I još samo da dodam, mm ima sve pretrage na spolne bolesti, hiv ... sve je ok.
:)
Printable View
I još samo da dodam, mm ima sve pretrage na spolne bolesti, hiv ... sve je ok.
:)
Vidiš, svi dr. traže bezbroj nalaza, naš ništa nije gledao... samo je pitao za taj grozni, famozni fsh.
Ja sam tako u napasti da sve odgodim................... A opet, sve ove mjesece čekamo tu biopsiju i nadamo se... i sad kad je to došlo na red, meni uitnik nad glavom...
Jednostavno mi nije jasno zašto su svi nalazi važni doktorima, a našem ne? Pa čovjek ima 30 godina iskustva, da li to pripisati aljkavosti ili on ima šesto čulo i zna da je sa nama sve ok???
Ako ja ne zviznem ovih dana, neću nikad!!! :( :cry: :( :cry: :( :cry: :( :cry: :(
A Bože dragi,sad i meni 100 upitnika iznad glave!!!
Stvarno se doktori razlikuju skroz. :x
Pa zar stvarno dr.Reš ne bi to tražio da to treba? Ne mogu vjerovat. Vi imate nalaze na spolne bolesti,a mi ove ostale,i sad na kraju nisu potrebni nijedni :? !
Pa stvarno to zbunjuje. Taman se malo usrećimo kad eto opet nešto zbunjujuće! Kog da sad to pitamo i da dobijemo ispravan odgovor??
Uhhh...
Ajd nek se javi neka pametnija i iskusnija,pliiiiiz!!!! :*
:lol: Evo, belinda, znači, nas četvero zajedno imamo sve nalaze...
idemo tamo zajedno i neka sklepa dva bebača. Jednog vama, jednog nama... :lol:
:lol: čitaš mi misli!!!
Izgleda da je ovo film TKO JE OVDJE LUD?
Joj curke, sve vam zavidim... Vi ste već na "pola puta do uspjeha", a ja kao da nazadujem. Nikako da se MM i ja "dogovorimo s poslom" i drugim obvezama pa da odgulimo te pretrage što nam fale. Stalno ih iz nekog razloga moramo odgađati, ponajviše zbog posla. MM pogotovo. :evil:
ubacujem se samo da vam kazem da je mm u aprilu ove godine radio biopsiju u Splosnoj bolnici u Mariboru kod dr.-a Vlaisavljevica.i on je na razgovoru prije biopsije pogledao nalaze hormona i niti jedan nalaz vise nije trazio. kad je zakazan ,nakon par mjeseci,termin za biopsiju,trazili su da donesemo par nalaza: EKG,citavu krvnu sliku i urin !
nista vise nije trazio.
eto,nadam se da sam vam pomogla bar malo....
V&V baš mi je žao,evo vibram ~~~~~~~ da čim prije sklepate malo slobodnog vremena za napravit ostale nalaze,pa da i vi konačno krenete u akciju po vašeg malog :saint: !!!
Trunčicebalunčice,ajmo mi vjerovat dr.Rešu kao što nam i savjetuju curke,pa šta bude bude,a nadajmo se da nečeg bude ;) !!
Hellooooo eto ja malo švrljam i čudim se ovoj zbrci koju ste napravile s tim nalazima. Po mojim spoznajama zarazne bolesti nas neće spasiti od naše tužne dg. pa se nemojte s tim opterećivati. Ako spermića bude dr.-i će odraditi sve relevantne nalaze. Evo npr. ja sam bila u strašnoj panici zbog enterokoka u brisu cerviksa i uhvatila sam se u klinč s tom bajom kad ono niti smo stigli do IVF-a niti se dr.-i zamaraju tim enterokokom jer ga kao 99% žena ima. A ja se opterećivala time kao da cijela situacija o tome ovisi.
samo vi odradite tu biopsiju da vidite na čemu ste.
MM i ja se dogovorili da dajemo molbu za posvajanje! Eh sad, najradije bih stavila onog smajlića koji skače od veselja ali istovremeno me malo strah pa zato....:onajkojibojažljivoskačeodveselja) !
No bez obzira na bebića koji će na možda tako povećati obitelj i srca, još uvijek je ovo naš pdf jer idemo i u Prag..kad dođe vrijeme! I zato sad.. :D
drage moje
samo jedno pitanje glede kariograma - buduci da MM i ja trebamo obaviti tu pretragu, a kako bih ja trebala obaviti i vadjenje hormona 3. dana + TSH i fT4 te antitijela - pitanje glasi - moramo li MM i ja isti dan dati krv za kariogram ili MM moze kasnije dati krv, jer nece moci biti sa mnom na vadjenju 3. dan?
