Baš mi je drago, Isabel!! I što si zadovoljna i s dosadašnjim ishodom! :)
ps. koja ti/vam je dijagnoza?
Printable View
Baš mi je drago, Isabel!! I što si zadovoljna i s dosadašnjim ishodom! :)
ps. koja ti/vam je dijagnoza?
MD je sve ok, normozoospermija a ja imam teški PCO, anovulatorne cikluse, slabu štitnjaču i skroz poremećene hormone. I bome u cvijetu mladosti, 36 i pol god :).
Isabel, puno sreće u postupku.
Važan je tvoj osjecaj zadovoljstva kojeg imaš.
Ali, ipak, dobiti samo 4 jajne stanice od 11 folikula primjerene veličine za punkciju, ipak ne predstavlja baš sjajan rezultat. :-(
Dobra je vijest da su zrele js oplođene (normozoospermia?) i da ste dobili blastice za svježi transfer i kriopohranu.
:heart:
Isabel a koliko dugo ti piješ Euthirox za štinjaču? Tvoj slučaj me podsjetio na moj kada mi je većina folikula bila prazna
Mali Mimi, Euthyrox pijem ca godinu dana, 2x25. Misliš da to ima veze?
Inesz, znam što misliš ali opet ovdje treba biti svjestan težine slučaja, rizika koji nosi PCOS, godina i svega ostalog prije paušalnog očekivanja idealnih rezultata. Ja mislim da je ovo najbolje što smo mogli dobiti s obzirom na sve tj. ne mislim da je nestručnost, neznanje i brzina postupka razultirala malim brojem zrelih stanica. Znam što je nažalost bilo kod Sarasvati i ne ulazim u to, i meni se tamo iz laičke perspektive čini da je sve bilo prebrzo no ovdje mislim da to nije slučaj.
U Poliklinici kod dr. na folikulometriji sam bila doslovce svaki drugi dan i polako je sve dizao, jajne su stanice imale idealne uvjete za rast i ostalo, obzirom na moje jajnike, neukrotiv i nemoguč PCO, štitnjaču i ostalo svaka mu čast!
Kod jako puno njih završila bi sa preko 30 ogromnih folikula, na teškoj hiperstimulaciji, možda torziji i perforaciji jajnica. Kod mene je to jaaaaako delikatno i riskantno tako da ja u svom slučaju, sa svojim iskustvom niti sekundu ne sumnjam u znanje, stručnost i ekspertizu dr. Škvorca već naprotiv!
Isabel s obzirom da već piješ dugo trebala je štitnjača biti pod kontrolom, meni je igralo ulogu sad ne mogu govoriti i za tebe
Uh. Oh. Ja nisam znala za moguću povezanost eutyroxa i praznih folikula. Imate li neki dobar link za pročitati?
Ja sam dobila Eutyrox jer mi je štitnjača bila 2, 2 i pol. Dobila sam terapiju i nalaz je bilo lošiji, a pala je ispod dva nakon korekcije terapije. (Priznajem, tesko mi je bilo prihvatiti da uopce moram piti Eutyrox.)
Isabel jesi vadila betu?
Ja sam imala transfer 22.12., vodio ga je dr. Dubovečak, jer je dr. Škvorc bio na op. Vratili smo dvije 10stanične mrve. Prva beta je bila 310, druga 883. Sad smo u čekanju prvog UZVa :uteg:
Da se nadovežem na prazne folikule: mi smo sad punktirali jedan od 22mm i jedan od 16 i oba su nosila zrelu js. Čak i ovaj mići nije bio "prazan" što smo se začudili i dr. Š i ja.
sarasvati očisti inbox
Frixie,
Sutra trebam vaditi betu ali radila sam jučer na 12dnt test i bio je negativan tako da se ne nadam da bude beta nekaj. Čekam sutra taj nalaz pa da ga odmah pitam za FET.
I meni je bio dr. Dubovečak, ja sam bila 26.12. na transferu, vratili su mi jednu blastocistu, 1+2 zamrznuli.
Jel mogu odmah na FET? Prestajem sa sadašnjom terapijom, pričekam M i onda na Estrofem pretpostavljam?
Ajoj, žao mi je za test.
Ja mislim da možeš odmah, jer znam curu koja je posle bk iz svježeg transfera kod Škvorca odmah išla u FET.
Oni ovaj tjedan rade pon/sri/pet od 7-15h (petak standardno do 14), a utorak i četvrtak od 12-20 da znaš radi zvanja.
Ako beta bude negativna stani s terapijom kako bi došao novi ciklus, a da li ćete s estrofemom u FET ili prirodnjak FET (makar sumnjam ako si PCOS) vidi s doktorom.
