A što kažete na ovo: Lavera-mlijeko 20
http://www.aromaterra.hr/shop/index....at=55&group=18
Printable View
A što kažete na ovo: Lavera-mlijeko 20
http://www.aromaterra.hr/shop/index....at=55&group=18
mozete mi reci kolika je cijena lavera mlijeka i zar nije mali faktor 20 ,npr za dijete od godine dana.ja sam bas danas kupila onu malu kremicu od dm babylove ,mineralna zastita al spf50.htjela sam ja manji ali bas oni nemaju manji.il ja nisam trazila dobro.
Lavera nema vece faktore od 20 jer se preko 20 mora staviti jos brdo hemije. I meni je na pocetku delovalo malo, ali obzirom da se ne izlazemo direktno suncu(izmedju11 i 5), pokazalo se kao dovoljno.
Ja sam otišla u apoteku sa svojom djecom. Mi smo svi žuto prozirni (genetika) i magistra nas je sve vidjela i dala nam mikrosun zaštitni faktor 25, dakle to je linija od Daylonga za malu djecu s mineralnom zaštitom i faktor nam je bio dovoljan. Naravno, mi smo na suncu negdje do 10, nakon toga je obavezna bijela majica za klince (kad ih nemogu maknuti sa sunca) i onda opet popodne od recimo 17 sati. Meni se čini da je zaštitni faktor iznad 30 nebuloza. Nevidim razliku između faktora 25, 30 i 50, osim u sastavu.
Ja sam inace koristila Microsun i Daylong i bila super zadovoljna. Onda su prosle godine nahvalili Laveru i ja ju kupila. Na plazi smo maksimalno do 11 ujutro a popodne dolazimo tek oko 17:30 ili 18. Sokirala sam se time sto sam stavila Laveru i to deblji sloj i cure su mi lagano dobile crvenilo. Full lagano ali svejedno. S Microsunom i Daylongom nikada nisu pocrvenile. Bacila sam Laveru, zalila potrosene novce i vratila se Microsunu i Daylongu. Tako cemo i ove godine.
Mi od Lavere nismo ni malo pocrveneli(a ja inace uvek pocrvenim bar malo na pocetku). Ali, evo i ja se dvoumim da li da kupim Laveru. Cekam da je dobiju vec deset dana. I danas je napokon nadjem ali kosta 17 eura! Fakat su preterali. I prosle godine je bila skupa ali ne bas toliko. Sada sam u potrazi za alternativom.
kupila daylong baby faktor 30, nadam se da će biti OK:-)
Je li ima netko iskustva s ovom kremom - L'Erbolario - Piccolosole?
To sa zaštitnim faktorima na prirodnoj bazi sam i ja čula, čak sam i vidjela bočicu i nema broja, a ne kužim što to znači. :zbunj:
ja naručila ovu http://www.lovingnaturals.com/
prva je na ovoj listi, mada nisu na svim listama isti pri vrhu :unsure:
http://www.ewg.org/cosmetics/report/...een&&showall=1
Ne znam kojih od Coppertona ima kod nas (ili blizu), dosta njih je pri vrhu.
Može li me tko prosvijetliti vezano za rok trajanja krema sa zaštitnim faktorom? One koje sam gledala imaju "novu" oznaku (12m od otvaranja) gdje nije naveden datum proizvodnje, a ni rok trajanja u obliku datuma. Možda je krema na polici 2 sezone, a to ne mogu nikako znati...ima li to veze ili ne?
Mi ćemo ove godine ovim redoslijedom (pošto ćemo biti puno na moru i suncu, a već ih i sada za vrtić i izlaske mažem):
Daylong extreme SPF 50+
Daylong Baby SPF 30
Daylong Ultra SPF 25 sprej
Lavera Sun SPF 20 kinder
Možda se čini puno, ali, nas je pet, a ove kreme kotristimo i MM i ja.
Razmišljala sam i o ovome
http://www.oshadhi.hr/shop/hr/babasu...i-za-suncanje/
Cure a taj Daylong je li to nešto prirodno ili...?
Gledam reklamu na Tv pa kažu dovoljno je namazati se jednom, pa me to malo buni, nekako si mislim da je to neka teška kemija, ako je dovoljno namazati se jednom, ili sam ja nešto pobrkala :zbunj:
Ha, nije baš najprirodnije, u smislu kao Lavera ili Oshadhi, ali je kvalitetno.
Ima i kemijske filtre, osim ova Baby SPF 30, ona ima samo mineralne, kao i ovi prirodni preparati,
ali meni je nekako za početak i za ovako jako sunce ipak 30 možda malo premali faktor, pogotovo i Laverinih 20, tako da mi je ovo nekakav kompromis
La Roche Posay ima akciju u određenim apotekama 1+1 - za jedan kupljeni proizvod za sunce za tijelo se dobije jedna krema za sunce za lice. Ja sam kupila za dijete kremu za sunce (za djecu 50+) i dobila još jednu za lice za sebe.
Da li netko zna iz kojeg bi se razloga krema sa mineralnom zaštitom trebala nanositi 30 minuta prije izlaganja suncu (tak piše otraga na deklaraciji)? Radi se o Babylove kremi za klince SPF 40 čini mi se.
mi smo kupili od dm, onu sensitive liniju bez mirisa i boja, zaštitni faktor 5o, nanosi se neposredno prije izlaganja suncu.. magistra iz ljekarne je rekla da i ona tu uzima za svoje dijete jer su njihove jako kvalitetne, prolaze dobro testove, čak i bolje nego razvikaniji proizvođaći...
