje prisutno, svjetlo crvena krv, ponekad malo, ponekad ništa, ponekad i onak kapi ko kod ciklusa.
Uglavnom doktor kontaktiran i rekao je da nažalost tu ništa ne možemo učiniti vise nego čekati hoće li se zametak izvuci ili neće... :(
Tako da ja sam vam totalno izvan sebe....ovakav ishod bas i nisam očekivala....:(
Danas mi je 2 dnt i danas ujutro sam primjetila bijeli iscjedak,mozda malo vuce na zuckasto????
Ima li itko slicno iskustvo?
Nije bas da mirujuem,secemali ne dizem teske stvari.
Menstruacija treba doc za 10 dana.
jel moguce da vec sad zapocinje proces menstruacije?
jer sam se stvarno nervirala pa mozda dode i prije??Inace je ciklus 27 dana.
snelly 85 - rekla bih da ti je takav iscjedak prije od utrogestana, ako njih koristiš.
Nemoj se draga nervirati, tako i tako nikako ne možeš utjecati na konačan ishod. Probaj zaokupit pažnju nečime. Nerviranje ti samo skodi.
Ako nema krvarenja nema razloga da miruješ, mirovanje ne doprinosi implantaciji.
Držim :fige: za pozitivan ishod.
ne koristim utrogestan,dr. me je prepisao duphastone.
Iako se meni cini da je utrogestan bolji???
1 Ivf 4js, jedna se samo oplodila.. Jako malo je jajnih stanica, simulacija bila uz menopur mislim da je bilo oko 20kom i kasnije sam dobila štopericu.. Na prvom AIH-U sam imala hiperstimulaciju (ležala u bolnici) isto stimulacija bila sam na klomifenima i menopurima pa su sad bili malo oprezniji. Ali su se čudili kako je malo jajnih stanica.. Zapravo, uzrok mojih problema neznaju, nalazi su svi uredni. Mužev spermiogram je bio oligozoospermija kažu da je to još i relativno ok nalaz a zadnji put mi nisu rekli dijagnozu nego samo da se jako pogoršao.. U postupak sam išla na Sv.Duh.
Sve tri biokemijske sam ležala u Petrovoj, jer ja nisam krvarila nego sam samo imala jake bolove. Tamo su mi napravili sve pretrage od hormona, štitnjače i više ni sama neznam cega-svi uredni.. Ali praćenjem uzv se vidi da ja ovulacije nemam.. Oprostite na dugačkom postu ali pokušala sam što u kraćem crtama objasniti..
Laura što više odmaraj, i pokušaj što više ležati.. Nadam se da će sve biti uredu! :fige:
Ja si nekako mislim da Duphastone nije dostatan u ivf-u, meni osobno je bolji Utrogestan. Ja sam pod Duphastonom krvarila vrlo rano nakon transfera.
a jel ja mogu na svojuvruku si kupit utrogestan pa sad nastavit sa njim?
Joj za to konzultiraj svog doktora ipak.
Meni ti je na otpusnom pismu pisalo ili Utrogestan ili Crinone gel pa sam ja izabrala Utrogestan
Koliko si imala folikula kad si završila u bolnici radi hiperstimulacije? Jesu odustali od inseminacije kad su vidjeli da ti prijeti hiperstimulacija?
Kolike su ti bete bile kod biokemijskih? U niti jednom slučaju nisu mogli tad vidjeti kakav znak trudnoće?
Čini mi se da trebate vrlo pažljivo i stručnu procjenu vaših dijagnoza i vrlo ozbiljan individualni pristup mpo postupku. Na vašem mjestu, ako imate financijskih sredstava, preporučila bih privatni postupak s iskusnim mpo specijalistom i iskusni embriologom.
Kadauna, da. Evella koja je bila u hiperstimulacije pri stimulaciju za inseminaciju, trebala bi vrlo oprezno pristupiti ideji da ide u privatnika Dr. L. bez obzira na iskustvo tima liječnik - embriolog.
laura33 - ajme..... sve je još uvijek moguće, iako ja kao ja uglavnom ne volim ta krvarenja u ranoj trudnoći - i 13dpo beta 59 je možda nešto niža ali sasvim ok rekla bih.... ja ti držim fige... i čekam razvoj situacije ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Malaguena, cure rijetko gledaju širu sliku i nemaju puno informacija. Mnoge su sklone radi nađe koju polažu u svog doktora istog dizati u nebesa. Malo je zato ba forumu postova kojibsububzamjenu kritički obojani. To je razumljivo i ljudski, teško je nadati se pomoći od liječnika zadržati objektivnost.
Ali kao i u svakom liječenju potrebno je nepristrano vrednovati rezultate.
