Vid je od brace naucio reci "Fuuuuj".
Pa mi je maloprije rekao da bi sise, a onda ju je pogledao i rekao: "Fuuuuj! Peemi (spremi)."
:lol:
Printable View
Vid je od brace naucio reci "Fuuuuj".
Pa mi je maloprije rekao da bi sise, a onda ju je pogledao i rekao: "Fuuuuj! Peemi (spremi)."
Nera je nekidan gledala sisu ... i odjednom poćne: nos, nos .. i pokazuje na bradavicu
osmjeh od uha do uha
ja joj objasnim da sisa nema nos, ona meni ; ima i opet pokaže na bradavicu
Jutros je Videk ugurao tenis lopticu pod majicu i rekao ponosno pokazujuci: Sisa!
Nisam se mogla prestati smijati. Jos sam mu dodala i drugu i onda je paradirao neko vrijeme pridrzavajuci ih, smijuci se i govoreci: Sise!
Skroz je sasav.
Posle suza zbog citanja djuminog posta,sad se sita ismejah vasim cicomanima.....a i mi mladji cicomani imamo bisere-neku noc mi je Pika,od cestog nacicavanja,malo ozledila jednu bradavicu,nije ragada,ali se dobro zacrvenelo i poderalo.....i posto smo se probudili,ja pokazujem md kako mi izgleda bradavica i da me boli,a ona se nagne ka njoj i -poljubi je! I ceo dan mi je dizala majicu,pa pogleda u mene i ceka da ja kazem -boli mamu sika-i opet je poljubi.....mrva moja.....
Noćas u polusnu: Maki se mama, oću ciku-miku!
I još me gura.
Na javi je ipak i mama dobra :mrgreen:
Tako su divni :saint:
Jučer Linda nije cijeli dan cicala, jer nam je baš bio neki buran dan, pa smo doslovce zaboravile. Navečer se odjednom sva snuždila i kaže mi "Nisam jesela (vesela)". Pitam je zašto, a srce moje kaže "Nisam cicala". :heart:
Onda smo lijepo sve nadoknadile i bile obje "jesele".
Moj Petrica (32 mjeseca) uvijek fino zamoli: mamice, motite (što znači molim te) sikicu. Ponekad veli i: neću gizati (gristi) i nisam htio! :saint:
A često se i pobrine da bude mlijeka pa kaže: mama moja (mora) piti..
A stariji, David je znao strogo reći: pemi, duga (spremi, druga)! 8)
:heart: Ma ne znam koji je bolji/bolja :lol:
V. je 14. mj, mi jos ne pricamo (toliko)...
Al neki dan se presvlacim, on zabavljen igrackama, kad samo odjednom digne pogled, osmijeh od uha do uha, prsticem pokaze sise i vice "am-am" :)
joj, same slatkice :heart:
Sad sam se sjetila: to je bilo ujutro, ja još u pidžami, onak bez grudnjaka i bradavice mi strše na juriš. Dođe Gab i s dva prsta pipka bradavicu pa veli "Mala cica", a onda cijelim dlanom potapše cicu, pa veli "Veeelika cica" :heart:
I često trenira na prstiću kako se ne smije gristi cica: ovako da, ovako ne (i obavezno digne ruku za "ne")...
Ide Videk preko hodnika prema meni i pjevusi:
Sikuku - kukuku!
Ima 100 imena za sisu i svaki dan neku novu foru. Neki dan me pita siku, ja izvadim, a od ce veselo: Jabuka!
Jana neki dan cica, ja pričam kak se tata kupa, i pitam ju hoće li dati tati cicu. A ona meni: Malo cici duga (Marijo će papati drugu cicu). :zaljubljen:
Par puta se dogodilo da bi Gab htio cice neko noćno doba, ili ja dojim u tom trenutku Gregora i molim ga da se malo strpi, a on ne može pa nastane dernjava. I sad je njemu stalno tupim da ga ne mogu poslušati kada se dere, već da lijepo veli što hoće i da će onda to i dobiti. I tak to sad traje već neko vrijeme (moja objašnjavanja), i neko jutro veli on meni lijepim umilnim glasom:
"Mama, molim jednu cicu!"
Pa tko bi mu odolio :lol:
Damjan: "Mama doci. Doniti cicu." :)
:lol:Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Neku večer, ja liježem, a K. se namiješta i čeka da zine.... valjda je moj upad u krevet potrajao duže od uobičajenog, a Karlo sav nestrpljiv, digne ruku i veli, a joooooooj, pa gdje je vec ta moja maaaaala cika :)
Drage mame,
procitala sam sve komentare i sve je jedan sladji od drugoga!
Nasa bembica ima 13,5 mjeseci i jos uvijek doji te moram priznati da mi je to najdrazi dio dana, a stosevi u svezi dojenja i njezinih ciki (odn. ona kaze TI-TI) su mi sve drazi i drazi i gustje dojiti dijete kako ide sve starija i veca jer dojenje postaje prava zabava i nevjerojatno je koliko se veseli svojim a TITAMA!
Na veliku subotu smo bile na Misi i buduci da je dosta dugo trajala Misa, drzala sam je na rukama, a pred kraj pocela me maziti po kaputu i govoriti TI-TE, TI-TE.
Kad dodjem s posla, najprije se zagrlimo, a ona automatski gurne rucicu u grudnjak i pocne pumpati i vice TI-TE, TI-TE!
Svaki dan nesto novo smisli....a sad vec dojim i medu i zeku, a kad je raspolozena, onda i svojoj teti nudi maminu ciku...gura glavu mojoj sestri prema grudima i pokazuje joj neka ciki.
Novi joj je stos da kad ju podojim, onda me pocne navlaciti za bradavicu i gura ju prema mojim ustima da si i ja malo popijem...
Svaki dan nesto novo i stvarno je super!
Uzivajte u cikenju!
Nocas u pola noci.
- Mamiceeeee!
- Sto trebas?
- SISU! Veliku!
Zora inače ima grčeve po čitave dane pa Nevu to živcira jer ne može sisati dok nosim Zoru. Dolazi ona do Zore koja u tom trenutku nema grčeve, poljubi je u glavicu i govori joj:
'Evo, Zora, da ti prođu gučevi. Nemaš gučeve, nećeš dobit cicu, ja idem papat cicu!'
Nedavno smo Marko(3,5 god) i ja išli kod svećenika dogovoriti Leonino krštenje.
Vadi svećenik torticu i lizaljku iz ladice i kaže: Evo Marko, jel' voliš jesti slatkiše?
Marko kaže: Ne!
Pita ga on: A što voliš papati?
A Marko mu odgovori: CICU!!!
Svećenik je, naravno, ostao bez teksta :mrgreen:
:lol: :lol:
Nisam još sve pročitala, pa možda se nekome već dogodilo.
Neku večer sjedi Slatkica na kahlici i pripremamo ju za kupanje. Sagne glavu, proba približiti svoju cicu ustima i pri tome umire od smjeha.
tandem zara i margita:
"mama, gle kako margiti sve curi, a meni ništa. to je zato jer sam ja velika, pa puno bolje cicam od nje."
:mrgreen:
Ipak su to godine iskustva :lol: :lol: . Super!
poslije je još malo lamentirala:
"mama, znaš zašto ja hoću cicati? meni ti zapravo nije fino ono normalno mlijeko koje svi pijemo, a margita ne smije (misli na kravlje). a tvoje mlijeko mi je fino. znaš po čemu ima okus? po limunu. ti imaš mlijeko od limuna. mmmmmmmmmm"
:lol: :lol:
Neva, Marko, Zara :lol:
Odlični su! :lol:
Preksinoć je Fiona žicala Floru da spava u njezinom krevetu, tj. da spavaju zajedno. Flora je zaista legla kraj Fione, no u jednom trenu je ustala, pogledala prema meni i rekla "Ja bi titi", a Fiona, sva u želji da spava sa sekom u krevetu :heart: joj je spremno ponudila: "Flora, dođi k meni i ja ću ti dati svoju titi". :mrgreen: :heart:
E ne znam tko mi je bolji! :heart:
Kako su dobri,klinci su zakon :lol:
Budi se Vid i nesto kenjka u krevetu. Dodjem k njemu i pitam ga: Sta te muci?
- Glava! (dira se rukom po kosi)
- Oces da ti dam pusu?
- Ne. Sisu.
Moj Mihovil za sisanje kaže hm-he.
Neki dan mu je tata, kada je tražio hm-he, rekao da on ima isto sike, a Mihovil mu je vrlo ozbiljnim tonom rekao da su njegove male i da nemaju mlijeka, a da su mamine baš lijepe i velike i da imaju mliijeka i da ne želi njegove. MM više nije palo na pamet da mu nudi.
Sjedi Jana neki dan na tuti, uzme medu, zadigne majcu, lijepo po PS-u stavi medu na cicu i veli Medo papa cicu. Jani daje.
:zaljubljen:
Uglavnom je u zadnje vrijeme prilično angažirana da nahrani sve životinjice svojim cicicama. :roll:
Srce malo! :heart:Citiraj:
Jelka prvotno napisa
I Fiona hrani sve svoje lutkice na cici. Jednom prilikom je digla majicu i stavila lutku na cicu, a moja mama joj kaže nešto u stilu "nemoj dizati majicu, prehladit ćeš se, evo ti bočica pa nahrani bebu", a Fiona joj lijepo odgovori: "ma kakva bočica, za bebu je najbolje mlijeko iz mamine cice!" :heart: :lol:
Pametno malo :heart:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
:klap: za Fionu!Citiraj:
Sanja prvotno napisa
A mi jučer gledali neku emisiju o majmunima i sad hrane malog majmuna na bočicu a Grga odmah zabrinuto:"A di je njegova mama?" Jer beba sigurno nema mamu kad tako mala ne papa cicu nego flašicu.
Inače njemu sve male životinje papaju cicu,čak i pilići,ne vrijedi mu tumačiti da koka nema cike,to je nemoguće,pa kaj bi mali pilići papali.
:lol:Citiraj:
bobaibeba prvotno napisa
Gledamo mi Carsko putovanje, za vrijeme gripe. I objašnjavam ja svojoj žarećoj zvjezdici da sad mali pilići čekaju svoju mamu pingvinicu da se vrati i donese im malo ribice da jedu. A moja, kratko dojena djevojčica, najsamouvjerenije na svijetu kaže" Ne mogu oni jeci ribu, oni jedu maminu gišu" :lol:Citiraj:
bobaibeba prvotno napisa
Inače je "giša" postao izraz za siku, zbog toga što sam ja njoj govorila, da je goliša, ona je to prevela u giša, a onda povezala sa sikama.