Laura, držim fige da ovaj postupak ima pozitivan ishod.
Vidim da si dosta realna, krvarenje se ne smije olako shvatiti, ali čvrsto vjerujem da ćete uspjeti.
Držim fige za vas!
Kada opet vadiš betu? Ili koji je daljnji plan?
Printable View
Laura, držim fige da ovaj postupak ima pozitivan ishod.
Vidim da si dosta realna, krvarenje se ne smije olako shvatiti, ali čvrsto vjerujem da ćete uspjeti.
Držim fige za vas!
Kada opet vadiš betu? Ili koji je daljnji plan?
Cure hvala vam od srca na podršci i podjeljenim iskustvima, to mi jako puno znači!! :love2:
Trudim se biti pozitivna zaista i nadati se najboljem ali svjesna sam što krvarenje može značiti, vidjet ćemo betu sutra, ako raste onda ću moliti doktora da ponedjeljak napravimo uzv da vidimo što se to događa.
Ja sebi ne mogu objasniti kako ujuro do podneva i navečer poslije 7 ne krvarim, a popodne krvarim, ja ne vjerujem da se to događa, i uopće nema veze sa aktivnošću ili mirovanjem..
Daljnji plan je takav da ako beta prestane pravilno se dupati i ako vidimo da ništa od toga da se prekine terapija i da krene ciklus da se to očisti samo od sebe, želim svakako izbjeći kiretažu.
Nema smisla odgađat neizbježno.
Pa ja imam iscjedak od 5 dnt, nije mi jasno kako se uz sve to beta pravilno dupla, ma ništa mi iskreno više nije jasno, jedva čekam da popričam sa doktorom na sljedećem pregledu.
Potpuno sam emocionalno i fizički iscrpljena od svih postupaka ove godine, zaista mi je više dosta loših ishoda postupaka, pa zar me ni jedan ne može zaobići... :(
beta je 0.100
Mogu već nevečer prestat s terapijom?
Znam, draga, kako ti je. Vidjet ćeš sutra betu pa ćeš biti pametnija.
I meni je beta bila niska, 11dnt trodnevnih embrija 65, a 15dnt 361.
Krvarenje može biti uzrokovano i upotrebom utrića jer iritiraju sluznicu rodnice, znači, ne mora uopće biti vezano uz embrij.
Jednoj mojoj prijateljici je gin rekao da ih prestane uzimati vaginalno nego oralno jer je, poput tebe, krvarila u 5tt u vrijeme kada je vadila betu.
Moja beta po tablicama odgovara prosjecnim vrijednostima dana iza ovulacije tj u mom slucaju punkcije.
Ma ovo je prestrasno, nebi pozeljela nikome.
Beta pozitivna, a ne mozes se veselit.
Kako vrijeme odmice sve mi je teze, muz je jadan uvjeren kak ce to sve biti ok, mislim da ce njemu bit gore nego meni u slucaju loseg ishoda.
Za utrice sam pitala doktora, kaze bezobzira na krvarenje da ih stavljam vaginalno jer bolje djeluju.
Hvala cure na svemu..ipak sam još držala fige dok sam otvarala mail, ali osjećaj me nije prevario.
Unatoč svemu, zahvalna sam što je beta negativna nego da nedaj Bože opet prolazim spontani..tako sam od početka molila, i nekako mi je lakše ako gledam na to kao da me poštedio ponovne kalvarije...
Suncokret zao mi je! :(
Odtuguj sad ovaj postupak, uzmi si vremena za to, razgovaraj s mpo dr, a onda odma razradjivat plan za dalje.
Odmah usmjeriti misli na novi postupak!
Moramo biti jake i ustrajne!!!! :grli:
Drage moje ako moze mala pomoc, posto nisam bas toliko upucena imam pitanje za vas, 23 11 sam imala transfer 5dnevnog embrija a danas me lovi gripazacepljen nos i sve pa me je malo strah hoceli to utjecat na citav postupakhvala vam punoo
Laura.... Ja sam tako krvarila od 5do 9 tt ujutro i na vecer nista nije bilo a popoldne jedino i to svaki dan.... I znala biti cak jako crvena krv.... I vecan mi bio utrogestan 4×2 ali sam ga pila ... Rekao gin.da ne bi prepor.vaginalno da jos sa tim prstom da ne nadrazujem zbog stavljanje ... Beta mi je duplala se i bila vadena 7puta zbog toga krvarenja....i ispostavilo se da krvarenje bilo zbog hematoma i slabi kapilari u rodnice... I zbog naglog pritiska i sirenja maternice pucali kapilare....
Ljube555 - ovo ko da sam ja napisala, identicno.
Drago mi je da postoji jos netko tko je imao takve simptome, jer u najmanju ruku to je fakat cudno! :)
Uglavnom popodne svjetlo crvena krv, svaki dan isto.
I to oskudno, dovoljan dnevni ulozak.
Mislim da gotovo mogu odredit vrijeme kad pocinje i kad prestaje...
Jesi ti imala kakvih bolova/grceva.
Mene zna prije tog krvarenja bolit trbuh.
To me malo brine..
