hvala svima na odgovorima.
u iščekivanju smo kozica i moram priznati u strahu.
Printable View
hvala svima na odgovorima.
u iščekivanju smo kozica i moram priznati u strahu.
Mislim i dalje da same kozice nisu problem, nego razdoblje poslije. Treba dijete cuvat onda od infekcija, mozda i nekoliko tjedana.
hvala, paše mi ta u savskoj, već sam nešto uzimala tamo - happy h. je od 14-15h (bar je bilo).
ja mislim da u odnosu na astmu nece nista utjecat , nama nije. no kozice su ko kozice preuzasne... mi smo se zato i cijepili, i nakon toga dobili blagi oblik.
nama kozice nisu utjecale na astmu. ali to je virus koji jako oslabi imunitet i organizmu treba dosta vremena nakon kozica da se vrati na staro.
vitika ste počeli flixača?
jelena.O nismo jos presli sa singulaira na seretide, jos se dvoumim sta cu. pogotovo jer je prognoza vrlo niske temperature, pogotovo na sljemenu. kod curke nema jos nikakvih simptoma da reagira na lijesku. prosle godine je pocela reagirati sredinom veljace.
vi ste poceli s flixotide-om?
ne odgađam do subote, ovaj tjedan još trebamo odradit 2 slane sobe, moja je znala uvijek za Badnjak hripat, a ovog badnjaka smo jeskinuli s flixa, kud god okrenem vidim već velike lijeske
je, je lijeska je već neko vrijeme u "akciji". I mi smo na oprezu.
Nismo još krenuli u slanu sobu jer prvo idemo u planine, pa onda kada se vratimo.
Prije neku godinu ipo smo imali prvi laringitis. Nakon toga smo se testirali na alergiju ukupni IgE 10,1 (normalan), ECP 108,4 (povećan), DUNGER 330, BRIS NOSA 3-5 eozini. Kožni test je pokazao histamin 3, životinjska dlaka 2 i grinje 2. Nakon toga smo nekoliko puta imali laringitis, u studenom i prosincu 3 puta. Ono što nas u zadnje vrijeme učestalo muči je opstruktivni bronhitis. Pedijatrica nas je poslala u pulmologa koji potpuno isključuje alergije i opstruktivni bronhitis. Nekidan smo bili u jedne pedijatrice koja se također bavi alergijama i ona kaže da alergija postoji ali je granična. Više nisam pametna...Već mjesec dana koristimo Singulair, sad je pokupio neki virus s kojim se ponovno aktivirao bronhitis. Ne može izdržat duže od 4 dana u vrtiću. Što je uopće taj histamin? Kako se nosite s tim opstruktivnim bronhitisom, nestane li on ikad ili je prisutan pri svakom nalazu? Svaka informacija nam je dobrodošla.
Pa gdje ste to vi bili ? Ima dokazanu alergiju ?! Vise od 4 bronhitisa u godini opstruktivna +alergija= astma. a i da nema alergije ako se ponavljaju opstruktivni bronhitisi to se smatra astmom. Na kraju pa i pijete lijek za astmu ;) najbolje ti je otici negdje gdje se bave djecjom astom popout klaiceve , rebra srebrnjaka..tocno je tak i kod nas islo...
Mi smo ti na samom jugu. Je li mu dokazana nisam ni sama pametna, doktorica u splitskoj bolnici i pedijatar pulmolog kod kojeg smo bili
kažu da nije alergija, a pedijatrica kod koje smo nekidan bili kaže da je granična. Sad ima virusnu upalu grla i uha pa ćemo se opet testirat kad prođe.
I naša se pedijatrica boji da ne dođe do asme, a doktor koji nam je dao singulair isključuje alergiju, odmahnjiva rukom na astmu,a singulair nam je
dao 2 mjeseca da vidimo hoće li se laringitis ponavljat.
mi ipak krenuli na flixotide jučer navečer, danas odradili extra slanu sobu.
Pitanje jel nekom treba Seretide i flixotide 250 rok je 4/2012
Da, ovo su srebrenjačke paradigme i mi smo (prije, sad je na dg. stavljena točka) doživili ta odmahivanja za dg. astme, u krajnjoj liniji, nije toliko bitno što je, nego je bitno koji lijek i koliko dugo. Nama se flix trajno (od 10-6 mjeseca) pokazao dobar... jedino što je vrtić koma i pitanje je hoće li joj sva astma-liječenje artiljerija pomoć da ga izdržava, ili ćemo jednostavno morat odustat i vodit samo u određeno doba godine.
Inhaler Serevent rok 6/2012
Inhaler Flixotide 250 rok 4/21012
sve korišteno cca 10 dana pa ak kome treba rado dajemo samo da to rješimo iz kuće
Jeste li znale da flixotide ima neki sastojak u sebi koji potiče karijes - pa ga je dobro upotrebljavati PRIJE pranja zuba?
Mi smo tek nedavno saznali.
Obično smo to ostavljali za sam kraj, pred samo spavanja.
treba malo i usnu šupljinu isprati,dobro je u tome da moja cura za sad nema karijesa, a ni ne jede slatkiše
Nisam, hvala!!! Nama najčešće ide flix nakon večere, a prije pranja zuba, ali dogodi se i obrnuti raspored. Ako se dobro sjećam, negdje sam pročitala da kao treba i cijelo lice isprat nakon njega (onaj dio di ide maksica), jer da se mogu stvorit gljivice. Ne znam više jel' to negdje piše ili mi je mit u glavi.
mi smo od dokotrice dobili uputu da dajemo flixotide prije pranja zubi, ali ne zbog moguceg karijesa nego zbog povecane mogucnosti stvaranja gljivica u ustima. savjetovali su nas ako i ne opere zube nakon da treba isprati usnu supljinu vodom nakon uzimanja flixotide-a da se on ne bi tamo zadrzavao.
