heheheh. ma flekica lagana crvenkasta oko nosa i na ćelu.al izbjeli i nestane.navodno zovu rodin ugriz.tako sam cula.
Printable View
heheheh. ma flekica lagana crvenkasta oko nosa i na ćelu.al izbjeli i nestane.navodno zovu rodin ugriz.tako sam cula.
zadarmamica, imal išta nova kod tebe od izjava nakon onog kabela od laptopa?
haha izbjegavam je. :) a i možda je skužila da me takve stvari ne zanimaju.
Meni je jedna rekla da nosim sto posto sina jer da kad žene nose curicu onda se proljepšaju i uređuju se. Zahvalila sam se na komplimentu i rodila curicu.
A čuj nisam imala nikada problema s tenom a u trudnoći je bio još ljepši, ne znam ja šta je ona vidjela jer sam ja sebi bila lijepa ali njoj očito nisam i dala mi je to do znanja :lol:. Mene su apsolutno svi uvjeravali da nosim dečka i to jedni jer mi je trbuh nisko, a drugi jer je visoko, jedni zato što je okrugli, a drugi jer je špičasti, jedni jer mi se guzica smanjila a drugi jer se povećala i kad sam u 30.-tom tjednu konačno saznala da nosim curicu svi su bili razočarani osim mene i MM, mi smo bili oduševljeni i uvjeravali me da je doktor pogriješio i da je to nemoguće. Mene su silno uveseljavali ti komentari.
mene nitko nije gnjavio takvim gluparijama, ali čini mi se da sam tokom trudnoće čula neku foru o tome da spol ima veze s time jel trbuh visoko ili nisko.
no kad sam rodila moja jednako mlada cimerica mi je dobronamjerno savjetovala da ni pod razno ne vodim malu van prije krštenja. na što sam ju ja pogledala otprilike ovako :-o uz pitanje zar da ju onda držim doma zaključanu zauvijek :mrgreen:
To ti je flekica na čelu između očiju i recio jače se vidi kad se beba napinje, nekima se vidi slabije, nekima jače. I druga se flekica nalazi iza na dnu glavice sa stražnje stane, iznad vrata. Isto tako crvenkasta I isto se malo jače vidi kod napijanja.
Moji svi troje su to imali, sinek najviše. I prošlo im je ne znam točno kada, bebica još ima malo, malo joj se više vidi to iza na vratu.
Pa valjda zbog tog položaja tih dviju flekica kažu da je rodin ugriz! I valjda zato kaj kao roda nosi djecu. Pojma nemam...
A što se tiče predviđanja spola...Valjda sa stažem (u roditeljstvu) i brojem trudnoća to strašno počne živcirati, bar mene je. Užasno su mi išil na živce svi ti nepoznati i manje poznati ljudi koji su si uzimali za pravo komentirati moj trbuh i spol moje bebe...
Pa tako neću zaboraviti jednu tetu koja radi na onim gotovim salatama u interšparu. Ja gledam u salate i koju ću uzeti, ona dolazi i komentira "Ajmeeee, koliki trbuh, to su sigurno blizanci" Moram li reći da mi je mrak samo takav pao na oči. Ali trudila sam se što mirnije reći "Ne nisu blizanci, provjereno". Na to će ona "Ali dečko je sto posto" I odmjerava me onako sva se uživila čovječe. I ja joj kažem kako je i to provjereno i kako je djevojčica. Ona onako objesi vilicu do poda, još i kao uvrijeđena ma ne sigurno je dečko. Ajme dobro da joj tu salatu nisam u glavu bacila i pitala ju je li ona to možda ima ultrazvučne oči pa vidi bolje od dokotra!?!?
ja sam citala negdi da ako se najedeš janjetine da je sin. :) a ja janjetinu nemogu ni primirisat, užas, fuj. baš je nevolim. i sa 5mj. trudnoce na svadbi kod kumova sam se toliko najela janjetine da ni ja ni moj muž nismo mogli doci sebi.a sad- opet nema šanse da je stavim u usta. :) tako da neman pojma što se dogodilo heheheh
ja sam mrzila da mi poznanici diraju trbuh, ne prijatelji, nego oni šta si s njima na "ej bog, kako si"
e to mi nije jasno.. SVI,AL BAŠ SVI ODMAH VATAJU ZA TRBUH. uf, luda sam na to.
To hvatanje za trbuh mi je užas, ja niti jednoj trudnici to nisam napravila. Ma mene su nekada ti komentari nasmijavali a nekada su mi išli na živce jer si svatko na cesti dozvoli komentirati. Bilo mi je smiješno jer su neki komentirali kako imam mali trbuh za npr 7mj a drugi kako je veliki, nekima sam se poruznila, nekima proljepšala a sve je to imalo veze sa spolom djeteta.
U ovo me uvjeravala sveki jer ona ima madež u obliku jagode i da joj je njena pok.mama rekla da je jako poželjela jagode i eto pa me upozoravala da se ne hvatam po tijelu, a ja bih ispred nje iz zafrkancije se hvatala i željela, kao da provjerimo teoriju:mrgreen:
Meni je najjače kako me svekar svaki put kad se vidimo pita imam li kakvih želja u smislu neke posebne hrane, ali svaki put:mrgreen:
Kad sam bila trudna s curom, onda su me hormoni lupali na blagu agresivnost što je ljude zbunjivalo jer sam inače prilično pitoma, tj.odbrusila bih na bezvezna pitanja koja mi idu na živce, dok sam sad u drugoj trudnoći upravo suprotni i onda mi je jedna kolegica komentirala: bit muško, oni su nježniji spol:mrgreen:
A govorenje bebi kako je ružna da je ne bi urekli???
