Jupi, iva_luca, složila bih se s time - jedan loš nalaz prolaktina nije neka indikacija, osim ako nije ono nebu pod oblake :D !
Printable View
Jupi, iva_luca, složila bih se s time - jedan loš nalaz prolaktina nije neka indikacija, osim ako nije ono nebu pod oblake :D !
bebomanka, bravo za tebe. kod mene je situacija takva da je kod povecavanja stimulacije rezultat bio sve gori, zato smo zakljucili da ako idemo na stimulaciju onda blagu. a meni je 40 god. menopur sam uzimala od 2, 3 , pa sve do 4 ampule na dan. ona najjaca je i najgore zavrsila.
maya, 3 js su odlicne, ako se sve oplode i transferiraju, velike su sanse. 4 menopura nije slaba stimulacija, mozda prije prejaka.
Ma, neće bit prejaka, po meni - mislim da je Luči to baš taman složio, ja ti vibram za rezultate - da j. stanice budu OK kvalitete i da se lijepo oplode. Pitaj biologicu kakve su kvalitete i pitaj lučija idete li na ICSI (indikacija za ICSI nije samo loš spermiogram, nego i broj stanica, ženine godine itd.). Bolje ti je pitat, ne skitat, za, ne dao Bog, drugu stimulaciju - da imaš info i, ako ćeš se, ne daj Bože, šaltat s klinike na kliniku - tu ti je bolje imat više nego manje informacija. Svi će ti sve reći, ali u brzini, ako ih ne pitaš, možda zaborave. Maya, sretno!
Eto i mene nove u klubu, jos malo pa 41 :? Kad saberem sve kroz sta sam prosla od proslog rodjendana, da covek ne poveruje. Od prvih pretraga, razocaranja, nada, do prvog ICSI - 8 js, 6 embrioncica, 4 mi vrate, 2 zamrznu. Stimulaciju podnela super, raspolozena, oces vraga, dobijem m, beta 0,6... jedva prezivim i brze bolje odem na letovanje - da sve zaboravim. Ulazak u 42. obelezice smrzlici... ako su uopste preziveli volela bih da mi ih vrate sledeceg meseca, no tu me ceka borba s doc oko duzine protokola. Hvala Bogu, postoje forumi pa se covek moze dosta informisati i ne nasedati bas svakom uputstvu lekara.
Godine nisu prepreka, mada... nekad mi se sama po sebi namece izjava jedne poznate licnosti - Ako me svako jutro kad ustanem bar nesto ne zaboli, a imam vec 40, onda znaci i da ne postojim... :lol: ... :?
A posto sam kao pala s Marsa, samo da kazem da sam i ja primala 4 menopura, i kako su meni rekli to je neki normalan prosek za ove godine. Tokom kontrola doc moze odrediti da se daje i vise, a mladjima se bar u pocetku svakako daje manje menopura.
Jill dobro došla.
Ako ja ujutro ustanem i ništa me ne boli, umislim da još imam 35. :lol: I uopće ne brinem što me ništa ne boli.
Nadam se da će smrzlići naći puta do svoje mamice. Sretno!
nisam htjela nikog plasiti ni obeshrabriti, sorry ako je tako zvucalo. samo pisem iz svog iskustva. naravno, sve je individualno
jill dobrodosla i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ vec sad za smrzlice da se ovoga puta uhvate i odrze citavih 9 mj.!
sekica ne vjerujem da ti je netko nesto ovdje zamjerio.. :nope: Pisi i dalje svoja iskustva jer to je najvrijednije svima nama.. :love:
A koliko sam i ja do sada shvatila, stimulacija se odredjuje na osnovu hormonalne slike i starosne dobi...prema tome-sve je individualno!
Jill, dobro došla, pa sve više nas ima ovdje i to me veseli. sekica ne obeshrabruješ ti nas, baš suprotno od toga :*
iva_luca, bravo za dobar nalaz :D
Dancekkkkk...svim mojim dragim kokama i cucama.. :mrgreen:
Ostatak posta je za one koje imaju dobar zeludac..
