Ifigenija, HHO je davno prestao biti relevantna udruga, definitivno kad ga je Čičak preuzeo, a ja bih rekla i nešto prije.
Printable View
Ifigenija, HHO je davno prestao biti relevantna udruga, definitivno kad ga je Čičak preuzeo, a ja bih rekla i nešto prije.
ovo mi je najjače iz izjave HHO:
"Vlada i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta prekršili su Obiteljski zakon u kojem se u u čl. 93. navodi kako:1. „Roditelji imaju dužnost i pravo odgajati dijete kao slobodnu, humanu, domoljubnu, moralnu, marljivu, osjećajnu i odgovornu osobu, poštujući načela ravnopravnosti spolova, kako bi bila pripremljena za skladan obiteljski i društveni život s pozitivnim odnosom prema prirodi."
Vlada je to prekršila :lool:
ili je to možda prije za plakat' nego se smijat' s obzirom na to da se Vlada bori upravo za takav odgoj dok ga dotični pokušavaju sabotirati... i morti bi se još koji pridjev dao zboldati, ali ne bih htjela biti nasrtljiva :mrgreen:
točno, ali tko tu maše postocima: evo ti iznad Ifigenijinog posta gdje Čičak radi upravo to:
"S obzirom na činjenicu da velika većina hrvatskih građana jesu vjernici, što je potvrđeno i rezultatima prošlogodišnjeg popisa stanovništva na kojem se 93% hrvatskih građana izjasnilo kao pripadnici vjerskih zajednica, te da dio samog predmeta duboko zadire u svjetonazorska i moralna pitanja, Vlada je bila dužna pitati za mišljenje i uključiti u raspravu i predstavnike tih društvenih skupina, kao i brojnih nevladinih udruga za ljudska prava."
ali imaš pravo, ZO nema baš veze s ikojim postocima vjernika/nevjernika.
Ina, tvoj dojam stanja u Dalmaciji vjerojatno stoji iako ja vidim i svakodnevno cujem i onu suprotnu stranu. A sto se tice Slobodne, ja je prolistam par puta tjedno i koliko sam primjetila nijedan clanak nije bio negativan prema zo osim tog Jovicevog. Jovicevi stavovi i svjetonazor su poznati, on je dosljedan sebi. Mislim da debelo prevladava ona druga opcija( barem u Slobodnoj)
A kad smo kod zo, ta tema me jedno vrijeme uzasno zivcirala, a sad ulazim u fazu da mi je dosadna( sto je dobro za moje zivce:mrgreen:) jeste li citali knjigu Srednji spol? Meni je bila odlicna
http://www.dzepna.com/eugenides_srednji_spol.htm
Kao prvo, naprosto mi je nevjerojatno koliko je lako strpati čovjeka u ladice pa sve vjernike proglašavati "stadom", direktno i indirektno ih prozivati za nekritičko razmišljanje i sl.
A ja opet ponavljam da smatram da mnogo i kritički promišljam i razmišljam o svemu.
Čini mi se da je jedini Mujica primijetio koliko fundamentalizam može biti jak na obje strane, a ja ga u zadnje vrijeme konstantno primjećujem na strani onih koji zagovaraju ZO ovakav kakav jest u školama.
Nedopuštanje kritičke rasprave, kategoričko odbacivanje mišljenja i stavova onih koji imaju drukčije mišljenje o pojedinim stvarima koje bi naša djeca trebala učiti u ZO, vrijeđanje... podsjeća me na način rada kakvi su imali totalitarni sustavi i to mi se ni najmanje ne sviđa. U tome definitivno prednjači ministar Jovanović.
Daleko od toga da mislim da bi zdravstveni odgoj trebalo prepustiti isljučivo roditeljima. Mislim da je ogromna većina roditelja u našem narodu odavno dokazala da nije dorasla toj zadaći, da se u obitelji niti ne razgovara o porocima, tijelu, seksu, itd... i da naša mladež definitivno ide u sve gorem smjeru.
Ali unatoč tome, rasprava o osjetljivom četvrtom dijelu kurikuluma mora biti dopuštena i mora se naći neki kompromis.
Jesam, i meni je.
A biće ono što ja čujem neki drugi đir - ljudi se vrte u svojim đirevima. U tom điru su više bili "ajme, šta će nam taj ZO, čemu to", a ne ono... grozno, taj Grozd. Ili ja više čujem ove koji su meni disonantni - ko bi znao, nisam ja statistika, ja govorim o svojim dojmovima, pa meni Jović i SD strši... na način na koji mi JL ne strši - a možda sam čitala SD u Božićno vrijeme, pa tad nisu te kritičke članke stavljali, a JL-u sam se vratila u radno vrijeme, ko bi znao.
@ *mamica*, ako me fundamentalistom čini krajnji izostanak tolerancije prema netoleranciji, a nekako mislim da se sve "kritičke rasprave" o ZO svode na to, so be it.
vjerojatno je već netko linkao, ali ovo mi je super http://david-udruga.hr/novosti/aktua...kim-biskupima/
da je po tome ja bi još dugo mislila da djecu nose rode, jer je u našoj kući bila sramota govoriti o seksu. ah kad se samo sjetim. 8-)
nikad neću zaboraviti kako je moja teta kad je sestrična ušla u pubertet izrezivala "proste" slike iz časopisa i gasila tv kad su bile "neprimjerene" scene. sestrična je do 17-te godine živjela u uvjerenju da žene imaju jedan jajnik.
tužno, ali nažalost istinito, da roditelji žele odgajati svoju djecu na ovakav način, nabijati im komplekse i grižnju savjesti zbog vlastitog tijela i spolnosti.
zatvaram ovaj topic radi novog nastavka.