još jedan nikolinjski
u čizmici je našla mali paketić lego duplo
i sva sretna kaže:
upravo sam to željela
ali vidi, Sveti Nikola je ostavio cijenu
to nije pristojno dati nekome poklon, a ostaviti da se vidi koliko je koštalo
Printable View
još jedan nikolinjski
u čizmici je našla mali paketić lego duplo
i sva sretna kaže:
upravo sam to željela
ali vidi, Sveti Nikola je ostavio cijenu
to nije pristojno dati nekome poklon, a ostaviti da se vidi koliko je koštalo
malo smo se ulijenili s biserima, nemogu ja toliko napisat koliko ona izvali :mrgreen:
evo najnoviji:
Ela promatra svoj dlan : mama, nije me tata dobro slozio
ja: :?
Ela: vidis ove crte?
Ja: e, sta s njima?
Ela: pa jel se ti sicas kad si rekla da me tata napravio? nije to dobro ucinio - ostale su mu crte !
:lol: :lol:
idemo iz vrtića doma i ovako moja šefica razgovara:
L: mama oćeš mi kupit neki poklon?
- neću, jučer si dobila dovoljno, a i nemam novaca.
L: oće li mi tata kupit?
- neće, nema ni on novaca.
L: aj pitaj u strike da ti da.
- neću, pitaj ga ti ako tebi treba. a uostalom imaš svoju kasicu prasicu i šta ti ne bi fino izvadila iz nje pa si kupila šta ti triba.
L: ne mogu, to mi je za medu štedu!
- pa kako za medu štedu, ko ti je medo štedo i kako ćeš mu dat novce.
L: prvo ću bacit kasicu da se razbije, pa ću uzet novce i odnit ih u banku i bacit na knjižicu.
- i šta ćeš onda napravit :shock:
L: medo štedo će mi ih čuvat dok ne odrastem i onda ću moć sebi nešto kupit.
ovo je naš doslovni dijalog. mislim da gojim buduću direktoricu narodne banke. :lol:
Loryblue, ne mogu vjerovati :shock: :lol:
naš od jučer.
pripremam Janka za vrtić i donesem mu da obuče trava-zelene samterice i narančastu vesticu.
J. (ful zabrinuta faca): mama, pa kaj nije to preluda kombinacija za vrtić?
ja: pa zakaj, baš su lijepe vesele boje.
J: ne, ne, ali nejdu ti narančasta i zelena skupa. to je preludo.
--odlazi i donosi iz ormara smeđu majicu sa zelenim prugicama--
J:vidi, kaj nije ovak bolje? gle da si paše. nebrem ONAK šareni u vrtić. :roll: ma budem te ja već naučio.
:lol: :lol:
janko :lol: :lol: :lol:
tako meni moja kaze da mi nesto ne ide s necim... ili ako mi nije dobro sjenilo na ocima. uvik se mogu pouzdat u nju imam li previse rumenila, jesam li presla sjajilom oko usta i sl.
janko :lol:
janko lagerfeld :lol:
ima još na tu temu:
kad je krenuo u vrtić, strašno mu s dopala jedna curica i stalno je pričao o njoj i s njom se igrao u vrtiću. a mala pravi bombonček, rumena, slatka, uvijek zbegecana, špangice, šoseki, štramplice, čupaste čižmice, ma ko lutkica! krene razgovor jedan dan s bakom:
baka: i Jani, tko ti se najviše dopada u vrtiću?
Jani: pa V. ona je meni najljepša curica u vrtiću.
baka: a zakaj baš ona?
Jani: jer se najljepše oblači. :roll: i uvijek ima šos. :roll:
baka: a i ti se njoj sviđaš?
Jani: je, a znaš zakaj? jer se ja ljepše i od nje oblačim. :mrgreen: :lol:
jako pati na to, a da sam barem i ja takva, kužila bi ga. meni to nije tolko bitno.
ali on: nema mu veće sreće nego kad su čarape iste boje ko majica. :love: i naravno, totalno kuži sve tonove i nijanse boja.
:lol:
:love:
ja sam bila ista takva kad sam bila mala i ostala do danas, uhvati me nervoza ako imam više od 2 boje na sebi ;)
jučer smo okitili bor ( znam da će neki reći da je rano ali mi smo od onih što ga volimo duuugo imati)
kad smo bili gotovi sa poslom Iva drekne:
mama, tata naš bor je apsolutan!
ovaj nije smijesan, ali je rastop:
hvali MD moj izgled jucer prije izlaska i kazem ja 'koju bi mi ocjenu dao (ali snizi za jedan jer nisam pocupala obrve :mrgreen: )', kad li ono, da mi trojku, a ja :shock: 'tako lose?', i upadne sin onako vitesko-dzentlmenski: ja bih joj 1000! ne, 4000! :mrgreen: :heart:
igramo se prodavača
isa je prodavač i ja ulazim u dućan da kupim jabuke
Ja:molim 3 jabuke
isa:izvolite( i onda značajno,podignutih obrva doda,stavljajući još jednu jabuku u vrećicu)iiiiiii jedna graatis :)
:lol: to ti je potrošački mentalitet :lol:
A jučer su moji bandosi sat vremena igrali MEMORI s kartama za belu :mrgreen:
:lol:Citiraj:
white_musk prvotno napisa
Isa, majstore :lol:
Cica Leona jučer za laku noć, završi, spremi titi u grudnjak i spusti mi majicu uz: Zatvori se, Sezame! :lol:
Pita me Elena kaj ima za večeru?
