padam s marsa
kad dijete cijeli mjesec ne ide u vrtić, plaća se 160 kuna, odnosno 40%
jel to i sada 40% od iznosa koji se izračunao za svako dijete ponaosob?
ne zamjerite, nisam čitala :mrgreen:
Printable View
padam s marsa
kad dijete cijeli mjesec ne ide u vrtić, plaća se 160 kuna, odnosno 40%
jel to i sada 40% od iznosa koji se izračunao za svako dijete ponaosob?
ne zamjerite, nisam čitala :mrgreen:
pa ne možeš OVDJE saznati takvu informaciju.
mi ovdje zagovaramo plaćanje po modelu 400 - 200
dakle, plaćaš 160 kuna :-)
Šef im je Banditos, tko drugi.
Preuzela uplatnicu. Iznos očekivan. Uzrujavanje neočekivano, ali postignuto. Pripisujem to hormonima.
Bljuje mi se na njegovu samohvalu i apel kako bi se trebali ponašati u doba krize i recesije.
Da li je netko dobio nove uplatnice, a da je bio na porodiljnom dio prošle godine i naravno nije predao famoznu potvrdu od HZZO-a?
Radi li se o 2000 kn ili izračunu prema potvrdi iz porezne?
Hvala na brzom odgovoru.
Negdje sam pročitala na prethodnim stranicama da je netko dobio uplatnicu na 2000 kn ???? Zbog nepotpune dokumentacije.
Uglavnom uobičajeno, lud zbunjenog!
meni su napisali na papir nepotpuna dok. dok nije bilo potvrde od HZZOa
stvarno lud zbunjenog:lol:
Meni uz kovertu zaklamana ceduljica da u računovodstvo donesem potvrdu o drugom dohotku muža - obrtnika...(iako nam to ne bi promjenilo cifru) ali kako ne namjeravam ništa platiti do sredine mjeseca možda se nešto i riješi pa neću nositi ništa ....
Ja sam bila na porodiljnom i dobili smo uplatnicu na 400 kn, za druge me potvrde nitko nije nista pitao
Ne smijem ni pomisliti koliko cemo placati kad dobijemo "normalne" place
Naime, firma mom muzu sluzbeni auto i jos kojekakva "davanja" prevuce preko place tako da mu je bruto ogroman i to je ono sto smo dobili na papiricu iz porezne
Sad smo u molbama da to vise ne cine: bojim se bezuspjesno ejr tako pravdaju poreze i jos kojesta
I da, nitko nas nije pitao sto uz svoj jos kao jamci otplacujemo tudji kredit (pa smo prema tome jako socijalno osjetljivi- to moram napisati gradonacelniku pa mozda necemo placati vrtic uopce :roll:
I jos moram pripomenuti da je na mojoj potvrdi osim 3 primljene place bilo daleko vise novaca; tako da pretpostavljam da su to neka bruta??!!
možda povrat poreza od prethodne godine (znači za 2009.)?. to se prikazuje kao lova koju si dobila u 2010. nek me netko ispravi ako griješim
i bruto nema veze s vezom. gleda se neto a ne bruto. tako da ti je svejedno što mužu pišu u bruto plaću. gleda se samo ono što sjeda na račun
hmm, ali kao si bogat i imaš troje djece u vrtiću ne plaćaš ništa-za svo troje 0 kuna.
nisam bogata, ali to me dočekalo jutros u kovertama.
nije da mi ne paše (pogotovo trenutno :( ), ali mi je bezveze.
pitala u računovodstvu da nije neka greška, kaže teta nije. i naravno nema pojma što će biti ako se sve opet vrati na staro.
OK, ja ću sada kao s Marsa, ali ovo stvarno više...
da li ste predavali bilo kakve potvrde o plaćanju kradita?
da li se to odbija?
nisam znala da se to može...ili sam nešto sad krivo pohvatala
eh, da se krediti uračunavaju, ne bismo mi dizali ovakvu halabuku
mi smo danas došli u vrtić nakon ljeta i sve uplatnice su čekale u kutiji ali moje - nema
otišla sam u računovodstvo i kažu da predam papire (nisam predavala) i da će mi izračunati
sad ne kužim, šta oni koji nisu predali papire nisu dobili ni uplatnicu?