Ja sutra opet ponavljam betu i onda se javljam doktoru da vidimo sto cemo, bojim se ista mjenjat u terapiji na svoju ruku!
Laurra ja sam imala malo na wc papiru pri brisanju i na dnevnom ulosku.... I prakticki to bilo u isto vrijeme izmedu 13do15u to razdoblje.... Grcevi , bolovi i probadanje sam imala stalno i dosta dugo i dr.sam trcala svako malo i rekao mi je da sam komplicirana ... I dan danas znam imat grcevi i probadanja... Betu sam vadila 7puta
Sve mi se cini da cu i ja tvojim stopama.
I ja doktora gnjavim svakih 3-4 dana...
Identicna prica, ne mogu vjerovati! :)
Nadam se da ce i ishod biti jednak tvome! ;)
Laura samo pozitivno.....
Ja sam svog mpo gina nazvala kada sam prokrvarila, povećao mi je dozu progesterona i rekao da dva puta vadim betu te da za deset dana dođem na uzv.
Najradije bih ga zvala non-stop, srećom, stalno je zauzet pa nema vremena javljati se uvijek na mob.
Nema smisla vaditi betu u nedogled i zvati doktora, ništa on pomoći ne može.
Embrij se mora sam izboriti i sama žena tu nema puno utjecaja.
Nadgledanje bete i vađenje svaki dan samo izludi osobu, ne pomaže joj.
Ja sam svome javila nedjelju da imam + na testu i da krvarim.
A sutra cu mu javiti betu, biti ce 13 dnt, tako mi pise u otpusnom pismu.
Evo napravila test i negativan je . Danas mi je 10 dan nakon blastica a situacija ista kao i juče sa rozastim iscjedkom . Nemam ga po cijeli dan već ujutro i naveče ...
Betu vadim u ponediljak i nenadam se baš . Prvi ivf sam imala već 8 dan malo krvarenje a sljedeći dan je već bolo obilnije i izgledalo je kao M a ovo sad mi je rozasto brljavljenje koje neznam šta je :-(
Obavezno napravi betu i nastavi sa terapijom, vidis da su svakakvi ishodi moguci.
Nista jos nije gotovo.
Drzim :fige:da beta ipsk pokaze drugacije od testa.
Rozasti iscjedak zna biti zbog umetanja utrogestana.
Laura, jesi ti danas vadila betu?
Al ipak sam mišljenja da ako osjetljiv test sa jutarnjim urinom nije pokazalo ni bljedunjavo +onda se ne nadam ni beti ....i još mi je 10 dan od tran sfera blastocista .
Baš me izbediralo ovo :-(
Tal, :(
tal, i ja ti držim fige da te beta iznenadi, iako, realno gledano, trebalo bi ae nešto vidjeti na testu... tako je i kod mene bilo nažalost..
Tal - ja ti testovima ne vjerujem dok ne vidim betu, iako ih redovito radim, ali ona donosi zadnju presudu...
Madeja - cekam nalaz bete....vadila u 15 sati.
Hvala cure na podršci :-*
Ubija me ovo rozarenje :-P ....nisam pametna dal da prekinem terapiju ?
Jeli se ikom desilo ovako nešto da "rozari " a test negativan ? Polako ludim mada sam cijeli postupak bila iznenađujuče skulirana :-).
Laura, gdje si???? Kolika beta????
Evo drage moje mogu napisati dobru vijest, danasnjabeta iznosi 327.10 i više se nego lijepo dupla...zasad...:zaljubljen:
Evo taman krenula pisat, dopisivala sam se sa doktorom morala sam ipak njemu prvom javiti...:mrgreen:
Rekao je da je to super ali da idemo polako, ipak je još sve moguće.
Uglavnom mrvica se i dalje bori.
Krvarenje danas gotovo posustalo, al sad navečer opet neki ružičasti, sukrvavi iscjedak, tek toliko da me podsjeti da ipak nije sve ok....
Ponedjeljak opet ponavljanje bete.
Eto idemo polako dan po dan!
Bravo laura33 :*
~~~~~~~~~~~~```
Sara, moja prva beta bila 11dnt 231 i nesto
Ma s jedne strane jesam, ali bila bih mirna jedino kad bi prestalo ovo krvarenje.
Danas cijeli dan nista, i sad oko 7 navecer opet crvena krv na papiru...
Ono mi ne dozvoljava da se radujem trudnoci! :(
Laura i kod mene tako bilo.... Pa pisala sam ti na pp
Znam draga, sve si mi objasnila, ali kad si ne mogu pomoci, taj osjecaj straha i neizvjesnosti je stalno tu.
Trudim se misliti pozitivno i vjerovati i dobar ishod, al kad pocnu bolovi onda je tesko zadrzat taj stav.
Sinoc sam morala popiti Paracetamol koliko me je bolio trbuh, nisam mogla pronaci polozaj u krevetu.
D
Da, djevojcica..!!!!! Cudo moje
Evo ja danas ovo rozikanje nakon 9 i 10 dana izgleda privodim kraju i nemam ni bolova ali još me muči negativni test a beta tek u ponediljak :-(. Ipak nastavljam sa terapijom ...