Eucerin, kao i prethodnih godina.
A je li netko našao Babylove kremu u DM-u?
Ja u kojem god sam bila, nisam nigdje vidjela.
Vichy dječja krema za sunčanje u spreju 30+
jedino joj na to koža ne reagira
od svih drugih se osula
Mi cemo Laverinu, faktor 15 i mozda, mozda uzmem 20.
Na more idemo ujutro i budemo do 10 sati i popodne poslije 16 h.
Izmedju gotovo uopce ne idemo van (osim ako je nesto hitno).
Ja sam koristila Mustelu i bila prezadovoljna, onda prošle godine Avenovu 50 i bila isto zadovoljna, e ove godine ćemo na moru imati skoro 3 g i 4 mjeseca, pa sada razmišljam, što da kupim...nešto prirodno ili najnormalniju Niveu ili nešto od DM-a??
Koje su to kreme za sunčanje s prirodnim sastojcim; može te li ih nabrojati poimence, molim vas?
Inače DM provodi edukaciju o suncu, kremama za sunčanje po vrtićima...vidjela sam da tete imaju one sprejeve za sunčanje za klince od DM.
Inače zanimaju me ti testovi, jesu li oni "potplaćeni" pa su zato negdje neke kreme ocjenjene s super ocjenama, a negdje koma?
Ja ovaj OKO test ne kužim, i ako ima prijevod s njemačkog ja ne mogu nači ocjene krema pa pomoć
http://www.oekotest.de/
Inače našla sam neki svoj stari blokić, možda su podaci baš s ove teme gdje su ovako bile ocjenjene kreme za sunčanje
OKO TEST
1.Vichy, L'OREAL, Lancom ,Lancaster, Garnier, Eucerin= 0 najgora ocjena
2. La Roche Posay i Aven = 1
3. Cadeavera, Nivea Sun=2 zadovoljava
4.Lidlovo mlijeko, Cien, Ladiol, Sun Ozon, SundanceF20=3
5.Dr. Hauschka, Lavero, Sante Welda =4 ali one pak imaju sumnjivi UV filter
Kaže Davor, sva brendirana sredstva dolaze s koma sastojcima, već kod sasvim malih ZF, a ova manje brendirana tek od ZF 12......
sorry ako sam nekim kremama krivo napisala naziv, malo mi je nečitko
Evo još mi piše da je Coperton alergen
Bubchen-ima alkohola
mislim da se samo Mustela može koristiti od 0 mjeseci Avenova je tek od 6mj. nadalje kao i Micro sun , Micro ban od Springa i Daylong tek od tri godine....
Ne znam, ja sa svojom obitelji imam odlična iskustva s Nivea kremama, preciznije, NIVEA SUN KIDS MOISURISING SUN SPRAY sa zaštitnim faktorom 50+ tako da smo ove godine opet ostali vjerni NIVEI.U svakom slučaju do 10 sati smo vani, a iza toga do najmanje 17 sati smo pod krovom.
Danas sam u ljekarni vidjela tu kremu, ali na kutiji piše zaštitni faktor 50:?:
I sada mi ništa nije jasno, jer je ta krema navodno na prirodnoj bazi i ne bi trebala imati tako veliki fakto barem po onom što mi je žena u ljekarni na Hvaru objašnjavala.
Pokušala sam dobiti više informacija u ljekarni, ali nisu mi znali ništa reći, kaže da su nema dugo dobili tu kozmetiku pa da ne znaju.
Ljekarna je u Vlaškoj preko puta Kvatrića, eto ako nekome treba i ta informacija.
Vidim da nisam dobro citirala, radi se o kremi L'Erbolario - Piccolosole?
na biomedisovim stranicama postoji uljni losion za sunčanje,potpuno prirodni proizvod,na bazi mrkve,mislim da je link www.biomedis.hr,ali,mislim da ga trenutno nemaju u ponudi
Jel je netko naišao na kremu ili sprej koji se lako razmazuju i ne ostavljaju bijele tragove??
Dosada imam iskustva sa Mustelom, Babylove i prošli tjedan sam kupila Laveru, ali sa svakom imamo problem kod mazanja,
a da ne govorim da polude kada im mažem lice i uvijek uz rub vlasišta i oko usta im ostane lagano bijelo.
Ja sam malo iznenađena, kupila DM sun dance kids sonnen milch 30, nakon što sam namazala kćer obukla sam joj svjetlo plavu majicu i krema je izgrizla majicu tako da je sada s bijelim flekama. To mi se prije s njihovim kremama nije dešavalo !?...
meni su u ljekarni preporučili Avene s mineralnom zaštitom faktor 50 (još sam posjetila više ljekarni da vidim što će mi preporučiti, da čujem više mišljenja :lol:)
mazali smo se par puta i super se lako razmazuje, ostavlja fleke, ali bitno da štiti, nema veze za robicu
jedino me muči što ako bebi ta krama dođe u usta, tj. da li da mažem šakice kad ih stavlja u usta ili ne? zasad nisam, ali opet onda su joj šakice nezaštićene na tih par minuta što prohodamo po suncu od hlada do hlada
Cure da li su vam ostale, masne-žute fleke ili je i vama robica "pojedena", apšisala, dakle kao kad na robu recimo padne domestos ili varikina :unsure:?
nama od avene kreme ostaju rozaste fleke kao od gline, tako nešto, niti "pojedeno" niti masno
Koja vam se krema čini boljom što se tiče mazanja i razmazivanja i prirodnijom: Lavera dječje mlijeko faktor 20 ili L'Erbolario - Piccolosole faktor 30?