Pa dobro, ode čovjek 10 dana na more bez Interneta, i vi se raspišete na 9 stranica. Jedva sam stigla sve nadoknaditi! :mrgreen:
Dobro da je čudovište htjelo sisati noćas u 1h, inače bi do jutra bila na kompu. Sad sam morala na poslu sve nadoknaditi. :mrgreen: I samo ću reći da niste normalni da nakon 62 stranice još uvijek spominjete je li auto luksuz i tko je bogatiji od koga. Pa to smo obradili negdje oko 16 stranice. :lol:
Zezam se, nego... mi smo danas krenuli prvi dan u gradski vrtić, na privikavanje. Papire o dohotku nismo predali jer nas ih nitko nikad nije tražio. Ja jutros došla nabrušena da ću im odmah skresati da im ja nikakve papire ne nosim, a dočekale nas dvije vesele tete. Pitale što jede i kad spava, a od papira ni P.
Sad čuvam nabrušenost za neki drugi put, da im skrešem "Neću vam donijeti nikakve papire, pošaljite mi akontaciju na 2000kn, ja ću vam lijepo uplatiti 200 i čekati da neko razriješiti ovu debilanu".
Nego, ovo sam vas htjela pitati:
- jeste platili već "akontaciju"?
- dakle, ako vam je ispalo da plaćate više, plaćate po odluci skupštine?
- ima li neko da mu je ispalo puno više (npr. 900 ili 1400 kn) i da će to zbilja i platiti?
- ako vam je ispalo nula kuna (ili manje), "iz inata" ćete platiti po skupštini ili neće uopće? (podržavam oboje).
- što ćete raditi vi koji ste dobili 2000 kn jer niste predali papire uopće?
Nisam ništa pročitala da je netko bio na okruglom stolu Vrtića za sve. Što je bilo tamo?
I hvala puno katja2008, zapamtila sam sve tvoje postove. Spremit ću si to, kad ću za 3 mjeseca pozvati novinare ispred vrtića jer nas žele ispisati zbog 5400 kn duga. :mrgreen:
Zapravo, tako bi rado htjela da svi s 0 kn, ne plate ništa. I da svi drugi plate manje ili 400 kn, i da na kraju skupe najmanje novaca ikada, i da ih iskopaju nemam pojma od kuda da daju vrtića da kupe kifle i plate struju.
p.s. glede potvrda s hzzo-a, navodno su 1.7. vrtići dobili pismeno očitovanje da traže potvrde o porodiljnim naknadama... samo neki traže, neki ne traže... i nemam pojma za koga znaju da trebaju tražiti.
Ne ne krediti ne idu smao ja si mislim kako sam s plaćanjem tuđeg socijalno osjetljiva pa mozda ne moram plaćati vrtić
A što se tiče auta ide u neka davanja koja su ušla na papir (500 EUR leasinga mjesečno); tako mi protumačili kad sam se žalila u poreznoj
E da i mi smo od onih koji u astri dođu po dijete: kad nemamo svoj auto :(
Da odgovorim na gornja pitanja:
mi nismo predali papire i dočekala nas je uredno uplatnica na puni iznos (odnosno 40% iznosa jer dijete nije bilo ni dana u vrtiću kroz sedmi mjesec).
I ne, ne namjeravam platiti. Plaćam po skupštini, 160 kn.
I mi ćemo platiti po skupštini 200 kn, a trebali bi 700. A mene su pitali potvrdu HZZO-a, na tome su u računovodstvu inzistirali odmah pri predaji papira.
Kad ti poslodavac da na korištenje auto, on mora obračunati plaću u naravi ili na 20% rate leasinga ili 1% nabavne vrijednosti auta ili po prijeđenom km. Da bi radniku ostala ista plaća kao i bez auta, on je de facto poveća za određeni iznos, naravno u bruto iznosu, pa dođe na neto, a onda dio za auto obustavi iz neta. Tako da je ovakva naplata vrtića dodatno pogodila one kojima poslodavac daje auto na korištenje.
Ma da Apri, jasno, ali onda bi osim stambenih kredita još puno toga i svašta bilo valjda uzimano u obzir... Dobro, glavno da se mi razumijemo ;).
