Nalaz krvi mi je uredan samo mi je enzim ALP nešto snižen (meni je 51, a granice su 54-119). Jel to ok i sta uopce taj ALP znaci?
Printable View
Nalaz krvi mi je uredan samo mi je enzim ALP nešto snižen (meni je 51, a granice su 54-119). Jel to ok i sta uopce taj ALP znaci?
Hvala!
hoće mi bit kaj ak popijem brufen nakon aspirina? aspirin sam sinoć pila. al čitam po netu da je vrijeme raspada 5 dana. već sam počela krvarit iz nosa jer sam jučer uzela 3 il 4 aspirina. sad ne znam kakav bi efekt imao brufen. jer aspirin i strepsile ne pomažu nimalo. bol u grlu je neopisiva
Nemoj bez konzultacija s liječnikom. To može izazvati alergijske reakcije. https://meddox.com/hr/blog/Smijem-li...zajedno~p13646
Za trenutno olakšanje bolji ti je Tantum Verde za odrasle u spreju. To ima u sebi lidokain koji odlično ublažava tu vrstu bolova lokalno. O ovome je riječ https://pharmeria.hr/products/tantum...uznicu-otopina
Pitaj u ljekarni kako se slaže s drugim lijekovima.
Najbolje bi bilo da odeš doktoru. Možda trebaš antibiotik ako je gnojna upala.
za bol u grlu meni nema do propolis spreja al baš ovoga bez alkohola, ima ga u svakoj ljekarni:
https://ljekarna.online/proizvod/esi...-bez-alkohola/
bolje mi je. otkad sam drmnula brufen. ne znam jel to il 11 sati spavanja s hrpu buđenja. ali nešto je pomoglo. grlo i dalje reže, ali ne onako jako
nemam više temp, grlo postojano crveno i boli, mislila sam da će proć preko noći, uzela sam propolis sprej, dobila sam još preporuku i za isla medic acute. jel ko probao?
sad jedem sladoled, ne znam kolko će pomoć. def najčudniji virus ikad. nikad mi prije grlo nije bilo upaljeno ovoliko osim ako nije bio streptokok
pila sam četiri mjeseca vitamin c doza 1000 mg dnevno i imala sam jednu prehladu u siječnju, za ranije se ne sjećam. morala bih proći onom temom u koju upisujem kada što dobijem. eh sad, kak sam se skinula s vitamina c, jedno dva tjedna poslije me uhvatila ova prehlada baš me dokusurila. iako su je klinci već vrtili tri tjedna. kao da je imunitet značajno oslabio čim sam izbacila vitamine. jel bi to moglo bit tak da se nagli pad vitamina odrazio na tijek prehlade
Nažalost ne mogu reć da je pomoglo. Olakšanje neko možda traje par sekundi. Vjrv je kao što piše za onda kad se grlo istroši govorom i tako blaža stanja. Ovdje je to bilo kao ići sa šalicom vode na požar. Značajno su mi pomogli kolko se sad mogu vratit na ovih tjedan dana jer sam još super promukla i steže me još, ibuprofen i sladoledi i evo ove jake airways žvakače. Čak ne ni strepsils toliko.
Nemaš više šta čekati, ajde u doktora
ako ništa dosad nije pomoglo, vjerojatno je neki streptokok i nemoj čekati da ga preneseš na djecu nego brzo doktoru.
idem popodne grlo više ne boli al ovaj krajnik je povećan kao i limfa na toj strani, iz nosa neš brutalno izlazi i ne staje, ne spavam već osam dana jer čim legnem krene kašalj, ne znam što je u pitanju, nadam se da nije streptokok
Je li zna netko kad se vraća ginekologija u Zajčevu?
Pozz
pa lili, mislila sam da će proć do sad nije bilo temp osim jel prvi dan, al evo idem popodne, ne mogu govorit već danima
peterlin, to je riješeno
Nadam se samo da te nije dopao apces tonzila obzirom da si toliko dana cekala da krene na bolje.
pa. moglo bi bit tak šta, ovaj krajnik je postojano uvećan. jedino nemam temp. kak onda to rješavaju? evo sad sam u čekaonici
evo ga antibiotik, tjt
može li se u ljekarni podić lijek s nefizičkom karticom hzzoa odnosno da je fotkam telefonom i onda jel to pokaže ljekarima?