Ja: Dinstani grašak.
E:Odlično, ja obožavam grašak.
Danijel dodaje tiho u pozadini: A ja pivo!
vraćamo se iz vrtića, i naravno Janko kometira aute koje vidi kroz prozor. kad odjednom, pojavi se veeeeliki, žuti bager.
J: mama, ja kad narastem budem si kupil bager. budemo se s bagerom vozili na posel.
ja: super. a kaj budeš ti to radio?
J: ma skupa budemo radili. kopali budemo velike rupe. ko bude trebal rupu, bude nas pozval, a mi budemo došli i kopali.
--------- pauza za razmišljanje-------------------
J: ali znaš, u bageru je samo jedno sjedalo. tak da budem ja kopal s bagerom, a ti s lopatom. :lol: :lol:
kraljica85 prvotno napisa
Vrišt :lol:Citiraj:
Večerašnje uspavljivanje, Fiona se vrpolji i nikako da se smiri. Ja krećem u akciju smirivanja situacije:
- Zlatić, moraš mi se dobro naspavati, jer sutra rano ustajemo i idemo na klizanje.
- Klizanje!!! Jeeee! I znaš šta mama, moram papati da mogu klizati, pa ću si za doručak pojesti kuhano jaje.
- Dobro - kažem ja i sjetim se još nečeg, pa dodam - osim toga, sutra ideš i u kazalište.
- Ah (rezigniranim glasom), onda ću pojesti dva jaja. :mrgreen: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:Citiraj:
pa kad netko kaže da te dite može samo uveseljavat, a jok, mene je moja izdeprimirala večeras:
ona i ja u wc-u, ona sidi na tuti, ja na zahodu. i ona me sve nešto gleda i zagleda i kaže:
- mama imaš strašno ružnu guzu. :shock:
- zašto? šta je ružno :?
- paaaa ogromna ti je guzineta, a to je ružno.
a mm ili je sluša iza vrata ili je baš prošao u zao čas, oglasi se: jesi vidila čeri, je li ti tata dobro reka da je mama guzata.
(mislim......pa ko da ja to i sama ne znam, ali ovako surovo iznošenje golih činjenica mi nije bilo milo čut, čak ni od vlastitog diteta :mrgreen: )
Kazem ja MMu i Farisu.
Molim vas idite u dnevni boravak i pospremite one igracke s poda.
Krenuli obojica ka dnevnom boravku a F dodaje:
-ja cu da gledam :mrgreen:
Fiona Flori: - Flora, ajmo se igrat mame i bebe. Ja ću biti mama. - Mijenja boju glasa i zapovijednim tonom kaže: - Flora, dušo, odmah da si pospremila ove igračke!
U tom trenu se ubacuje mm: - Ali, Fiona, pa mama se ne razgovara tako s tobom. I uvijek s tobom posrpema igračke, nikad ih ne moraš spremati sama.
Fiona: - Znam. Ali sad sam ja mama i ja zapovijedam. 8) :mrgreen:
I nekoliko sinoćnjih iz HNK, s Orašara, iz kategorije "Fiona, podmladak kazališnih kritičara".
Na scenu noćnog plesa u snježnoj šumi:
- Mama, a zašto ovako slabo obučeni plešu po snijegu?
:mrgreen:
Promatrajući kulise, pogotovo ogromne borove s obje strane pozornice:
- Mama, znaš, ovo ti nisu pravi borovi. Ovo su ti borovi od papira.
:mrgreen:
Kad je počeo "padati snijeg", ja joj s puno entuzijazma, trudeći se održati atmosferu adventske bajke, šapnem u uho:
- Vidi, Fiona, kakav divan snjegić pada!
Fiona mi odgovara samozadovoljnim, sveznajućim glasom (dobro da nije okrenula očima :mrgreen: ):
- Joj, mama, pa nije to nikakav snijeg. To su srebrni papiri.
Fiona :lol:
nešto sam kuhala, i režem nožem (naravno lijevom rukom) i veli moj Karlo:
-mama, ti si ljevankinja!
da, ali ne kaže se "ljevankinja" nego "ljevakinja"
-da, ljevakinja. I moj tata je ljevak!
