Ja imam meke lece... I ponekad imam osjecaj kao da mi je recimo trepavica u oku, a leca je dobro stavljena... ????
Printable View
Ja imam meke lece... I ponekad imam osjecaj kao da mi je recimo trepavica u oku, a leca je dobro stavljena... ????
pa trebalo bi se, ali ne uvijek. probaj kod stavljanja pripazit.
Hval...
Znam da bi se trebala vidit neka crtica... Al ja ju nevidim..ili nisam dovoljno dobro gledala...
To ide vodoravno? ( ak ju nađem:lol:)
Jel itko probao Zeiss ili Woelhk leće? Dobila sam newsletter od optike u kojoj inače uzimam leće, i ove neke nove su na akciji, a budući da mi se u posljednje vrijeme dosta brzo umara oko (koristim Acuvue dvotjedne ili Air Optix mjesečne, kako kad), zanima me ako ima tko iskustva s ovima?
nosim meke leće tek 3 mjeseca i prilikom stavljanja zapeku me oči imam li razloga za brigu?
navečer kada ih skinem stavim obavezno u čistu tekućinu i ujutro prije nego šta ih stavim operem u čistoj tekućini. :-)
please help!
Meni se znalo dogoditi da me zapeku oči kad stavljam jednodnevne meke leće. Osjećaj jakog pečenja ( kao da počešem oko rukom kojom sa dirala luk) trajao bi samo par sekundi, i onda sve u redu. Vjerujem da je to zbog sastava tekućine u kojoj su pohranjene, ali ne znam.
Ta vrlo prolazna neugodnost me nije zabrinula.
Da li uvijek koristiš istu tekućinu? Možda je u tome problem? Probaj neku drugu ( Solo Care, Complete, Renu, Opti Free...)
koristim istu tekućinu cijelo vrijeme mislim da je Renu. možda bi je trebala promijenit, ali ću prije pitat u optici jer bi mi se opet moglo dogoditi isto.
ponekad mi i suze oči kad je stavim, ali ne osjećam da me nešto "žari" u oku
većina tekućina za leće sadrži konzervanse, tako da je moguće da je pečenje i suzenje vezano za preosjetjlivost na te konzervanse. probaj tekućinu bez konzervansa.
Molim da mi netko odgovori,ko koristi polutvrde leće.
Do sada sam ih prala Boston u jednoj boci, a sad mi je preporučeno da uzmem Bosto u dvije boce, čiščenje i čuvanje.
Ako netko koristi to, zanima me dal ispire leću vodom. Na Rebru ispiru leće pod vodom, a meni su rekli u jednoj optici da nikako s vodom.
E pa sad ti budi pametan.
Slobodno ih isperi vodom, ali čuvaj u otopini. Imam polutvrde već godinama i ništa im ne fali.
Ma zbunile me te otopine,hvala ti Davore.
Koje ti otopine koristiš?
Isto boston. Posebno za pranje i posebno za čuvanje.
Optika Online trenutno ima popust od 10% na sve kupovine, kod za popust je ljeto.:)
Meni je upravo stigla nova jednogodisnja zaliha leca. Rekli su da treba 2-3 tjedna, stigle su tocno kako su rekli, i jos imaju dugi rok trajanja. Tople preporuke!
Je li tko isprobao leće za astigmatizam? Na zadnjem mi je pregledu doktorica spomenula "blagi stupanj astigmatizma", no objasnila da nije nužno mijenjati leće koje trenutno koristim. Ipak, zanima me kakva su vaša iskustva..
Bambus, ja ih nosim, pogledaj temu od pocetka, naci ces moje postove.
Ukratko, iskustva pozitivna. :)
zene, ne mogu citati sve ove stranice jer su mi naocale pukle pa ne vidim bas
pokusala bi ipak s lecama koje sam lani kupila, sad kad sam pred izborom da nosim lece koje sam platila ili da kupujem nove naocale (moram ih kupit, ali ne odma sad, ako se naviknem na lece)
zaboravila sam sve upute koje mi je zena onomad dala
izvadim ih iz kutijice, operem sredstvom za ciscenje pa fizioloskom (jel dosta jedna injekcija?)
i onda takve stavim na oci?
nekako mi nadolazi da je ona prije stavljanja na oci tamo kod testiranja kapla unutra jednu kap tekucine za cuvanje?
nakon skidanja ih operem u tekucini za ciscenje, isperem fizioloskom i stavim u kutijicu da se tocaju u otopini za cuvanje
te otopine unutra ima bar 2-3 ml
ne trebam kutijicu svaki dan prazniti, prati i puniti novom tekucinom za cuvanje?
A koje lece imas?
ne treba se svaki dan kutijica prazniti i puniti.
koje su ti leće, meke ili polutvrde?
polutvrde
Ja imam polutvrde.
Tekućinu ne trebaš mijenjati svaki dan.
Ja isperem leće i onda ih stavljam u oči bez one kapljice.