Ili stavljanje novčanica direkt pod bebinu glavu kada dolaze u posjete???
Nedavno mi je pričala jedna prijateljica za običaj negdje u Dalmaciji, da kada je prvi puta išla sa bebom obići rodbinu da su joj svi stavljali jaje u kolica pored bebe... Došla je žena sa više od 20 jaja doma!!! Nije loše u recesijsko doba :)
Meni su isto svi bili uvjereni da je musko jer se ja nisam poruznila,ha ha...
I jer sam dobila samo stomak,nista u licu ili drugdje.....(zasad barem)
Srecom nitko mi dosad nije isao dirat stomak,ja bi refleksno ustuknula,to mi je grooozno,nemogu vjerovat da to rade neki!
Jedino sto mi je mama rekla a sto mi se JAAAKO svidjelo je prica da trudnici nesmjes nista odbit nego joj udovoljavat prohtjevima (posebno za prehranu isl) jer ces dobit jecmenac....ha ha.....
Sreca njihova nemam neke extra prohtjeve,nije im problem ugadjat mi! :)
joj, diranje trbuha... mene je kod importannea neka potpuno nepoznata očito psihotično razniježena žena uhvatila za trbuh. da mi je tad bila ova pamet sigurno bih ju zauzvrat uhvatila za cicu. dođe na isto, kaj ne? :-P
Naravno, radi se o Rodinu ugrizu, a ne o želji za lubenicom...:mrgreen:
ja sam dalmatinka pa za jaja i novčanice nikad čula nisam
najčešće što čujem je oko proljepšavanja ili poružnjivanja...
prošlu trudnoću su mi svi govorili, ajme baš si se poružnila(ali doslovno) sigurno je cura..:roll: r
rodila sam sina
ovu trudnoću mi govore kako sam se proljepšala, da je opet dečko
a nosim curicu...
makar sad kad nosim curicu, baš se osjećam nekako lijepo, ljepše nego u prvoj trudnoći, više imam potrebu za sređivanjem itd...
ali to ima više veze jer ovaj put više uživam nego u prvoj...jer brže mi prolazi:lol:
a kad se beba rodi, ako ju ideš pogledati moraš prvo pogledati u nokte... zašto, ne znam?!
svasta ces ovdje procitat majko mila, za neke sam znala tipa ne smijes oprat kosu 40 dana poslije poroda,ne bebu u mrak ako nije krstena, ne susit robicu po mraku itd, sto mi je ajmeeeeeeeee
a da se ne smije beba nosit vanka dok ne prođe 40 dana , to mi je :roll:, pa kako ljeti onda?
moja jetrva rodila prije dva mjeseca, proslo 6dana , vanka lijepo, toplo vrijeme bilo , ma divota, ja je pitam jeste setali danas ,u cudu me je gledala kao pa beba ima 6 dana , di cu je vanka bla bla bla....a sverkva da ne govorim sta mi se na to nagovorila , di ce bebica prije 40 dana vanka :roll:
ispade ja glupa kod njih:-o, nemam dijete pa pricam gluposti, a one obe imaju po troje :roll:
ne pada mi napamet drzat bebu (jednog dana kad rodim) 40 dana u kuci,sta joj se to moze dogodit vanka?
dr. lijepo kazu ako je beba teza od 3,500kg moze odmah vanka ako se majka osjeca dobro, tocka.
meni je sveki nedavno rekla da obratim paznju kad rodim koju cu cicu prvu dati, jer ako dam lijevu da ce beba biti lijevak i eto nek se ja sjetim nje, pa nek dam desnu...:mrgreen:
Meni su rekli ako te ritne prvi (kad prvi put osjetiš) put desno-žensko je , a ako lijevo-muško je.
lol dašta. znači ova beba desno mi je curica, a ova lijevo dečko. potpisujem! :lol: :lol:
evo malo na tu temu:
http://www.klinfo.hr/detaljnije/hr/t...rja/20/7014/1/
Ja neki dan dobila "prognozu" da nosim curu na temelju moje dolje usne koja je malo veca od gornje. Uzalud sam objasnjavala da su moje usne takve cijeli zivot a bile su takve i dok sam nosila sina. Ali neeee....ona vidi da je curica po tome i gotovo... :roll:
Sad sam se sjetila...name neke veze s praznovjerjem, ali...
Bila sam trudna s Ivom, u čekaonici na SD. Kad izlazi neka trudnica s UZV-a i sva ushićena i vesela dolazi do muža i govori mu "Doktor kaže da je 50% da će biti dečko" :lol:
otkud ta kilaža? ovo prvi put čujem :lol:Citiraj:
dr. lijepo kazu ako je beba teza od 3,500kg moze odmah vanka ako se majka osjeca dobro, tocka.
može odmah van i ako ima manje kila, zašto bi 3,5 bila neka magična granica?
a lutonjice, valjda je dijete tada idealnih gabarita, onako, šesno, okruglasto :lol: