Goveđa juha s dosta povrća, pohani pileći file u sezamu, mariniran limunom i vegetom, pire krumpir, šopska salata. Za desert muffini od banana s čokoladom.
Printable View
Goveđa juha s dosta povrća, pohani pileći file u sezamu, mariniran limunom i vegetom, pire krumpir, šopska salata. Za desert muffini od banana s čokoladom.
Mi smo danas papali enchiladu i zelenu salatu,ut smo MM i ja pijuckali Coronu a za desert pečeno voće(jabuke/banane sa cimetom i šećerom)
mi smo danas jeli peku puno mesa i krumpira ali bakin rucak mi smo ga samo dosli pojesti,a sutra mozda kuham juhu,ili juneče šnicele u šugu sa pireom to mi obozavamo i mala se navikla na meso,mogla bi ga svaki dan jest..
neznam sta bi mogla od špinata raditi osim na lešo,hoče mi neko dati prijedlog i kako ga vi radite neki recept..
ova tema me podsjeća na onaj s ivicom
pita učiteljica klince kaj su danas ručali:
veli jedan...pohanog piceka s krumpirom......
drugi....janjetinu.....treći.....krmiće
i dođe red na ivicu i veli on GRAH.....
ista priča se desila i sutra i prekosutra, a ivici već sve neugodno pošto stalno jede grah a svi drugi neko meso s povrćem
dođe on doma i požali se roditeljima na nastalu situaciju
veli mu mama mi smo sirotinja pa stalno jedemo grah a to nije sramota---ako ti je neugodno onda laži i reci da si jeo šnicle i krumpir
i tako dođe novi dan i učiteljica opet pita učenike ko je kaj ručal.....
i dođe tak do ivice i on sav veseli.......
papao sam šnicle i krumpir
na to će učiteljica.......a koliko si šnicli pojeo ivice
dvije šeflje-veli on :lol:
bubimirko, dooooobaaar!! :lol:
Anek!Ovo je bilo božanstveno!Citiraj:
pepi prvotno napisa
Recept s RodeCitiraj:
knatkaj prvotno napisa
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=36757
:DCitiraj:
pepi prvotno napisa
koja riba je u pitanju?Citiraj:
anek prvotno napisa
oslić, orada, brancin..
Subota - rižoto s kozicama
Nedjelja - pastrva na ciganski način
Danas - grah s kobasicom
Sutra - vidi pod danas :mrgreen:
danas: kelj i poriluk varivo s pancetom
sutra: puretina na lovački
Pohani pileći file + baby mrkvica, grašak i krumpir
Kombinacija ostataka od jučer - juha s rezancima, piletina od jučer, rizi-bizi, kuhana junetina, šopska salata. Pekla opet muffine, ovaj put neki zmišljeni s kokosom, kakaom i čokoladom.
subota- varivo grah s ričetom
nedjelja- pileća juhica, picek pečen u vrećici, mlinci, zelena salata, 4 vrste savijača (opet mm 8) )- od malina, oraha s čokoladom, oraha s rogačem i jabukom.
danas- pileća juhica, štrudla sa sirom i šunkom- prelivena vrhnjem i zapečena i salata, za desert štrudle od jučer.
ej anek jeli se mogu dobiti recepti od toga tocno koliko cega,jeli to s keljom panceta u komadu ili kockice na sitno,bas bi to htjela probatiCitiraj:
anek prvotno napisa
KELJ S PORILUKOM I PANCETOMCitiraj:
luce mala prvotno napisa
ma jednostavno, da ne može jednostavnije:
1 manja glavica kelja
1 poriluk /onaj bijeli dio/
2 manja krumpira
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
peršin sitno sjeckan
sol, papar
panceta narezana na sitne kockice
maslinovo ulje
lovorov list
izrezati kelj na četvrtine i odstraniti zadebljane dijelove, narezati na trakice. poriluk narezati na kolutiće, krumpir na veće kockice.
sve zajedno kuhati dok ne omekša /ubaciti lovorov list/.
u tavi na maslinovom ulju popržiti kockice pancete, pa ubaciti u kuhano povrće. dodati češnjak, peršin, posoliti i popapriti po želji.
