ja cekam da se luna javi s jos nekim minusom pa da se ubijem.
Printable View
ja cekam da se luna javi s jos nekim minusom pa da se ubijem.
Neće to biti tako skoro, srce ti može biti na mjestu. Zadnja dva dana jedem onaj Milka sladoled koji mi samo na izgled djeluje kao da ima 2547 kalorija! :roll:Citiraj:
mikka prvotno napisa
ima i toga na stolu ... :oops:Citiraj:
MGrubi, za početak reci mami da si na dijeti, i da te od sada nudi samo marelicama i nektarinama
jep, ali nisu mi to međuobroci od gladi, nju uglavnom ne osjećam (nemam kad) :/ , nego mi nešto jednostavno fali, i kad stamanim kutiju sladoleda opet je praznina tuCitiraj:
I obično ako userem s nečim prvim, neminovno si dozvolim i drugo (u stilu: i tako je "propalo"), a vidim i ti djeluješ na isti način
i to isto...Citiraj:
MGrubi...fali ti odmora. Mislim da, kad bi se odmorila, imala bi i vise motivacije za dijetu. Ovako ti snaga volje popusta jer ti tijelo stalno ima osjecaj da se mora bildati energijom iz slatkisa. Ili si samo nervozna jer si umorna pa jedes slatko. Meni se redovito desava.
no biti će takvih situacija još puno, ja bih bila najsritnija da se mogu klonirati pa da stignem napraviti sve šta zamislim
kako mršavi riješavaju takve situacije?
kako mršavi (normalne težine) riješavaju manjak energije?
da otvorim drugi topic s tim pitanjem za "mršave"? :mrgreen:
i kod meneCitiraj:
Drugi razlog, koji aktivira ovaj prvi, je neko unutarnje nezadovoljstvo. Bar kod mene
tipičan okidač ovisnosti
no zašto padam na hranu? .. e a htjela sam studirati psihologiju, bar bi sad sebi mogla pomoći ako ne nikom drugom (a opet kažu da su u posolara najgore postole :/ )
mogu kriviti roditelje, pis of kejk - znam najmanje jednu vrstu hrane za bilokakvu tegobu ili bolest
mogu kriviti MM-a (zadnjih dana njemu se baš i nevečera - i onda se ja iznerviram jerbo je čitav dan slabo jeo i stamanim kolač kojeg sam mu donijela)
možda kombinacija: odgoj+hedonistička narav , najvjerojatnije
Monti mi paše upravo radi mog hedonizma, zato sam i ljuta na sebe što ga se ne držim
uvijek sam tražila prehranu/dijetu koja bi mi bila savršena (a probala sam ih brate mili...uuuu...) i onda ću kao smršaviti i biti kakva trebam biti
i sad sam je našla..... sad mi fali energija
riješenje mi je u promjeni odnosa prema hrani
muke reči, ali kako riješiti to (znam nema ništa preko noći)
možda ima koja pametna knjiga?
cure :*
Naravno da ima linkić:
http://www.montignac.com/en/index.php
Ima i iscrpna lista namirnica s obzirom na GI.
http://www.montignac.com/en/ig_tableau.php
Ne javljam se baš puno jer se ne važem. Malo gore, malo dolje.
Ako trebate linkiće ili informacije, imam njegove knjige ( Jedem, dakle, mršavim / Montignacova dijeta / Montignacovi recepti i jelovnici), ali uglavnom sve vam piše na njegovoj stranici.
Mene ubio GI lubenice koje se nikako nisam spremna odreći. Pijem riblje ulje i pivski kvasac.
Pijem premalo vode pa zato i sve stoji gdje stoji, no nadam se pomaku jer sam počela intenzivnije vježbati.
Grubi, pita te Grinto čime si se ogriješila ovaj vikend, dakle samo grijesi...
samo grijehe i imam :oops:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
nisam se ni trudila biti na Montiju, pokušavala sam se naspavati, mislim da jesam , tako da od jutros krečem nanovo :/
i već sam skeptična
ručak: pečena koka + mahune, sir
večera: zapečene tikvice sa sirom
dobro zar ne?
Uf, uf..
