Joj pa da.
Printable View
Joj pa da.
Stane u Ergo, pogotovo straga, s godinu dana?
Pa da. Doduše, viri joj samo glavica. A kaj ne bi trebala? Djeca to prerastu do prve godine ili?
Ja sam svoju nosila u ergu i sa tri godine. I sprijeda i straga. A onda sam odlucila da je meni dosta. Mogla sam je jos tegliti.
U ergu se moze nositi dok ti kicma ne otpadne.
Grantiraju do 25 kg, a kopce su izdrzale testiranje do 40 kg.
Za glavicu dok spava je prredvidena kapuljaca. To smo vec zakljucile . :D
Ma lako za tezinu i za kopce, ali nema nikakve podrske za ledja kod veceg djeteta. Nama je postao preplitak negdje u drugoj polovici prve godine zivota. Ergo je prva nosiljka koju sam kupila, ali je i daleko najgora koju sam probala (ako izuzmemo par cudnovatih cudesa do kojih sam dosla kroz babywearing grupu).
Evo ovo sam ja u nekom drugom zivotu... a ergo je isti kao i ovaj sto imam u ovom zivotu: http://1.bp.blogspot.com/-SX5_YVzUq8...s1600/ergo.jpg :lool:
Uz gujicu mojeg djeteta i platnenu pelenu, gornji rub nosiljke mu je bio negdje oko struka, a kapuljaca bi mu, u najboljem slucaju, dotaknula vrat. Nije div, nesto je bio visi od prosjeka do druge godine zivota.
Ma njoj ti još ni rukice nisu vani kao djetetu s ove slike. Iako, za svoju dob nije niska. Možda ja ne znam namjestiti.
Ja sam danas isprobala ergobaby (s umetkom za novorodjencad) i svidja mi se. Udoban je i relativno jednostavno se namjesti. Malisan je spavo za cijelo vrijeme setnje. Al on i inace spava, tako da nije do nosiljke ;)
Ja sam imala Ergobaby i Babybjorn. Nakon nekog vremena skorištenja babybjorna užasno su me boljela leđa, prešla sam na ergobaby i moram priznati da mi je ta više odgovarala. Čini mi se da pravilnije rasporedi težinu. Naravno, to što je meni odgovarala, ne znači da će i nekom drugom, ali ima moju preporuku.
Beba još ne drži glavu, a prevelik je za umetak. Nositi ga ili ne nositi?
Plus, ne mogu ga nikako potunflati u skafander. Odmah plač i dreka.
Nisam niti ja. Nekako mi se to činilo nepotrebnim. Zalijepljen za mene/muža i grijan od sprijeda toplinom tijela, obukla bi im neku flis jaknicu, deblje vunene čarape umjesto cipela i kad bi bilo jaaako hladno (tj kad bura dere), zakopčala bi ih svojom jaknom da ih zaštiti.
A što se tiče dileme ne drži glavu/prevelik za umetak moji su se gotovo pa rodili preveliki za umetak (por. 4+ kg, 1. mj 5 kg, 2. mj 6 kg) i mislim da sam ih prije nego su čvrsto držali glavicu nosila u ergu ali uz stalno pridržavanje glavice, osim kad bi začorili pa bi kapuljača to radila umjesto mene.
Moj se smrzne bez skafa, hladne rucice, hladne nozice. Neka zimogrozna beba :) A meni je pak stalno vruce pa ne nosim nikakvu debelu jaketu kojom bi ga mogla ogrnut.
Ma umetak je, koliko sam shvatila, važan zbog, da tako kažem, sjedenja u ergu i ako ga nemate, a beba još nije dorasla, treba zarolat pelenu i stavit je na dno erga tako da beba uspije ljepše "sjesti" na to kad raširi noge. U ergo dok su mali, definitivno bez skafandera jer se skuhaju, malo ih deblje obuć za šetnju, a ako je zima pokriti ih svojom jaknom. Kad su veći, onda više vire van, ali budu strpljiviji, pa ih se može obuć u skaf i sve se to dosta brzo odradi.
Ja nisam imala umetak, nego sam ih u početku nosila u marami, a u ergo su ušli tek s 3 ili 4 mjeseca, s tim da sam malome stavljala tu pelenu na dno jer sam tako pročitala na nekom topiku i stvarno mu je trebala barem mjesec dana dok nije lijepo dorastao.
Mislim da se nikakl ne preporuca bez umetka ili jastucica koji ide od 4 mjeseca. Za ljude kojima se ne da gnjaviti vezanjem marame, rekla bih da je ring sling ok izbor+polovni se daju naci vec od 100-150 kn. Skafanderi se previse klizu. Al rekla bih da mala beba sasvim lijepo moze mami ili tati pod jaknu (ako nije bas preuska).
Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk
Ne stane. Toliko se grčio da sam ostavila samo jastuk i sada se nekako da nositi.