-je, i tata je isto ljevak! A šta si ti?
a on gleda u mene, mozga li mozga i onda...:
-ja sam desnić!
moj sin, ako nije ziher za neku riječ, onda ima neku svoju logiku, i shodno tome, izmisli riječ, koja je njemu logična. Tako naprimjer, dugo vremena nije mogao izgovoriti moje ime (Daliborka), pa je išla priča:
-kako se zove tvoj deda?
-Zvonko
-a drugi deda?
-Marijan,
-a bake?
-Katica i Ruža!
-A tvoj tata?
-Boris
-a mama?
-dada
-ne "dada" nego mamino pravo ime?
mozga, mozga i onda ko iz topa
-BORISKA!
Jednom je bilo jako vruće, i sad idem malo Jana osvježiti u kadi, a prethodnu noć sam loše spavala, skoro ništa ( zbog Jana) i mozak mi je bio na rezervi, i skidam Jana, napunila kadu, i nešto mi ne štima, ali ja stavljam dijete u kadu, a moj Karlo stoji i gleda u mene i onda me pita :" Mama, a od kad Jan ima kupaće čarape?"
toliko sam bila umorna da nisam vidjela kako sam stavila dijete u čarapama u kadu, a ovaj zna da postoje kupaće gaće, pa ako imaju gaće, valjda postoje i "kupaće čarape"
u kafiću pita jedna naša poznanica Dominika: Imaš curu? Dominik: Nemam šta ti je. Ona: A gdje inače izlaziš? Dominik: Pa kloz vlata! :lol:
Fiona :lol: :lol: :lol:
Jučer smo malac i ja išli po njegovu frendicu da i nju vodimo u vrtić. Krenemo mi prema njenoj zgradi koja je u kontra smjeru od vrtića, a on stane i sumnjičavo me pita: 'Znaš ti uopće gdje je moj vrtić? Kamo mi idemo?' :mrgreen:
I kad smo pokupili malecku, opet me pitao jesam li sigurna da znam gdje mu je vrtić :lol:
Vraćamo se kući iz vrtića i čekamo lift u haustoru. Andrej skakuće okolo i odjednom se zagleda u susjedu s 5. kata i upita je: Jesi li to ti, mama?
Javim mu se iza leđa: Tu sam.
On zbunjeno pogleda susjedu, pa mene, i na kraju izjavi: A! Teta mama!
Marita (3 godine) jučer budi seku koja je taman napokon zaspala.
Ja (bar 5 puta): "Molim te, budi tiša."
Ništa.
Ja: "Ljutit ću se ako je probudiš."
Marita: "Pa ćeš mi onda... (pola minute se smije i ne može dovršiti)... reći... (frcaju već i suze od smijeha)... pa ćeš mi reći... (guši se od smijeha i progovara kao tužnim glasom) OPJOSTI, JUBAVI, STO SAM SE JUTIJA...
Probudim se jutros kad Mejra ko iz topa: znas mama sta je bilo? Pitam sta? Ona: spongebob bio u hitnoj...
Ovako Mejra prica sa didom (svekrom) na mobitel: "Evo nista...kuci sam...sta ces mi kupit?...kinder jaje??? Pa gdje je ono sto si mi neki dan kupio? Mama??? Galami joj svaki dan!...Nemoze ona sad, cisti, doci ce gosti!....Moram sada ici poceo mi je spongebob caaaaaaaaaao!" i klap slusalicu...nije jadan covjek vise ni zvao... :lol:
Vozimo se ja i djeca...izleti mi Idiote. Kad Mejra od nazad "Znas to nije fino. Stavice te DRAGI Bog u timeout!" :shock:
- maamaaa, nasao sam novu curu!!
- novu? a sto je s Matejom (bivsom)?
- (malo tise) - ispao joj je zub... uzasno izgleda... rekao sam joj da nema sanse da budem s njom... bar dok joj ne naraste novi... al onda je rekla da joj se mrda jos jedan...
pa sam nasao novu curu!
majke mi, ostala sam otvorenih ustiju!
vidim da prakticiraš čelični odgoj!Citiraj:
mmmama prvotno napisa
ko i ja :)
kažem ja jeleni:mala moja debela!
MM: nije ona debela!!!
Lana: Samo mama!
Anci prvotno napisa
Sve provale su fantastične... Odličan topic, odlični klinci... :heart:
sandra f :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:Citiraj:
sandraf prvotno napisa
malena beba prvotno napisa
aleksandra70vanja prvotno napisa
Sinoćnji. Više je situacijski, nego verbalni.
Večeramo i Fiona nagura nevjerojatnu količinu hrane u usta i kaže (onako, s prepunim ustima, da ju se jedva razumije):
- Mama?
- Molim?
- Znaš šta?
- Šta?
- Nije lijepo pričati s punim ustima. (I pritom joj komad hrane ispadne iz usta.)