Jutros sam doruckovala 5xprepeceni tost sa domacim ajvarom uz to kozji,slani sir i bezkofeinska kava s mlijekom i secerom of corse! :mrgreen: Sta kazete ne to?? 8)
iva_luca ... drago mi je da je sve ok :D ,
jill dobrodošla
bebomanka, što ti je uvod :lol: :lol:
A što se tvog objeda tiče, pa ja bi se pridružila, doduše kozji je malo smrdljiv, ali bezkofeinska kofi mi je u zadnje vrijeme češće na repertoaru. Samo naprijed! :heart:
Hvala svima na dobrodoslici :heart:
Snjezana tek sad sam unatrag citala postove i nasla tvoju pricu... Please, nemoj da te moj slucaj na bilo koji nacin obeshrabri, zabrine, ili bilo sta drugo. Kako sam se samo iznervirala, covek nehotice moze ispasti ko slon u staklenoj radnji. Zato tebi posvecujem ovaj post sa bezbroj zelja za malim slatkim blizancicima... Beta ti je kazes 26.10. To ti je tu negde bas oko mog rodj. i oko pocetka moje borbe za eskimcice... Drzim palceve za ogrooomnu betu :D
Dobar dan cure... Jill dobro nam dosla!
Danas mi je prvi put bilo tak tesko spremiti se i ici na VV. Prvi dan od kad sam krenula mi se nekak nije dalo. A imam oko 15min malo zesceg hoda do gore. Ne znam, ali obuzeo me opet pesimizam. Zato sam dosla malo vidjeti kaj ima novog. Da li netko prijavljuje trudnocu ili bilo kaj optimisticno da nadjem... Dovoljno vas je ipak vidjeti da ste tu :)
Maya-Zg tu smo i nedamo se!!!! I kad nam je najteze pustimo i suzu i glas.....a onda se okrenemo oko sebe, vidimo nase muzice i ove divne osobe na ovome forumu i pomislimo:"Kako sam sebicna!Pa nisam jedina!"Zivot je pun nizbrdica ali iza njih dolaze opet uzbrdice a i poslije kise dolazi sunce...pa ti izaberi koja ti je draza! :love:
Mayica, ne biti pesimistična :love: ...pa vidiš da nam je fjorica objavila super vijest, hvala bogu jedna trudnica u ovom razdoblju, još da nam bebomanka malo uljepša ove lijepe jesenske dane....
:heart:
Hvala cure.... odmah mi je lakse. Smijem reci cure?
Koliko god mi jedna frendica prigovara kaj ovo opce citam a kamoli i pisem ipak je lakse kad nas vise ima s istim problemom. Jos moj muzic radi cijele dane (kako bi mogli opce to sve platiti) pa sta cu drugo nego tu biti... Da, fakat, kad ce bebomanka znati rezultate? Idem naci datum. Negdje je napisano!!!
Uf tek 22.10.... kako je tek tebi Bebomanka kad meni daleko izgleda???
:lol: e sad si me ovim stvarno od srca nasmijala!! Da,dugo je jos cekati ali i to ce proci....sto se vise blizi taj datum to me je vise strah........Citiraj:
Maya Zg prvotno napisa
tiki_aa ti se bas okomila na mene.....ma da znas da cu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svim snagama(i Bog daj da se mrvice odrze pa da vidis onda vibri) da ostanes vec iduci ciklus T!!! :P
Maya Zg i bas sam te htjela pitati jel ta tvoja prijateljica koja te odgovara da nas citas i da se ovdje javljas, ima isti problem kao i ti??
Nema. Ima ona drugih problema. Da, znam!!! Kad bi imala ovaj problem bila bi i ona tu.
Ja jedva cekam saznati kad bu ta famozna punkcija, pa kad transfer... pa kad beta? Mozdra sutra opet ugnjavim dr. A. Sigurno ga moram pitati koliko jos Menopura moram kupiti. Negdje sam vidjela da je punkcija 13. dc a meni to pada u nedjelju. A saznat cu sve na vrijeme i u svoje vrijeme!!
Maya, punkcija ti je uglavnom kad je i tebi inače ovulacija ili možda koji dan prije - ovisi ti o zrelosti i veličini tvojih folikula.