2 godine i 2 mjeseca!
Printable View
2 godine i 2 mjeseca!
zadnjih par dana potegne i po 7 sati :mrgreen: beba 2 i pol mj.al sam ja ostala istrenirana na svaka 2 sata :lol:
stariji s 12 mj. kad je prestao dojiti,a mlađi me budi cirka 3x na noć radi sikenja,ali za sad se da podnijeti.
moja Kata je prespavala prvu noć sa 2 mjeseca (dojenje+AD). zaspala je oko 21.30 i probudila se u 4.00 ujutro! sjećam se da sam se tu noć ja sama instiktivno probudila oko 01.00 i išla provjeriti da li diše jer mi je bilo čudno što se nije probudila na ciku.
sad ima za koji dan 5 mjeseci i produžila je samo 1 sat spavanja tj budi se oko 5.00
Moja malena je počela spavati cijelu noć s mjesec i tjedan dana po 12 sati u komadu i to mi je bilo dosta neobično s obzirom da mi je stariji prespavao cijelu noć s 15 mjeseci. No sad ona mi se s 4,5 mjeseca se probudi jednom u noći a neznam baš razlog zašto pa ako neko ima kakvu ideju molim da je podijeli sa mnom.
Z. (5 mjeseci stara) je do prije 4-5 dana spavala cijelu noć, eventualno jedno buđenje pred jutro za podoj. Sad mi se počela buditi 2-3 puta, a tako sam i očekivala da će se dogoditi. S prvim djetetom mi je bilo najteže oko 6-7 mjeseca života, ali on se ipak budio puno više od 2-3 puta.
Uh, mi smo među sretnicima,
jer nama Pipo pava od prvog dana po noći barem 6 sati u komadu! :-)
Ne znam kako si je to naš bebi posložio,
ali čim smo prvi dan došli doma iz rodilišta, spavanje oko ponoći, buđenje oko 6 - 7 :-)
negdje s 3,5 je poceo spavati bez budenja. do tada se stalno budenje pomicalo prema jutru, al to mi je na kraju bilo i najteze, kad me probudi u 5 i onda do 7, 8 budenje svakih pola sata
mi spavamo vec dva tjedna cijelu noc od devet do pet, sest ujutro...za par dana cemo tri mj.... nahranim ga i on nastavi spavat do osam devet...:) milim da spadam u onu malu grupu sretnica cije dijete je spavalica....:)
hahaha ma ne plasis me...navikla sam i na to...dok sam ga dojila...isto mi je bilo...buđenje na dva sata...nazalost ostala sam bez mlijeka...ali sam dobila prespavane noci...bar za sad....fino napredujemo...a zubici su vec lagano krenuli...pedijatrica kaze da je to ok...neki se rode sa zubima.....preduhitrili smo ih calgelom i narukvicom za zubice...i za sad je sve pod kontrolom... ima faze razdrazljivosti koje traje jako kratko...i to je to....necu ga hvalit previse... :D
Stariji odspavao pošteno prvu noć kad je došao na more (ubi ga svježi zrak), s 3 mjeseca. Otad nismo imali problema. Manji je tek 2 tjedna, pa čekamo, ako ništa drugo, on će na more s 4,5 mjeseca, i bit ću sretna ako se bude 'furao' na starijeg brata :)
moja N koja ima 2 mj evo već 10 dana spava od 22 do 6-7:-D. a stariji nije prespavao noć dok nije krenuo u vrtić sa dvi i po godine:-o
ima 1 godinu i 7 mjeseci i jos se budi po noći nekoliko puta
Sanjam kad ce doci noc da cu odspavati 8h u komadu, pa ne bih se bunila ni za 6 a ni 4sata. Moj bebac za koji dan 9mj. a budi se svaka 2h, rijetko 3, najcesce vec nakon sat i pol :-( . Ne znam do kad cu tako izdrzati, na izmaku sam snaga. Sto ima u knjizi 'Svako dijete moze nauciti spavati'?
sa 3 tjedna je prvi put preskočio noćno hranjenje tj spavao je 6 sati u komadu...ubrzo je počeo spavati od 20 do 6 bez buđenja
prošlu nedilju smo bili kod doktorice koja nas je ajmo reć napala kako dopuštamo bebi da se budi po 15puta u noći...
ivano se stalno budija i vrišta dok ga nebi digla i pronosala.
ona nam je baš kao i sve druge iskusne majke, neke sada već i bake savjetovala da ga legnemo najkasnije u 8ipo (a on nebi inače prije ponoć, 1h, 2h zaspa) i da ga poslje toga više nedižemo.
prvu noć je plaka 40minuta ( i srce mi je pucalo, plakala sam i ja duže od tih 40minuta ) al sam uspila i nisam ga digla....nakon toga je spava do 10h ujutro.
drugu noć je plaka 20 minuta....a treću više nije ni plaka...
sad 7noći kasnije spava do 7-8 ujutro i samo zatraži dudicu u snu i nastavi pajkiti.
ja sam priporođena jer sam 7ipo miseci bila kronično neispavana
Onavi tako sam i ja čula od mnogih frendica i nekih baka da neka ga pustim da otplače svoje i da ću vidjeti onda kako će spavati...
Meni žao djeteta tako slušati mislim da bi kod nas plakanje trajalo satima i da bi mi dijete doživjelo šok....nekako ne mogu to....
Mašnice plakala sam i ja s njim i još duže...al evo vec noćima spava i ne budi se....ja sam skupila hrabrosti i nisam se pokajala
stariji nakon 18 mj imao tjedno 1-4 prospavane noći u komadu.
mlađi nakon 1,5 mj počeo spavati u komadu 21.30 do 6-7 ujutro pa do 8-9...nakon kozica se počeo buditi noću 2-3 puta i to je trajalo 2 mj, sad im nijedno ili jedno buđenje...
Nisam ništa posebno radila ni sa jednim ni sa drugim, obojica spavaju samnom