ja danas radila rižot od tikvica a za desert štrudel od višanja! mljac
Printable View
ja danas radila rižot od tikvica a za desert štrudel od višanja! mljac
Ja sam kao prilog radila samo miješanu salatu - paradajz, paprika, luk, krastavci, kukuruz, feta.
Mislim da bi odlično išlo uz neki rižoto - recimo sa špinatom i češnjakom ili porilukom, mladi kuhani krumpir...
:*
danas:piletina u umaku od sampinjona,prilog:njoki,zelena salata sa mladim lukom,desert:lijena sam...(mozda ja mom dragom :heart: )
Danas sam radila roladu od špinata, salatu od svježeg špinata i rajčica sa maslinovim uljem i savijaču od višanja.
Prefino! :mljac:
piletina "Romano" i zuti pirinac te zelena salata i kolac "Ledeno nebo" od Oxi ;) Naravno, jedva cekam kolac.
Ja danas kuham varivo od leće sa pužićima i palačinke s preljevom od šumskog voća.
ja nazalost danas jedem sendvic , al stavit cu malo salate da bude zdravije kao :(
Jucer: pecena piletina, a kao prilog kuhane tikvice s malo maslinovog ulja, za MM-a jos mlinci
Danas: przeni gavuni, s blitvom i malo kuhanog krumpira, za desert zapecene palacinke sa sirom :mljac:
Sutra: rizoto od morskih plodova
mi danas juneću juhu, pohanu puretinu.. rizu s kukuruzom.. :mljac:
Piletina u umaku od gljiva + pire
Mi danas ćušpajz sa mahunama.
Danas- proljetne rolice i riža sa Sezchuan umakom :oops:
jučer: teletina lešo + juha sa kuhanim povrćem i krumpirom s maslinovim uljem, dinja za dasert
danas: povrtna juha s prosom, soja bologense i salata
..i za desert jedan fini kolač od trešanja i badema ;)
sutra: rižoto od patliđana...ma moram još smisliti :mrgreen:
Može recept (ak nije kupljeno :mrgreen: )? Za vikend radimo kineski ručak za društvo, pa su svi prijedlozi dobrodošli.
Moj post je bio upućen Mami Nataši. :oops:
Ne može recept! Društvo ne voli proljetne rolice :oops: nego one prefine Gon Bao điđe - piletina s bambusovim gljivama, kirikikijem, đumbirom i povrćem, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..... :oops: :PCitiraj:
Linda prvotno napisa
:lol: :lol:Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Bambusom i shitaki gljivama. 8)
Al' me špijuniraš! :P
Bit će kikiriki i đumbir i sve što želiš, carice... već sam se pripremila za tebe, al' nas ima još koji volimo i spring-rolls i ine điđe-miđe. :mrgreen:
iako se društvo buni ;) , ja ću napisati kako ja radim proljetne rolice:
prodinstam trakice piletine s povrćem i gljivama (što šarenije to bolje) i začinima, malo prohladim i punim listove Tena kora za štrudlu.
Pola lista savijem prvo sa strana prema unutra, a onda još i zafrčem u rolicu, i mokrom rukom to malo polijepim.
Pržim kratko u ulju.
Hvala, Aleta. :heart:
A ti se, Luna, samo približi rolicama! :P
Ajme, sad tek vidim koju neman je od mene načinila glad - ljudi me pozovu u goste na ručak, a ja im još naređujem što će kuhati! :lol: :lol: :oops:
Ijuuu, kupljeno :P (kupljen je samo Uncle Beans)Citiraj:
Linda prvotno napisa
Malo sam modificirala recept sa Coolinarike
http://www.coolinarika.com/recept/proljetne-rolice
Mljevenu puretinu sam popržila sa sitno narezanim porilukom i naribanim đumbirom i dodala šećer, soja sos i sol.
Posebno sam popržila sitno nasjeckani kupus, sojine klice i (krupno) naribanu mrkvu, dodala soja sos i umiješala prvu smjesu sa mesom.
Nisam koristila škampe jer ih MM ne voli.