Piše u uputama lijeka (Flixotide, a i Tafen koji moj sin sada udiše svakodnevno) da je česta nuspojava gljivična infekcija usne šupljine. Zbog toga se zubi peru nakon što se obavi inhalacija. Moj sin nije s tim imao problema ni kao malo dijete, ni dok smo još koristili baby haller (prije kupanja, pa opereš djetetu lice i zube) ni sada.
Koja je uopće razlika između običnog i opstruktivnog bronhitisa?
Za karijes su mi nedavno u tel. razgovoru sa Srebrnjakom tako rekli.
Ovo za gljivice nije žena spominjala, ali sve je moguće.
Obican se lijeci atb i radi se o obicnoj upali , prehladi .. Opstruktivni je ozbiljniji , opasniji , i u biti prema nekim tumacenjima astma. Drugi naziv za opstruktivni je astmatski bronhitis ;)
nama stiglo stado koza :klap:
za sada je ok,nadam se da ce tako i ostati.
evo ovdje u drugom rihterovom odgovoru sto se smije a sto ne sto se tice lijekova
http://www.cybermed.hr/forum/specija...odene_kozice23
Joj koma :( mrzim kozice. Ma bit ce ti to ok glede astme , no one su odurne i koma same po sebi. Nas je spasavso onaj uriage pruriced gel .
Znam da je ozbiljniji, mislila sam da ima nekih razlika u prepoznavanju. Osobno ne vidim razliku
nego kad je imao obični. Link mi je pomogao. Sad nam je problem vrtić, svi ti virusi, a oni bi
poludio da ga ispišem. Koje lijekove koristite za opstruktivni?
Kako ga uopće mogu zaštitit ako je alergičan na grinje?
Slijedeći tjedan ćemo se opet testirat.
Koliko ste plaćale Pulmicort? U jednoj sam ga ljekarni našla za 23 kn/kom.
Za opstruktivni flixotide,singulair, seretide i obavezno ventolin kad je u opstrukciji.
Nema ti vajde od testiranja ;) nis ti nece drukcije pokazat neg vec je, cim ti je grAnicni onda ti tak bez veze pokazuje. Promatraj i sama prati kad se ponavlja, nama su svi testovi negativni osim pelud trava granicno. No znam da je to tocno jer su uvijek u opstrukciji od proljeca do ljeta...
Pulmicort paket od 20 respula -400 kn.
Izbaci tepihe zavjese plisance nabavi zastitu za madrace ..
A alergija na grinje traje cilu godinu :( .
Zaštitu imamo, plišance smo već izbacili, tepihe i zavjese trenutno ne možmo,ali
uskoro selimo, očito bez zavjesa i tepiha.
Trenutno smo na Singulairu,a imamo opstrukciju...za što onda služi taj lijek?
Kakva je povezanost bronhitisa i vlage jer pretpostavljam da nam ovo ima veze s tim s
obzirom da smo prošle godine dva puta potonili. Ne živimo u vlazi ali ispod pločica imamo kamenu vunu
koja vjerojatno još mokra od poplave.
2,5 godine nikad nije bio bolestan, a u zadnju godinu ipo svaki mjesec.
Singulair ? Da smieuje kasalj . Ako ste sada u opstrukciji onda bi dijete svakako trebalo bit tjedan dana na ventolinu a i flixotidu jer vam singulair ocito ne pomaze kad se opstrukcije stalno vracaju .
Koliko obično traje opstruktivni bronhitis?
Prošli tjedan je imao virusno upalu grla i čule su se opstrukcije pri jačem disanju (CRP 8).
3 dana je imao temperaturu 37,3, sljedeća 3 dana do 39,4 a onda 3 dana bez temperature.
4. dan navečer mu je temperatura skočila na 38,3, počeo se gušit pa smo završili na hitnoj.
Dobio je injekciju solu-medrola. Nakon toga temperatura je pala kao da je nije bilo, CRP mu je 22.
Pri disanju mu se čuje škripanje.
Inače koristimo Singulair i Aerius mini ,a već se 7 dana inhaliramo Ventolinom.
ako čuješ škripanje, obavezno daj ventolin na haler, to su ti opstrukcije.
mi smo evo šesti dan u kozicama i za sada, kuc-kuc-kuc, sve prolazi ok.
ima ih par milijuna.
kako ste ? meni jako smeta ovo hladno vrijeme. odmah sam pocela teze disat, kasljat, pa sam na ventolinu i alvescu. nisam bila od jeseni. a cure prokasljavaju pa sam i njih odmah stavila na flixotide.
Zasad OK, ali nije baš bila puno vani, osim što smo prošla dva vikenda bili na minusima, OK prošlo zasad, flix + sing trajno.
mojima za sad ne smeta hladnoca. curka je i dalje samo na singulairu, a sin je stalno na flixotide-u
evo malo o akutnom bronhitisu , netko je pitao...
http://www.poliklinika-helena.hlz.hr/hrv/teme/19-bronhitis-u-djece
i astmi i hladnoci , http://www.poliklinika-helena.hlz.hr...stma-i-hladnoa
Vezano za ovaj tekst o astmi i hladnoći, jel' vodite vi svoje male astmatičare sad na snijeg, tipa dok je minus 10. Mi zasad idemo, zasd OK, ali nemam pojma je li to baš po p.s.-u, to jest, vidim da kao nije... Kako vi?