Hvala na savjetu. :)
Vi ste ga koristili, Roaccutane?
Printable View
Ne [emoji846]
Cathy ako dijete bude pilo tablete savjetovat ce vam dermatolog cime da se mazete. Moj mali maze sa Cerave kremom, a znam da su i neki drugi tom mazali, isto po preporuci dermatologa.
Moje laičko iskustvo: kod ovih uobičajenih prištića najvažnije je suzdržati se od istiskivanja jer jednom kad to krene... Treba izdržati da prištić skroz sazrije i onda ga se istisne, ali ne noktima nego zglobovima na prstima, tako da izađe i krv. Čini mi se važno i da je kosa čista, micati šiške s čela da koža 'diše'. I navečer svakako očistiti s nekim blagim tonikom.
Dok ne sazrije se može staviti korektor baš za to (ima u Mulleru i DM-u u tubicama), a tek kad se prišt pojavi namazati ga, najbolje prije spavanja, s onim nekim serumima tipa sos clear i slično da se što prije osuši. Uzimam njihove robne marke, svi su bili ok. Dermatologica mi je preporučila i Uriage Bariederm Cica s cinkom, pa i to ponekad koristimo.
Kad sam u mladosti imala mitesere najbolje je bilo napariti lice nad lavorom s ručnikom preko glave (ali paziti zbog kipuće vode, pustiti malo da ohladi), miteseri bi sami popnuli van i onda bi ih samo prebrisala s vatom. I one naljepnice su znale biti ok, ali to je bilo jako davno, ali vidim da ih sada ima svugdje.
To je više za one koji otvore temu na temelju naslova, a sad vidim da je to prastara tema i da su oni s početka teme možda već i riješili probleme s prištićima.
nisam mislila ništa loše, nego sam čitala kako kod nas to često propisuju, a u nekim zemljama je zabranjeno (tj. nije dostupno)
tražim alternativu jer je moje dijete imalo nuspojave na lijek za alergije (nesanicu, noćni nemir, strahove itd.) kad je imalo 10 godina pa mi se uopće ne sviđa ova priča oko tih nuspojava
ima još minociklin
hm, da ... i to je isto upitno djelovanje i općenito propisivanje tog lijeka
kod nas je srednje teški oblik (potkožne, veličine graška)
nadam se da neće prijeći u "conglobate"
moj je prosao sve standardno - sona, klindamicin, dercom... ne znam vise ni sama sta sve ne. i da antibiotike, mislim da je azitromicin bio.
nakon 4 mj roaccoutanea razlika je ogromna. nuspojava, osim onih standardnih (suhoca koze i sluznice), nije bilo. redovito kontrolira jetru i kks.
Dercome clean ima moj veliki, ponekad i klinka
Moj susjed je bio na roaccutanu sa negdje 15 god.
Strasno mu je bilo lice,nije htio sa deckima ni na kupanje ljeti jer je i po ledima isto imao.
Pomoglo munje puno.
Sad je to decko od 20 god nema ni oziljaka po licu .