Moja se tek okrenula s ledja na trbuh. Cini se da joj se ne zuri, starija se posjela tek s 10 mjeseci.
Printable View
Moja se tek okrenula s ledja na trbuh. Cini se da joj se ne zuri, starija se posjela tek s 10 mjeseci.
Ali do tog polozaja da se drzi na laktu si ga ti dovela ili se iz bola dignuo sam na lakat?
Zvucim ko policija, jako mi je to zanimljivo jer smo s R to sve preskocili pa nemam iskustva...
Sve sam!
Uskoro će i propuzat mislim, digne se na koljena i lakove pa se ljulja naprid nazad, i ljuti se jer nemože krenut, al vojnički sve prođe.
Mislim da se i moj stariji dosta rano posjeo sasvim sam... bas tu negdi sa sest sedam mjeseci... nije to toliko neuobicajeno.
Smije!
Sme u sedeci, mojih svih 4 su sami poceli da sede pre napunjenih 6 meseci. Sve i da hoces, takvu decu ne mozes zadrzati u polozaju koji odrasli zamisle.
Mojoj malo fali da se digne na koljena. Danas uspjela dignuti zdjelicu, ali ne kuži još što s nogama napraviti. Kaže muž, vježba sklek i plank :rofl:
Ovo i moj pokušava. Uspije dignuti guzu u zrak ali ne može dalje pa se počne ljutiti. Bočno podizanje ga uopće ne zanima. On glavom vuče prema naprijed iako ga baš nikada ne povlačimo za rukice da se digne nego mu je to fora dok se za nogice uhvati i poteže
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Moja zna malo vojnički gmizati. Uzme si neku igračku dok je na trbuhu, rukama ju stavi ispod glave, i držeći za nju se malo povuče unaprijed :rofl:
Ajme moj hoće na noge samo gleda di će se uhvatit sa rukicama da moze ustat a nije još stabilan pa padne i baš se ljuti.
A moj pak na sve 4 skakuce u mjestu ili se odguruje unazad. Poprilicno frustrirajuce, jel...
Ali zato s nepunih 8mj nabada one kolutove na stap.
Da pitam ako mogu tu, beba ima 9 mj već mjesec dana hoda držeći se uz namještaj, zadnjih par dana napravi 2 koraka bez drzanja, pa sad neznam jel vrijeme za prve cipelice ili da i dalje bude bos odnosno u čarapicama?
Bos/pelice/protuklizne čarapice
Boso
Ok hvala!
Evo i nas medju vjezbacima. 10,5 mjeseci i jos se ne posjeda. Po fizijatru (isli privatno) blago hipotone noge, nista strasno. Po fizioterapeutu blago hipotona u trupu, noge ok. Po pedijatru sve u savrsenom redu :roll:, nema potrebe za fizijatrom.
Radimo vjezbice za posjedanje i puzanje. Ona urla cim vidi strunjacu. Jedino dobro da se kod svskog jutarnjeg vjezbanja i ukaka. Valjda od muke :mrgreen:
Urla od veselja ili negoduje?
Moji su voljeli vježbati, ali imala sam metodu - prvo masaža (ugoda) pa malo pomalo kreću vježbe... i tako - red mrkve, red batine, hehehe.... Nije nam bio problem. Napravili smo igru i zabavu od toga, kao i od svega ostalog što je tražilo vježbanje (slabovidno oko, motorika, kasnije čitanje i još štošta...)
Ne dijelim savjete, samo se prisjećam starih vremena, a brzo je prošlo (jedan punoljetan, a drugi manje od godine do punoljetnosti, uffff...)
Negoduje. Danas cak i nije plakala, samo se ljutila. Tek smo poceli, nadam se da ce se priviknuti.
Moj je kukao i plakao, a kad to ne bi upalilo, prešao bi na vrištanje. Od prvoga dana (imao je 6mj i nije se okretao) pa dok nije primio transfuziju s 8.5mj zbog teške anemije. U bolnici, dok mu je transfuzija još tekla se posjeo a sutradan kad smo došli doma je propuzao i pobjegao s tatamija. Više mu vježbe nisu trebale.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Meni se jako zgodna za vježbu pokazala obična sedmolitrena boca od destilirane vode.
Dijete mi se preko toga voli valjati, a isto mora vježbati posjedanje.
Posjela se. 11 mjeseci i 13 dana.
Moja se isto evo kasnije posjela (rođena na termin).
Ne ide često u sjedeći, samo gleda kako da ustane i grabi stvari sa stola.
Zdravo svima, moja beba ima skoro 4 mjeseca a jos uvijek kada zatvori šake palac je unutra inace je dr rekla da je to blaga hipertonija ali da je ok i nije pominjala nikakve vjezbe dok nam je druga dr rekla da je tonus običan i samo da mu otvaramo šake mazeci. Ima li neko iskustva jer sam mnogo uplasena zbog toga? Inace porod i trudnoca sve ok, ocijena 10/10
Moj bebač se rodio hipotoničan i uz usporeni motorički razvoj ima i odsustvo refleksa sisanja i gutanja plus problem sa senzorikom. Osjetljiv je na zvukove uobičajene i dodir. Iako redovito idemo na goljak i vježbamo doma on zaostaje motorički. No to me ne brine toliko koliko odsustvo sisanja i gutanja i to što otkad se rodio na ng sondi je. Svi ama baš svi nalazi su mu uredni. Vodili smo se na rebru na zavodu za genetiku i metabolizam i ništa mu nije nađeno što bi uzrokovalo njegov smanjeni tonus mišića. Mislim da je on malo teži slučaj hipotonije i sa time će morati naučiti živjeti. Motorički djeca se oporave sporo ali ide. Neka djeca počnu sjediti ranije neka kasnije...ali to gutanje sisanje i žvakanje mi je trn u oku. Sa time da se ponovim senzorika mu je isto problem i vježbanje zbog preosjetljivosti na dodir, zvuk, materijale i predmete teže ide. Ništa ne želi u ruku primati, svega se boji. Također uspavani je dosta često tako da sa vježbanjem mora se pogodit pravi trenutak a je teško. Pokušavamo svaki dan primjenjivati fizikalnu plus senzoriku al teško ga je održavati budnim. Ako uspijemo u 1 danu na sat vremena na konju smo ali punih sat vremena. Ništa ga ne zanima. On je bebe koja se ne smije, koja ne plače čak ni kad je mokar i gladan nego samo postane nervozan. Izostaje mu mimika lica.
http://www.sadrzaj.net/2021/03/razvo...ni-zivota.html Opisan razvoj bebe u prvoj godini zivota.