Od kako sam se ja "odrekla" montija i kolektivnog praćenja težine na ovom topiku, nisam "zgriješila" već tri dana! :nono:
Da pokušaš i ti obrnutom psihologijom?
evo i mene opet. otkad sam objavila da odustajem, u stvari sam se hranila jako lijepo, vjerujem da su i vrucine tome pridonijele. ne striktno po montiju, ali zdravo, puno voca, lesade, meso na rostilju, ok - sladoled (to se stvarno mora kad je 'vako jako vruce) nesto malo i slatkog (jeste li probale Lindtovu s narancom? - paf u nesvijest od odusevljenja!), ali sad sam nekako opet jaka i nisam zgadjena u odnosu na svjezi kravlji sir.
vagala se nisam, mislim da u stvari i nema nekih pomaka (naucila sam da je dobro sve sto nije pomak na vagi udesno), ali sad imam volju vratiti se monticu. sve sam nabavila, jutros smazala integralac i sir, oko 1 - acidofil light, za rucak piletina i svjeze povrce, za veceru nesto lagano, vjerojatno jogurt.
eto, opet sam u sedlu. cak vjerujem da cu kad se rijesim nagomilanog stresa i krenem na jug na godisnji - zivjeti savrseno.
Konačno još jedna dolje!!
1. MGrubi (15 kg) 12 to go
2. summer (8 kg) 4 to go
3. Irchi (8 kg) 1 to go
4. Tiwi (10 kg) 3 to go
5. Marinna (10 kg) 2,5 to go
6. cvijetak (10 kg) 7 to go
7. Marinchi(10 kg) 3 to go
8. flower (8 kg) 2 to go
9. buby (10 kg) 2,3 to go - 1,8 to go
10. mikka (20 kg) 13 to go
11. babyiris (30kg) 25 to go
12. taniaz (8 kg) 4kg to go
13. lola24 (30 kg) 14 to go
14. skviki (15 kg ) 9 to go
15. Igor od Ane (6kg) 1 to go
16. Dolisa (6 kg) 4 to go
17. Ana...(8.5) 7.5 to go
18. roby (7 kg) 2 to go
19. tileo02 (12) 5 to go
20. Cubana (14kg) 8 to go
21. Linda (5 kg) 1 to go
22. Djenka (20 kg) 17 to go
23. Ana (5kg) 1,5 to go
24. Luna Rocco (14 kg) 6 to go
25. k2007 (6 kg) 3 to go
26. tik-tak (8kg) 3 to go
27. ninaxy (20 kg) 18 to go
ja se bila neki dan vagala nakon (obilnog) rucka i situacija je bila 71 sto znaci da sam na listi ko prije mora
1. MGrubi (15 kg) 12 to go
2. summer (8 kg) 4 to go
3. Irchi (8 kg) 1 to go
4. Tiwi (10 kg) 3 to go
5. Marinna (10 kg) 2,5 to go
6. cvijetak (10 kg) 7 to go
7. Marinchi(10 kg) 3 to go
8. flower (8 kg) 2 to go
9. buby (10 kg) 2,3 to go - 1,8 to go
10. mikka (20 kg) 11 to go
11. babyiris (30kg) 25 to go
12. taniaz (8 kg) 4kg to go
13. lola24 (30 kg) 14 to go
14. skviki (15 kg ) 9 to go
15. Igor od Ane (6kg) 1 to go
16. Dolisa (6 kg) 4 to go
17. Ana...(8.5) 7.5 to go
18. roby (7 kg) 2 to go
19. tileo02 (12) 5 to go
20. Cubana (14kg) 8 to go
21. Linda (5 kg) 1 to go
22. Djenka (20 kg) 17 to go
23. Ana (5kg) 1,5 to go
24. Luna Rocco (14 kg) 6 to go
25. k2007 (6 kg) 3 to go
26. tik-tak (8kg) 3 to go
27. ninaxy (20 kg) 18 to go
sad sam opet kod svekija, ali nema sveki da kuha, samo je svekar dosadan ;)
trudim se ne jesti iza 8 navecer i zasad mi uspijeva. ali zato svaki dan pojedem nes slatko sto nije crna coksa :roll:
i tako, dan po dan. ovdje nemam vagu, pa moram cekati da se vratim doma (ili cu ju kupiti da imam i ovdje pregled situacije). malo je problem sto po ovim vrucinama neidem bas van, stalno sam doma, pa kolko god ok jedem opet nis ne trosim. ili?
vidjet cemo, curke moje, vidjet cemo. :* svima
Ja sam ovu, osmu, kilu potepla jedući Milka sladoled svaki dan :shock:
ma ziher ima nesto u tom ne jedenju iza tolko i tolko sati. iako sam ja ne tako davno mogla strusiti veliki sendvic s prsutom, nesto slatko i po pola litre mlijeka ili cedevite neposredno prije spavanja (a to bi bilo izmedu ponoci i recimo 4 ujutro), i ne bi se debljala. :? pa ti budi sad pametan.
