Prava si majstorica Migulice, i čestitam na nagradi! :klap: :naklon:
Printable View
Prava si majstorica Migulice, i čestitam na nagradi! :klap: :naklon:
Radila sam nesto bas za curice, vile prijateljice leptira... meni se svidja ova koja spava u ona koja sjedi poturski, makar sve imaju malo krumpiraste, pregrube face...za vile
www.fotki.com/migulica
Preslatko! :love:
stvarno si majstorica...
šteta što nisi uspjela korak po korak stavit izradu ponija,moja Jana ga želi za rođendan...
Budem pogledala, ali sumnjam da sam uspjela tako u fazama uslikati...
:klap:
Krasno! :klap:
Bila si rekla za boju puti da kupim bronzu? U "sve i svašta" je nemaju. Gdje mogu još pogledati?
Neko vrijeme nisam gledala ovu temu... kad ono preraslo u remek djela. Vile i leptirići su definitivno moj favorit :heart: PREKRASNA JE!!!
Hvala... malo mi neke vile lice na pande s onim ogromnim plavim gdje bi trebale biti oci, no,...
Lailah, boja puti...pinku yute, pinku ruzicaste i pinku neke smedje... i mijesi, jer ovo sto vidis , nije samo ta broncana, nego ja uzmem i udri, ako pretjeram razblazim sa osnovnom bijelom. Poigraj se, fakat nije tesko cak ti je dovoljno zuta i ruzicasta ako nemas smedje. Ide to 100%!
migulice nemam ti što reći nego svaka čast :naklon:
stvarno si kreativna :yes:
veliko hvala tebi što si svoje radove podjelila s nama, nikad mi ne bi palo na pamet takvo što napravit da nisam slučajno otvorila ovaj topic.
upravo sam napravila svoju prvu probnu ticino smjesu, stvarno je lako za napraviti, al koliko treba mjesiti :unsure: ajme ruke mi odpale!
reci mi kako radiš detalje poput rumenih obraza, oči...
kupila sam boje u prahu, vidila sam da ima i tekućih boja pa sam mislila sa tim obojat, jel se može?
stella, nazalost od fotki ponyja sam ovo kaj sam stavila....
Ali znam da sam ga radila iz jednog komada, prvo od velikog komada izduzis vrat s glavom, zatim prednje i zadnje noge, pa ih u jednom trenutku precvikas skarama, tj. odvojis. lagano je, no morad probati, glavno da ti je smjesa mekana i podatna, a to ces dobiti tako da je u vecici stavi na radijator (ne prevruc) nekoliko sati prije nego sto krenes raditi ponyja (i svakih 20 min je okreces u vrecici da se podjednako zagrije...) probaj napraviti, fakat nije tesko.
Trenta, rumeni obrazi-mrvu boje u praju na prst pa na liceko...isti sistem kao i mi kad se rumenimo (ali mrvu, jer lakse dodati ak trebas jos nego micati ako je previse)
boju u prahu treba otopiti u alkoholu, ja koristim 1/4 male zlicice vodke i u tome razrijedim boju...Alkohol ce ispariti tako da nemas frke. Mozda je jedino vazno da je alkohol tiopa vodke jer nema boju ni aromu. Ponekad ti je dosta kapljica dvije alkohola da razrijedis boju u prahu. Ovi ili sto vec bojam kistovima ili cackalicama ili nekom prigodnom alatkom koju sam maznula Kori... :saint: Isto tako kad bojas velike kolicine mase, moras boju u prahu otopiti jer nisce se nece prozeti s masom. Dakle stavis na masu, boju u prahu, kapljica vode/doslovno) otopis boju i tek onda mijesis...
znači kad farbam smjesu, pospem ju s mlao boje u prahu i onda voda? ne alkohol?
i btw. glicerin=glicerol, a fruktoza je u prahu? jelda? :oops:
glicerol-da
fruktoza je u kristalicima-cini mi se, nije prah-sneekope fruktroza, dm, billa ili vec neki duckas-oko 23 kn
secer je u prahu-onaj koji ce ti dati smjesu-osn. bijelu
kapljica dvije vode na smjesu, u to-da se otopi-boju u prahu.
i udri mijesit!!!! :P
sto se tice fruktoze-glukoze, ima u dm-u kupiti glukozu tj. dekstrozu tj. grozdjani secer (traubenzucker), pakovanje ok 500gr nesto preko 11 kn
ako bojate vece kolicine smjese, onda je najbolje dodati boju u prahu u tekucinu (zelatina, glukoza, glicerol) prije mijesanja s secerom u prahu
Bravo! ko ce se svega sjetiti....