A onda je nastupila katastrofa (još se divim kako nisam sve zafikarila u smeće). Išla sam ih raditi s namjerom da potrošim kore za štrudlu. I sve sam pripremila (naravno da sam to radila iza 21 sat kad je dijete zaspalo i nijedan dućan više nije radio) i skužila da su se kore "malčice" posušile.
I smuljala sam neke rolice ali zbog poluraspadnog stanja kora sam ih posložila na masni papir, malo premazala uljem i pekla u pećnici.
Bile su fine a drugi puta ću ih probati pržiti u ulju.
mama nataša, ja ih malo pokvasim voda/ulje/mlijeko mješavinom pa ih lakše rolam. no, onda se moraju isti čas hitati u ulje jer se inače čekajući zalijepe za podlogu pa se opet raspadaju.
i treba ih jesti dok su vruće i hrskave, kasnije omlitave.
Za ove kore je trebalo čudo :lol:
Ah, bit će bolje drugi put
mahune čušpajz i štrudl od višanja
juha FRANCAISE
Jučer bile lazanje s tikvicama, piletinom i šampinjonima
Pileća juhica i pašta u umaku od brokule sa parmezanom
Cure imam jako puno višanja i htjela bi napraviti štrudlu,pa bi trebala recept :mrgreen:
Riblja juha i gnocchi sa salsom od patlidzana, tikvice, paradajza, za desert dinja s malinama i sladoledom od vanilije. Hmmm, mala ljetna gozba :mrgreen:
Ana, imam ti genijalan recept za pomalo neobičnu štrudlu. Donio ga je mm s posla i svi se uvijek oduševe.
Prvo napraviš smjesu tako da izmiksaš sljedeće sastojke:
-3 jogurta
-1 i pol čaša (od jogurta) grisa
-1 i pol čaša (od jogurta) šećera
-1 i pol čaša (od jogurta) ulja
- 2 jaja
- 1 pecilni prašak
- 1 vanilin šećer
Potrebno ti je jedno pakiranje od 1/2 kg (12 kora) gotovog tijesta za štrudle i višanja od oka.
Slažeš ovim redoslijedom:
2 kore + jednu šeflja smjese premazati po cijeloj kori; na to ide
1 kora + jednu šeflja smjese premazati po cijeloj kori; na to ide
1 kora + jednu šeflja smjese premazati po cijeloj kori i na to staviti višnje (ili bilo koje drugo voće, npr. jabuke ili trešnje, ili sir, orasi s ribanom čokoladom i grožđicama...) Zarolati i staviti u nauljeni lim.
Dakle, sve skupa 4 kore za jednu štrucu. To ponoviti tri puta.
Peći na 180°C u zagrijanoj pećnici nekih 25 minuta.
Stvarno je odlično i puno je jednostavnije, nego što možda izgleda ova moja litanija. :)
Ako ti ostane smjese slobodno premažeš štrudle prije pečenja ;)
:lol:Citiraj:
Linda prvotno napisa
jednu šeflju- i još sam kopipejstala tri puta :oops:
E, viš, to ne znam. Uglavnom mi (mu 8) ) ne ostane. Ti si to već radila?Citiraj:
Mama Nataša prvotno napisa
ovaj štrudel je savršen ja radila neki dan... kad se čita recept čini se komplicirano ali za čas se uđe u štos. a šta je najvažnije priprema traje 10 min max i 25 dok se ispeče za pola sata savršen desert!
Jel' da je mrak? I nikad nije suha kad odstoji, nego baš kako treba.
Jesam, nisam sigurna da li su isti omjeri ali slično je.Citiraj:
Linda prvotno napisa
Uvijek si ostavim malo za premazati. Odlična je sa borovnicama :)
ma super je to što se može s bilo čim napravit ja jednom radila i sa svježim sirom, umutila jaja, šećer i sir i :mljac:
Najtoplije preporučam kombinaciju: mljeveni orasi, naribana čokolada i grožđice. Božanstveno!
Linda recept je mrak :mljac:
Još mi samo trebaš reći što je šeflja :oops:
Krem juha od tikvica i tijesto s mljevenim mesom (puretina).
Desert voćna riža.
Sutra se definitivni bacam u isprobavanje štrudle ;) .