Umetak u Ergu je uzas svih uzasa. Imali smo, dijete je rikavalo od vrucine cak i na minnesotanskoj zimi. Dovoljna je pelena ili neki rucnik, zamotan ispod nogu.
Evo smo i mi naručili ergobaby360 s neta. Jest da pise da se moze nositi i beba u položaju prema naprijed, al mislim da nećemo. Sad samo da signe. Javim dojmove kad probamo.
Opet muke po umetku. Na netu piše do 6 kg, i da se miče između 4. i 6. mjeseca, a mala je imala 6 kg sa dva mjeseca. Sada je 3 mj. Ne mogu odrediti drži li glavicu dovoljno čvrsto da joj ne treba potporanj.
onda ga ostavi koji dan više manje, kolko ima sad kg?
i živo me zanima jel ti sad ideš s njima u šetnju s prvom nisi išla, kao to je muški posel
Po postovima s prethodne strane vidim da sam ja svoga iz umetka izvadila s dva mjeseca. S tim da je on tada imao oko 7 kila... a i duzini je bio jako dug... pa mu je tako sasvim odgovaralo.
Ne znam koliko je sad. Sad sam izvadila umetak i ostavila samo jastuk. U umetku mi se čini da joj je prevruće.
Ne idem s njima. Idem s najmanjom u nosiljci.
Kako održavate nosiljke? Oprala sam u mašini, ostale su fleke. Pitala u čistionici, rekli mi da nemaju kako osušiti. :| Spremam se zaključat lonac vode i staviti unutra da se kvasi u sodi bikarboni, ali me brine da se plastične kopče ne rašire.
Pa od čega su ti fleke?!
Oprala sam ga u mašini i sve je otišlo. Doduše, crni je.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Čokolada, još nešto od hrane, i tamo gdje drži glavu od balenja.
Davno je bilo.kad sam.ga koristila ali nikad nisam imalanproblem omo pranja.
Žuta, ajde odgodi ideju kuhanja u loncu i probaj fleke namazati Opalom, utrljati ga prstima i zaliti zaključalom vodom pa ponovno oprati u mašini.
Koji prašak koristiš? Koje boje je nosiljka?
Ne bih nikako to iskuhavala. Probaj ovo s Opalom pa sto ode, ode. Nije smak svijeta ni da ostane malo flekavo. Sto se tice slinavih fleka, na FB grupi za nosenje ili od neke sivalice naruci gricke. Ili bar navuci neke carape odrezane ili nesto slicno na ta mjesta. Dijete ce ionako (vjerojatno) sliniti i dalje.
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
Ima li netko iskustva ili preporuke za ovu nosiljku? Koristila bih je do 4.og mjeseca djetetovog zivota, odnosno dok ne mogne u Mei Tai. Slingovi i marame su mi prekomplicirani.
https://ergobaby.hr/proizvod/ergobab...-nosiljka-siva
Nisam koristila, ja sam imala Original (ide od 6 mjesevi bez umetka), ali cula sam uglavnom samo pohvale. Dob od 4 mjeseca je vec sasvim ok za podesive klokanice kao sto je ova.
Aha, sad vidim da je do 4. Navode da je od rodjenja. Mozda bude ok odmah, mozda sa mjesec dana. U svakom slucaju, moze se podesiti za najmanje bebe.
Moze se podesiti, ali se ne preporuca od rodjenja.
Od rodjenja najbolje elasticna marama, sling i caboo.
Pa u principu u svakoj ergonomskoj nosiljsci bi trebao biti isti polozaj bebe (prema tebi, kraljesnica u C, nogice u W), ali razlika je u udobnosti za bebu i nositelja i finesama sto se tice prilagodjenosti razvoju. Caboo je nama bio super jer se brzo i lako montira, a ima sve prednosti elasticne marame. Jedino sto ga bebe brzo prerastu po kilazi, iako je sluzbeno do 18kg ako se ne varam, vec s 8kg je nama postao poprilicno neudoban.
Ne znam odakle si, ali u Zg imas knjiznicu nosiljku, a na fejsu dobru grupu “nosenje beba” gdje mozes dobiti brdo informacija.
Na grupi Nosenje beba Zagreb imas i informacije o kavama i radionicama (ja nisam iz ZG).
Ma nisam bas neiskusna, ja sam stara mama koja je nekad davno citala Rodu i te raznorazne grupe za lektiru :-) i imala i nosiljke i sve, ali nisam se nadala da cu vise prolaziti kroz sve ovo i da ce mi opet trebati, od svega sto sam podijelila, ostala su mi stara kolica i Mei Tai. Sada zelim samo uhvatiti korak s vremenom, a nemam zivaca i strpljenja za marame i slicno, trebam brza i prakticna rjesenja, a da su ipak baby friendly. Laksi mi je klik kopcom i vec pripremljen oblik nosiljke nego namjestanja, zamatanja, vezanja, itd.