Pozz!
Nije me bilo više od godinu dana na ovoj temi...bila sam uvjerena da je MPO priča završena za nas.
I onda nekoliko bebica u bližoj obitelji me ozbiljno poljuljalo u toj odluci! :lol:
Dakle, "ispucali" smo sva 4 postupka preko HZZO-a. S obzirom na dijagnozu, godine i rezultate stimuliranih postupaka smatram da prirodnjaci nemaju smisla kod nas.
Bila sam jako zadovoljna dr. Š kao liječnikom, stručnjakom i nadasve osobom u zadnja 3 postupka kod njega...Je li išao netko i privatno kod njega u postupak? Ima li kakve razlike, tj.preporučuje li tada neke druge lijekove? Koja je cijena ICSI-ja kod njega?
Koga bi preporučili u HR od privatnika za odraditi postupak?
I na kraju - najvažnije! Je li proradio registar MPO pacijenata, tj. jesu li klinike umrežene i povezane? Ako odradim npr. 2 postupka na račun HZZO-a u klinici A, zna li klinika B za njih ili mogu otići u kliniku B i samo "prešutjeti" ova prijašnja 2 postupka? Ovo može odgovor i u inbox ako nitko ne želi javno, a ima pouzdana iskustva ;)
Puno hvala!
Imaju cijene na stranici poliklinike Š.
https://www.facebook.com/rodaneplodn...65948273479156
"Udruga RODA zatražila je i od HZZO-a je dobila informacije o IVF/ICSI postupcima u privatnim klinikama na teret osiguranja (HZZO) za 2018. godinu:
Poliklinika Škvorc iz Samobora je ugovorila:
- 200 IVF/ICSI postupaka u prirodnom ciklusu
- 300 IVF/ICSI postupaka u stimuliranom ciklusu-blagi protokol
- 400 IVF/ICSI postupaka u stimuliranom ciklusu - standardni protokol
Poliklinika Betaplus iz Zagreba je ugovorila:
- 20 IVF/ICSI postupaka u prirodnom ciklusu
- 60 IVF/ICSI postupaka u stimuliranom ciklusu-blagi protokol
- 20 IVF/ICSI postupaka u stimuliranom ciklusu - standardni protokol"
Isabel,
ja sam odmah nakon biokemijske išla u FET. U stimuliranom ciklusu sam imala vraćene 2 blastice- biokemijska. U FET-u jedna blastica- opet biokemijska.
Maca 2 ja sam trenutno kod dr. Škvorca, jako sam i s njime i Poliklinikom zadovoljna. Prije 9 godina bila sam u Poliklinici Vili kod dr. Radončića za kojeg također imam samo riječi hvale. Radi njega imam svoju divnu djevojčicu.
E sad, da pojednostavnim: ja da moram plaćati postupak i lijekove definitivno bi išla kod dr. Radončića koji ima svoju MPO kliniku ReproMed i fantastičan tim, no kako smo se oslučili iskoristiti HZZO postupke koje ne plaćamo onda je moj izbor bio Poliklinika Škvorc. BetaPlus mi se nije svidjela i s njima sam završila.
Slobodno pitaj što god te zanima...
Za povezanost ti nažalost ne znam.
Čula sam se dr. Š. da mu javim da mi je beta 0,6. Rekao je da ako želimo odmah na FET da prestanem sa svom terapijom, pričekam M i odmah dođem k njemu na UZV da vidi ima li cista/priraslica i da li je sve u redu. Ako je onda odmah krećemo s Estrofemom i za cca 20-25 dana mogao bi nam biti novi transfer.
Bingibing :|, žao mi je. Misliš da je dobro što si išla odmah na FET ili je možda pametnije malo pričekati? Ima li to ikakve veze ili ne?
Ne znam, iskreno odgovor na ovo pitanje. Meni je dr. rekao da medicinskih razloga nema da ne idem odmah s idućim ciklusom, pa smo išli odmah. Sad kad gledam unazad, vjerojatno bi isto napravila jer nismo imali šta čekati. Mislim da bi me isto psihički dotuklo i da smo išli kasnije u FET.
Meni je moj dragi predložio da se ja malo odmorim pa da onda idemo opet ali ja si nekako mislim da ako nema drugih medicinskih razloga da bi ipak da idemo odmah. Baš to, i da sad "čekam" mjesec dva ne bi bila super, casual i relaxed jer znam što želim i što čekam pa bi mi i to razdoblje bilo na neki način stresno. Ako smo sad u tome, idemo pa šta bude, nemam kaj sad čekati i raditi pauze... To čekanje i načekavanje me samo još dodatno opterećuje.
