Prag, čestitam, uživajte sa svojom djevojčicom u svakom trenutku :-)
Inesz, draga, slijede ti lijepi trenuci iščekivanja, meni već nedostaju (a tek sam rodila :-)
Printable View
Prag, čestitam, uživajte sa svojom djevojčicom u svakom trenutku :-)
Inesz, draga, slijede ti lijepi trenuci iščekivanja, meni već nedostaju (a tek sam rodila :-)
Prag cestitam:klap::-D Marija nas je sve ovdje drzala u neizvjesnosti. Dobro nam dosla:zaljubljen: Cestitke i TM. Sad slijedi uzivancija.
Kako je lijepo sad cestitati redom svima a jos kao da je juce bilo kad smo skakale ovdje na forumu zbog pozitivnih beta:mrgreen:
i ja se pridruzujem svim novim trudnicama!
Prag i Prag_mm najsrdacnije cestitke na rodjenju vase divne kcerkice Marije!!!!Eto toliko sam bila nestrpljiva
da javite sretne vijesti,a onda zadnja saznam i cestitam!!!Pussa i svako dobro u pocecima zajednickog zivota!:-D
Prag i Prag_mm čestitam, Marija jako jako si puno radosti donjela sa sobom
Roditeljima čestitke, a maloj Mariji - dug i sretan život.
Nek se svi strahovi i suze tvojih roditelja pretope u tvoju sreću, dobro nam došla, mala Marijo!
prag iskrene cestitke tebi i dragome na princezi vasoj.
Prag i Prag-mm cestitam na malenoj curici od:heart: pusa od mene i mog malog ceskog vragolana koji je kao bombon.
pridružujem se čestitkama ,,maloj Mariji dug i sretan život:-),, Ja danas 30+5,u subotu smo bili na 4d i vidjeli našu slatkicu,, stvarno je predivan doživljaj:-) beba je procijenjena na1900g i sve je u najboljem redu
Ponosnim roditeljima čestitke a maloj Mariji puno poljubaca
Prag i Prag mm,čestitke od sveg srca,stigla je potvrda veeelike ljubavi između vas,koja će vas nadam se voditi i dalje u još većoj punoći podijeljenoj i s malim prekrasnim bićem Marijom kojoj šaljem veliku dobrodošlicu i najtoplije želje.
Prag i Prag_mm čestitam od :heart:
Iva Mia i tebi čestitke
:-D :-D
Netko je pitao za ciste - ja sam imala pune jajnike cisti na početku trudnoće, još su utrići i hranili ciste, pa su se povećavale. Sve je prošlo s ukidanjem utrića.
prag čestitam :zaljubljen:
ja sam isto ostala trudna s cistom od 5 cm(endometrioza) ona se zadebljava i raste sa svakom menstruacijom,pošto sad menstruaciju nemam već neko vrijeme cista bi se trebala sasušiti jer se nema čime hraniti , nitko mi ju više ne spominje jer je beba velika i sve se pomjerilo u trbuhu:-)
Prag i Prag mm, najiskrenije čestitke na maloj princezici. Želim joj puno sreće, zdravlja i veselja, a mami što brži oporavak :klap::klap::klap:
Prag i Prag mm čestitam od srca.
evo i mene nakon dugo vremena hvala Bogu mogu se pridruzit trudnicama, naime sad sam u 21.om tjednu trudnoce i nakon strasnih mucnina evo napokon uzivam u toliko zeljenoj trudnoci.
pusa svim novorodjenim bebicama, trudnicama koje cekaju svoje andjelcice i trudilicama koje se bore da se te mrvice napokon smjeste u mamin trbuh!:-)
aslan dobro nam došla!
pratit ću te jer smo terminuše:)
ima nas još dosta tu sa ljetnim bebama:eva133,kockica1,crvenkapica77,artisan...
i ja mogu reći da napokon uživam(nakon hematoma i strogog mirovanja,mučnina,hemeroida,kašlja koji je još uvijek tu,ali sa puno manjim intezitetom-još samo da riješim željezo),
bebać mi je dosta aktivan, već od 17.tjedna ga svakodnevno osjećam,a pogotovo navečer kada se umirim.prekrasan osjećaj!
puse svima!