možete i zagustiti malo sa kukuruznim brašnom ili prosom ili brašnom.
i to je to ;)
Danas - slavonski složenac sa rižom, faširanim mesom i kiselim zeljem
danas sam radila musaku sa keljom i mljevenim mesom zapecenu sa vrhnjem i mogu samo rec da mi i nije nesto,taj recept sam vidila ovde ,bolje je toplo nego hladno ako se bas mora jesti..inace to vise necu radit samo me jos zanima sta ce mi mž rec jos nije kusao onako umoran sa posla nadam se da ce pojest makar zatvorio nos i oci,ma salim se nije toliko lose samo se nadam da ce jest
leća s povrćem + popečci od tikvica
faširanci i krumpir salata.
Misliš na turbo-kelj?Citiraj:
luce mala prvotno napisa
Klinac je bio u fazi nejedenja ručka (osim eventualno kad bi bio špinat zbrljao bi malo), ali je smazao dobru količinu i bilo mu je super, a i moji doma su se oduševili. :mrgreen:
I mi danas imamo faširance + pire krumpir i zelena salata. I juhica od nedjelje.
Krpice sa zeljem i pohani sojini medaljoni.
Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
ma i moja je mala samo na vrh piruna provala ali nije dosla pitat jos,al ona je i tako imala drugi rucak kod bake,al sta me zacudilo mž mi je jucer to sve smaza,bilo je vise od pola tepsije dosa je onako gladan sa posla reka je da mu je bolje od lazanja i musake sa krumpirom,ja bi vise ostala kod musake sa krumpirom mmmm
danas sam imala gotovog suga od junetina iz ledare,pa sam u to ukuhala rize i graska,i jos sam radila juhu od kaula sa mrkvicom i ostatkom graska koji nije isao u meso ,...bilo je ok
imam krizu. Nit mi se kuha, nit znam sta cu kuhati :x
sta radite u takvim situacijama? Jedino da odem u pizzeriu ili MC Donalds :x
Jučer je bila goveđa juha s povrćem, picek iz vrećice punjen suhim šljivama, jabukom i lukom, mlinci, zelena salata i za desert košarice po receptu J. Olivera od aromatičnog lisnatog punjene kremom od čokolade, s malinama i šlagom.
Danas su ostaci - juha, sos od paradajza s junetinom iz juhe, riža, salata. Košarica, nažalost, nema :(
pileća juha s noklicama
piletina u lisnatom tijestu
zelena salata
Varivo od poriluka i slanutka s noklicama, popečci od blitve i krumpira
i ja slanutak.
s krumpirom i mrkvom.
narijetko.
mi bismo trebali imati telece misice (to dobijete kad mesar ozbiljno shvati uputu o "malo debljim sniclama") u saftu od senfa i vrhnja, prilog je nesto - mozda njoke.
sutra je "lovacki" dan, a srijeda bi trebala biti za lignje s krompirom i spinatom/blitvom.
MalaSirena, opet te pratim (kao neki dan s faširancima) :mrgreen: - danas imamo goveđu juhu od jučer, kuhanu govedinu iz juhe, pire krumpir i paradajz sos.
gulaš
zelena salata
šalica kokošje juhe :mrgreen:
Pečena kokica (gavelino :mrgreen: ) + salata + pannacotta sa nutellom
Puretina s porilukom i pire krumpir.
Sutra vjerovatno grašak varivo i pečena piletina.
Izvadim nešto gotovog iz zamrzivača (sarmu, ćufte...) :mrgreen:Citiraj:
snorki prvotno napisa
Uvijek imam nešto takvoga zamrznutog za "crne dane" :lol:
:mrgreen:Citiraj:
Linda prvotno napisa
Jučer - vratina zapečena sa vrhnjem za kuhanje, porilukom, grahom i parmezanom
Danas - juha, hladna salata od tjestenine sa paradajzom, paprikom, kukuruzom i mladim lukom
Danas- varivo od graška, graha i slanutka (na vrhnju) i piletina.
Već vidim da će cure biti "oduševljene" :roll: