Jesi odlučila?
Mi smo u Perkovčevoj ali naša je otišla i sada sljedećoj kontroli kome pripadnemo, ovisi tko je taj dan dežurni.
Moram pogledat privatne koji rade preko hzzo-a.
Ima li netko preporuku za Perkovčevu pa da probam curke ugurat?
Printable View
Jos nisam :)
Javim kad budem
a koliko se taj okoglavni mora nositi?
Kakva je situacija kod Ceovica, Malesnica? Nesto moze preko HZZO ili nista? Hvala na svakom podijeljenom iskustvu!
mi idemo kod ceovića prek hzzo, čekamo aparatić treba dobiti u svibnju iduće godine
Da li u Perkovčevoj, ako je fiksni aparatić na fond postoji mogućnost doplate za prozirne bravice?
nas je poslao napraviti 3D snimku zuba (mliječni nije ispao, trajni je negdje...)
400kn jedan zub
ima li negdje na uputnicu?
CBCT snimka
Detaljnija od običnog ortopana, vidi se bolje kost...
Nazvat ću ih, hvala. PO domovima zdravlja imaju samu RTG, tj.obično ortopan (2D)
sutra idem kod dječjeg zubara pa će možda imati info
Nazovi bilo koju ambulantu s dna stranice pa pitaj.
http://spz.hr/ortodoncija/
Mi nismo zadovoljni Perkovčevom,naprosto imam dojam da je hrpa pacijenata a sve se sporo odvija.njena je dr na porodiljnom i prošli put smo čekali par sati da bi nam bilo rečeno da dođemo na 10.rođendan što je uskoro.
Pri odluci sam da promijenimo ortodonta i molim info koliko se aoarat čeka kod dr Čeovića kojeg spominjete?razmišljam i o dr iz Runjaninove...
Koliko trajnih zubi treba uopće imati za aparatić?
Moja je aparat cekala nekih 3 godine tj. Toliko je kod njega
Ali na listu su je upisali prosle godine
Nama je on super jer je na pjehemetru.
Moze i sama do njega.
Ali valjda nije za sve isto vrijeme cekanja nekima prije nekima kasnije otidu mlijecni.moja recimo nije vavadila ni jedan pravi zub sto je super.
Ne razumijem baš,čekala je aparat 3 godine i odmah se znalo da ga treba u startu ili ipak jednu godinu s obzirom da je upisana godinu prije?
Koliko sada ima godina?
13
Znaci pocela se kontrolirati kod njega pred 3 godine
Radila je ortopan 2 ili 3 puta.
I moj već ide dvije godine na kontrole, možda i više. Mliječni su sad ispali, ali jedan trajni nije izašao,ima rupz (horizontalno stoni).
Nadam se da će uskoro nešto odlučiti...
A kamo se žurite? Za aparatić se svi mliječni zubi moraju izmijeniti i izrasti novi. Kako raste vilica tako se i zubi razmještaju i situacija se može jako promijeniti u godinu-dvije. Koliko sam shvatila, ako se aparatić prerano stavi, zbog rasta vilice brzo dođe do recidiva. Ako ste u sustavu, dobit ćete aparatić na vrijeme, mobilni ili fiksni, ili jedan i drugi.
Ako nist drugo zoranne bude na porodiljni a za rezervu i zena radi s njim ako i otide
Mi valjda iduci mjesec idemo i na donju vilicu
zeli :) typo
Čeović mi je odgovorio da je lista čekanja duga i da za aparatić ništa prije 3.mjeseca 2021.godine a tada će imati 11 i pol godina.
A gle a mozda ce joj trebati tek 2022
Moja je bila 13 i 4 mjeseca kad je dobila
Jelena a kakav ste problem imali?
Mojoj jako strše zubi prema van,gornji,a koliko vidim svi su joj zubi izrasli.i bojim se da je to ipak predugo čekanje.
Kako god,evo zvala sam sada perkovčevu,dobili smo termin za tjedan dana opet za pregled pa ću vidjeti.čeović ne može primiti prije kraja listopada.
Još važem,budemo vidjeli...
Slican.
Ako nemas ortopan kazi zubaru da da uputnicu.to im je jako vazno
Moram donijeti a1 uputnicu i rekli su mi da onda dalje sve ide internim uputnicama.ortopan do sada nisu tražili,valjda bude sada slikala prvi put.
A kolko dugo je kod te na porodilnljnom?
Mi smo ceovicu dali uputnicu na pocetku posle samo kad je trazio za narudzbu aparata.
Ok vi u perkovicevoj imate ortopan mozda se moze i interno.mozda ces morati posebno
Mi smo prvi put došli prije 2 i pol godine i do sada imali tri pregleda,zadnji puta kod dr koja ju je mijenjala skupa sa svojim pacijentima pa je bila ogromna gužva i sve kao po traci.
nijednom nisu tražili ortopan pa ni sada kada sam se naručila.od tada do sada situacija se u čeljusti podosta promijenila.
Gle mozda je promijenjeno mozda nije tebi laiku
Tak sam ja za velikog mislila da treba pa je ceovic reko da ne
Vjerujem da će s tom a1 moći kod njih na ortopan.jednom smo došli u gundulićevu na faks vađenje malog mliječnog zuba i prije toga su radili interno ortopan,još mi je bilo čudno zašto za mali zubić.