piletina pečena s graškom, mrkvicom i lukom, prilog zelena salata
Printable View
piletina pečena s graškom, mrkvicom i lukom, prilog zelena salata
Tuna i blitva s krompirom
domaca tjestenina sa pestom od srijemusa, pileca jetrica.
Zhang,mozes mi molim te napisat recept za taj pesto od srijemusa?
ide ti medvedji luk, orasi/bademi/pinjoli, parmezan, maslinovo ulje, limunov sok. sve se smiksa u multipraktiku. nemam ti tocne mjere, onako otprilike bi ti bile 3 sake luka, 3 zlice parmezana, 3 zlice oraha, malo soka i malo ulja da se napravi pasta..
meni je jos fino kada se na tjesteninu i pesto dodaju paradajz i crvena paprika narezane na kockice...
Zhang hvala na receptu,moram probat,čini mi se fino.
Juha od češnjaka i griza s krutonima(omilili mi se,jako fini recept sam našla), povrtni rižoto.
pon - juha od telećih kostiju, francuski krumpir, zelena salata
uto - juha od pon, piletina s porilukom i vinom na bijelo, zeleni rezanci, zelena salata
srij - fino varivo
čet - ostatak od srijede
pet - krem juha od brokule i cvjetače, brudet od liganja, njoki, zelena salata
danas - ništa, mm imao ročkas pa nas izvodi van
sutra - kuha sveki povodom ročkasa mm
Lungić i povrče na žaru, riža sa umakom od luka i mažurane i salata od rikule
Danas oslic s gradela i kuhani špinat i krumpir.
kokošja juhica sa domaćim rezancima,roštilj,pečeni mladi krumpir,paradajz i luk na salatu sa bučinim uljem
Danas kod staraca ručak - juneća juhica s povrćem, krmenadle pečene u rerni, pečeni krumpir, salata - matovilac i zelena
Pon. - Juha od tikvica, flekice s kupusom, salata matovilac + zelena
Ut. - Leća i tijesto, salata
Sri. - Paradajz juha, riba (vjerojatno sitna, srdele, papaline... Apri, kako si radila? Ja ih čistim dok su polusmrznute, uvaljam u brašno i na ulje, ne pržim dugo, solim kad su gotove), kelj na lešo
Četvr. - pileći perkelt, tijesto
Danas: koka s rižom u pećnici
od sutra - kupus dijeta!!!
Šparoge s jajima, tofu i seitan grill, i salata od pomadora
Danas sam se potrudila, pa smo jeli krem juhu od karfiola, quiche od poriluka i sira, kuhane šparoge i divlju rigu na salatu. :mljac:
Pa kad napraviš tijesto ranije, onda je stvarno piece of cake.
E da, kad bi bila tako dobro organizirana da...
danas rižoto od piletine, sutra špinat s vrhnjem
od svih tema koje su aktivne ovo je jedina na koju imam neki suvisli odgovor :)))) :D, dakle danas je mesna štruca, pire krumpir, brokolica i malo svježeg sireka kao prilog :)
jucer: rizoto s ostacima mesa od nedjelje, paprikom i graskom
danas: juha od kopra i tikvica s gris knedlima, piletina na naglo, ukiseljena pecena paprika, pseudo-kolac od banana, ananasa i jabuke
nešto sa šparogama, još ne znam
i imam vezicu blitve, možda je napunim prosom
U nedjelju i jučer juha, lešo i povrće; danas rižot od liganja, salata.
poriluk sa jecmom, peceni bataci.
juha,saft, za MM pužići, za mene kus-kus, zelena salata
francuski krumpir, danas
sutra, varivo od leće sa suhim mesom
jučer rižoto sa tikvicama i parmezanom
danas isto francuski krumpir i zelena salata
sutra prisiljeno zelje i debrecinke
danas-juha od rajčice, pohana pileća prsa, pire, špinat i salata od svježih krastavaca
sutra-grah s kobasicama
čet-pizza
pet- lignje, krumpir salata
sub-roštilj
ned-piletina u medu i sezamu, razno povrće, riža, desert baklava od višanja
juha od stare koke
gulaš s debelim rezanicima (ne da mis e razvaljati tanko tijesto)
zelena salata
Danas djecji rucak koji meni vec 2 godine na usi izlazi. Pašta sa šugom od paradajza i zelena salata u kombinaciji s rigom. mislim da vise uopce ne bih imala potrebu jesti pastu do kraja zivota. Toliko su mi klinci dosadni s tim "mi bi paštašutu"....
tek sad sam otkrila čemu služi ova tema :-)
pa dok sam ja tražila nspiraciju za sutra, znam da je kasno , ali ideja za papaline, inćune, srdelice, girice i slične male ribice...pogotovo ako nisu najfriškije nego smrznute
ja napravim na brudetić od paradajza
skuhaš pradajz isto kao za šalšu na crvenom, bijelom luku , maslinovom ulju, plus začini po volji i kojih par minuta prije kraja kuhanja uvališ očišćene ribe. ne mješa se kuhačom, nego se samo protrese
prilog palenta i salata
nije kasno, još su u zamrzivaču
ne usudim se otvoriti vrećicu
da kuham brudet sa sitnom ribom s kostima?!
kako?
ribama skineš glavu i izvadiš utrobu, a kako se kuhaju, opereš ih prije kuhanja pod mlazom vode
onda ih ubaciš u šalšu, cijele s kostima, lonac mješaš tako da ga uhvatiš za ručke (kuhačom bi ih razmrcvarila)
kuhaš na laganoj vatri
poslije ih na tanjuru čistiš od kosti,
meni je najdraži ovaj brudet s srdelama, ali kuham ga sa svom manjom ribom, a jako je fin i s palamidom, i tunom na odreske
moji koji baš i ne vole paradajz to vole jesti
pa brudet ionako miješam treskajući loncem
aj, probat ću
ako ne bude valjalo, ti ćeš biti kriva
Nikad nisam papaline čistila od kosti, a mislim da niti ne bi :)
Pa zar nisu premalene za to, ja sam ih jednom davno slagala, ali onak hruskave i cijele, super su.
Danas: juha od rajčice, palačinke sa sirom iz pećnice
Ovo mi se jako sviđa. Zdravije i jednostavnije od prženja. MM se neće svidjeti ideja, ali sam sigurna da će mu biti fino.
Sutra ćemo ribu, ali s roštilja. Ovu ću ideju ostaviti za petak ili idući tjedan.
Inače, pržene jedem s kostima, čak ni djetetu ne očistim skroz. Onda ona jadna čupka koščice, a kad joj dosadi, jede s njima.
Tnx!