Prag i prag mm...cestitamoooooo!!! Saljemo vam puse!!! Cure moje svaki trud se isplatio kad nas ove mile okice pogledaju...ja placem danima...našoj sreći nema kraja!!!
Iva mia baš mi je drago da uživate..kad budeš stigla napiši nam malo kako je prošao porod
stvarno imamo slicnu situaciju, i ja sam imala hematom i strogo mirovala, uzasne mucnine, hemeroide imam jos uvijek a za zeljezo pijem tablete.
jucer sam tako jako kihnula da me zabolilo u trbuhu kao neki grc na par sekundi i evo od jucer razmisljam o tome, nadam se da nije zasmetalo mrvici...ali me ulovila panika jucer zbog toga, a kako ne bi kad sam isprepadana vise od svega i svacega.
Prag i Prag_mm čestitke na dolasku male Marije!!!
Kiarad a tebi čestitke na dvije mrvice!
Mi smo doznali da nam stiže curica :heart:
Sad sam punih 17tj. i još nisam osjetila bebu (a u prvoj trudnoći sam u ovo vrijeme već osjetila) pa jedva čekam da i sad krenu mali balončići i udarci...
Ja sma bebu osjetila sa nekih 20tt i odtad ga osjetim svaki dan Ako sam u pokretu ne osjetim ga onda kad se umirim onda se legnem i zovem ga Muz veli neka pustim covjeka da spava:lol: da on već vidi da se ni mali nebu od mene naspavao...da njima dvojici nebu baš lako
A kaj mogu ja čim ne osjetim da s emiče odma počnem brinuti :-)
aslan ne brini ništa zbog kihanja.ja sam se toliko nakihala i nakašljala,a sa bebom je sve u redu.slično je imala i prag,
a evo je sada drži svoju Mariju.
moj ginić je rekao da samo navečer ili nakon obroka malo prilegnem i stavim ruku na trbuh da osjetim bebu i mogu biti mirna.
za tjedan dana smo na pregledu pa jedva čekam da vidim kako raste,idemo na 3d uzv.
Charlie i ti si u ljetnom vlakiću,nabrojila sam samo neke za koje znam,a vjerujem da nas ima još.uf što će nam biti vruće:)
čestitam za curicu, i ja sam htjela jer već imam sina od 11 g.,ali naravno na 1.mjestu presretna što je sve u redu i što sam konačno trudna.
Prije svega drage cure moje Princeze vas pozdravljaju :-D
Super se osjecaju (mama je malo umorna) i mozda ih danas puste kuci.
Iz sveg srca vam zahvaljujemo na cestitkama.
Draga Aslan
Moja draga je tako nekad kasljala (jer ima takve probleme) + Imala je blagu upalu pluca i kamenacu u bubrezima tijekom trudnoce.
A nasa Marija se rodila zdrva i bucmasta s ocjenom 10 (neka ocjena koju daju kada pregledaju bebu) Inace to je najverca ocjena.
Stoga nemas brige oko toga. Beba je zasticena u buski (uvjek sam zelio napisati tu rijec)8-)
Inace prva noc je protekla tako da je u bolnici moja draga samo gledala Mariju.
Imali smo mali problem sa gubljenjem na kilazi ali to je normalno. Zad se stabiliziralo
Što se tice aktivnosti Marija je zadrzala svoju aktivnost kao i u stomaku.
Jutros je ospjela izvuc nogicu iz nogavice. Prava zvjer
Prekrasan je osjecaj kada vidim svoju dragu kako je sretna gleda.
I jedva cekam da dode kuci i sa gustom pogleda sve vase cestitke. Nadam se da ce vam se uskoro javiti.