Malo surfam po netu i zasad sam našla da nema nikakvih poveznica da li je uspješnije ili manje uspješno ide li se odmah, i sve pokazuje na to da ako nema med. razloga nema potrebe za pauzom. Tako kažu strane studije na googleu :).
Bok cure! Mi isto krećemo sad u 2mj kod Škvorca na ivf( treći stimulirani, prvi kod njega). Pa me zanima dali mm treba na dan punkcije uputnica za spermiogram? I što se večinom dobiva kod njega nakon transfera? Ja ću krajem mjeseca otići gore i tamo mislim ostati do transfera, pa neznam kako ću doć do uputnice od svoje gin za ljekove koji se koriste nakon transfera....I da, što se tamo dobije protiv bolova na punkciji? Mislim da ću si ja platiti anesteziju ako ću imati više od 10 folikula, ali ako ih bde manje jel se da preživjet bez anestezije?
fusa Ako ste prošli konzultacije, onda ti treba D1 uputnica na temelju koje ti je sve pokriveno u postupku, osim anestezije kod punkcije. Nju nosiš na prvu fm.
Ja sam imala punkciju na živo 2 folikula i meni nije bilo ugodno, popila sam to jutro normabel, a posle ibuprofen. Jednom me nakon punkcije s anestezijom boljelo, pa sam dobila intravenozno nešto portiv boli (mislim ketonal il slično). Ja osobno iznad 3 folikula ne bi na živo.
Princip bez anestezije (govorim sve ovo za Š.) je da dobiješ lokalni anestetik u rodnicu i na doktorovo odbrojavanje slijedi pik. Svaki put te upozori kad će te piknuti.
Nakon punkcije, dobiješ "otpusno" pismo i bijele recepte, na temelju kojih ti gin piše uputnice. Njegova praksa posle punkcije je Crinone + još jedan progesteron (utrići, dufići), Aspirin 100, Folacin, Decortin (ne računam euthyrox kojeg dobiju pacijentice s višim TSH od početka). Govorim ti to da se možeš pripremiti s lijekovima, ako ne stigneš pokazati svojoj dr. upute o terapiji, pa da si pripremiš što možeš.
E hvala Frixie :D. Ostalo mi nešto crinone gela a ostalo ću poslati nekom po pošti da mi gin pusti recept jer mi ova moja gin neće ništa dati bez da ima napismeno. Neznam za spermiogram sam u RI uvijek morala nositi posebnu uputnicu za muža na dan punkcije. Super što tu to ne treba. Biti će anestezija onda sigurno jer ja uvijek imam više od 10 folikula...a neda mi se trpiti. 31.1. imam 1.fm i baš sam uzbuđena, stvarno se nadam da mi se neće ponoviti isto što i u prijašnjim postupcima. Sad sam se zadnjih mj dana trpala svim dodacima što ste rekle da je dobro za js + folate pošto sam dupli MTHFR heterozigot, pa možda pomogne što...jedino što nisam B12 uzela, sad razmišljam da naručim, ali kad dođe uzimala bi samo nekih 2,3 tjedna do punkcije p neznam jel se isplati?
frixie kako to da Š daje dupli progesteron?
fusa sretno!!!!
Ima li tko da je prenosio smrznuti materijal iz jedne klinike u drugu. Znam da moram napisati zahtjev na povjerenstvo da li ste slale poštom, išle osobno ili mailom i koliko je to odlčivanje trajalo
ja sam prenosila. prvo moraš odlučiti u koju kliniku ćeš prenijeti, otići tamo i oni će ti dati papire koje treba ispuniti i to smo nosili na potpis u staru bolnicu i onda u ministarstvo, osobno na uruđbiranje. Kako je to bilo u 6 mjesecu, a povjerenstvo se sastalo dva tri dana prije nego sam ja predala papire, ponovo su se sastali tek u 9 mjesecu( radi godišnjih odmora) i tada nam odobrili prijenos tkiva. Iz koje u koju kliniku bi prenosila? sretno!!
jelena30 evo teme za prebacivanje. Isti je postupak i za embrije i za spolne stanice (oocite, tkivo testisa).
kameleon iskreno nemam pojma, nisam nikad ni pitala jer sam od početka dobivala 2 progesterona.
Nego, nema cjenika na Škvorcovoj stranici više, jel zna koja da li se što mijenja?
I ja sam primjetila da su maknuli cjenik, pa sam im poslala mail. Odgovorili su da se cjenik mijenja i da se dr. vraća 15.01., pa će tad objaviti novi cjenik.