Otišla u nedjelju hodat s novim starkama, izazvalo ružne rane na stopalima, koje sad same od sebe ispuštaju erm... sluz, ne znam jel bolje ostavit na zraku il lijepit flaster, na internetu ima svačega.
Tyrosur antb prasak posut i luftat stopala :-)
A kakve su tocno rane? Jesu zuljevi?
Bili su plikovi ispunjeni onim nečim koji su u toku hodanja popucali, cijelog tog površinskog sloja kože nema u promjeru dva cm na oba stopala.
Ja sam sklona žuljevima i dooobro pazim na odabir obuće za hodanje koja ne smije biti ni tijesna ni previše komotna. Ako se žuljevi ipak pojave, ponekad ih izbušim iglom steriliziranom u vatri, ali češće ostavim da sami splasnu jer ta koža se natrag zalijepi i štiti oštećen dio dok se ne oporavi, a onda se oguli, obično nakon kupanja. Traje to par tjedana... Za to vrijeme treba nositi natikače, odnosno dopustiti ranama da se oporave bez dodatne iritacije. Vazelin isto pomaže.
Dali mi framykoin. Kažu tyrosura nema. Nestašica.
Trebala sam nečime obložiti stopalo, ali nije mi bilo na kraj pameti da će doć do toga.
eh da to su žuljevi koji su pukli, šteta da nije ostao taj gornji sloj kože.
Ja bih stavljala taj antb prašak i po doma hodala u natikačama da se suši taj dio, a za vanka obavezno bih nalijepila gazu da ne bude tako jako osjetljivo.
Ovisi i na kojem dijelu stopala se nalaze ti žuljevi.
mali ima oteklinu na nozi, ne zna reć otkud je
ne mogu odredit je li se udario ili ga što ugrizlo
išli smo jučer po šumi ali nije imao krpelja na tom mjestu niti oni stvaraju otekline koliko znam
mogu li mu staviti onu kremu koja hladi što se daje odraslima mislim za otekline
jel oteklina i crvena? tvrda? jel ga peče? boli? što osjeća?
crvenkasta ko da je, toplija, tvrda msm da nije, boli dok stoji i ne zna ništa reć nego mijenja odgovore iz ne sjećam se u pao sam pa opet da se ne sjeća
Ne mogu iz ovoga ocijeniti jel se radi o udarcu ili ubodu insekta. Ocito nije nista ozbiljno.
danas mu prolazi iako je i dalje zadebljano i crveno. ni ja ne mogu procijeniti što je nekako naginjem tome da je ugriz. uzela sam u muelleru neki gel koji se ostavi na dva sata u hladnjaku pa u krpu pa na nogu
To je hladni oblog. Ako ima gazu oko sebe (moj iz ljekarne ima) onda ne treba ni krpa. Moze direktno na kožu.
Za ugrize imam neka druga sredstva nakon uboda ako je bas iritirana koža.
Taj gel vrećica može i u hladno u u toplo
sad jedno glupo pitanje ja taj gel nisam ni vadila iz te vrećice u kojoj je bio. imala sam dojam da će se posvuda razlijepiti, držala ga u friđu i majicom pričvrstils oko noge
jel ga trebalo izvaditi iz tanke plastične vrećice?
Ne, inače nema svrhu.
Kažem ti najbolje kupuj takve stvari u ljekarnama i sve pitaj magistru.
Ja te gelove/obloge uvijek imam u kućnoj ljekarni i koristim ih za raznorazna čuda, za upale mišića, uganuća...ma svašta.
Danas istraživanja idu u smjeru da je hlađenje bolje od zagrijavanja. Meni stoji u zamrzivaču jer treba "glumiti" led, a ne u hladnjaku.