Njuskalica, sretno! :fige::fige:
Hrabra odluka za vracanje 2 blastice, ja se ne bih usudila s obzirom na moje godine i vec jedno dijete...
Printable View
Njuskalica, sretno! :fige::fige:
Hrabra odluka za vracanje 2 blastice, ja se ne bih usudila s obzirom na moje godine i vec jedno dijete...
Njuškalice sretno!!!! :kiss:
žužy :heart:
žužy i njuškalica sretno :fige:
cure, vraćanje 3 zametka je po zakonu dozvoljeno samo u iznimnim slučajevima - kod žena starijih od 38 godina života, žena s nepovoljnim testovima pričuve jajnika,
ponavljanog neuspjeha u liječenju, onkoloških bolesnika i težeg oblika muške neplodnosti
u obitelji imam IVF trojčeke i ta trudnoća i period poslije nje su bili jako rizični i teški... nije baš bezveze što se sve više inzistira na SET-u, pogotovo u malo razvijenijim i uspješnijim mpo zemljama od naše gdje je single embryo transfer gotovo pravilo danas
Ja recimo osobno i pristajem na vraćanje samo jednog zametka, nikako više od toga. To sam u startu naglasila kod svog mpo dr. To mi je i upisano na karton.
Puno žena zaista nije informirano o komplikacijama koje nose višeplodne trudnoće, a pogotovo ako bebe budu prematurusi...al to je za neku drugu temu...
Njuskalica, bravo za blastice!! Drzim fige da bude sve super!
Evo upisala se :)
prvi mi je pokušaj, da ti bude iskrena i ja sam iznenađena s tako malo js, na kontroli ću baš pitat... moram priznat da tokom ovog postupka nitko mi od dr nije ništa rekao a ja nisam znala koja pitanja postavit.... sad za drugi put znam (od svih vas ovdje) i krećem spremna :)
Moja perspektiva je ipak malo drugačija, ja imam preko 40 god. i nemam dijete. I svjesna sam možebitnih komplikacija višeplodne trudnoće. Ali i veće mogućnosti implantacije barem jednog zametka od tih hipotetski vraćenih tri.
Stoga, da uopće mogu dobiti tri zametka, da- tražila bih da mi ih sve vrate.
Ma shvaćam , vjerovatno bi i ja u sličnoj situaciji postupila tako.
Ma shvaćam te , kad bolje razmislim, vjerovatno bi nakraju i ja u sličnoj situaciji postupila tako.
Laine i ja se borim s PCOS i s malim brojem stanica jer se doktori boje da ne hiperstimuliram dok ja naprotiv jedva osjećam stimulaciju.
Rekli su da će ju pojačati idući puta. Živi bili pa vidjeli!
ja sam primala 100 IU Puregona dnevno i potrošila ukupno 1200IU i dobila 5 stanica od čega sve nezrele.
Njuskalica da i svaka cast na hrabrosti :)
Dalje nis ne komentiram do bete
Sara 79 ako se ne varam danas imas fm? Sretnoooo :*
Sara,~~~~~~~~~~~~~~~ za solidnu brojčicu danas pa da startate čim čim prije!
Hvala curke moje :*
vidim da je ova tema najživlja pa ću tu postavit svoje pitanje.
Danas ujutro nakon mokrenja sam na papiru primjetila sluz, nešto poput želatine ili (oprostite na izrazu) šmrkalj koji mi visio iz rodnice. Primjetila sam unazad nekoliko dana da mi na papiru ostaje sluz međutim mislila sam da je to od sjemene tekućine. A kad sad ovo! nisam to do sada imala.
Nakon femare, 15dc nije bilo ni folikula ni drugih promjena... danas mi je 19dc
Što bi to bilo?
moguce da se ipak nesto pokrenulo.
kad ides opet na folikulometriju?