S obzirom da ih nisi dugo nosila, drži se onog privikavanja na oči.
danas jedan sat, sutra bi krenula na dva, preksutra trebam raditi i bar bi ih 4 sata trebala imati
jel to puno?
mozda mi je zato bilo mutno prije kad sam se pokusavala priviknuti na njih, jer sam tada (dvaput sam pokusala) uvijek vidjela mutno
mozda zbog te boston kapljice koju sam stavila?
Ako ti oči podnesu, i nije. Ja sam se brzo privikavala, a sjećam se moj brat nikako.
Ako ti je hitno zbog posla, probaj sutra napraviti dva nošenje, ujutro i navečer.
Sretno!
hvala, dobr ti je ova ideja da surtra nosim dvaput
sad sam vidjela da su mi obje tekucije u zadnjem mjesecu rok trajanja
uletila sam u zadnji tren s ovim eksperimentom
nadam se da cu se naviknuti
jer evo u ovih sat vremena sam pokusala citati, gledati u mob, gledati u ekran i gledati tv
i sve mi bolje ide nego s naocalama (za tv naocale moram skinuti)
A zašto nisi išla na meke leće kad ti je teško privikavanje? Na meke se ne treba privikavati.
Što se tiče tekućine za čuvanje, nikako ne bih leće stavila u staru tekućinu. Bez očiju ne možeš, a čista tekućina čuva i oči. Svako veče treba leće staviti u čistu otopinu. To je jako bitno. Radi zdravlja očiju.
Staviti leće u već korištenu otopinu mi je kao da se ideš okupati u istu vodu više dana zaredom.
zasto je onda ta posuda tako velika i neprakticna :/, nekako rebrasta, potrosis hrpu tekucine samo da lecu cijelu pokrijes
ova boca od sto kuna ce mi biti za mjesec dana
doktorica mi je rekla da ona svima savjetuje polutvrde, jer su po njoj za oko zdravije
a tek ako se na njih ne naviknu, onda mekane
I ja sam se brzo privikavala. Mali trik za pocetno suzenje ociju-gledaj u pod.
I ja nosim polutvrde, vec 19 godina (:-o nisam bila svjesna da je toliko proslo).
Tekucinu za cuvanje iz kutijice praznim svaki dan (ali ja koristom onu old school, gdje je svaka leca u svojem bazencicu; precorava sam za vadenje i stavljanje u one utore), ali napunim toliko da pokrije lece, ne full. Nakon pranja tek za pranje isperem pod mlazom obicne vode, pa u tek za cuvanje. Ne kapam na lecu jer ostane nesto tek za cuvanje, i da, ona je mutna kad je ima vise.
tenks, bas su mi suzile, mogla sam ih samo drzati zatvorene
ma desno mi se odma priviklo, cak sam, kad sam je stavila, isla provjeriti jel mi uopce u oku pa sam je izvukla lol
ali lijeva je gadna
valjda zbog velike dioptrije, ne znam, ali sjecam se da me je lijeva zderala i prije 25 godina kad sam prvi put probala nosit lece
Ne idu sve dioptrije na meke leće, odnosno ne postiže se dobra oštrina.
I ja ih nosim već 19 godina, po istom principu, svaki put leće dobre, do slijedećih i oči isto tako.
smijem li ih sutra poslijepodne, na tom drugom testiranju, skinuti van kuce, staviti u kutijicu i onda navecer kad se vratim doma, oprati po peesu?
koliko se dugo treba ispirati tekucina za ciscenje?
Možeš, samo ih stavi u tekućinu da su na vlažnom.
Ispireš dok ne ispereš tekućinu.
koliko je to injekcija fizioloske (5ml), tebi koja si vec spretna?
jako mi je tesko to hendlati, lecu drzati u jednoj ruci, a laktom i drugom rukom puniti novu injekciju
Ja ispirem u tekućoj vodi, jer sa fiziološkom , kao i ti nisam baš bila najspretnija, nikako nisam imala osjećaj de je dovoljno isprano. U kabinetu za leće i u firmi gdje ih proizvode rade isto i rekli da je to ok, samo koristiti dobre otopine za čuvanje.
Nosila sam polutvrde leće 20 godina i nikad mi uopće nije palo na pamet da ih stavim dva puta u istu tekućinu.
Jest da ta tekućina odlazi ko blesava, ali oko je oko, just saying...
X
S time da sam ih ja stavila u istu tekucinu bar 2x kad sam zaboravila kupiti tekucinu, ali su par puta stajale i u umjetnim suzama u zlicicama za kavu :lol: i u 19 godina koristenja (a tu su i totalno neozbiljni pubertetski dani, jos neozbiljniji studentski :mrgreen:) biljezim jednu upalu ociju. Mada mislim da je to i sreca!
Ali ispiranje leca fizioliskom ili (jos bolje!) tekucinom za cuvanje mi je totalna nebuloza.
X
Ivarice, imas u Salmoiraghi & Vigano velike boce otopine za ciscenje i cuvanje leca, kosta puno manje nego u optikama i apotekama, ja moju placam 6,50 € i imaju dugi rok trajanja (barem godinu i pol). Tekucine proizvodi Bausch & Lomb, ali ih pakiraju pod S&V marku. Meni traju i duze od mjesec dana. Probaj vidjeti.Citiraj:
ivarica prvotno napisa