Kad bi javno bili dostupni rezultati mpo postupaka Dr L., moglo bi se vidjeti da on jest stručnjak, ali bi se vidjela i druga strana medalje-koliki je postotak vrlo opasnog sindroma ovarijske hiperstimulacije imao, koliko dvoplodnih i koliko troplodnih trudnoća.
Oprostite, ovaj autokorekt je strašan ;-)
Cure, sretno svima!
Iskreno se ne sjećam koliko sam imala folikula prvi put,a trenutno nemam uz sebe dokumente. Hiperstimulacija je bila nakon inseminacije, Tj. Istu noć nakon inseminacije. Sve tri trudnoće sam potvrdila kod ginekologa jer se vidjela gestacijska, a tek u petrovoj mi je beta bila veća od 100, nakon dva dana 89,pa zatim je padala na 59 i dva dana poslije toga sam prokrvarila.. Sve jedno mi na dokumentima piše biokemijska trudnoća.. I sve tri trudnoće su završile u 6tj. Dakle sve tri završavaju u istom tjednu.
Sad sam pitala u ljekarni jer mogu u zamijenu za duphaston dobiti utrogestan.
Rekli su mi da su to 2 razlicita lijeka i da mi je doktor sa razlogom prepisao duphaston.
Tako da mi nema druge nego nastavot duphastonom :-/
To sam i ja čula i znam za nekoliko primjera vrlo teških hospitaliziranih hiperstimulacija.
Ali ja sam i Radončiću uspjela otići u hiperstimulaciju, a nemam PCOS, tj od tog sindroma imam samo "jajnike nalik policističnima" - tako da to je ipak moguće kod svakog doktora
Hvala draga!!!!! ;) :*
Ni ja ne volim, ja sam odma nekidan rekla svom doktoru da to meni ne izgleda da će imati dobar ishod. Ali kao što mi je rekao, nema nam druge nego čekati...
A beta bi po tablici na Rodi trebala bit ok, čak je i malo veća.
Ali krvarenje danas traje i dalje, a bome i uz grčeve.
laura33 - držim fige i javljaj ishod, dakle preksutra ponavljaš betu?
nalik policističnim jajnicima... ma moraš ti imati poveći AMH i eventualno povišen pokoji "muški" hormon........ Otići malo u hiper je onako ... ok - podnošljivo - ali "zglajzati" skroz i ordinirati još i hcg kao štopericu unatoč hiperu - i hcg kao booster unatoč težem hiperu je neodgovorno... o tome sam pričala kad sam govorila o Lučingeru.....
Hvala ti!!!! :)
Ma znam točno na sto si mislila kad govoriš za njega. Ah neznam sto bih rekla, bas zna pretjerati da.
Sto se tiče hormona AMH mi je 50, a ostali hormoni uredni. Imala sam puno antralnih folikula. Ma ok je prošlo, nije bilo tak strašno!
Betu ću vadit sutra, da vidim jel se pravilno dupla, ovu sam jučer vadila.
Ne znam po čemu si došla do zaključka da je utrogestan bolji lijek od duphastona, a i ideja da na svoju ruku pokušaš promijeniti lijek mi je neobična. To je dosta nonšarlantno ponašanje, a u mpo postupcima je dosta važno pratiti liječnikove upute jer ne propisuju lijekove iz hira nego zato što smatraju da je to za tebe najbolje.
Nisu to bonboni pa ti jedan okus ne valja, probala bi s drugim.
Duphaston je itekako dobar lijek, ništa "slabiji" ili neučinkovitiji od utrogestana.
Oba služe za očuvanje trudnoće i kao potpora, te ako embrij odustane nećemo kriviti lijek koji se uzimao.
Ja sam u svakom svom postupku pila duphastone, i gle čuda, uspjela sam zatrudniti.
I u svim neuspjelim postupcima mi nije palo na pamet mijenjati lijek jer MISLIM da bi drugi bio blji, i to još neutemeljeno.:neznam:
upravu si Medeja,mozda je nonsalantno ali nekako mi se ucinilo da bi utrogestan mogao imat jace djelovanje,ne znam glupo od mene :-(
Sara79,tako sam si nekako i mislila.
Vec sam ja uzimala utrogestane od moje 18-25 godine.
I sijecam sa da sam uvijek imala bolne cice,sto pretpostavljam potvrduje djelovanje progesterona.
Sa duphastonom se ne dogada apsolutno nista,a i u uputama sam procitala da moji antiepileptici djeluju na razinu duphastona tj smanjuju djelovanje.
Ali tak svejedno,sad cu to popit jer i ovak statistika o mogucoj trudnoci nije na mojoj strani.
Ali sljedeci put cu sigurno trazit utrogestan.
Hvala na odgovoru :-*