Ja sam danas na 2dc krenula s 2x2 Estrofema 2mg., sljedeći tjedan idem na UZV da pogleda stanje pa ćemo ovisno o tome dogovoriti za dalje. Ja se nadam da će na UZV biti sve okej pa da možemo još u ovom mjesecu na FET :-)!
Isabel jeste isli na FET? Ti si kod Skvorca? Ja jedva cekam krenuti. Ubija me cekanje...
Chiara sve znam :ghug:. Čekanje je suludo...Stalno neki bog čekaš :cekam::cekam:.
Meni se jako sporo endometrij deblja, danas sam već 22dc, u utorak sam bila na uzv, endić je jedva dostigao 8,0-8,2, jedino se doc uvijek razveseli kako je lijepi trolinijski. Od danas dodatno uz Estrofem pijem Utrogestan, Andol i Decortin i stavljam Crinone.
Transfer je zakazan za ponedjeljak, s tim da ću prvo doći ujutro rano ja još jedan uzv da vidi jel sve spremno. Kaže da se zna desiti da endić ode u sekreciju i da se ispuše pa da se blastocista nepotrebno ne odmrzava jer u tom slučaju moraju je vratiti al ne na baš "plodno tlo".
U kojoj ste vi fazi?
Nadam se da ce sve biti u redu u ponedjeljak i da ce biti transfer. A i uz estrofem bi se endometrij trebao jos dodatno podebljati u ovih par dana. Meni je endometrij uvijek trolinijski, ali isto nije jako debel. Drzim fige da blastica ostane s tobom 8 mjeseci.
Sad skupljamo nalaze tako da na konzultacijama 26.02. imam sve spremno. Ovo je prvi put da idemo u Polikliniku Skvorc pa jos ne znamo sto nas ceka. Pozitivna nervoza. :-P
Ima li koga u postupcima?
Jučer ujutro endometrij je bio spreman, doktor je bio jako zadovoljan pa smo obavili FET :-D. Endometrij je krenuo u sekrecijsko što je i poželjno 8i potaknuto 5 dana Duphastoneom), bio je 9mm, nije se ispuhao. Vraćena mi je jedna odmrznuta blastocista koja je i nakon odmrzavanja bila A kategorije! Kaže biologica da je super, kakvu smo zamrznuli takva je bi bila nakon odmrzavanja :heart:.
Sad čekamo 14 dana pa beta. Terapiju nastavljam...
Osjećam se potpuno normalno, nemam nikavih smetnji ni simptoma, jako sam sretna i pozitivna, pokušati ću ne brojati dane do bete i biti happy pregie :-P!
Chiara mi smo na prvim konzultacijama 22.02. Isto kod njih i isto skupljamo sad nalaze..
Malo upadam ko padobranac ali nisam znala do danas za ovu temu.
Ovo nam je prvi ulazak u svijet Ivf, odradili 3 inseminacije I ništa do sad.
Nakon tri mjeseca evo me opet na temi! Dns bio razg kod dr Škvorca čeka se 26.2 za ultrazvuk i kreće nova borba...sretno svima
Isabel bas mi je drago da ste imali FET. A sad vibramo da se mrvica primi. Ovo djeluje obecavajuce. :klap:
Sara kad ti kreces?
Ema sretno i nek uspije iz prve.
Hope mozda se i vidimo 26-og. :-)
Chiara, ti znaci 26.2. Ja cu dobiti sutra ili preksutra M tako da imamo ovaj ciklus za odlučiti. Sgram je i dalje OAT.
Isabel kad ti je beta? Kako se osjećaš?
Cure koje tek krećete... Već ste bile kod škvorca? Jeste zadovoljne?
CHIARA možda da... Ja sam ujutro u 9:30 cca...
ema1987- Ja sam bila u 11 mjesecu u postupku nažalost beta0.2... Sada je došao red da krenemo dalje.. Ja sam pre pre zadovoljna
CHIARA vjeruj mi samo opušteno- doktor je duša od čovjeka
Sara sta ste odlucili?
Ema ja jos nisam bila kod Skvorca.
Hope ja sam u 10. :-D Nadam se da cu i ja tako reci za njega nakon sto ga upoznam.
Isabel ima li novosti? Kad ces raditi test?
Chiara, nismo još odlučili ništa :) Trebam nazvati Š da vidim jesu li mi nalazi dovoljno friški, u petom mjesecu će godina dana da sam radila spolne hormone. Nadam se da neću trebati sve ispočetka. A možda baš i zatrudnim ovaj mjesec! Minijaturni pomak u sgramu mi je dovoljno da se nadam. :)