Luna i ostale, bravo! Zavidim...
A ovo o sladoledu svaki dan i mrsavljenju je moj nedostizni ideal :mrgreen:
Ja stojim. To jest, mrsavim tijekom tjedna, onda za vikend idemo negdje ili smo na moru pa pojedem sendvic ili popijem sok, i onda vratim sto sam smrsavila. :roll: Dakle, vise discipline mi treba. What's new...
A morat cu ubaciti i ovo s ranijom vecerom - ja veceram nakon sto uspavam bebaca, dakle jedem oko 21:30 - 22. Tek tad mogu mirno sjesti i pojesti nesto uz neku seriju ili film - ali morat cu to pomaknuti ranije. Ocito i to utjece.
Pozdrav svima!
Evo da se i ja malo javim, da ne pomislite da sam odustala :mrgreen:
A imam za prijaviti i jednu kilicu dolje, znači još "samo" 17 to go.
Inače, mene ubijaju lubenice, ko bi im odolio kad ih nema cijele godine, a ja sam se baš u sezoni lubenica odlučila za dijetu. I otkad sam ih počela tamaniti, baš primijetim kako se kile ne daju, i kako nakon njih trebam još nešto.
Nego, zanima me gdje vi nalazite sir s 0 % masnoće, i kakav je to sir? Jel ima i nekih tvrdih ili samo svježi kravlji? Ja sam pronašla samo sir sa cca 10 % mliječne masti, što mi se za Montija ipak čini malo previše.
Luna Rocco, ninaXY, jedna ali vrijedna :D
oj Veliki Grinto :(
jučer i danas sam izdržala do ručak, s tim da sam danas još i "pala" na ručku jerbo nisam ništa pripremila sinoć, pa je bio bolonjez
jučer:
-kava, int. kruh. marm.
-acedofil
-kotlet, mahune, krastavci
-kava, sladoled, piškote, grožđe
-jaja sa sirom
(i onda je mala dobila temp. i nije zaspala do 23h a ja sam od nervoze stukla 2 šnite orahnjače)
danas:
-kavax2, int.k+m
-sendvič s salamom
-bolonjez
-sladoled
...
u katastrofe
opet sam neispavana :(
sutra je novi dan, jovonanovo
Ja ne znam sta mene tjera uopce da citam ovaj topic. Valjda mi je sveki digo zivce pa trebam nekom prigovarat kad njemu nema efekta. :mrgreen:
Imate li vi djevojke kakve hobije? Bas je neki dan u nekoj emisiji, mislim da je bila Latinica, al nisam sigurna, samo sam tog nekog psihica/psihologa ulovila.... Kaze covjek lijepo da nas na sve to tjera nasa unutarnja praznina.
Bila je doduse rijec o citanju traceva, al meni se to sve cini isto, jel gutas traceve il sladoled. Potreba za popunjavanjem vlastite unutrasnje praznine uglavnom se smanji kad doticnu prazninu prihvatis kao dio sebe.
MGrubi se na jednom drugom topicu zalila kako je umorna, pod stresom i sl, al je usput imala i izgovore za sve moguce ponudjeno, pa sam ja odma zlocesto (al vjerujem i istinito :saint: ) primijetila da bas i nije spremna na promjenu. Posto me ignorira na tom topicu evo mene ovdje da malo cackam: kupi sobni bicikl ako vec neces na cestu!