Pozdrav svim mamama i tatama,
novi sam tu i pročitah gomilu stranica, ali čini mi se da je jedna podgrupa ovdje zapostavljena. Naime prema dohodovnom cenzusu uzima se prosijek prošle godine, a što je sa gomilom ljudi (ne laje pas radi sela već zbog sebe) koji su u međuvremenu dobili otkaz, te se financijska slika drastićno mijenja u tekućoj godini kada bi troškove trebalo podmiriti? Obzirom na konstantan broj porasta nezaposlenih osoba mišljenja sam da je ovo i te kako značajan problem o kome se malo diskutira. Iz osobnog primjera prema prošlogodišnjem prihodu trebli bi plaćati 2000 kn (na stranu kredit za stan od 5000 kn mjesećno za koji sve njih boli briga-ali ja moram negdje stanovati), ali danas je situacija takva da ti prihodi nisu ni izdaleka takvi kao što su bili prošle godine, te slijedom nesretnih događanja nismo u mogućnosti servisirat od Bandića nametute nam obveze. Dakle ni dohodovni cenzus (ma koliko on bio nepravedan) nije kvalitetno razrađen.
Nema na čemu. Ovdje je bit po meni da se ne raspravlja ko kakvo auto vozi, ko je prevario sustav i sl., nego tražiti pravne aspekte i savjete za nopoštivanje ove odluke koja nema nikakvo zakonsko uporiše. Sve moje napisano je potvrdio i odvjetnik Manola (zvao ga telefonski, našao broj preko interneta), s tim da je rekao da je i Bandić izgubio tlo pod nogama jer nije očekivao ovakvu reakciju udruga. Vidite i sami da više ne prijeti izbacivanjem djece u svojim populističkim izjavama nego samo izgovara Robinhodovske izjave (da sam ja novinar pitao bih ga da mu je po Zakonu o porezivanju dovoljno 80kvadrata za njega ženu i kćer a ne penthause i vikendica u samoboru...). Samo jedno nisu ni ovi drugi bolji (GS) jedino u šta se uzdamo je Udruge (Roda i VZS) koje trebaju promtno reagirat u slučaju dolaska računa ili prijetnje o izbacivanju djeteta ili sl...
Ukoliko bude prijetnji iz vrtića ili opomena o izbacivanju djeteta molimo da se posta.
Nije zaboravljeno. O nepravilnostima i propustima se stalno piše.
Prošle godine imali smo najveće poreze i davanja na plaće u svijetu, a sad kad se više nema što pretvarati i privatizirati,
izgleda da bi nam se političari mogli početi pretvarati da poreze ne plaćamo i sve usluge koje se iz toga financiraju ponovo naplatiti.
Bandić se čak i ne zamara proračunom. Zanima ga "socijalna pravednost".
:evil:
Ja sam danas podigla u vrtiću svoju uplatnicu za 7. mjesec, na 2000 kn jer nismo predali papire (a i da jesmo, ne bi nas došlo puno manje, iako meni otkaz visi nad glavom). Priloženo je i Bandićevo pisamce koje nisam ni čitala, nego sam ga odmah bacila u smeće.
Namjeravam platiti 400 kn kao i dosad, a ujedno sam u vrtiću zatražila da mi naprave ispisnicu. Teta iz računovodstva je na godišnjem, ali obećali su ostaviti mi ispisnicu sljedeći tjedan u tajništvu. Nadam se da ćemo time završiti vrtićku priču, a ostaje nam ona druga - plaćanje dnevnog boravka u školi :-x
I ja ću "platiti" po skupšitni, tj. neću platiti...Isto mi dođe..
E da. A još kad ti je jedan u boravku, a drugi u vrtiću... Jer ako nisu u istom "programu", nema nikakvoga popusta na drugo dijete. Kad se ti svi Bandićevi kazneni bodovi na nizak IQ i plaćanje visokih poreza zbroje, ispadnu baš lijepe cifre. Pa još hrana u školi, pa će sad zaredati osiguranja, Smibovi i kojekakve gluparije...
Kad je već tako jako socijalno pravedan, zašto nema popusta za jedno dijete (npr. za ono u boravku) ako je jedno u vrtiću? Da su oba u vrtiću, jedno bi plaćalo 50%. Vjerojatno isto da su oba u boravku. Ali ako je jedno tu, a drugo tamo - šipak!
Razgovarala sam za vikend s nekim roditeljima - nitko tko bi trebao platiti više, neće platiti po Bandićevu :-D
(veselim se građanskom neposluhu, kako netko reče prije, ako je to neposluh slušati Skupštinu, ali moram priznati da me brine situacija u vrtiću, tj. kako će namaknuti novac za svoje i potrebe naše djece.)
Isto. S kim god sam razgovarala, a da je dobio višu uplatnicu, nema namjeru platiti tu akontaciju, već iznos određen skupštinom
I mi ćemo platiti po starom, kao i roditelji još troje djece u našoj grupi. Dok se ova zavrzlama ne raspetlja...