Taman sam nabavila sve i krećem sad umijesit smjesu,ali sam kupila DM fruktozu,nadam se da će bit dobra.I imam tri boje u prahu,dobro je da sam pročitala da ih moram s kap,dvije vode smješat...
Držte fige za smjesu za početak,a ako uspije,idemo radit ponija. :*
evo jos jedan sitan prijedlog prije nego krenes radit
ja sam jucer radila tortu koju sam cijelu prekrila s ticinom svijetlo plave boje + sto sam radila figurice i ukrase u drugim bojama.
ja sam pripremila 2 zdjelice u koje sam stavila secera u prahu i kad sam imala gotovu zgrijanu masu, jedan dio sam ulila u jednu posudu s secerom u prahu, a u ostatak tekucine (zelatina, fruktoza, glicerin) sam dodala mrvu plave boje u prahu i pomijesala i tek nakon toga ulila u drugu posudu i onda sam svaku pojedinacno mijesala i poslije mijesila.
ja uopce ne koristim rucni mikser za mijesanje, nego sve s kuhacom i kasnije kad izbacim na radnu plohu onda mijesim rukama kao tijesto i "brasnim" s secerom u prahu
Već sam zeznula :x
Naime,ja sam kupila želatinu fix,a ne onu za namakanje,nisam nikad niti jednu prije koristila, i to je meni sad sve tekuće kad sam izmješala sa šećerom u prahu :cry:
Super mi se fruktoza pretvorila u sirup,sad sam zdjelu stavila u frižider da vidim hoće li se to stisnut,jer je tekuće kao smjesaza palačinke.Ma užas!
koliko secera si potrosila?
! kg šećera.Piše na toj fix da se smixa sa 400 ml tekućine,i ja sam potrošila 1 i 1/2 na 600 ml tekućine.
jooooj, nije trebalo toliko tekucine...
sorry, ali nista od toga, ionako kaze izreka da se prvi macici u vodu bacaju...
ide ti tek par zlica vode na cjelokupnu masu
ovo ti se obicno odnosi na 400ml jogurta, vrhnja, sira....Citiraj:
stella prvotno napisa
Ma užas! Al mali mi je tu sa mnom,nij baš spavao koliko sam ja planirala,pa uopće nisam razmišljala da vi svi ovu u listićima topite sa 60 ml vode.koju da kupim onda,koja je bolja?
najbolje kupi malu vrecicu zelatine u prahu (najmanju vrecicu koju imaju). na poledjini ti pise da se stavi bubriti s 60 ml vode, a to ti je 4 velike zlice
Hvala,danas dok to ne umijesim kako treba,ne idem spavat! :lol:
Hvala T., javim kasnije kako je ispalo.
iiiiiiiiiii!!!!
Nema veze, baci ovo sto imas, fakat nikad nismo rekle kakvu zelatinu trebas....
samo se nemoj obeshrabriti, biti ce sve ok...
60 ml hladne vode
1 vrečica + zličica yelatine u prahu
8 zlica fruktoze ili glukoze (ja radim s fruktozom (ima u dm-u))
15 ml glicerina (apoteka-tekuči glicerin 50ml-19 kn)
1 kg šećera u prahu
postupak:
vodu zalijete na zelatinu, da nabubri
fruktozu stavite u lunčić, dodajte jednu zlicu vode i stavite na vatru, morate je otopiti da dobijete gusti sirup (pazi-između gustog sirupa i karameliziranog secera je mali korak!)
U taj sirup kad se mrvu ohladi (cca 10 sekundi) dodajte glicerin,malo po malo konstantno miješajući. Tu vruću smjesu dodajte polako u zelatinu i mijesajte da se otopi.
Šećer u prahu stavite u duboku posudu i napravite udubinu. Mlo pa malo ulijevajte smjesu i miješajte (ne kuhačom kojom kuhate redoviti rucak jer ce pokupiti miris). Uskoro ćete morati rukama mijesiti smjesu. U principu iskoristi se cijela kila šećera, ponekad ne, a ponekad morate jos dodati.
