x
Printable View
Barbara i Nadia :heart:
Tangerina čestitam! Barbara je prekrasno ime :-)
Tangerina draga, od srca ti cestitam!
Muz i ja smo dugo razmatrali imena..i svaki put kada pocnemo da pregledamo imena on se odusevi imenom Kalina, a ja negodujem. na kraju smo se složili oko imena Klara. Zamisljali smo je kao strogu, odlucnu pankerku... i pričali bi joj da smo joj dali ime po Klari Cetkin.
ali moj muz je poceo mom stomaku da se obraća sa Kalina...i istrajao je u svojim namerama. A jedno od značenja imena Kalina(pored cveta, dobre/zle boginje vode...) je da je to drvo za koje konjanici koji nisu oženjeni, a želeli bi ne bi smeli da vezuju konje. Eto...ocekujem umesto pankerke malu fenserku :)
Kalina je lijepo, a to o konjanicima vjerojatno mnogi nisu čuli.
Kallisto ili Kalista ili Callisto?
Brigita ili Brigitta ili Brigitte ili Bridget?
Cecily ili Cecile ili Cecilija
Dorothea ili Doroteja ili Dorotea?
Lijepa su mi sva ova nabrojana imena, odnosno varijacije na temu, ali kada bih se morala odlučiti za jednu varijantu, pazila bih u kojem se govornom području nalazim.
Inače, ne preferiram baš imena koja imaju -j u sebi, odnosno imena tipa Andreja, Antonija,Darija... I ovdje spomenuto Doroteja. Ali u varijanti Cecilija bih ostavila slovo j. No, kad čitam to ime, nekako mi automatski pobjegne engleski izgovor "Sesilia". Ne znam zašto.
Prva curica zove se Meri,a sad druga stiže i biti će Nela :zaljubljen:
Meni je od varijacija na temu zgodno Birgita.
Cecilija mi nije nešto jer uvijek razmišljam kako bi ljudi skratili dugačko ime. Katarina mi je lijepo, al ne bih da ju ljudi krate.
Mi smo tek 6tt. A vec smo odabrali ime.biti ce Eva ako bude cura.
Na popisu je bila Una,Tara,Rita,Zara,Kiara,Tia...
Iako dragi i ja nismo još u fazi planiranja bebice, imamo imena za curice...odnosno vrtimo se oko Una, Vana, i Leona. Prvo je bila Leona u điru...Onda smo čuli ime Vana što bi nam pasalo uz Vigo koje smo izabrali za dečkića... I onda sam se sjetila imena Una... i zaljubila se... Tako da je Una sad No.1. Meni se sviđa jako i Zara... Dragome baš i ne jer je to dućan, ali čini mi se da ga polako ,,topim".
Od ostalih imena sviđa mi se Nia, Ina, Tia, Kiara, Elena... Sviđa mi se i Lana, Lara, Nika, ali to su već češća imena...
Una <3
Lisa, kao iz Simpsona, jer je mala pametnica. :)
Gita :)
pa šta što je rijeka, rijeka je i Mirna :) meni je lijepo ime, poznavala sam jednu Unu i baš je posebna cura
Gita mi je isto super
Nama ubrzo stiže Katja <3
[QUOTE=zutaminuta;2694005]Lisa, kao iz Simpsona, jer je mala pametnica. :)[/QUOTE
Lajkam! :)
Leda
Marie
Hana
Mi već imamo Ninu, a sad čekamo dvojke i sviđaju mi se "obična" imena kao Mila, Petra, Maja....Kad sam pitala Ninu kako bi nazvala seku ko iz topa je ispalila Ružica :shykiss:
Ja sam htjela Lanu, pa je mm rekao da mu je ljepša Lara, al se predomislio jer mu vuče na sponzorušu (ne znam od kud mu ta asocijacija). Lauru ne bih jer i previše baca na Lauru iz Kičmanovića. Ak niš ne smislimo, nagovorit ću ga na Evu. O njoj se premišljam, al nisam 100%. Lijepo mi je - kratko, a snažno. Ko Ava (Gardner).
Iako, još ne znamo spol, al si mislim da bi mogla biti curica. Dr je na uzv-u u 11tt rekao da mu se čini da će bit curetak.
I mi cekamo drugu curicu. Za prvu smo odmah imali ime, al s ovom nam steka...meni (al zasad samo meni) se sviđa Sunčana, i sto si vise ponavljam, to mi je ljepse...i zvala bi je Sunčice moja..
Meni su ostala nepotrošena imena za curice rođenjem sinova :
Matilda
Judita - i baš sam se iznenadila kad sam ovdje pročitala o Juditi.
Mogu još samo dodati - bez obzira koje ime dali djetetu, nakon rođenja djeteta jako jako brzo ime skroz vežete uz dijete i ne razmišljate
više o drugim imenima koje ste imali prilikom biranja.
I meni je Matilda divno, divno :heart:
Ako budemo imali još jednu djevojčicu, sigurno će biti Matilda.
Vana, Una, Leona ili Zara?
Od ovih nabrojanih, meni se svidja Una :)
Zara mi je dućan i to ne mogu gledat kao ime :lol:
I meni je Una lijepo. Poznavala sam jednu malu Unu i bila je mila, divna curica. I Vita.
Naomi , Teodora ili Dorotea ?
Dorotea. Guglaj tko je bila bizantska kraljica Teodora.
Cisto me zanima vase misljenje...znatizeljna sam ;) nama su sva imena na 25% :-D ja glasam za Doroteu!