Inace poucen iskustvom i nama MM nije ponekad lako stoga ako neki od vasih MM ima neko pitanje nek mi se slobodno javi preko vas. Rado cu pomoci od srca:-)
Čestitke Iva Mija, i Prag te bebama što su herojski izdržale i pojavile se!
Javljam se iz bolnice, dragi mi je donio laptop da se malo zaprijetim financijašima, jer zaboravljaju da rvati znaju nešto sitno o svojim pravima. Pa da pozdravim i vas.
U bolnici sam završila preventivno, cerviks se stanjio pa su namjeravali serklažu. Međutim, na stolu je došlo do promjene plana jer su smatrali da bi šav proizveo više štete no koristi. Pa sam završila na preparima, i tko zna čemu još. Pridružujem se komplikušama, ali se ne nerviram, biće zbog normabela. Vezali su me za krevet ogromnom bocom koju vodam posvuda, i danas mi je svjetsko pitanje kako oprati kosu i srediti frizuru lijevom rukom.
Ali da paze na mene, nema, što jest jest.
Muž mi se izblesirao zbog svega, malo je van sebe, ali pomoći nema, ja sam u četiri zida i ni mkc. A klinci ko da ništa nije. Bacakaju se, guzom guraju prema van. I sada se javljaju, ko da znaju da pišem o njima.
By the way, i ja sam imala ciste i hematom. To nije nikakva izvanredna situacija. Hematom se povuče, ciste puknu. Boli samo kada ti beba počne skakati na mjestu gdje su bile.
kiss kiss
Simicv zar imas kontrakcije kad su te na bocu stavili?Kako ces je dugo vozati,jesu ti rekli?
Nemam ti ja kontrakcije. Sve je prevencija.
Meni su operirali nulti stadij raka grlića maternice 1992.g. I cerviks je pao na 30 i kusur mm, ja zdrava i pljus dvojčeki! Ovo je sve prevencija. Samo je robija bila naći doktore koji su tom problemu prišli stručno i ozbiljno. To su Šimunić i Vrčić. Možda nisu politički podobni za diskusije po pitanju MPO zakona među jatom roda, ali moji bi mališe dobro nagrabusili da nisam u njihovim rukama.
Zato su mi stvarno smiješni nečiji strahovi, za koje nema razloga. Svaka treba biti sretna što je uopće trudna nakon svega a ne vraga zazivati.
Drago mi je da se osjecas u sigurnim rukama i da su bebe lijepo zbrinute.
simicv puno pozdrava, pazi se i nadam se da imaš kotačiće :lol:
Ako si u Petrovoj i treba ti nešto, pošalji pp, ja sam blizu pa ti donesem
a i ja se zaželila petrovskih posjeta:-)
I ja,i ja....
Sinoć bio uzv, sve super, curica ima 2,5kg, okrenuta glavom doli i dalje, naravno spavala. Za 10 dana na ctg i na novi uzv za 3 tjedna.
Ja se ispovraćala jučer,ne znam zašto, dr kaže da nije zabrinjavajuće,na vagi imala +1kg, cili dan slabo jela strah me bilo da opet ne povraćam. Zglobovi i stopala su mi navečer kao u slonice,to mi je odjednom došlo, grlo me boli odjednom, kašljem i hropćem dok dišem kao teški bolesnik, samo da ne zafibram još :(
Klara, super za ultrazvuk:-) I mi idemo u utorak.Tada cu biti 36+3.Baš me zanima koliko nam se curica udebljala i produžila:-)Prošli je put već bila okrenuta glavicom prema dolje:-) Ja, hvala Bogu, nemam edema niti sam ih imala, ali i cijela mi je trudnoća bila super, jer nisam imala ni mučnine ni povraćanje niti mi je smetala ikakva hrana. Spavam bez problema - kupial sam trudnički jastuk, just in case, ali eto, stoji mi u sobi bez da je bio u upotrebi:-) Ali, početkom tjedna sam počela kihati, kašljucati, šmrcati...maramice ne puštam iz ruku. Uglavnom pijem čaj od brusnice s limunom, koristim Aqua Maris i cuclam Isla Moos...