Jer ne bih htjela da me pikaju milijun puta...
Jos nesto - zasto se morate narucivati za kariotip kad sam zvala u labos i rekli su da oni to vade skupa sa svim sto moramo obaviti...? Zbog razgovora prije ili je to nekakav uvrijezeni postupak? Iako znam curu koja je samo dosla s uputnicom u labos i nitko je nije nista pitao je li bila na razgovoru ili ne...
Saznala sam da je na uputnici muska sifra dijagnoze N46 ali je isto bitno da M ima dopunsko inace placa doplatu. Tek se sa dopunskim upisuje Ne kod doplate.
:pusasvimaihvalanaodgovorima:
MM i ja smo za kariogram išli zajedno. Onda ti i nalazi stignu u jednom paketu.
jos nesto
moze li na jednu uputnicu ici - kariogram, mikrodelecija y kromosoma i f508?
pusa zahvalnica
To ti ne znam. Mi smo oboje išli na jednu ali samo za kariogram.
nama za kariogram nisu dali na jednu
meni je moja soc. gini rekla da to MM mora dati njegova opce prakse
saznala - kariogram na posebnu
ostalo moze na jednu 8)
i za kariogram se treba naruciti na pedijatriji
iako se nadam da necemo imati problema ako se pojavimo sa dvije uputnice za kariogram - svaki sa svojom - jer mi moja gini nije htjela dati za oba supruznika vec je rekla da MM mora uputnicu dobiti od svoje opce
eto.
I mi smo za kariogram imali svaki svoju uputnicu i bilo je ok.
Pozdrav svima,
Eto i mene nakon dužeg vremena. Prvo čestitke svim curama koje kreću u svoje prve postupke :D i držim vam fige da budu uspješni.
A mi danas odradili kontrolu na VV i prvi puta u zadnjih godinu i pol koliko se borimo sa ovom dijagnozom smo čuli od doktora jednu dobru vijest a to je da je zadovoljan reakcijom MM na Klomifen :D To su bili nalazi hormona iz 9 mj (tada je bila prva kontrola nakon 2 mj uzimanja Klomifena) i veli doktor da su nalazi super. Ovaj ga puta zbog toga nije ni slao vaditi hormone nego samo na spermiogram i smanjio mu je dozu Klomifena na 3 tablete tjedno. Uglavnom zaključak je da je doktor jako zadovoljan, a ja se i bojim povjerovati da smo i mi napravili prvi mali korak naprijed.
Inače samo da napišem da se nakon 2 mj terapije testosteron se povečao sa 8 na 27, LH sa 4 na 10 i FSH sa 19 na 40. Iako to meni izgleda katastrofa ja ću pokušati vjerovati da je to OK i da se takva reakcija očekivala
kia svaki pomak nalaza na bolje znači uspješnu reakciju na terapiju. I za to se mooooraš veseliti :D
kia, čestitam na poboljšanju i vibram za dalje.... :love:
PotpisujemCitiraj:
andiko prvotno napisa
kia... bravo za poboljšanje kod tm! :D
v&v...stvarno se nadam da ćete što prije napraviti sve pretrage koje vam trebaju i da idete na biopsiju! Ako sam bila dobro zapamtila fali vam inhibin? Ali, vidiš, naš dr. kaže da nećemo biti ništa pametniji ni sa bezbroj nalaza za ovo ili ono... važno je naći plivače, tako kaže on.
Ti ćeš pretrage o svojim hormonima brzo napraviti, ako je u ovom mom malom gradu trebalo tjedan dana za sve, onda možda u Zg ne treba duže čekati... ili griješim?
Samo, koliko te čitam imaš i ginek. zlicu prvoklasnu! Meni je moja odmah dala sve da napravim, pa ne radiš ti to iz ludosti... zar je švić-švoć da ne kuži da je to normalno napraviti. To su osnovne pretrage!
Zašto se odmah negdje ne naručite na biopsiju, ovako čekajući da napravite pretrage gubite vrijeme u neizvjesnosti, a ionako ćete na kraju htjeti napravit biopsiju? :love: :heart:
Jupi, kia, baš mi je drago :)!
kia super vesti :D
molim te reci mi da li je TM radio spermogram nakon terapije, posto i MM ovih dana zavrsava sa terapijom Klomifena (koja je trajala 3 meseca), pa planiramo da uradimo novi spermogram, i da prekontrolisemo hormone(mada su oni bili sasvim OK pre terapije).
kia cestitam na pomaku... nadam se da ce do kraja terapije bit puno malih boraca :love:
Full me zanima jel ko već bia na biopsiji i kakav je rezultat?