:lol:
upa mi je u oko orbitrek, ali bi me MM ispila do besvjesti da počne skupljati prašinu, (ka daska za trbušnjake, 2 utega, steper...) a i dala bi mu doživotnu shut-up kartu
imam ja hobije: vrt, cvijeće, šivanje, izmjene interijera, exterijera , izrađujem drveni stolič za kavu...
ali NEMAM VREMENA :( i onda mi se ideje gomilaju, i gomilaju, i pritišću i moram ih nekako #izbrisati", "odgoditi"... a kad se našopam sva krv ode u želudac i mozak je onda off line
ja radim 7,30-12,00, i još 3 sata kući kad mala spava ili je mama pričuva, MM radi 12-20, tako da sam sama s njom
eto danas ne idemo na kupanje jer je mala bolesna .....
jedva stignem kuću spremiti (najnužnije)
Organizirat cu seminare:
Kako smanjiti ocekivanja prema sebi
Kako smanjiti ocekivanja prema partneru
Kako sve stici nakon sto smanjis ocekivanja
Uvjerena sam da bi se ubila od para....
očeš primati kartice :mrgreen:
imaš pravo za izgovore
Ludi smo, dogovorit cemo se, cekaj da registriram obrt za intelektualne usluge pa se javim s detaljima. :mrgreen:
Grubi, hajde probaj kompenzirati:
ako usereš ručak, za večeru smiješ samo voće. I još k tomu: ako si za desert pojela slatkač, okani se piškota, majku mu!
Eto, to ti Grinto ima za reći!
:x
evo pokušati ću večeras
zaozbač
AdioMare, tj. Veliki Grinto, ako trebas spijuna, tu sam.
Grubi, nema ti majci, sad se ne'š izvuć'! :lol:Citiraj:
marta prvotno napisa
Hobiji?
Pa meni je vecernje jedenje sladoleda uz omiljenu seriju/film hobi :mrgreen: Zao mi je sto mu se ne mogu i cesce posvetiti...
Za ostalo nemam vremena.
Ja se danas isto mogu lagano pokriti usima...za dorucak - kruh, rucak - kruh i jogurt - vecera - sendvic: kruh sa sirom+pola kutije napolitanki...
:shock: :oops:
Nije mi lako...
Ovo je ono kad se pocne jesti da se "popuni praznina"... :roll:
Dobar ti je hobi, summer, samo mene više muči spomenuta goruća praznina koju (navodno) gasim sladoledom :/ .
Meni je sladoled - samo sladoled, mlijeka mu u prahu, od kad mu se promijenio sastav? :mrgreen:
Eh, Dolisa, lako ti se sad kad si smrsavila pokriti usima - moje ne pokriju nista :mrgreen: Ma ne nerviraj se, sutra ce biti bolje :*
AdioMare, ja ne mislim da imam ikakve praznine (osim u zelucu) koje punim sladoledom ili drugom hranom. Nisam comfort eater, osim kad sam bas umorna. Zadovoljna sam svojim zivotom, svojom obitelji, brakom, poslom, placom, ne bih uopce puno stvari mijenjala, prilican sam optimist... Ali uzivam i u hrani. Sladoled pojedem umjesto vecere. Ne znam, mozda ta famozna praznina nije bas uvijek razlog :mrgreen:
Pa, to ti i pričam. :)Citiraj:
summer prvotno napisa
:*
slazem se da nije sve u popunjavanju praznina. ima nesto i u cistom hedonizmu, mljac!
Bila sam uvjerena da sam napisala "ni ja ne mislim..." :)Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
ali ako poslije imas griznju savjesti i pitas se sta ti je to trebalo, onda to nije hedonizam nego jednostavno pretjerivanje. a ako nemas grizodusje zbog litre slajosa i pola kile celulita gratis, onda ni ne spadas na ovaj topic u smislu osobe koja drzi dijetu, nego eventualno ko ja, u smislu zabadala i spijuna.Citiraj:
sandraf prvotno napisa
Citiraj:
marta prvotno napisa
:lol:
:mrgreen:
izdržala samo jučer Montija
bravo ja
Ooohooo, nadam se da će Grinto uskoro ići na burzu rada. ;)
ma nisam mislila da se ubijes od kile sladoleda. nego onako na fino - jedan king, zdjelicu quatro, koji mangum (ne sve u isti dan). uspavas dijete, stavis glazbu, izvadis sladoled da se dobro smeksa, ako je zedjelica (a cesto je) - uzmes veliku zlicu, kapnes kap nutelle rastopljene na dnevnoj temperaturi (ili malo preljeva za palacinke), ako imas bananu, stavis par komadica banane i dobro promijesas, zagrabis velikom zlicom, stavis sladoled u usta, zatvoris usta i pustis ga tako malo na jeziku. progutas.Citiraj:
marta prvotno napisa
jel netko spominjao grizodusje? nemam ja to :mrgreen:.
ti s isto zabadalo i spijunka :PCitiraj:
sandraf prvotno napisa