Mi smo terminuše, kako vidim iz potpisa. Nama je termin 02. travnja.
Meni je 15. travnja,baš bi volila da bude i ranije,jedva čekam :)
pijem i ja čajeve s medom i limunom i ništa više
baš javi koliko ti je teška, a za dužinu on meni ne govori, da se to ne može sada izmjerit
Klara valjda ce biti sve dobro.I ja bila jucer na pregledu;nismo radili uzv;dr kaze da ne treba precesto.
Ja kasljam vec mjesec i pol dana,sa prekidima;ima dana kad je sve u redu,a onda sljedece jutro se gusim..kod mene moze biti
razlog neka cudna alergija(mozda na suhi zrak ili prasinu) jer su mi na zadnja 2 krvna nalaza eozinofili poviseni( a googlam
da poviseni eozinofili to znace)..isli su mi do 16,a ref.vrijednosti su do 7.
Meni zna biti isto muka ujutro,jedan dan sam se skoro zarotirala do skoljke..uzas koliko mi je bilo zlo..a razlog-jaka vitaminska
tableta uz slab vocni dorucak koja kad legne na gastritisom nacet zeludac-majko moja :-o
Kad pojacam dorucak,bolje je.Inace pijem Elevit koji mi je savrsen sto se tice rezerve zeljeza,drzi mi ga na visokih 26 sto nikad u
zivotu nisam imala..a i feritin je 22,pa je moj hematolog zadovoljan.Jedino me brine visoka doza vitamina A u njima zbog koje cak
jedna magistra u tamo nekoj apoteci nije ih htjela prodati mom muzu kad sam ga poslala po njih-u kontekstu da nisu dobre za trudnice.
To se vise ne zna ko pije ko placa.Pazim da ne jedem maslac,ne koristim kreme sa vitaminom A..i sad najedamput Elevit nije za trudnice
a reklamira se usmenom predajom i na plakatima u ginekoloskim cekaonicama.Ma znam da se puno toga vrti i oko provizije izmedju
proizvodjaca,dobavljaca i trgovaca.Iz vlastite prehrane ne mogu nikako uzeti dovoljno vitamina i nutrijenata koji su potrebni za rast
bebe,pa sam osudjena na ovakve dileme.
Inace,usli smo u 27.tjedan i zaista uzivamo ja i moj mali plesac.:zaljubljen:
Jos kad nas je dr pohvalio....:-D-mojoj sreci nema kraja.
da baš lijepo kad odeš sretna iz ordinacije :))
Elevit je novi proizvod i sve je to marketing šta ga ostavljaju po čekaonicama, ja se držim prenatala,nemam mučnine od njega sigurno,ne znam šta je ovo bilo,valjda mi nije sjeo doručak a nisam se prejela,i zadnji put sam povratila prije 2mj, zapravo mislim da je kašalj kriv,toliko me izritirao da mi se dignuo želudac
simicv
Saljemo ti puno pozdrava i izdrzi:-)
Drage cure mada ovo nije forum za to ali moram ukazati na jednu gorku cinjenicu.
Naime pored svega sto Vi heroji zene prodete ostaje jos puno gorcine i nepravde.
Duboko sam potresen i neugodno iznenaden ponasanjem osoblja u takozvanom novom rodilistu Split
Nisam ocekivao neke povlastice i tetosenje vec samo ljudski odnos koji ja svakodnevno primjenjujem i u privatnom ali i u poslovnom svijetu.
Nazalost to nismo dobili u rodilistu.
Necu vas gnjaviti detaljima ali sam kao MM jako ogorcen ponasanjem, ali pored svega najbitnije mi je da je nasa Marija super. I napokon cu ih danas ili najkasnije sutra zagrliti u toplini naseg doma:-)