Kakva su iskustva s obzirom na FSH?
MM-u je FSH 25, kakve su nam šanse da se biopsijom nađe "plivać"?
ivana, mi idemo na biopsiju u nedjelju. Mm ima FSH 26.
Dakle, za par dana ću ti znat reć' jesmo li našli plivače.
Ne, kariogram na jednu uputnicu, Y-del i F508 zajedno na drugu. Pretrage se rade u 2 laba, pa zato. Pročitaj na prethodnim stranicama ove teme, sve smo u detalj objasnile. :love:Citiraj:
caroline prvotno napisa
Samo da :bye: i :* mummy!Citiraj:
MM i ja se dogovorili da dajemo molbu za posvajanje! Eh sad, najradije bih stavila onog smajlića koji skače od veselja ali istovremeno me malo strah pa zato....:onajkojibojažljivoskačeodveselja) !
No bez obzira na bebića koji će na možda tako povećati obitelj i srca, još uvijek je ovo naš pdf jer idemo i u Prag..kad dođe vrijeme! I zato sad..
Ako naša biopsija ne bude dala plivače i mi ćemo krenuti za vama. :love:[/list]
Ma u pravu si. Vjerujem da ćemo ipak, bez obzira na sve nalaze, ipak htjeti na biopsiju. Uvijek bi me kopkalo ono "što ako". Pogotovo sad nakon što MM šopam vitaminčićima! :lol:Citiraj:
trunčicabalunčica prvotno napisa
MM je danas radio spermiogram i biokemijsku analizu ejakulata, a nalaze još neznamo. Naime šalju ih poštom a to traje cca. 3 tjedna. Obavezno javi ima li kakvih pozitivnih pomaka kod vas i kakvi su vam hormoni nakon terapije jer su MM podivljali.Citiraj:
eliza prvotno napisa
Anadiko :* tebi i malom miceku
MM u doba kad je radia biopsiju FSH je bia 30 i nismo nasli nista plivaca, a sad mu je cak 34 :(
drzim fige da u vas ima mnostvo plivaca, a i sama znas da je sve ovo individualno, da nema pravila tako da te nasi rezultati ne ubiju u pojam :love:
Evo, "prijavljujem" jedan maleni pomak unaprijed! MM je danas pustio krv za onaj famozni inhibin-b! U Petrovoj, naravno!!!
Nalazi su tek za mjesec dana, iza Nove godine.
Ne znam zašto sam sretna zbog ovoga kad su rezultati vrlo neizvjesni, ali smijuljim se kao da sam dobila na lotu. :P
v&v svaki naš korak naprijed je dobitak na lotu zato se ti samo veseli i ~~~~da bu nalaz ok :love:
Kia, mummy - :D
Dobro je vidjeti da se nesto dogadja.
Kod nas zastoj opet, ali nema veze- prezivjecemo.
Muškarac trunčicabalunčice ima spermice uz FSH 26, to ohrabruje... :D :D :D :D :D :D
Malo sam istraživala, rezultat biopsije ukoliko je FSH <10 full obećava, a sve >15 pod UPITNIKOM... Naravno da me to brine, MM-u je FSH 25.
Idemo za 2 dana u Ljubljanu na dogovor...
Nervozna sam, spalit ću! :cekam:
A drage moje, MM je FSH 22,5, ali s obzirom na "činjenično stanje" i da mu je FSH u referentnim vrijednostima bilo bi upitno. No, vidjet ćemo.
Bok svima!
Cure ja dok čitam vas tek sada znam koliko stvari tek ne znam. MM ide u četvrtak kod dr.Č. prvi puta i pojma nemamo kaj nas čeka.
Želim vam od srca da što prije dobijete vašeg :saint:
:P
ma ništa vas strašno ne čeka...malo će TM popričati sa dr.,...nije nužno da će biti dr.Č...mene zapao mladi dr. M...pitat će ga sve o bolestima , i vašim pokušajima i tako...onda ide dati krv za hormone , uzorak za spermiogram i to je manje više to...nalazi se dugo čekaju...evo ja već 35 dana i to je to ...glavno da ste krenuli :)
sretno!
Hvala ti, da čula sam da se dugo čekaju nalazi. A mi smo svi tako nestrpljivi :/ a to ništa nejde na brzinu.
cekajte cure,ne valja visok FSH? mm ima negdje oko 5,to je u ref. vrijednostima,cak i nisko. koliko znam,ne valja kad je visok,a posto je u mm u normali,uvijek mi je to ohrabrenje i nada da se nesto moze promijeniti.