Smjesa mora biti kompaktna, nešto kao stari dobri plastelin. Spremite ju u vrečicu da nema doticaja zraka. kad radite figure, uvijek dopustite da se figure na zraku posusi i time ucvrsti. Bojate tako da dodate malo po malo boje u smjsu i mijesite dok ne dobijete zeljenu nijansu.
Kako nema kvarljivih sastojaka u smjesi ona moze relativno dugo stajati i time vam dopusta da stvari napravite malo po malo, a ne da svisnete noc prije rodjendana...
Nastavak uskoro...
to sam nasla na prvoj stranici....to je to
migulice, jesam ja to prepisala,ali sam gledala krive upute na želatini.evo,sad sam zamijesila i ofarbala rozo,i sad idemo ja ,mama i sveki pokušat napravit ponya!
Nismo baš kreativne,pa našpony baš ne sliči na ponya :/
morat ćemo nekaj drugo smislit
ma stavite plasticnu igracku na vrh torte, bit ce lijepa i takoCitiraj:
stella prvotno napisa
Ma to mi je zadnja opcija, da stavim igračku ponya ;)
Al ja cijelu večer kiparim i u jednom trenutku je Jana rekla "Mama,pa to je pony!" a ja sva ponosna da je dijete ipak prepoznalo skulpturu,nakon svih prijašnjih pokušaja gdje smo imali i psa i ovcu,... :lol:
Probat ću ga dovršit sutra,pa ću vidjet jel bude nas zadovoljio.Ma tako imam jaku volju,naravno da nije ni približno lijep kao migulicin,ali eto,moj prvi uradak,pa sam svejedno ponosna! :*
Uz malo prakse,stići ću ja vas ;) :*
ma daj ne pricaj, ako hoces pogledaj malo bolje pa ces vidjeti da je onaj moj bio prepun otisaka prirucnog alata, tako da nije bas savrsen!
grivu naribaj na ribez ili protisni sa suprotne strane riveza, a zalijepi ju tako sto ces komad smjese otopiti u malo tople vode...
i Podboltaj žglavu ponyju preko noci, ucvrsti ju salvetama jer bi se mogao "pognuti" dok se ne osusi...
i mogla bi nam ga pokazati ;) ?
a oko samo nacrtaj pazlivo cackalico, ali prvo model u papiru...i samo jedno oko je dovoljno! jer su teska, s druge strane stavi grivu!!!
i ako pogrijesis uzmi stapice za uha malo namoci u vodu i pobrisi viskove.
I to sve radi kad djeci vec frknes u krevet jer ti treba koncentracija....
evo i mene, cijeli dan mjesim..
uspila sam napraviti dvije figurice, nešto slično anđelima od migulice, za prvi put nisu loše, al treba vremena i strpljenja :/
zapravo mi treba dadilja :mrgreen:
no dobro, imam par pitanja:
koliko dugo mogu držat smjesu pa opet s njom raditi?
da li da je vlažim da omekša?
da li mogu od pola smjese pokriti tortu?
nemam crnu boju, imate li ideju što mogu upotrijebit umjesto nje?
moram sutra zvat trgovinu da vidim koliko bi čekala da mi pošalju.
još se bojim da će mi figurice biti preteške za tortu :/
trenta, treba bit dosta čvrsta torta da sve izdrži i meni se svidio recept koji je Linda napisala pod naslovom Ticino masa tu na receptima,pa si škicni ako ti bude odgovarala.
Sretno s figuricama! :love:
Nisam imala fotić,jer sam kod mame par dana,ali budem uslikala,al mi se nemojte smijat :lol:Citiraj:
migulica prvotno napisa
smjesu ne vlazit, drzati u vrecici, izbaci van zrak.
Unutar dva tjedna si sigurna...
kad krenes ponovo raditi
smjesa mekana i podatna, a to ces dobiti tako da je u vecici stavi na radijator (ne prevruc) nekoliko sati prije nego sto krenes raditi (i svakih 20 min je okreces u vrecici da se podjednako zagrije...) probaj napraviti, fakat nije tesko.
ovisi o torti koliko smjese....
i kad valjas moras JAKO poseceriti podlogu secerom u prahu!!!
nisi mi rekla jel mogu od pola smjese prekriti okruglu tortu promjera 28cm?
a što je najbolje prekriti ticinom da se ne otopi? biskvit? ili kad je gore krema moram tortu zamrznuti da bude tvrdo?