Pirjana kozletina i biž u vinu i riža kao prilog.
Printable View
Pirjana kozletina i biž u vinu i riža kao prilog.
ajd ako može mala pomoć, naletila sam jednom na neki topik o nekom bosanskom jelu, koje mi se na prvi pogled onako svidjelo i htjela sam ga probati, a sad više ne mogu naći taj topik. ne znam ni kako se zove to jelo (a ima neki onako specifičan naziv) i više varijanti je bilo, svaki grad imao svoju varijantu istog jela :mrgreen:
nešto ala musaka, al nije musaka.
a jesam ga zapetljala :lol:
da nije burek s mesom :-P
cvijeta, jel ovo: http://forum.roda.hr/threads/5436-Sa...light=kljukusa ?
ama nije. ide krumpir. bar mislim da ide :lol:
čini mi se da je topik bio od one white musk, ali kad nju ubacim u pretraživač (nju i krumpir :lol:) kaže da nema ništa.
kad bi bar tak spretna kao s pretraživačem bila i u kuhinji :roll:
javi kak je ispalo, mislim da bi se mm raspametio da mu napravim nesto s krumpirom (ja ga ne volim nikako)
josipal imaš pp :)
Riblja juha i rižoto od jadranske lignje :mljac:
peceno meso i kumpiri. ne da nemam ideja, nego nemam..
zhang, bilo je i vrijeme da i tebi ponestane inspiracije :mrgreen:
ja danas kuham rizot od bakalara i komoraca i matovilac na salatu. to nam je zadnji matovilac u vrtu, vec je krenuo u prorast. :(
povrtna juha, rižot povrtno mesno gljivarski, kupus i zelena iz vrta
e da je meni matovilca.........:-)
Krem juha od 4 vrste povrća, rižoto s piletinom i junetinom, zelena salata, paradajz
špinat s vrhnjem , rolovane pureće šnicle punjene špinatom i krem sirom, salata od mahuna za desert
Mi danas kozletinu s patatama ispod peke, salata od pomadora i mladi luk.
Krem juha od (divljih, naravno) šparoga, pureći medaljoni u šugu i pire-krumpir, salata. Sutra rižoto od (opet! :mrgreen:) šparoga i kozica, kakva salata i vjerojatno palačinke s domaćim pekmezom i cimetom.
grah s ričetom
šarena salata
Odleđujem grah.
Kasnije možda smutim i neki kolač s jabukama.
Zapečena piletina ( sir,vrhnje)
mladi krumpir, kuhana cvjetača, salata od krastavaca
bolognes,špagete i salata
home made pizza
kupila za sutra mišanciju od puno vrsta trava
a za prekosutra mlado zelje, pa ću nešto uz to
ah, kako je divno ići na tržnicu u ovo doba godine
danas samo banane, mliko i dosadna juha od kupusa!!!
pasta sa šparogama i salata
roza, daj neke recepte za šparoge
ja radim frutaju, salatu i rižoto, ništa drugo mi ne pada na pamet
kolike su šanse da na osječkoj tržnici pronađem divlje šparoge
naime, NIKAD ih nisam probala:oops:, nedostupne su mi, a u njihovoj sezoni me put ne nanese na obalu
Ma ja ti to sve jednostavno. Evo danas, uzmeš recimo 2-3 balice (stručka) šparoga (ne kuka nego baš šparoga) iako ja uzmem i više jer volimo da bude žešče. Blanširaš šparoge i izrežeš ih na pola. Na malo maslinova ulja poprigaš 2-3 mlada luka isjeckana na kolutiće, dodaš šparoge, začine koji ti se sviđaju, podliješ sa malo bijelog vina, i pustiš da se dinsta dok vino ne ishlapi. Dodaš vrhnja za kuhanje da bude kremasti toć. U međuvremenu skuhaš špagete, i serviraš ih sa ovim šugom i nagratanim parmezano - fino je kad je parmezan onako na tanke tanke lističe a ne na mrvice. Na ovo možeš ubacit i tanke fetice popržene pancete - al meni to bude too much okusa, iako mm voli. I to ti je sva mudrost a prefino bude i mogu i klinci jest jer ne bude žestoko ko kad šparoge sirove dinstaš.
meni to previše
ja volim baš osjetiti šparogu, pa su mi i vrhnje i parmezan, a pogotovo panceta - višak
da imam puno para (jer je jedna vezica 20 kuna), kupila bih samo šparoge, prokuhala i jela bez ičega.
daj još kakav recept!
apri, ne pretjeruj - same šparoge bih jela samo za kaznu, iako ih obožavam!
meni ovaj rozin recept super zvuči :mljac:
ma ja ih grickam i sirove. i same.
i inače uopće ne koristim parmezan, to mi totalno preuzme okus i ubije onaj temeljni.
neki dan sam skuhala vezicu šparoga, malo ih prebacila na maslinovu ulju, stavila mrvu balsamica i navalila da me nitko ne vidi.
ja isto volim šparoge same, i grizem ih sirove
kako jedina ja i najmlađi nesvjestan toga jedemo radim sebi najdraži način,
skuham s jednim jajetom cca dvije vezice, pinku soli, papar ponekad, maslinovo ulje i vinski ocat
drugo sam probala, ali ne priznam
hahahaha, klasičarko!
Ja sam ista takva, Šparoge uglavnom jedem same samo lagano dinstane i jedno jaje reda radi. Mi smo baš ono frikovi, kad je sred stađona jedemo 4 balice po osobi po obroku, dakle, fakat jedemo skoro pa same šparoge.
Ali ovaj mi je recept dobar jer za relativno malo love možeš najest cjelu familju a opet osjetit šparogu.
Ako si za više vulgaris opciju, dinstaj ih sirove i podljevaj vodom, začini samo solju. Mjeri da ti bude dovoljno šuga da "obali" pastu i možeš a ne moraš lističe parmezana (listiće baš zato da parmezan ne preuzme nego da naleti).
Možeš i rižot napravit, isto mladi luk, blanširane šparoge, podljevaš sa vinom i staviš pinkicu čili papričice, dodaš već kuhanu rižu promješaš i serviraš - ovo sam pravila samo jednom, fino je.
Vratinu na roštilju, zelena salata s rotkvicama i lukom.
ja pitome kuham na ponekad na pari, ali ne znam da li bi to islo sa divljima. divljih ovdje ionako nema.
meni je dobro sirove ih umjesati u salatu.
ili ako ih imam puno, skuhati (na pari ili u vodi), marinirati ih u maslinovo ulje/balsamico, dobro je i ulje od oraha, te onda pomjesati sa malo rukole ili neke druge salate i malim pomidorcicima.
sa pitomima ih jos radim na par nacina, ali ti nacini nisu za divlje.
Ma ja sam odustala od drugih eksperimenata, kad sam napravila sto vrsta hrane od šparoga za koju sam mislila da će moja ekipa ipak probati.
Ovak njima skuham nešto, a sebi stavim lončinu šparoga i ubijem se u njima. Linija manjeg otpora.
Jedina dobra stvar je što ih mm voli brati :mrgeen:
mi svi obozavamo sparoge, te kad im je sezona (traje oko mjesec i pol, dva) jedemo ih barem tri puta tjedno.