Suncokret Tocno takva sluz ,skroz prozirna kod mene se javila 3-4 dana prije punkcije.
neidem više na fm, odustali smo prošlu srijedu jer nije bilo nikakve reakcije na femaru..imala sam proške godine ovulaciju na klomifen oko 28 dana ciklusa.. da odem kod svog gina na fm ili da zovem u petrovu?
ja bih prvo otisla kod gina socijalnog da vidi sto se dogadja, ako se nesto pokrenulo, zvala bih petrovu. bojim se da ides direkt zvati petrovu da ce te otkantat, a ako im dodjes s "ja ovuliram" mozda upali ;-)
i ja toko mialim! da ipak ne idem do zga bezveze. Nek ža moj gin vidi pa ću dalje znati.. iako je to vjerojatno samo ona sluz o kojoj mi je dr.pričao da kao pomaže spermijima da "doplivaju! do jajne stanice.. aumnjam da bi mogla uskoro biti ovulacija, posebno zbog moje dijagnoze... lažna nada :-( :-(
sincokret,ta sluz koja samo pomaže spermićima da doplivaju do js i jest plodna sluz a pojavljuje se oko ovulacije. Ne znači nužno da i bude O,ali ovo sad kod tebe zvuči super!
Odi na uzv kod svog gina,sretno!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zuzy kako se osjecas?
U ovom postupku mi sve proletilo,misla sam da ce i do bete tako.ali vrijeme stoji. Osluskujem tjelo ko da ce se neznam sta dogodit.
Ah,i ja osluškujem...al slabo lovim signale. Baš me nekak prpa minusa.
Al moram priznati da meni vrijeme brzo prolazi.
Izbjegavas neke radnje ili sve najjnormalnije? Mene isto prpa minusa. Zapravo vise razmisljam o plusu.
Ooonda nećemo o minusima nego samo pozitivno!:pivo:
Ne prestirem veša niti pospremam perilicu,i ne dižem ništa. Ostalo sve pomalo i kak i kad mi paše.AE.
Iduci mjesec startamo.
Ovaj tjedan idem testove na trombofiliju napravit i toksoplazmu da iskljucimo i to i idemo ovaj put dat sve od sebe pa kak bude :fige:
...da se javim u vezi s nasom raspravicom u vezi sa stimulacijom - dakle- svakako u dogovoru doktora i pacijentice, nakon dobro proucene dijagnoze. Jer, mozda nekom prirodnjak ili sl.jednostavno nema smisla itd. Dakle, svakako individualan pristup! Mislim da bi se to trebalo podrazumijevati. Ja ne mogu reci, odmah mi je dr objasnio koje su sanse u kojem postupku, i pitao me sto cemo??
Tako da zaista ne mogu reci da mi je bilo sto nametnuto, a da je bas do u detalje objasnjeno- nije. Na pr.uopce ne znam nista o lijekovima koje sam uzimala kao i o njihovim eventualnim alternativama. Ali to mi je i razumljivo jer nece me valjda dr pitati jos i koje bih lijekove:joggler:
Samo bih htjela da se cijena svih postupaka izjednaci, ako me razumijete.
Buduci da presvetli ne radi ambulante vise, narucila sam se kod dr.Kasuma pa cemo vidjeti... Samo da necu opet morati raditi hrpu tih kojekakvih nalaza:cekam:
Cure s betom- cestitke:-D:-D
Nego, i meni se oba puta nakon transfera piskilo non stop, sve do neg.bete. Ne kuzim...
Da vam se javim. Bila sam sinoc na 2.fm. Primila još Puregon, Orgalutran i štopericu (brevactide) i sutra ujutro je aspiracija.
Bananka sretno od srca!
Slabo pisem, al te pratim :-)
Bananka sretno sutra,neka bude sto bezbolnije a sto vise js :*
bananka :fige:
Samo virnem, ali znajte, tko je bio u ovome, ostaje tu...i kad sve rodite djecu, a hocete, znam, i vi cete cesto svratiti ovdje s velikim nestrpljenjem pogledati ima li novosti...sretno cekalice moje!!!
Funky to je istina. Nakon sta sam docekala svoj smotuljak i dalje sam svracala na mpo forum.